Израел 19

• 16 421
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Петя-тук още в4ера през деня се каза 4е има убити войници,а и се говореше и за отвле4ени

# 121
а тук казаха, че войниците са убити от свои,т.е. тея с танковете стреляли срещу някаква сграда, в която се укривали войниците  Peace

RIP за жертвите Flowers Rose

абе чудя се, ако военните привикат мъжете ви, какво ще правите? може ли да не отидат да се бият? или е задължително?

# 122
  • T"A
Пете, войниците са убити от т.нар. "приятелски огън" - жалко за момчетата, хвана ме яд, но знам, че ще има сериозно разследване. Когато има военни операции не на бойно поле и между войници, рискът за подобни инциденти е много по-голям.

dtti, дали е истина или пропаганда, с която да повдигнат духа, ще се разбере скоро. В Израел правилото е да се съобщи първо на родителите, на семействата, за да не научават подобни новини от медиите, но тази информация не се крие и не може да се скрие, защото всяка майка знае и търси сина си със всички средства.

Тали, резервистите в момента не ги ли събират предимно за обучение и инструктаж...  Confused ?!? Аз все се надявам, че няма да се стигне до това да влязат в Газа  Praynig От колегите ми един социален работник беше повикан още преди седмица, запасняк  в Голани. Останах с впечатление, че войниците в момента са сдирим - служещи в армията, не запасни  Thinking Да не би да съм заблудена нещо? Ти знаеш ли по този въпрос нещо?

Хариет, линкът, който си дала по-напред в темата, не ми се отваря  Sad От цитирания текст добивам представа за какво става дума, но това е...  Confused

Криси, ако се разходиш сред местните, ще се учудиш колко нормални хора са всъщност и колко нормален е животът им Peace.
И аз съм пацифист, но ме е яд на лицемерието на Европа, която 8 години не се впечатли от ракетите - ако не за друго, то поне, защото отговор на тези ракети се очакваше. Видях, че не си почитател на Ахтисаари, но за тукашната ситуация, ако някой постигне неговия успех, не би бил толкова оспорван като личност, нали?

marisasav, сетих се да попитам - вие защо не пътувате заедно с таткото?

pepelja6ka, първо, не всички са на фронта..., а иначе - на други повиквателни може да се откаже или да се отложи, но на повиквателна за война (8ма) няма начин. Военните навсякъде по света имат ясни правила за неспазване на заповеди, тук не се прави изключение, макар че по принцип доста се съобразяват с войниците и желанията им...

# 123
  • Някъде там...
Криси не искам да мисля какво ще се случи ако извикат мъжа ми....И да може да откаже няма...Казва щом ме викат значи им трябвам...
Лека пръст на всички жертви  Praynig

Ханд винаги съм готова за кафе,нищо че никога не съм пътувала сама до Тел Авив все трябва да има първи път Simple Smile а за бебенцееее аз чакам Ментичка тя се омъжи преди мен,тука ред си има ей  Joy

bouquet

# 124
Здравейте,момичета!
Доста отдавна следя вашата тема,но нямам никаква връзка с Израел,освен желанието ми един ден ,да посетя вашата страна.Петя,отдавна ме покани при Вас,и се надявам да нямате нищо против!
Пожелавам,Ви войната да свърши възможно най-бързо,да няма повече жертви,и всички които участват във военните операции,да се завърнат живи и здрави! Praynig

Лек ден,от мен за сега!

# 125
  • T"A
Наина, присъединявам се към пожеланията ти, твърде много жертви има вече  Sad
И дано наистина посетиш страната скоро в по-мирни условия  Hug

Борянка, аз съм много изпълнителна - ще преизпълня плана за петилетката в една година, така че се готви и ти  Mr. Green

Елишева, нямаш място за лични бележки  Confused Ако можеш да поосвободиш малко, че съм ти писала  Peace

# 126
  • Sofia - TelAviv
Здравейте, ние още сме болни и сме в унисон с ваща обстановка. Момичета пишете ако има някоя новина по-сериозна през деня. Аз ви чета през половин час, че майка работи в АШДОТ ( не Ашкелон - извинете) и вчера са влизали "САМО" 3 пъти в убежищата(както каза тя).
И малко черен хумор:
Колежките на баща ми го питали няма ли да спре майка да не ходи на работа, заради обстановката и той естествено се пошегувал  ooooh! че как така ще я спира, (даже не смея да го напиша  Blush) той нарочно я праща , па каквото стане. А едната му колежка го питала, ако нещо стане дали ще я вземе за жена Crazy
Та баща ми сега се хили всяка вечер и вика, "Аз съм се уредил в живота имам вече предложение"  Crazy Laughing

