ЮНСКИ мами 2009! Тема №16

• 20 301
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Момичета от 1-2 седмици имам ужасна болка в кръста и опашката и по- скоро към опашката ooooh! не мога да седна направо. Таткото ме разтрива почти всеки ден, облекчава ме замалко и пак почва след това. Четох някъде, че било от разширяване на тазовите кости, но на мен ми е втора бременност и не си спомням такова чудо първия път. Знаете ли някакъв лек за това?

# 76
Записче и от мен в новата темичка.
За подстригването, аз спазвах суеверието че до 3 месец не трябва да се подстригва, преди седмица отидох и косичката ми живна. За боядисването не съм спирала да я боядисвам и то не с безмонячна боя.
За съжаление вирусите са нападнали доста от нас. Аз имах чувството че ще умра една вечер немога да взема въздух нито през устата нито през носа. Ужас! Взех си  спрей за нос Еуфорбиум композитум. След няколко пръскания се чувствам супер. Продукта е хомеопатичен.
И аз да се оплача че празниците съм 1.5 кг. отгоре Cry
За усещането на бебо. Незнам вече какво да мисля, чувствам ту придърпвания, понякога придружени с минимална болка ,може би от разширяването , а другото усещане е леко гъделичкане,като малки ситни стъпчици. Също го усещам късно вечер.
И аз както една мама беше споменала, като че ли видях еднократно как ми помръдна като малка топка в корема. Дали е възможно или по скоро е плод на въображение>? newsm78

# 77
gmarinova, в миналата тема коментирахме за легълцата, за къпането на децата, за необходимите вещи и още много други неща. Влез в миналата тема (номер 15) и чети от 10стр. нататък. Дано съм ти помогнала.

Tzveti, при мен също я има тази болка и то на същото място. Появява се вечер, когато си легна. Не е непоносима, но е непрятна. За съжаление лек не съм открила  newsm78

Момичета, имам чувството, че времето лети. Гледам си калкулатора - 18г.с. Вече съм влязла в 5 месец..........Минали сме половината от бременността си  Hug

# 78
Ееей, момичета, събираме се!!!   newsm68

Tzveti, болките в областта на седалището са от притискането на седалищни нервчета и болката напомня на дископатийната. Моята болка всяка вечер е точно под дупето и като седна някъде после не мога да се изправя. Ходя като бабичка - полупреведена. Хем ме боли, хем ми е много смешно. Откакто прочетох, че бебчетата притискат нервите, вече не се притеснявам толкова. А при мен започна от първия месец, може би защото бебоците са два броя. Но ти си попитай доки за всеки случай.

Снощи за първи път усетих почукването отвътре много ясно Simple Smile Събудиха се към 7 вечерта и докато татко им говореше по телефона в колата, N1 се обади 2 пъти с леко ритниче Simple Smile Час-два по-късно N2 се разписа няколко пъти на онова място, за което всички пишете - малко под пъпа вляво Simple Smile На лягане пак се активира N1 с двукратно почукване. Пожелавам ви скоро да ги усетите, защото наистина е неописуемо! Simple Smile

Да споделя една много лесна и мнооого вкусна рецепта с вас - солен кекс (моят сега се пече и ухае фантастично):   chef
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио (аз слагам на око, за да не стане мазно), сирене (около 200-300 гр.) Всичко се разбърква и се пече на 220 градуса за около половин час Simple Smile Добър апетит!!!

