И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 596
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
За много години на всички !!! Да сте живи и здрави дълги години !!!

Не стига , че миналата година патих от толкова болежки , та тази година още от началото са ме подхванали . Няма да ви занимавам ( да не пълня темата ) , като ми приключат изследванията , ако има нещо сериозно , ще ви пиша.

Аз Косьо на ясли няма да го записвам . Като се върна на работа ,ще търся жена за гледане. А за висенето по няколко часа сме го минали тоя път. Като записвахме дъщеря ми в училище ( нали елитно ) беше същото - мъжа ми пази ред цяла нощ , за да я запише на сутринта. И беше последен в списъка.

Глутена съм го въвела с хляб Добруджа.

А , щях да забравя нещо много важно - Косьо от 10 дни казва мама и кака. И през нощта ,като се буди по 100 пъти , вика мамааааааааааа.

# 16
Milenaq стиксам палци да са ти хубави излседванията!

Габа мина "тата", "мама" и сега е на "баба" Wink

Абе само аз ли няма да записвам на ясла и няма да наемам жена, мисля да се връщам на работа след 2рата година на Габи , ако разбира се всичко е наред  newsm78 Но за детска градина от началото на др година и ние ще изкарваме същия зор  Crazy

пп -Щях да забравя да ви се похваля, вчера Васко научи Габи да казва "браво" и да пляска с ръчички. Много е сладка  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 16:03 от Вятърно Звънче

# 17
Milenaq стиксам палци да са ти хубави излседванията!

Габа мина "тата", "мама" и сега е на "баба" Wink

Абе само аз ли няма да записвам на ясла и няма да наемам жена, мисля да се връщам на работа след 2рата година на Габи , ако разбира се всичко е наред  newsm78 Но за детска градина от началото на др година и ние ще изкарваме същия зор  Crazy

И аз няма да записвам за ясла Бети.Ще я гледам до 2 година и после мисля да последвам примера на "хитрите ромки" и да забременея пак Laughing.И така докато станат три Joy

Хелънче не само кърмените бебета не искат Ам.Бети я кърмех до 2 месец след това до 4 я дохранвах докато напълно ми спря кърмата.Изведнъж отказа да пие мляко и затова я захраних по рано отколкото  бях предвидила. И досега не пие мляко-слагам и по три лъжички в яденето-което също е три пъти на ден. Peace

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 15:43 от vesy1

# 18
Хелоу! Аз дори качих цял един клип - дори и втори качвам...Сисе - мерси  bouquet
Нали да си качваме каквото си искаме? Не само постижения разни - ами всичко, що ни е на душата, нали???
Веси - ама Бети и досега не пие никакво АМ като течност ли??? Еййй, големи диванета, големи характери, голямо чудо...значи да не се жалвам!
След като отдавна всички казват непротивоконституцивателствувайте..., а дори някои и я написаха тази дума, сега вече Елица я казва наобратно Laughing Къде се затри ВаняМ? Тя да не мине метър на имение си ден? И Иване-то и тя...А Реяна? Герги8на? Тифани е бременна, хайде - ще й простим. Ами другите 2 бременни - азваси и Ася? Ася съвсем ни...изостави, така да се каже...

Ето ви 2 банални въпроса:
1) как заспиват априлчетата през деня (освен че трудно...)
2) какво ви е менюто? Абе направи - "режимът"?

През деня заспива сравнително лесно, като изцоква около 100 мл съвсееееем разреден сок (това много ли е?)

Режимът НИ (защото е НАШИЯТ режим!) е:
6.00 Кърмене
Ставане около 8
10.00 - попара/кус-кус/овесени ядки
Спане около час
14.00 - зеленчуково/месно-зеленчуково пюре (зеленчуковите ги готвя сама bowuu)
Спане около 1-2 часа
18.00 Каша безмлечна безглутенова плод вътре
"Заспиване" в около 21,30-22,00
Будеме цяла нощ...
3.00 Кърмене

айде чао!

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 15:59 от helenblondy

# 19
Хей, здравейте и от мен в новата тема!
Еммаnewsm51
Сисеnewsm51

Лидия сега вече казва съвсме ясно "айдееее", както и да-да, та-та, ба-ба, никакво ма-ма няма на хоризонта! Mr. Green

Емма, ние сме с пералня Електролукс, адски съм доволна! Peace

Мами, моля ви споделете какъв е в момента хранителния ви режим?? Нещо сутрешната закуска хич не мога да я докарам добре, Лидия не яде повече от 3-4 л. попара, и почти винаги давам АМ с бисквити. Освен това винаги почти пие АМ в 4-5 сутринта, просто иначе няма заспиване. За по-късната закуска пробвах и разни овесени ядки, комбинации безброй, но не ще. А давате ли сутрин кисело мляко с бисквити да речем?

Също и да питам кога вече бебетата почват да вечерят нормална храна? Т.е. нещо готвено, евентуално супа, мола мамите с опит да помагат! Praynig Praynig

# 20
Хелъъън,  Hug Hug

Режим:
4-5 АМ
8-9 попара УЖ
или плодово пюре
или кисело мляко - днес дадох за сефте
или каша ако не иска нищо друго

13.00 малко супа (също от днес), месно или зеленчуково пюре

16.00 някъде обикновено давам каша или някакъв йогурт с бисквити

19.30 АМ

Цяла нощ - дундур на ръце, когато не е на ръце, друсам яко креватчето Tired Tired Tired Tired

Живо ме интересува как сутрин ставате, кога успявате да се облечете, измиете, закусите, кога готвите на бебоците, въобще аз имам една ревла вкъщи, не мога да я оставя в кошарата -реве, в проходилката - реве. Сутринта си михме зъбите заедно (т.е. аз мойте Mr. Green)

Също да кажа, че днеска бяхме за 1 час на ясли, добре беше, ПУ-ПУ, да видим как ще е по-натам. Много й хареса , че има дечица, веднага отмъкна 1-2 играчки на едни батковци, а те горките седят и мигат на парцали само hahaha hahaha hahaha

# 21
Привен на всички! Hug
Аз също няма да записвам Цвета на ясла, имам горчим опит с баткото откъм болести, от ранното му даване на ясла. Живот и здраве, ако ме искат пак на работа, ще си търся жена за гледане след май месец.
Режимът на Цвета е:
6ч - АМ около 100мл
9.30ч - попара, яде с удоволствие
13.30ч - зеленчуково с жълтък / местно пюре, десерт плод
18ч - каша, грис, кис. мляко + бисквите
21.30ч - АМ около 100мл

И досега не пие мляко-слагам и по три лъжички в яденето-което също е три пъти на ден. Peace

Веси, ти АМ на прах ли го слагаш в пюретата? И аз си мислех за този вариант, че никак не иска да го пие чисто АМ напоследък!
Лурдес, Цвета млякото в 6ч го пие в просъница. После спим пак. Аз ставам преди нея, към 8ч, за да си изпия кафето на спокойствие. Тя се събужда към 8.30. До 9 стои в нейното си легло и си играе с играчките. Аз оправям стаята, обличам я и отиваме да закусваме. Така се оправяме сутрин.
Айде лека и топла вечер на всички от мен  Hug

# 22
  • Варна
Аз смятам да се върна на работа септември месец. След това зимата и пролетта ще я гледат двете баби. Евентуално юни месец догодина ще е пусна на ясли, но не съм съвсем сигурна, може и направо на градина като стане на 3.

vesy1 Много хитър план. А какво ще правиш, когато третото стане на година?  Laughing

Ето и нашия режим
7:00 - ставане
8:00-закуска (плодово пюре или сурови плодове настъргани)
8:30-9:30 (10:00 най-късно) - предиобеден сън
10:00-кърмене
12:00-зеленчуково пюре (домашно приготвено, още не съм давала готови)
13:00-кърмене
14:00-15:00 - следобеден сън+кърмене, ако се разбуди
15:00-кърмене
18:00-каша с плод. Кашите са безмлечни, приготвям ги с кърма. Любимите са овесена и 7-зърна на Милупа.
20:00-21:30 - къпане, приготвяне за сън и кърмене
21:30-07:00- спане+кърмене (не мога да кажа колко пъти, щото не мога да броя до толкова  Laughing)

Режимът ни не е твърд, понякога има отклонения от 1-2 часа, но през деня има долу горе 3 твърди хранения (от по 30-60гр някъде) и поне 3-4 кърмения.  Малко е еднообразна твърдата храна, но това е защото още не съм въвела доста храни.

ЛУРДЕС добавям: ние нали сме много хора вкъщи, все има кой да я наглежда. Ако таткото си е вкъщи, никой друг не признава - само в ръцете му стои, а той е в полуразтопено състояние разбира се от кеф. Готвя през ден - най-вече когато тя спи предиобеден сън. Но като цяло през деня не мога да се оплача - не мрънка и се заиграва сама доста време, само трябва да внимавам къде ходи, че е доста бърза в пълзенето.