Дано покрай черния хумор, да има и по-малко жертви. Дано да няма майки, жени и деца които да плачат да синове, съпрузи и бащи.  Peace

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 14:16 от Karol&Erik

# 127
Здравейте.
 И аз бях събудена от нелепата вест за трагедията  Cry... ще разследват, ще се учат от грешките (но с цената на човешки живот). Още имам буца в гърлото................
Преди 20 мин. и при нас имаше сирена. Аз първосигнално се стреснах за децата, но бързо се осъзнах, че не е истинска а учебна.
Децата вчера пак ги сваляхме към скривалищата. За добро или лошо те още не осъзнават сириозността на положението.

Да, Мента в началото викат запасняците за инструктаж, но проточили се...... знаеш какво следва.

Деси, от Хамас още първият ден информираха за жертви сред войниците, а тогава още нямаше  Peace. При нас не се говори за пленени, но се знае че това е една от целите на Хамас. За сметка на това се съобщава за убит техен лидер.

Днес имаме пострадало бебе на три месеца. До сега са изтреляни само 20 ракети към Израел, което в сравнение с "нормалното" е малко.

Добре дошла на Наина. Не е нужно да имаш спец. връзка за да пишеш при нас- интересно ли ти е- Заповядай  Hug!

Крол, Мента, благодаря ви, след последните ви постинги се усмихнах днес за първи път  Peace

# 128
  • Някъде там...
Упс грешка не Криси а Пепеляшка питаше за отказа да отидеш запас ама аз още заспала кой да асимилира всичко написано....

Ментичкааа 1stroller от цялото си сърце и душа ти го пожелавам....

Карол скорошно оздравяване   bouquet Татко ти много желан мъж  bowuu

# 129
 Flowers Rose

Цитат
marisasav, сетих се да попитам - вие защо не пътувате заедно с таткото?
Така се стекоха обстоятелствата честно казано. Първоначалният план беше да сме заедно. Той кандидатства за една специализация по криминология в Иерусалим, а там има семейни общежития и мислехме да заминем тримата. В последствие обаче се оказа, че в Йерусалим не може да прави специализация за една година, минимум за две. В последния момент подаде документи за Хайфа, одобриха го, да ама там семейни общежития няма. Вариантът беше да сме на квартира, като решихме, че първо ще замине той и след това ще решим какво да правим тримата. Обаче като му излезе програмата се оказа, че всички лекции са интензивни, тоест има много повече свободно време между лекциите и съответно възможност да си се прибира вкъщи. Сега например като си дойде на 22.01 ще замине обратно чак март...та така...не изключвам възможността да заминем и ние в Израел през втория семестър, но по-вероятно е да не стане...на мен ми се очертава и да се върна на работа...ще видим как ще се развият нещата  Simple Smile

Десо (мъжът ми) се включи преди малко от летището. Каза, че е много топло и въобще не трябвало да взима пуловери  Laughing Никола засега е спокоен, като изключим, че от сутринта разнася чехлите на баща си, няма други признаци, че е усетил липсата му...ще видим довечера

Пепеляшка, то за можене, може...ама си е чиста проба дезертьорство и си е военно престъпление май навсякъде по света

Наина, и аз се присъединявам към твоите пожелания  Praynig

# 130
    А детския канал "ХОП"  не спира и посред нощите ... Уж беше  до 20.00 часа , но сега пердаши  до незнам си кога  ....Един психолог детски вчера по ТВ каза , че  е добре при сирените , нощното будене и търчане  към бункерите  да  се спестят поне новини и страхотии на децата. Да  се разсеят  с   детски неща доколкото може .... Имаше  въпрос  от  една майка , на която детето й не иска да гледа  детски, а само новини ....Тати бил там и то сега  е  с обриви детето, не пие , не яде ....подскача нервно .... та  по тия  случаи се препоръча  майката да  покаже сила и контрол и да  спре  ТВ.Увереността се предава и на децата - уверен родител .... Това е много плоско обяснение  в момента , но не искам да се задълбавам, че не ми се пише нещо  ...Надявам се разбрахте де ... Говорител на Хамас съобщи, че Гилад скоро ще си има приятели да му правят компания ... Нахвърляно е малко , но така ми идва  в главата ....Не ми се подрежда сега ....

Тали,  като каза и при вас сирена та ми се изправи косата бе ! Ние  сме на едно разстояние горе долу по обръч ....Оф , майна ....стегна ме главата значи!