# 79
Благодаря за пожеланията  Heart Eyes
Аз тъкмо седнах малко да си почина че от цялото това приготвяне и ме позаболя кръста доста приятен ден на всички Hug

# 80
Здравейте и от мен.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. Нека бъде успешна за всички ни и ни донесе прекрасни бебчета юни. Всички да сме живи и здрави другото ще дойде от самосебе си.
Ние покрай празниците си бяхме вкъщи. Четях ви редовно. Не съм качила килограми през тези дни, но аз ги качих преди това, докато ми ставаше лошо и се тъпчех за да не ми се повръща. За щастие това отмина, появява се много рядко. Сега се храня по нормално, повече от преди да забременея, но не така безразборно. Срам ме е да ви кажа колко кила съм ударила за тези 4 месеца, но ще си призная 8 кг. само 2 кг. ме делят от десетарката. Жените с толкова отиват да раждат а аз до тук ги праснах без проблем. Моя мъж само се майтапи с мен, че съм станала пухкава и съм загладила косъм. Но вече спрях да ги мисля, по-важно е юни да се появи малкия човек жив и здрав (не знам още какво е и няма значение) пък ще ги мислим тогава тези килца.
Да ви кажа и аз усещам нещо, но още не съм сигурна дали е бебчо. С първата бременност го усетих и бях сигурна че е то, а сега на моменти ми се струва, че е то на моменти е нещо като придърпване.
А аз да ви се оплача, че съм започнала да хъркам страхотно. Гледам че някои се оплакват, че половинките им хъркат, но при мен е обратно. И мъжа ми хърка но не е чак болка за умиране. Постоянно ме ръчка нощно време, чак не ми се вярваше. Дори му се сърдих че лъже, но той взе, че ме записа и да ви кажа наистина е някакъв ужас. Надявам се да е от бременността и като родя да изчезне.
Извинявайте за дългия пост. Дано не съм ви отегчила.
Лек ден на всички.

# 81
Добър ден и от мен.
Тъкмо изчистих след снощното гости.Уж Пламеновците нямали имен ден ooooh! като се изсипаха 20 човека направо ужас.Едва намерих места на всичките и добре,че се бях подготвила за повечко хора,но за сметка на това си изкараме чудесно Hug
Човек има нужда по-често от веселие и приятна компания.

Гледам,че бсъждате болките в кръста - това е нещо отвратително! Обикновенно ми се появяват след като съм свършила някаква домакинска работа,стояла съм по-дълго време права и след това като легна болката се появява(ниско долу в кръста,почти до опашната кост).На 10-тата минута немога да стана от леглото.Боли много,ама ще свикнем.Нямаме избр просто Hug

# 82
anjeelina, честит празник и от мен.
Да си жива и здрава, лека бременност и успешен финал. Heart Eyes

# 83
anjeelina , честит рожден ден   bouquet. Много любов и късмет.

Аз май вече съм +5  Embarassed и то повечето са от ядене, но вече ще внимавам. Аз като един Телец съм толкова сладокусна, че не мога да устоя на тия трапези. Та кексчето ще го пробвам по-натакък.

biskai , и аз с първата бременност хърках, така че от това ще да е  Wink.

За легълцата не можах да се включа, хвърлих само един поглед какво сте коментирали, но аз имам малко по-друго мнение. Имам и дървена кошара и преносима. Ползвах двете, преносимата в хола и лятото когато сме на вилата. За мен лично дървената е по-удобна, преносимата я ползвах само на горното ниво т.е. 5-6 месеца , после когато сме смъква надолу ми се струва , че детето спи на земята  newsm78. А иначе аз също направих грешката да купим скъпо, по-голямо дървено креватче и сега съжалявам  - хем заема място , хем сега искам детска стая да направим и тя си върви с други легла. Всъщност не знам и едното и другото имат предимство и недостатъци.
Аспираторът също ми върши страхотна работа, но го ползвам от една година. Не виждам друг начин да й изчистя носа като се задръсти и като не може още да духа.

Тъй като си имам почти всякакви неща и глезотии от първото дете, сега ще си купя само бебефон /счупи  се/, и уред за подгряване на шишета и бурканчета. За тая цел ползвах микровълновата, но много често ми се случваше да го прегрея и дете да крещи , че е гладно , аз да бъркам да изстине   #Crazy.

Много обичам да пазарувам и чакам с нетърпение тоя момент  smile3508  Първият път само чаках да вляза в 7 месец и се започна, но имам и страшно излишни неща, които не са ползвани.

