Отговори
# 210
  • Мнения: 9 785
Ами малко е,от три риби.
А как по-точно се яде,пържи ли се?

Извинявай, че чак сега пиша, но малко домакинствах Blush. Пък и мислех, че някой може да е отговорил вече. Пържи се, да Peace. Правиш си нещо като панировка и пържиш. Много е вкусно между другото Laughing.

# 211
  • Мнения: 2 803
Какво мога да направя с  5 долни пилешки бутчета? Thinking
С фиксовете на Маги за пиле с чесън, опекох ги в плик. Стана страхотно крехко.

# 212
  • Мнения: 1 260
И аз за това си мислех но не мога да ги намеря.Проверих в Кауфланд,в магазина до блока...и нямаше..... Crossing ArmsМай ще ги замразя и ще си дождаме спагетите от вчера ooooh!

# 213
  • Мнения: 310
Здравей. Аз не съм Спаска, но много харесвам KFC и имам рецептите им от Интернет. На мен лично много ми харесват всичките и ги ползвам редовно за пилешки флейки, а и за цели парчета пиле. Също за царевицата, и за картофеното пюре с грейви....всичките ми са сполучливи.
Използвам ето тази: http://www.recipezaar.com/KFC-Chicken-Secret-Spices-32331
 

Благодаря за отговора.Точно тази рецепта имам и аз.Ще се пробвам пък ще видиме какво ще стане  smile3506

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Хрумна ми още едно обяснение . Топка тесто разточваш на циферблат , мажеш я с мазнина и прихлупваш на 6 часа , пак мажеш и прихлупваш на 3 часа .

тц, не търся аз такава рецепта или техника на приготвяне Rolling Eyes

искам ей такива питки,
те са много тънки, меки и вътре празни.
при печене се издуват ка … 91;хи, само тънка коричка е целия джоб!
  

ето тук голяма хубава снимка на това дето искам

моите никога не се разделят така...

# 215
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ооооо  душе , това са друг вид питки , от сорта на наан хляба .
Помниш ли темата ми за рецептите на госпожа Манджула - нейния наан изглеждаше така .
Моя не можах да го накарам да се надуе , имах няколко инцидентно надути , но не разбрах от разточването ли , от печенето ли ...
Важна била , обясни ми някой , плочата в/у , която се пече - пица стоун му казват в щатите , ама тук няма . Тандури ми показа нейната , ако не бъркам .
А арабите пекат тези питки в едни специални пещи , като направо се мушкат вътре и ги лепят по стените .....що видео изгледах... направо като светкавици работят момчетата ....
Така искам да ги вкуся на място , ама ...

моите стават като на тази мацка -
http://video.about.com/mideastfood/How-to-Make-Pita-Bread.htm
понадути , с кухинка , ама не съвсем и грешката не е в тестото , а в печенето - цяло лято правих и се мъчих - не успях да го постигна ....

eee търсих да ти покожо натурална пещ , пък попаднах на заводско производство
http://es.youtube.com/watch?v=N9GvJYqld7w

забележи какъв огън ги блъска , кога ще го постигнем в нашите ел. фурнички ...

ето процеса на издуване в пещ
http://es.youtube.com/watch?v=dbS9RC8_Ebg&feature=related
красота ....

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 18:48 от Кълбовидна Мълния

# 216
  • Мнения: 9 785
Бухтите, които правя стават с такава дупка вътре Mr. Green. Ама те се пържат, за печене незнам.

# 217
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Другарче, и на мен инцидентно ми се надуха 2, а трябваше 12 да са  Crossing Arms
фурната нагрява по-силно в единия ъгъл, но се наду една питка в в друг ъгъл  newsm78
най-тънките станаха на 1 кора, средните се надуха, по-дебеличките станаха на питки... Thinking

камъкът го знам, но нямам... за 10 питки не си заслужава да купувам камък...
доста време се загрява предварително преди да се ползва Rolling Eyes

лошото е, че тук не се продават такива питки да си купя, а има едни други, които са малко като мексиканска тортиля... в тях завиват дюнера и фалафела, но аз искам джобчета  Mr. Green

# 218
  • Мнения: 11 743
Асялейн, аз съм правила такива питки, арабски - тънки, кухи по средата, точно като на снимката стават. За съжаление, не ги снимах моите. Тестото е обичайно хлебно. Замесваш и оставяш да се отпусне 10-15мин. Разделяш на топки и оставяш да престоят 20 мин. Точиш на кръгове и веднага слагаш да се пече. Печенето става така:
Слагаш във фурната тава, загряваш фурната заедно с тавата на висока температура. Отваряш фурната и мяташ питката върху нагорещената тава, да става много бързо, да не изстива и затваряш. Пече се адски бързо, щом се надуе и вадиш, че тая тънка коричка, която се получава, покафевее ли, изгоряла е.
Загрятата тава играе роля на нагрята плоча. Аз слагах по 2 питки. Трябва да се мята бързо и да се затваря фурната, тавата поватрям - да е много хубаво нагрята!  Peace



Сега моя въпрос - цедено кисело мляко Роса по принцип ли е възкисело или аз улучих на такова?

# 219
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ася - по - горе ти дадох линкове да се накефиш .....така е в температурата ни е проблема
и аз няма откъде да си купя нито питки , нито камък , пробвах , пробвах , мъжо яде , дърпа , дъвче , вика вкусно , но не се опича като хората , остава жилаво и не се издува
имам мерак , нямам възможности

Пина - така пека пици , стават супер , но наана не ми се надигна , нито арабския хляб
имат надути места , но не така като балон ....
като имам муза някой ден пак ще пробвам ..

ето един от опитите ми http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121568&pid=5556986

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 18:58 от Кълбовидна Мълния

# 220
  • Мнения: 11 743
Значи, аз да доуточня - слагам метална тава, плоска, плитка - тази, която си е на фурната (видях на видеото, че беше стъклена и дълбока). След като е добре нагрята - отварям фурната, не вадя тавата, много бързо с ловко движение  Laughing мятам питката на тавата и затварям моменталически. Надува се и още как, дори беше по-надуто от тези на снимката, която е дала Асялейн.  Peace

# 221
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Pina, Другарче, благодаря, че се включвате  Hug

Пина, точно така процедирах. тавата загрята, мятам бързо...
обаче нъцки Crossing Arms
колко дебели ги разточваш? аз около 3-4 мм...

моите не станаха жилави, моите станаха сухи и твърди, явно съм ги препекла.
моята фурна се нагрява до 250С, скоро пак ще пробвам Peace

# 222
  • Мнения: 11 743
Ох, не помня, ама струва ми се по-дебело  Thinking То толкова тънко май няма да има какво да ти се разлисти. Наистина не помня, гледам записала съм 0,5см, но може и повечко.

# 223
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ами следващия път ги направих 1 см и станаха питки newsm78
пак ще се пробва, явно и дебелината има значение... Thinking

# 224
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пина,много пъти съм купувала цедено мляко Роса и винаги е било много приятно на вкус,точно на цедено мляко и не е имало такъв вкус,за който питаш.

Общи условия

Активация на акаунт