Леле, направо ти съчувствам за дондуркането на ръце. Не, че Невена е за пример през нощта, но такива изпълнения нямаме - само я "закачам" за гърдата и продължаваме да спим.  Grinning

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 16:52 от Ясмина

# 23
  • В събота
Привет!
Ей го и нашият режим:
7 - цица
9-9.30 - овесени ядки, плодово пюре или каша (безмлечни)
10 - заспиване на цица, спим около 30 мин
12-12.30-13 - пюре
13 - заспиване на цица за около час-час и половина
16 - плодово пюре или каша + цица
18 - цица
19 - опитване от манджата на мама и тати
20 - заспиване на цица
после поне 3-4 пъти през нощта промрънкване и цица  Mr. Green
Ама това е приблизително - всеки ден си е различен. И да доуточня, че твърда храна (изцяло домашна) яде не повече от едно бурканче 100 мл/г. Случва се понякога само да стигнем примерно до 150-160, но най-вече яде максимум 80 г.

За яслата - и аз няма да записвам детето на заведения до 3 г, а после и аз обмислям същото като vesy1  Blush Засега се справяме финансово, таткото удържа фронта, да се надяваме и за напред да е така и не е нужно да се връщам на работа.

И накрая да се оплача  Mr. Green - Ния вече не иска нито да лежи, нито да седи, а все да е права и да ходи  #Crazy Останах вече без ръце и кръст ...

# 24
  • Варна
Tikvichka вашия режим е почти напълно като нашия  Hug А седенето и лежането и Невена ги забрави доста отдавна - сега предимно пълзи или се изправя по мебелите. Ако има кой да я държи (таткото) скача, ако не - пълзи.

Варна ние сме на консултация утре от 12:15  bowuu

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 17:00 от Ясмина

# 25
Здравейте мами,
нашия режим е : сутрин мляко, после попара, на обяд пюре (зеленчук с жълтък или месо), после каша или плодово пюре или йогурт, после пак мляко, междувременно сок.
Ясмина, май от теб видях идеята да дам вода директно от чаша (ако правилно съм разбрала) - и Дари неочаквано пи, и то доста, е вярно и се заляхме малко, но, мерси Simple Smile
за яслите-аз днес към 7-8 сутринта наобиколих тези, в които съм пуснала молба още отдавна, и казаха, че си важи молбата - явно навсякъде е различно. Но не знаех, че проблемът с местата го има и по другите градове, жалко... много се бях ядосала преди празниците като онези идиоти (управляващите) решиха по едно време да дават по 100лв на месец за частна градина-ми като имат пари за даване да хванат да построят нещо..уфф, само гледат да ни замажат очите, нали избори идват.
Има ли и други излизащи почти всеки ден в тези студове? Аз днес не видях навън друга майка и се поучудих..но пък незнам дали и аз ще повторя на тези условия (визирам непочистени тротоари, много трудно се върви-почти фитнес!)

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 17:27 от Анонимен

# 26
Веси - ама Бети и досега не пие никакво АМ като течност ли??? Еййй, големи диванета, големи характери, голямо чудо...значи да не се жалвам!
Ето ви 2 банални въпроса:
1) как заспиват априлчетата през деня (освен че трудно...)
2) какво ви е менюто? Абе направи - "режимът"?

Да точно така мляко не пие когато е течно-такива физиономии прави, че все едно отрова и давам.
Нашия режим
9-10- супа, зеленчукона или с месо със сухар(с три лъжици Ам Wink)
14-15 почти цяло плодово с 1л каша и 3 л мляко(в повечето случей не го изяжда)
19-20- супа или друго готвено с 3л мляко.
ляга към 21.30 и пие 120 мл сок-от 1м. започнах да и цедя портокал и мандарина.
през ноща пие още едно шише сок и едно чай.

През деня и дава солети да се занимава(много ги обича) и едно малки гевречета

Веси, ти АМ на прах ли го слагаш в пюретата? И аз си мислех за този вариант, че никак не иска да го пие чисто АМ напоследък!
Слагам го на прах и готово Peace

Ясмина като стане третото на 1 вече ще му мислим.Ама то с три деца едва ли ще остава време за друго освен да си ги гледам Party

Лурдес нашето спане е голям проблем.Вечер заспива към 10.като цяла нощ спи неспокойно и пмрънка.В налото си мислех че много се привъзбужда през деня, понеже все сме навън и вижда много хора-все я закачат и тн.Само че сега повече си седим в къщи , а положението и същото.
Сутрин става към 8.Хвърлям и всички играчки в леглото и тя докато ги разгледа всичките аз се оправям.След това и обличам и нея.Към 12 спи 30-40 мин и след това към 4-5 спи около 1час. ooooh!