# 84
Здравейте и от мен!
anjeelina, честит рожден ден!
Да ви се оплача и аз за килограмите -вече съм +9 кг, но честно казано не се притеснявам много -после ще отслабвам.Повече ме притеснява това , че все още не усещам бебчо, а все пак ми е втора бременност и за това се обадих на лекарката ми и си записах час за понеделник на обяд, ще отида в обедната почивка.Иначе и на мен хем ми се ходи на работа , хем не ми се ходи, но мисля ако всичко е на ред да ходя поне до края на март.
Видях, че обсъждате легълцата.Ние имаме дървена кошара на две нива, която после може да се ползва като легло, но като обзаведохме детската купихме цялостно обзавеждане.Та сега си стои разглобена, но смятам да купя от преносимите.Някой знае ли какви са размерите им?

# 85
Момичета, четох, че някои от вас сами определят до кога да ходят на работа. Аз си мислех, че болничният се взима 45 дни преди термина. Ако реша по-рано да спра да работя, пак ли болничен се взима и на каква основа  Thinking

# 86
Всеки работещ българин независимо дали мъж или жена има право на 180 дни болнични годишно.
В това число не влизат тези 45 дни болнични, които се дават на бременната жена преди термина.
Така че, ако искаш и не ти се ходи на работа може спокойно да поискаш от наблюдаващият те гинеколог да започне да ти пуска болнични.
Само че, това има един страхотен минус- когато си в болнични ще вземаш 80% от работната си заплата. На базата на тази сума ще ти бъде изчислено и майчинството.
Най-добрият вариант е да си вземеш платен отпуск, ако имаш такъв и работодателят ти е съгласен да ти го даде.

Неприятното е, че напоследък лекарите не дават толкова лесно болнични и често се опъват.
Е, виж ако им бутнеш парички нещата се променят.Wink

А на каква основа да си вземеш болничния- лекарят измисля някаква диагноза.

# 87
Това с 80-те процента от заплатата хич не ми харесва. Да е за един месец - ще го преглътна, ама да ми смятат майчинството на тази база ми е малко прекалено. Егати държавата. Тогава да се моля да имам сили да ходя до последно на работа и да не ми се налага да взимам друг болничен, както и да си пазя платения отпуск до края, за всеки случай  Crossing Arms

# 88
Ако 6 месеца си била в болнични майчинството ще ти го сметнат на база чистият доход, който си получавала от болничния.
Останалото ще бъде на база 90% от брутната ти работна заплата.
Но определено ще е в твой ущърб.

# 89
Честита Нова Година, момичета  Hug. Пожелавам ви здрава и безпроблемна година и най-много - сладки и здрави бебчета през юни  Heart Eyes.

С повечето не се знаем, защото изчезнах отдавна от хоризонта, но беше заради работата. Да се надяваме, че вече ще имам малко повече време и ще влизам по-честичко.

Ритничетата, първия път усетих 14г.с., 2 седмици нищо и после единия в 16та, а другия в 18та.
Сега усетих бебето още в 13та, пак 2 седмици нищо и от тогава през ден-два или всеки ден си усещам ритничета. Усещането зависи много от това дали плацентата е на предна или на задна стена захваната  Peace.

Настинки, моите малчугани не са оздравявали почти последноте 3-4 месеца и все ми носеха по някой вирус, та аз от 2,5 месеца съм или на стрепсилс или в комбинация с осцилококцинум  Rolling Eyes. За сега слава богу удържам положението.

Кошарки, първия път купихме преносими (и още спят в тях, а са на 1год. и 10мес и смятам поне още година да са с тях), но сега искам дървена. Удобни са преносимите, но ние много се местихме и затова беше удачен вариант. Сега сме си в нашата къща и искам бебчето да си е с дървено легло. Аз също не съм фенка на ниското ниво на преносимите, но съм го приела.  Tired

Спорна година   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт