Бременни и майки от проблемното 2009

• 63 108
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 1 125
Благодаря. Аз пък се сетих, че приятелка преди два дни ми разказваше че точно за него през този месец вече нямало свободни часове Confused
Накрая ще отида при Ризовица в Бургас и това е  Tired

# 1 126
Аз ходих там - става  Peace , предполагам искаш сега да видиш образ на личицата , ако ще е само за това може да отидеш при Ризова . Дано да успее да ги снима , че ние още нямаме хубава снимка на личицето  Tired

# 1 127
  • Видин
Здравейте, чаровници  Hug
Аз снощи успях да заспя успешно в 1 часа  Party и даже съм спала цяла нощ, което е голямо постижение.Е, разбира се, ставах 2 пъти да пия гинипрала.Вчера имах само половин контракция ( Mr. Green, понеже беше лекичка и на половинки почнах да броя), но днес вече до тук са над 4  Rolling Eyes Дали е свързано с приема на течности, че аз съм много зле относно пиенето?Сега се чудя дали да увелича гинипрала или да изчакам няколко дни да видя как ще съм.Утре ще пускам стерилна урина пак  #Cussing out Левкоцитите в кръвта ми са 17, но док иска да е сигурен, че няма някоя инфекция в урината.Хемоглобина ми е 116 Mr. Green, но все още не приемам желязо.Вие вземате ли? Rolling Eyes
Е, оплаках се и дадох отчет Joy Пожелавам ви прекрасен ден  Hug Hug Hug

# 1 128
Здравейте любими  бременилки и мами Simple Smile
Току що се връщам от поредния преглед. Всичко е наред. Сърцата тупат ли тупат...Малко ни намалиха възрастта, но то беше ясно, че няма ка да съм в 8ма седмица, физически беше невъзможно...Сега сме 7ма седмица и 4 дни. Едното бебе е 11 мм, а другото 13 мм. Имаме си отделни мехурчета в общото сакче, което благодаря на Господ, е най-хубавото нещо, което можеше да ни се случи на този етап. Важното е, че от малки всеки ще си има свое и по равно иначе имахме опасения за т.нар. доминиращ близнак и едното да яде повече от другото и така се различават значително в телесната си маса при наближаване на раждането....Уффф да не го мисля повече!
Нямаме си още ръчички и краченца, но обособяваме вече главичките си и главичката на едното е в краката на другото.....ще падне ритане...Горките лошо ми става като си помисля.

# 1 129
Аманитка , дано да ги разкараш напълно тези контракции  Praynig Аз също не взимам желязо , тъй като хемоглобина ми последно беше 117 . Левкоцитите трябва да ги видите от къде са завишени  Peace

Чоко , много вълнуващ е бил вашия преглед , радвам се че носиш толкова хубави новини , все така да се развиват вашите малки чудеса  Hug

# 1 130
За малко влязох да ви нагледам, без надеждата да ви изчета, но пък видях Диана  Hug Браво, много се радвам да те видя тук  Hug

# 1 131
  • София
Здравейте момичета! Знам, че тук заради проблемите сме станали половин доктори та да попитам.Аз моля за помощ!! Вчера бях при доц.Димитрова да ми прави Доплерово изследване и следене на феталния разтеж. Каза  ,че шийката на матката ми е около 4 см и затворен OICC??? Околоплодна течност в норма, структурите и на двата плода са в норма за гест.седмици. Абе с две думи каза, че всичко О`к. Да ама кото излезнах и си прочетох лисчето видях някакви съкращения дето нищо не разбрах и се притесних. Ще ви ги опиша и ако някой е по-запознат от мен да ми отговори.
"Дясна маточна артерия RI 0.72, PI 1.53, S/D 3.63, лява маточна артерия RI 0.70, PI 1.41, S/D 3.28. Биометрия първи плод - BPD 28.8 mm 14г.с.р, AC 80,4мм 14+6 г.с.,FL 12,5 мм 13+5 г.с Втори плод BPD 29,1 mm 13+3г.с.р, AC 80,4мм 14+4 г.с.,FL 11,7 мм 13+3 г.с "
Аз съм в 14+3 гс. и това разминаване нещо ме притесни newsm78
Другото, което да попитам - каза ми да си запиша час след 1 месец за пренатална ехокардиография при д-р Спасов/нямаше места за 2 м напред/ или в 3-та градска т.нНационален кардиологичен център при д-р Велковски или д-р Павлова /цяла сутрин никой не вдига телефона/?? Някакви идеи къде да отида и дали тези лекари са добри?
Предварително благодаря
П.С. Колко ми липсва д-р Александров той ми обясняваше всичко, ама мноооого далече тая Варна,бе

# 1 132
  • Видин
Момичета, къде се затрихте  Confused
Бубара, съжалявам, не разбирам нищо от тези изследвания  Rolling Eyes Успех ти желая  Hug
Минди, те контракциите даже се увеличиха и започвам гинипрала през 4 часа и се надявам най-накрая да се разкарат #Cussing out Вече се притеснявам и шийката ми колко е дълга, доктора не иска да ми я премери Shocked
Имам въпрос към пиещите и пилите Диаспорал- според вас хубав препарат ли е?Повръщам магнерота и не мога да го гледам вече.Вече 1 седмица и нещо съм на Диаспорал и нищо Rolling Eyes Много ме е страх да не ме вкарат пак в болница, защото вчера имах над 20 контракции  Cry
Хубав ден ви желая  Hug

# 1 133
Лично аз разлика между 3Д и 4Д не правя  Laughing

Да,защото наистина си е едно и също нещо Peace 

Пространството има само 3 измерения все пак,и 4D си е просто 3D но в реално време(тоест  четвъртия параметър се явява времето)

Ето и два цитата от  нета,потвърждаващи това:

"4D е съкращение от  четириизмерен, като четвъртият параметър представлява времето. По отношение на ултразвука , 4D е най-новата технология. 4D  ултразвукът използва триизмерни образи, като ги представя във времето. В резултат на това се създава напълно реален образ на вашето бебе и неговата вътрешна анатомия в движение. "[/i]

"4D ехографското изследване позволява генерирането на триизмерен (3D) ехографски образ в реално време.
В случая под “четвъртото измерение” се има впредвид времето."

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:37 от Counterfeit

# 1 134
Аманитка , не мога да ти помогна с информация нито за магнерита нито за заместителя му . Само ти стискам палци да намалеят гадните контракции  Praynig

bubara щом док е казала че всико е ок с бебчовците значи е така , и аз преди се заглеждах по тези съкращения и се опитвах да ги разчета , но уви , нищо не ми говореха . А за разминаването винаги го има , понякога плода върви напред , някога си е точно в седмиците , все пак чрез ехографа не може да се определи с точост колко са големи бебоците , приблизително се замерват . Важното  е да не изостават драстично  Peace

Аз да се похваля снощи спах като къпана цяла нощ непробудно , даже днес сутринта ми беше доста трудно да стана за работа въпреки 12 часовия сън  Blush Явно вече организма си иска неговото и има нужда от почивка  Rolling Eyes А иначе кръста ме понаболява , особено вечер , но се търпи .  Whistling

# 1 135
  • вече Пловдив
Имам въпрос към пиещите и пилите Диаспорал- според вас хубав препарат ли е?Повръщам магнерота и не мога да го гледам вече.Вече 1 седмица и нещо съм на Диаспорал и нищо Rolling Eyes Много ме е страх да не ме вкарат пак в болница, защото вчера имах над 20 контракции  Cry
Аманита, много хубаво лекарство е Диаспорал-ът. Аз го пия от 4-я месец (днес влизам в 8-я) по 1 саше на ден. Имах контракции и болки още от началото на бременността и започнах с магнерот, но ми е гаден, после магне В6 и диаспорал 300. Продължавам и до днес 2-те последни лекарства (1 диаспорал  и 2х1 магне) и нямам проблеми. Дано и на теб ти помогне и да избегнеш болницата! Hug Hug Hug

# 1 136
След 5 вливания на интралипид и едно на имуновенин поради високи нк клетки се "сдобих" и с тази диагноза "лимфопения с гранулоцитоза" . четох, че е свързано с левкоцитите и най-вече с лимфоцити и гранулоцити и май показват инфекция . Някой имал ли е подобна диагноза и какво трябва да се предприеме.Да добавя,че съм бременна в 5 месец

# 1 137
кали аз съм с такава диагноза,и съм в 4-я месец говорих с доц.конова каза ,че няма страшно,и аз си правя вливания всеки месец не се притеснявай  Hug и аз доста се бях шашнала.

# 1 138
Мили мами, и аз да се оплача малко, отново с тая пуста урина.За първи път в седимента ми се появиха "кристали Са оксалат, урати", а досега не съм страдала от бъбреци.Вие да имате някака информация относно тези кристали, откъде могат да се появят и на какво се дължат?

# 1 139
  • София
Здравейте момичета , да се отчета и тук, вчера бях на преглед за шийката. Скъсяване има с 1 мм., което било нищо, но за съжаление предния път била не 2 см, а 2,8 и сега е 2,7. Хубавото е, че нямам разкритие. Дока каза да продължавам да лежа и да пия хапчетата и дано устискам поне до 29г.с.     Знаете ли дали може тази инжекция за белите дробчета на бебета да се сложи и по рано?
Иначе момъка тежи вече 750 гр., а момиченцето 650. Тръгнаха от под нормата и сега излизат малко от под нормата, което е вероятната причина да се скъси драстично шийката.
В уринати имам някакви бактерии вече и днес пуснах стерилна и ще видим какво пък от тук ще излезе newsm78
tsveti77, това да не са някакви пясачинки от бъбреците?

Общи условия

Активация на акаунт