Бременни и майки от проблемното 2009

• 63 223
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 1 140
Цвети , аз почти всеки път имам кристали в урината си , но досега не са ми казвали че е проблем , тъй като бъбреците ми са слаба страна и винаги са ме съветвали да пия повече вода , така се пазя от сериозни проблеми с бъбреците  Tired

# 1 141
Благодаря за отговорите, вчера моя доктор каза да не се тревожа, ама аз не мога да си обясня откъде са тия кристали.По принцип никога не съм се оплаквала от бъбреци, но може би пия малко вода и мисля да се коригирам!

# 1 142
Цвети това са т.н камъни /песъчинки/, няма страшно пийвай пове4е мин. вода за да ги изкараш. Аз си ги имам от как се помня, те са наследствени по принцип, но и самият организъм ги създава.

# 1 143
  • в сърцето на един мъж...
Яяя, Денди, розова лентичка Wink Да не би да се знае вече пола? Извинявай, ако съм пропуснала, но в последно време чета по диагонала Embarassed

# 1 144
  • Видин
Аманита, много хубаво лекарство е Диаспорал-ът....
Благодаря ти много!Направо вече се виждам в чудо с тези контракции, а доки ако разбере че са толкова много ще ме вкара в болница за 3 път  Sad Започвам гинипрала на 4 часа да го пия от тая вечер и се надявам да отшумят.Май от стрес ги отключих вчера Rolling Eyes А уж бях добре няколко дни... както и да е, спирам да мрънкам Hug

# 1 145
  • Някъде там...
Аманита, пийни нещо успокоително, на мен ми помагаше да намалеят контракциите. Иначе аз от 21-22 г.с. съм с по над 20 контракции дневно. оттогава съм на магнерот 3*2 и Гинипрал при нужда. В болница не съм влизала, защото контракциите ми бяха неефективни т.е. въпреки големият им брой не довеждаха до скъсяване на маточната шийка. Диаспоралът е по-добър от Магнерота май, поне на мен той не ми дразни стомаха.
Санитам, някъде от 6ия месец започна да ми се скъсява шийката с по около 1 мм на седмица, механично е, от тежестта и е съвсем нормално. Инжекцията за дробчетата ми я биха в 32 г.с., май по-рано се бие единствено ако има нужда.

Аз съм с ужасно много контракции, засега безболезнени, Док ме сложи на Гинипрал за 10тина дни, за да успея да вляза в 9ия. Дано устискам.  Praynig

# 1 146
  • София, Борово
Здравейте красавици Hug
Леле колко сте изписали, четох по диагонал, но ще се върна да препрочитам Simple Smile
Грация, збаременнях спонтанно, дори в клинката се смяхме, че не си знам последния МЦ.
Ние още не можем да повярваме с мъжът ми, че ние се е случило. Мислехме април да правим нов опит, но за сега ще отложим Wink
и на карая, но не на последно място - Благодаря за топлото посрещане Hug Heart Eyes
Жабче, ще устискаш Hug почивай повече

# 1 147
Жабчо, толкова ти се радвам, ти си почти накрая вече Hug Всичко ще е наред и ще се родят едни красиви и борбени моми!
Да ви покажа моята мишака как празнува с мама 8-ми март Grinning

# 1 148
Жабчо, толкова ти се радвам, ти си почти накрая вече Hug Всичко ще е наред и ще се родят едни красиви и борбени моми!
Да ви покажа моята мишака как празнува с мама 8-ми март Grinning

лелее ми ,4е тя голяма мадама,мнооого е сладка Simple Smile Hug

# 1 149
  • Видин
Гея, страхотна е пу-пу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 1 150
Леле Жабче, последният път като ти погледнах лентичката беше 25 седмица. Колко бързо лети времето ама за всички останали  Laughing
Здрави и усмихнати априлски бебчета желая   bouquet

Geia, дано не се разсърдиш, ама... кога ще махнеш тъжен пред шемет?