На моя мъж  колегата е запас горе към Ливан .

Наина , добре дошла , сладурка!Ама, че в  момент попадна ....

Карол ,  баща ти голяма скица ! И аз имам предложение за  женитба ако  нещо стане с мъж ми , та даже  с  все деца ще ме вземат , хем сериозно! Боже , боже ! Какви  времена , какви щуротии !

До скоро !

# 131
И аз съм пацифист, но ме е яд на лицемерието на Европа, която 8 години не се впечатли от ракетите - ако не за друго, то поне, защото отговор на тези ракети се очакваше. Видях, че не си почитател на Ахтисаари, но за тукашната ситуация, ако някой постигне неговия успех, не би бил толкова оспорван като личност, нали?

Времена различни,ситуации също Мента.Не съм и няма да бъда почитател на помияри,особено злонамерени с ясни цели.Това неговото изобщо не е успех,а трагедия за години напред и не се учудавй,ако един ден това се окаже "втори Близък изток".Исторически факти бол мога да преведа,но едва ли в момента е подходящо да се пише затова,вие си имате други по-сериозни грижи.А що се отнася до нормалните хора ,аз не се съмнявам,че ги има,нямах предвид това.

# 132
а тук казаха, че войниците са убити от свои,т.е. тея с танковете стреляли срещу някаква сграда, в която се укривали войниците  Peace

Flowers Rose

Пожелавам,Ви войната да свърши възможно най-бързо,да няма повече жертви,и всички които участват във военните операции,да се завърнат живи и здрави!

Peace

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 13:23 от Sarrah

# 133
  • T"A
Петя, вие всъщност сте на юг от Холон*, а и, ако се вярва на вчерашния Маарив, който цитирах, и в Ришон (и Реховот) трябва да тече подготовка. Може би първоначално е в болници, училища и др. обществени сгради...

Намерих вестника, пише така:
אתמול החליטו בפיקוד העורף להיערך לאפשרות של ירי רקטות מעבר לטווח 40 הקילומטר
 ותדרכו את ראשי עיריות יבנה, רחובות וראשון לציון
Има го и в Интернет:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/835/562.html?hp=0&loc=8&tmp=7992

Тали, вас предупредиха ли ви за тестирането на сирените?
Аз съм непоправим оптимист и до последно се надявам, че запасняците ще си останат с тренировките, без да влизат в Газа. Confused

Карол, хуморът помага  Hug Ашкелон бил "мъртав" в момента - никакво движение, освен работещите  Sad Тя задължена ли е да работи? Лекари, сестри, психолози и соц. работници са задължени, защото са "грижещ се" персонал, но за други служители - не знам  Thinking За трите пъти, през които са се укривали, е добра новина... действително има данни за намаляване на ракетите - дано!!!

Хизбула обявили бойна готовност, а оправданието на Олмерт защо не се спират военните действия е,
че в момент на прекъсване на огъня Хамас ще се заредят с ракети за 60 км разстояние
. newsm78

*карта на Гуш Дан

# 134
  • Sofia - TelAviv
Татко ти много желан мъж  bowuu

Те горките не знаят какъв таралеж в гащите могат да си наврат, та затова. ИНаче понеже е много цапнат в устата и много много не подбира с кой говори като става въпрос за възпитание, учтивост и уважение та ги насмила подред Поизраелчилите се рускини. При него предимно Бухарки и рускини, та предложението не е много за завиждане  hahaha  Майка обикновенно в отговор на неговото желание да я подменя вече, казва "АМИН!" ( сиреч , а дано  Joy
Въобще на тая тема, смешки много. Ама един ден майка ми заспала като утрепана и не мърда. Баща ми ходил да проверява дали диша и после вика "Ох, като се  шашнах и се уплаших", че го била изоставила  Joy и какво щял да прави без нея. Ще да е "Либоф" това  Heart Eyes 

Mentha , за майка незнам дали е задължена да ходи, но понеже са с частен транспорт последните месеци  и са накрай града в промишлената зона, вчера ми каза че като излезат от техния двор шофьора не пада по 110 км/ч за да се изнесат по-бързо към Тел Авив. Каза, че вчера е паднала на 4км. от тяхната фабрика ракетата. ПОнякога остават отвън, въпреки сирените защото не могат да спрат машините изведнъж.  Sick Абе надявам се че всичко ще отшуми по-бързо. Отдалеч ни остава само да се притесняваме, което е по-гадното.

Общи условия

Активация на акаунт