# 27
Ау колко клипчета и снимки има вече...браво момичета, мн е готино така  Hug

така...ЛУРДЕС Лидийка е изключително сладка на аватара ти  - истинска принцеса  Hug
Ето и режима ни:

6-7-кърма и заспива наново

10:30-кърма и ставаме Simple Smile

12:30-1:00-200гр зелечнуково/местно зеленчуково пюре, редувам през ден, но забелязвам че без месце нещо не я кефи много мноого...не е просто туй дете ще знаете  Mr. Green Вкарала съ всички меса- без риба- зешко, пушеко, пилешко, агнешко, телешко и свинско (нали не пропускам някое  newsm78), като агнешкото и свинското са и любими  Peace

16:00-250гр (знам че е много, ама даже има случаи и да си досуква след това  #Crazy) плодово пюре / 2 пъти в седмицата каша- с глутен или на Хумана ябълката с настъргани ябълки в нея/

20:00-кърма

22:00-кърма, като през деня и давам да си гризка понякога и глутеновите бисквитки на Плазмон   Peace

опитах по старата схема да сваля на 3 кърмения, но не иска и не става, тази схема и допада най-много и аз се водя по нея, друг е въпроса че пак се е одундила и педи ще се кара, ама няма да я държа насила гладна пък  Naughty Плюс това вече си мисля че с това прохождане и скачане, ще заслабне скоро време, а може и заради това да има повече апетит  newsm78 А може пък да иска да суче, тъй като отказва всякакви други течности  newsm78

Сутрин ставаме, преди даже да се облека, отиваме да правим неиния тоалет, миене на лице, дупе, преобличам я и я оставям  да ходи из кошарата и аз отивам да си мия зъбите и да си правя кафе, после двете се занимаваме. Спи по-рядко вече през деня, към 14 часа за около 2 часа и към 17-  за около 1 час, но за сметка на това вечер вече си ляга към 23 (голям напредък за нас  bowuu)

Вечер не се буди Wink

# 28
  • Временно
Режимът ни е следния:
5 - 6 часа - кърма(колкото успея да изцедя,вчера беше само 40мл и може би до ден-два съвсем ще мине на АМ) и АМ
10-11часа - попара/млечна каша
14-15часа - зеленчуково/месно пюре,като зеленчуковите много не ги яде,предпочита месните,през ден давам жълтък и за десерт плодово
17-18часа - каша(млечна или безмлечна,зависи от закуската)/йогурт/плодов дует
22 часа - АМ(между 160-200мл)

Също така понеже не иска да пие вода всеки ден и правя айрян(с плодовите млекца на Хумана) и изпива около 160мл за цял ден.Вчера би рекорда обаче-изпи 230мл.

През деня спи различно,в повечето случаи по 2 пъти-към 12 и към 17-18.Днес придрема 2 пъти по 15 минути и сега след ядене заспа.
Сутрин ставам,когато тя стане(това обикновено е между 9 и 10:30 часа).Оправяме се,след което оставяме тати да доспива и се изнасяме в хола.Слагам я в количката с играчките и минавам през банята.След това отиваме в кухнята пак с количката и правя закуски за нея и за мен.След ядене поиграваме малко(то нейното играене напоследък се изразява в катерене по мен,или по всичко за което може да се закрепи) и се приспиваме.Къпането вечер е в 21:30,след това мляко и заспиване по различно време.И така.

За ясли въобще не се замислям,иска ми се да я гледам по-дълго време.И без това нямам работа,на която трябва да се връщам.

# 29
 Joy hahaha Joy ама просто не мога да повярвам - холяда деца - хиляда режиома...чакай пак да ви изчета, че ми стана интересно - мога и да открадна някоя идея...тоз грис напр все се каня да го направя...

Не знам дали има дете умряло от глад, но моето мисля, скоро ще умре от глад - от 10 дни яде сутруин с апетит попара/овесени ядки/кус-кус - после до 1 ч. л. зел. пюре и после каша НЕ близва (а преди си хапваше...)Не знам от какво точно съществува! Демек за цял ден яде само веднъж попарата и тва е! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт