Коледа отмина и рождени дни празнува ЯНУАРСКАТА дружина!

• 16 643
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Пеперудке, Честит рожден ден на Денис!Да ти е жив и здрав!

За детската - ти всъщност не би трябвало да имаш проблем с малката.Нали можеш да ползваш предимство.

# 181
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИС!  newsm59 Пеперудке, честит празник и на теб.  bouquetЖелая Ви да сте живи и здрави и много,много усмихнати! Hug

# 182
За детската - ти всъщност не би трябвало да имаш проблем с малката.Нали можеш да ползваш предимство.

Аз, проблем за приемането няма да имам. Ще я приемат, но едва ли ще е този септември. Държат детето да има навършени 3г., то и по закон е така...а, следващият прием е другият септември(демек 2010г.). До тогава, варианта е да ходи на ясла - но, при навършени 3г. детето се изписва от яслата, т.е. януари - в най добрия случай юни, и пак остава период в който детето остава "на улицата"...
Така беше с Денис, надявам се сега да минем между капките, и да приемат Ванеса още този септември...  Praynig

# 183
То и тук е така. Не знам какво става при навършване на 3 години, дали остават в яслите и след като ги навършат, до започване на приема на набора в градината?
И като са родени януари ще са почти на 4 като влязат в градината.

# 184
Имам един въпрос в малко по-друга насока, към мамите, които пият противозачатъчни.
След като изгубих бебето през ноември ми изписаха Линдинет 30. Пих ги 2 месеца както си трябва, не ги забравях. Сега на 31 трябваше да започна третата опаковка, ама покрай празиниците, рождения ден и т.н. забравих  Blush Днес се сетих и незнам - да си купя и кога да ги почна - утре ли? Или да изчакам този месец като ми дойде и тогава? Търсих информация из интернет, ама нищо не намерих.

# 185
Ох, нещо  ме обърквате с тия детски.Ако например детето е в ОДЗ и ходи на ясла там, както сме ние, смятам, че като навърши 3г.,могат по всяко време да го преместят в първа група.Защо да чакат септември- това е тъпо,нали така??

Ако става въпрос за ЦДГ или въобще директно кандидатстване за 1ва група - тогава вече има проблем за родените в началото на годината, нали така?Ще тръгнат чак на 3г. и 8мес.

Ели, според мен трябва да изчакаш да ти дойде, ама най-добре си звънни на доктора и питай.

# 186
  • София
Ели, според мен трябва да изчакаш да ти дойде, ама най-добре си звънни на доктора и питай.

Доколкото помни позастарелият ми мозък, чакаш и ги почваш както си трябва. Не можеш да стартираш когато се сетиш, първи ден от последната менструация е предписано, нали? (след прием на хормонални таблетки се случват многоплодни бременности по-лесно. Успех! Mr. Green)

# 187
Честито на всички празнуващи!

Мими, чакам да кажеш, какво стана с отказването на бибата. Тошето буди ли се нощем?

Нощем си спи спокойно,но сутрин си я търси,ама нали кучето я взе и нямам да му дам.днес наобяд заспа за 10 мин. ама трябваше да го люлея в креватчето.Рядко се сеща за нея и мисля ,че е голям напредък,като знам колко пристрастен беше.Вечер е като часовник-върти се,говори си и точно в 22-50ч. заспива и то отраз ... Shocked Днес даже и без да го люлям заспа....

# 188
  • София
Все пак сме имали рожденник Simple Smile

Schmetterling, да ти е жив и здрав и много да те радва!

Да се отчета и аз: 86 см, 10 кг.
Ние сме вече без парно и дясната ми ръка за половин час на компютъра измръзна  cold
Ужасявам се от мисълта, че ще спре и топлата вода. Само дано да не започнат да спират и тока  Confused

# 189
Хрисси,объркахме те викаш... Joy за ОДЗ е така, както казваш. Peace

То и тук е така. Не знам какво става при навършване на 3 години, дали остават в яслите и след като ги навършат, до започване на приема на набора в градината?
И като са родени януари ще са почти на 4 като влязат в градината.
Анджи, по новата наредба за устройството и дейността на детските ясли, децата се изписват при навършване на 3г.(в нашия случай януари).По изключение, при наличие на медицински показания, може да се разреши оставането на деца в детски ясли до шест месеца след навършване на тригодишна възраст.
Денис като тръгна на градина, беше на 3г.8м... Tired

# 190
lila, и в нас парното е вече мираж... Shocked
Идваше ми на децата, да им удара по два душа, ама то днешното къпане не замества утрешното така че, да се молим поне топла вода да има...

10 кг. сте, викаш...успокоих се, и Ванеса е толкова. Simple Smile

# 191
след прием на хормонални таблетки се случват многоплодни бременности по-лесно. Успех! Mr. Green)
А дано де  Wink

Значи ще ги започна като ми дойде, но утре все пак ще звънна да питам, благодаря ви  Hug

# 192
  • София
Имам един въпрос в малко по-друга насока, към мамите, които пият противозачатъчни.
След като изгубих бебето през ноември ми изписаха Линдинет 30. Пих ги 2 месеца както си трябва, не ги забравях. Сега на 31 трябваше да започна третата опаковка, ама покрай празиниците, рождения ден и т.н. забравих  Blush Днес се сетих и незнам - да си купя и кога да ги почна - утре ли? Или да изчакам този месец като ми дойде и тогава? Търсих информация из интернет, ама нищо не намерих.

Не! Не почвай, като ти дойде!  Naughty Naughty Naughty Това важи само за първия месец, след което противозачатъчните се пият по схема с или без прекъсване. Прочети в опаковката твоите от кой тип са и ако се прави почивка между опаковките, колко е паузата (обикновено е 7 дни и на 8-я ден се почва ново хапче при повечето, но има и изключения!) Ако не си сигурна или лекарството ти е от хормоналните препарати, които се пият без прекъсване, звънни едно ало на доктора да те светне за най-сигурно какво и кога да почнеш!  Peace

# 193
Ним и на теб благодарско, че се включи по моето питане. Ще звънна след малко да гинеколога ми да го питам за всеки случай.  Hug

Честит имен ден на всички, които празнуват днес!!! Да сте живи и здрави, весели, обичани, щастливи!!! Моя мъж е Иван, та продължаваме с празниците вкъщи! Crazy

# 194
Честито на всички малки и големи именници!

Общи условия

Активация на акаунт