ЮНСКИ мами 2009! Тема №16

• 20 292
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Честита нова 2009 година!
Пожелавам ви лесно раждане и нааай-хубавите бебчета!

# 61
Здравейте,
няма ме два-три дни и не мога да смогна да ви прочета!
И ето ме пак на работа Mr. Green Хората почиват по 15 дни, за само пет ooooh!.

Добре дошла, brambolina!

# 62
Хайде и аз да се запиша ,
Честита нова година на всички вас , нека тя да бъде запомнена от всички юнски мамми , като годината с която сме се сдобили с нашите съкровища , здрави и красиви бебчета  Praynig Praynig Hug

# 63
Здравейте!
И аз смятам да ида на фризьор идните дни, да си пооформя косата и да живне Simple Smile
Добре дошла на новата мама.
Аз още съм хремава и направо само да ми се изпречи баба ми, която ми пренесе вируса, защото щеше да си стои на друг етаж, ама нямало какво да прави и т.н. направо беснея.... Ще се оправим, само дето и двамата сме се разкиснали с детето, на мене това ми е 9-ти ден. От сега нататък няма да ми видят очите, само да чуя, че някой от близките ми е бил или в момента е болен. До юни слагам карантина Naughty
Е, хубав ден на всички и се пазете!

Франческа, поне работата носи ли ти удовлетворение?

# 64
..............
Франческа, поне работата носи ли ти удовлетворение?

Даже хич не ми носи удовлетворение, но се налага да работя.
За съжаление няма как.

# 65
  • Germany
Здравейте, момичета!
Честита Нова Година! Желая много, много здраве и щастие на вас и близките ви и много радост и усмивки през новата година!
Ние се прибрахме вчера от Девин и бързам да пиша Simple Smile. Изкарахме горе долу добре... като изключим това, че всички от компанията пушеха и направо ни отровиха мен и още една бременна, за децата да не говорим. Направо не доумявам как е възможно такова нещо... И аз съм пушач и пушех доста, но никога не съм си позволявала да пуша сред играещи деца цигара сред цигара, ама няма да коментирам повече, че пак се ядосвам. Иначе пътя ми дойде малко повече и май няма да пътуваме скоро толкова надалече. Бебока го усещам почти непрекъснато, даже от вчера ми надава яки ритници Simple Smile Аз или съм забравила или Бобо не е ритал така, толкова рано. На работа съм чак в понеделник и днес и утре ще се опитам да пооправя из къщи.
Франческа на теб специално желая нова работа в която да уважават повече труда ти и да ти носи истинско удовлетворение, че този тормоз не е нормален!

# 66
Момичета това с бъбречните кризи е много неприятно  Confused аз с първата си бременност още в петия мес.такава криза имах ,че не искам да си спомням даже  ooooh! Тогава ми казаха ,че в тези месеци се случвало често понеже бебето започва по бързо да нараства и притиска бъбреците особен но десния и разни пикочни усложнения са нормални  Rolling Eyes
За подстригването предния път не се бях подстригвала през цялата бременност защото да слушам разни бабини деветини да не му се отрежел късмета на бебето и т.н. Laughing познайте на какво приличах в края като родих  ooooh!нямах търпение да се подстрижа.
Сега си ходя най редовно на фризьор и се боядисвам и се подстригвам и се чувствам супер  Sunglasses Peace
Хубав ден на всички и дано да не се разболяваме ,че снощи слушах по новините че се задава нов грип "Австралийски"който протичал с усложнения дано да не ни хваща  Praynig
Аз от вчера съм вече отпускарка и то чак до 15 Февруари и после сигурно ще си взема вече болничен newsm68
Пожелавам на всички още работещи спорна и безпроблемна работа  newsm51

# 67
Франческа, пожелавам ти и аз новата година да ти донесе и нова работа! Но най-вече едно усмихнато и щастливо бебче!
Момичетата с бъбречни проблеми, дано да се тушират. Още ми е пред очите как баща ми имаше кризи....като живеех при нашите.
А за задаващите се болести - ще се опитам да огранича всякакви контакти. И без друго работя от нас, но и ще се постарая да съм по-внимателна.
Още ме държи еуфорията на една приятелка, която роди вчера дълго чакано бебче! И ми се прииска и ние да сме на финалната права. Пък лошото и болнаво време сега дано ни възнагради с приятно лятно бебегледане!

