Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава, когато една свещ изгасне, след като я запалите за здраве?
Какво представлява обменната карта и талонът за хоспитализация?
Как да изберем педиатър за новородено дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава, когато една свещ изгасне, след като я запалите за здраве?
-
Какво представлява обменната карта и талонът за хоспитализация?
Обменната карта и талонът за хоспитализация са важни документи, свързани с майчинството. Картата за обмяна се използва за регистриране на информацията на новороденото, докато талонът за хоспитализация е свързан с процедурите при приемане на бебето в болницата. Тези документи гарантират предоставянето на необходимата медицинска помощ за новороденото и помагат при административните процеси.
-
Как да изберем педиатър за новородено дете?
Изборът на педиатър за новородено обикновено се прави след раждането и изписването от болницата. Родителите могат да изберат лекар, който да отговаря за здравето и развитието на техните деца. Обикновено тази информация се предоставя от болницата, където се ражда детето, и родителите могат да се консултират с лекари за препоръки и насоки при избора на педиатър. Можете да потърсите препоръки от приятели, семейство или онлайн форумчета и групи за родители. Уверете се, че сте избрали лекар, на когото имате доверие и чиито стилове на практика и възпитание са в съответствие с вашите собствени.
-
Кога според вас трябва да се мият зъбите на детето с паста и каква?
-
Как да перете бебешки дрехи - на ръка или в пералня?
за всички! 
Но важното е, че е добре.
Да са живи и здрави и много любов.
. Сега съм седнала да се успокоявам с думите на доки, че при възрастни първескини, каквато съм аз с мойте достолепни 34г.
бебетата рядко тръгвали по-рано. А и нали на гадния преглед, който ми прави за разкритие каза, че шииката била добре и нямало признаци за разкритие. Та веднъж да взема и аз да се израдвам на факта, че съм порядъчно одъртяла
Ама моето обикаляне по София не е по желание , а май се оказа следствие от смяната на личната ми карта. Нали смених фамилията след брака. Та сега се оказа, че трябва да вися навсякъде да подавам документи за подмяна на личните данни, въпреки че от МВР-то ме увериха когато си взех картата, че няма нужда да ходя никъде, че то в системата си предавало информация за сменените ми данни. Е да ама не взех си картата на 16.12 и от тогава до сега ме викаха поне на 3-4 места да подавам декларации, а сега се оказа, че остават поне още толкова. Дори си изкарах и декларация за идентичност на имената само и само да се улесня, ама те пак си ме карат да си подавам техни си формуляри. И то такива фирми като ГЛОБУЛ, ING-животозастраховане, Райфайзен..........изобщо бюрокрация и бумащина. 
Чухме се сега, тя тича по задачи тия дни и затова не е писала, но следобяд ще се появи
.