# 1 151
  • до морето
Дени и Кас виждам, че сте обсъждали възможностите за 3 и 4Д прегледи, но успявам едва днес да се включа в темата с мнение.
При Давидков наистина цената за преглед на близнаци е 200 лв. и аз лично не бих му дала тази сума*имам много лоши лични впечатления от този човек*.
Доц. Балев преглежда на обикновен ехограф. Мои познати са доволни от прегледите при д-р Яков в Майчин дом.
Що се отнася за ФМ д-р Ковачев от нашата болница се занимава с това, това е специализацията му от Израел. Аз ще я направя при него, но не питах дали имат от тези по-специалните видеозони. Наистина ще е вълнуващо да се видят бебоците в по-хубаво изображение.
Грация футбол-футбол, ще трябва да се примириш с избора на детето Laughing, пък може и друго да и хрумне като излезе.
Поздрави за всички мамчета в темата!
Аз броя дните и се моля всичко да върви гладко и спокойно. От последния преглед си имам снимка, на която вече изписан и термин, от там севижда,че сме със седмица напред и днес трябва да съм 17 седмица и 5 дни. Доки гледа гръбначните стълбове, нухалните гънки и даже преброихме и някой друго пръстче. За повече каза - следващия път, който се очертава към края на м. март.
Неприятното е, че хемоглобинът ми е паднал още въпреки, че пия желязо всеки ден. В понеделник съм на преглед при хематолог и се надявам да няма лоши новини.
Още веднъж  Hug за всички!

# 1 152
  • Варна
Здравейте момичета!
Чета ви редовно, желая ви успешна бременност  Hug
Включвам се да отговоря на bubara

"Дясна маточна артерия RI 0.72, PI 1.53, S/D 3.63, лява маточна артерия RI 0.70, PI 1.41, S/D 3.28. Биометрия първи плод - BPD 28.8 mm 14г.с.р, AC 80,4мм 14+6 г.с.,FL 12,5 мм 13+5 г.с Втори плод BPD 29,1 mm 13+3г.с.р, AC 80,4мм 14+4 г.с.,FL 11,7 мм 13+3 г.с "

диаметъра на главичката (BPD biparietal diameter)
обиколката на главичката (HC) head circumference)
напречния диаметър на коремчето (TAD - transverse abdominal diameter)
обиколката на коремчето (AC - abdominal circumference )
дължината на бедрената кост ((FL - femur length )

Другите съкращения незнам какво означават.
Видях, че коментирате за Давидков - просто съвет: Не си губете времето, нервите и не на последно място парите с него. Аз бях сляпо заблудена в неговата компетентност и професионализъм, дори лично ми е казвал, че е чел мои публикации. Някой ден ще разкажа много, но не е тук мястото.
Изпращам виртуална подкрепа на Hariela, ще се радвам да разбера, че е добре.

# 1 153
Благодарим за комплиментите Hug
Ники, сигурно ще е скоро, не знам, но се надявам моя много добра приятелка да забременее. Ако това стане, то тогава ще го махна.

# 1 154
Geia не знаем още пола, а ленти4ката верно 4е има повече розово ама..... Твойта розовелка голяма сладурелка  Laughing
Душе айде беее, вясвай се по често  Hug
Жабче стискай още малкоооо, ще удържиш фронта вярвам в теб  Heart Eyes
Кас к'во реши за 3Д? Аз май ще ходя при Яков, някой знае ли цена на прегледа?
Оооо fever и аз ходих при него преди година, "позна ми" човека ама.... гадно поведение бееее, пък и малко се пресили със съветите при условие, че знаеше че си имам лекар. А да не говорим как го плюеше публично и грозно, за док Александров става въпрос. В последсвие рабрах, че това си му е практика.
Къде са сега пиарите му да защитят  Mr. Green

Ники и на мен ми се струва, че бързо лети за другите  Whistling
Диана и аз се надявам живот и здраве един ден това да ми се случи  Hug Много ме заболя за Пуканка и малко ме е страх ама като му дойде времето ще го мислим как да става.

Общи условия

Активация на акаунт