Отговори
# 195
  • Мнения: 310
Обръщам се специално към Спаска (а и към другите, които знаят нещо по въпроса). Намерих една твоя рецепта в архива за оригиналната рецепта на панировката в KFC и забелязах, че подправките са 14.Порових се малко из интернет и на няколко места пишеше, че по оригинална рецепта подправките и билките са само 11.Та въпроса ми е дали наистина това е панировката на KFC или може би си добавила някои неща като подобрение  newsm78

Ох, разгадах го с помоща на английската рецепта. Хайде, ако някой е изпробвал рецептата да каже какво се е получило  newsm17

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 23:27 от Bobsity

# 196
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038

Ася [/b][/u]- за да ти се разделя питката на джобче трябва преди да прегънеш да намажеш обилно с животинска мазнина .


Другарче, то така за 1 питка трябва 2 пъти да разточвам...
и как да напасна 2те части, аз еднакви кръгчета не мога да разточа... newsm78

не вярвам арабите да си играят толкова Crossing Arms
а и тяхните са винаги равномерни и няма следи от мазнина newsm78

пак ще се пробва Mr. Green

Не е така ....
Представяй си , че няма как да ти го нарисувам ...
Замесила си тесто с мая . Правиш си го на топки , колкото юмруче .Оставяш ги покрити с кърпа да се понадигнат . Ръсиш си плота с брашно и разточваш една топка на тънък диск , колкото му е по - голям диаметъра , толкова по - тънки ще са ти стените на джоба- ти преценяваш . След като разточиш диска обилно го намазваш с животинска мазнина . Внимателно го прегъваш през половината - прихлупваш все едно има плънка , но без да притискаш . Пак намазваш обилно с мазнина половината диск и отново прегъваш - прихлупваш , получава се триъгълна фигура , която внимателно преместваш в тавичка за печене , без да стискаш и притискаш . Мазнината не позволява на листите тесто за се слепят при печене .

Хрумна ми още едно обяснение . Топка тесто разточваш на циферблат , мажеш я с мазнина и прихлупваш на 6 часа , пак мажеш и прихлупваш на 3 часа .

Ох , дано не съм досадила с моите обяснения....

Прави се много бързо и като му хванеш стъпките е направо елементарно .
Мазнината си попива в тестото и не се усеща грубо , просто е пръхкаво и пази да не се слепят - както кузунака , който стои на така нарчените конци - тук са стени на джоба.

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 23:14 от Кълбовидна Мълния

# 197
  • Мнения: 295
Здравейте готвя винин кебап но видях че нямам вино а червен пелин мога ли да го сложа вместо вино newsm78

# 198
  • София
  • Мнения: 4 293
Не съм пила пелин, ама той не е ли сладникъв на вкус  Thinking
Най много да ви сладни кебапа.
Аз правя винен кебап винаги от готовия фикс на Маги, става бързо и лесно.

# 199
  • Мнения: 9 785
Аз пък мисля, че нагарча пелина Peace.

# 200
  • Мнения: 226
Точно така. Пелина е горчив. 2,3 лъжички оцет няма ли да свършат работа?

# 201
  • София
  • Мнения: 4 293
Горчив ли, не знаех, ама така е като не пия пелин  Laughing

# 202
  • Мнения: 995
Пелинът горчи, ще си развалиш ястието.

# 203
  • Мнения: 371
Като чистих пъстървата намерих едни топченца,това хайвера ли е?
Какво да го правя,да го хвърлям ли или се яде?

# 204
  • Мнения: 9 785
То се яде, ама ако е много малко незнам какво да го правиш newsm78.

# 205
  • Мнения: 371
Ами малко е,от три риби.
А как по-точно се яде,пържи ли се?

# 206
  • Мнения: 940
Обръщам се специално към Спаска (а и към другите, които знаят нещо по въпроса). Намерих една твоя рецепта в архива за оригиналната рецепта на панировката в KFC и забелязах, че подправките са 14.Порових се малко из интернет и на няколко места пишеше, че по оригинална рецепта подправките и билките са само 11.Та въпроса ми е дали наистина това е панировката на KFC или може би си добавила някои неща като подобрение  newsm78

Ох, разгадах го с помоща на английската рецепта. Хайде, ако някой е изпробвал рецептата да каже какво се е получило  newsm17

Здравей. Аз не съм Спаска, но много харесвам KFC и имам рецептите им от Интернет. На мен лично много ми харесват всичките и ги ползвам редовно за пилешки флейки, а и за цели парчета пиле. Също за царевицата, и за картофеното пюре с грейви....всичките ми са сполучливи.
Използвам ето тази: http://www.recipezaar.com/KFC-Chicken-Secret-Spices-32331

# 207
  • Мнения: 1 260
Какво мога да направя с  5 долни пилешки бутчета? Thinking

# 208
  • Мнения: 5 001
Какво мога да направя с  5 долни пилешки бутчета? Thinking
Всичко!
Супа,яхнийка с картофи,грах с пиле,в йената с картофки и във фурната,с ориз....Всичко!

# 209
  • Мнения: 1 260
Мислех да ги изпържа и да ги залвюея с някакъв сос,но нито знам дали ще се изпържат като хората,нито знам какъв да е соса....Мислех да ги направя с картофки,но нещо се отказах Blush

Общи условия

Активация на акаунт