# 68
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Мнозо здраве, щастие, късмет, любов и прекрасни мигове през новата 2009 и най - вече здрави бебенца през юни!

anjeelina ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Желая ти много здраве, щастие, любов и най - хубавото бебче през юни!  newsm59

Аз също не вярвам на тези суеверия за подстригването и също се боядисвам и подстригвам редовно.
Аз също усещам бебето вече като легна по гръб, през другото време не. През първата бременност го усетих чак в началото на 5 месец, така, че Гъделичкова не се притеснявай има време. Но като започне след 20 седмица няма спиране, а моят син ме риташе предимно нощем не можех да спя.

Франческа имаш хубава професия, ще се оправиш, още няколко месеца трябва да издържиш и ще си починеш от работата Peace
Аз противно на всичко от понеделник тръгвам на работа и се радвам много, един месец бях болничен, а ми се видя толкова дълго....Искаха да ми го продължават, но аз не искам, чувствам се добре, работата не ми е тежка, колегите ми са страхотни, вкъщи се изнервих ужасно, домашната работа, която никога не свършва ме изморява доста повече от другата.Има време ще си поседя от юни живот и здраве!

Лек и успешен ден от мен!

# 69
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА и от мен! Желая на всички мами здраве и мноооого любов, особено силно да е подхранена от новият/новите членове на семействата. Бъдете щастливи!

Аз също усетих помръдване в корема, макар и да ми е първа бременност. Не прилича на нищо, което съм изпитвала до сега, от ляво, под пъпа, нещо като редица балончета отвътре на корема. До сега 2 пъти Simple Smile Иначе бременността вече не ми тежи толкова, не ми е лошо и не повръщам (дано, дано да е преминало!). Неразположението страшно ме тормозеше и се чувствах безсилна, където и да съм - особено на работа. А цигарите... цигарите са най-големия ми враг! Не понасям задимени помощения, почти не излизаме на заведения по тази причина и не искам да ходя при хора, които пушат.

На мамите, които боледуват в момента мога да препоръчам стрепсилс (мед и лимон) и ринолекс (кремче за носа). На мен ми помогнаха в началото на настинката. Постоях си в къщи 4 дни и се оправих. На по-късен етап задължително се консултирайте с лекар, аз имам лоши спомени от биопарокс Sad Яжте лимони и мед! И ... почивката решава нещата, сигурна съм.

Май аз съм единствената, която не се подстригва, а?! Знам, че са суеверия, но пък косата ми никога не е била толкова дълга Simple Smile Имам проблеми само с формата й, но пък се връзвам на опашка Simple Smile За сега не ми пречи.

Момичета, знам че обсъждахте темите за детските покупки в началото, но аз искам конкретно да попитам за детското легло. Към какво сте се ориентирали? Аз мисля да вземем такова от плат, като кошарка, в което може да спи до 2 годинки. Сглобява се и се мести лесно, леко е и става за спане и за игра. Ето: http://www.chipolino.com/catalog.php?lang=bg&category=172&type=1 За "принца" и "принцесата" съм чувала добри отзиви.

# 70
Честита Нова година и от мен, момичета!
На патерици - честит рожден ден на Greenlife, честито и на Anjeelna!
Пожелавам много здраве и обич! Да сме щастливи и обичани и тази година да ни донесе много радост, трепети и прекрасни мигове!

Добре дошли на новоприсъединилите се мами!

Ние снощи се завърнахме най-после в къщи след дълго обикаляне и гостуване по роднини. Така е, като живеем в град, в който нямаме нито един роднина, а и двамата сме от различни места, с пръсната рода из цяла България  Laughing
На първи януари отидохме до Бачковския манастир - не очаквах да има толкова много хора! В двора на манастирския комплекс имаше таква екзотична гледка, че не устояхме да се снимаме. Шадраванът - замръзнал, приличаше на огромна ледена торта, и то на фона на зелена тревичка и ... палма. Качих снимка в албумчето, за да споделя тази красота с вас  Hug

Момичета, как ви се отразиха празничните трапези? Аз се чувствам като плондерче, дебела и тромава  Embarassed Всички искаха да ни поглезят, да направят най-вкусните си специалитети, а и само ми се радваха как си похапвам (че преди все съм се съобразявала какво да хапвам, вечно съм била на диети и обикновено съм била "сърдита" на масата, като основно само салатите уважавах и не посягах към нищо тестяно или месно). Та, сега, след 10 дни роднински посещения, резултатът е близо 2кг повече. Гледам си коремчето и се чудя - от бременността ли е, или от празничните трапези  Laughing Но не се притеснявам особено - още снощи си влязохме в ритъм - хапнахме леко и рано, а после - обилно плодове пред телевизора.

На преглед съм на 9 януари, ще ви пиша как е минало.
Не усещам още нито пърхане, нито гъделичкане, но има време (първа бременност ми е).
С голям интерес прочетох постовете на вече раждалите момичета, дори и записки си водих  Wink Определено си мисля, че Форумът е полезно място за обменяне на информация!
Ще спирам, за да не става прекалено дълго, но така е - все пак от миналата година не съм писала  Laughing
Спокоен и усмихнат ден ви пожелавам!

# 71
gmarinova , в предишната тема си казах мнението /100% положително/ за преносимите кошарки.
Страшно доволна съм от тях. Имам такава от първото си дете и живот и здраве и малкото ще спи там. А иначе кошарката на дъщеря ми е такава:

Само ще си взема ей такива обиколници за кошарката, които в сайта на Чиполино наричат възранки:

# 72
Добро утро/ден и от мен. Аз така свикнах да си спя по 10-11 часа на нощ, че не ми се мисли как в понеделник ще успея да стана в 6:30 за работа  ooooh!  Хем ми се ходи на работа, хем не ми се ходи. И на мен нещо взе да ми омръзва тази ми работа, от зодията май е (Близнаци) - започвам нещо с голям ентусиазъм, а не след дълго започва да ме отегчава, когато не се променя по някакъв начин. Мами, да знате, че и при по-голямата част от дечицата ни ще е така, това си е типична черта на Близнака - непостоянство в интересите. Затова пък имаме хиляди положителни черти като всеотдайност, любопитство, жажда за нови знания и приключения, чувство за хумор, разнообразни интереси, сладкодумие....Няма да изброявам, по-добре са го описали в сайтовете с хороскопите  smile3535

За грипа и аз чух - честно казано, всяка година ни плашат с такива неща, а в крайна сметка не е чак толкова страшно. Само психират населението. Така или иначе, трябва да се пазим. Мисля да взимам осцилококцинум (дали го изписах вярно) един път седмично за профилактика, повечеко плодове, дебело облекло за навън и при първа кихавица или изкашляне на някой, спиране на контакт с него.

А на мамите с бъбречни проблеми пожелавам да им отминават по-скоро и да се пазят по-добре. Ходете винаги дебело облечени около кръста, аз без боди не излизам, че остава и бъбреци да ме заболят, съвсем ще я втасам.

Видяхте ли как хубаво вали снегът навън?

# 73
Честита 2009 година на всички мамчета! Нека бързо дойде юни с най-големия подарък-нашите съкровища.
В Новогодишната нощ и нашият татко за подарък усети бебчо, който се разшава след големите гърмежи, а може и да се е поуплашило, че нали около тези седмици започват да чуват и четох, че се плашели от силни шумове и мъжки гласове.
За съжаление НГ ми донесе и неприятна изненада-много силни болки в гърлото. Взимам цитросепт, вит.Ц, Анги септ на д-р Тайс, стрепсилс с мед и лимон, болките намаляха, но още ми е доста червено гърлото. Другата седмица съм на преглед и на ЖК сигурно ще ми предпишат и антибиотик, че предния път ме предупредиха да не съм се лекувала с мед, лимон и тем подобни, трябвало да взимам антибиотик. Аз съм против антибиотиците по принцип и ми прозвуча странно това изказване. Те за малко да ми изпишат антибиотик преди НГ и без да бях болна само защото ми бяха завишени левкоцитите-12.9, а нормално за бременни било до 13.
Добре дошли и от мен на новите мами,пишете по-често. На майчетата с бъбречни проблеми-бързо оздравяване. И аз съм имала криза и знам, че болката е ужасна и непрестанна/при контракциите болката поне спира за малко, а от бъбреци-няма и секунда спиране/. Ако спя по-дълго по гръб и мен ме заболяват бъбреците още откакто забременях и вече все гледам да лежа повече настрани.
Качила съм 1кг покрай празниците, общо +4 от началото, добре че не ходихме по трапези, а си седяхме в къщи.

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 12:26 от vanny_76

# 74
Франческа благодаря много за информацията. Обещавам да изчета всичко подробно и да не се повтарям повече.

Общи условия

Активация на акаунт