Газта е спряна ?

• 37 022
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 975
Логично погледни ксения.
Ако пусне Русия технически газ за да стигне налягането до необходимото и после Украйна спре трансфера или договора изте4е и не го подновят тия милиони кубически метра газ къде остават ? Отговор в тръбите на УКРАЙНА. И още нещо това не е разход това е ТЕХНИЧЕСКО ИЗИСКВАНЕ ... А технически украйна е поела ангажимент за трансфера . На луда ли се правиш ?
В 9:00 часа Русия е пуснала газа но той не е преминал на Украинска територия защото Украйна не го е разрешила заради отказа на Русия да им подари още милиони кубически метри газ наречена - "техническа" . Тия вече заприличаха на просяци дето отвсякъде се опитват да закачат нещо.  #2gunfire

# 976
  • София
Опасявам се, че почвам да разбирам неразумно много от газ. А "който трупа знания, трупа печал".

# 977
Добре, че е Ксения, за да се представи и една друга гледна точка. Не съм навътре с политическите и енергийните отношения на Русия. Обаче, изобщо не мога и да си помисля, че Украйна би разигравала Русия и Европа.  По ми е логично една такава страна да се отбранява, а не напада и то енергийната суперсила на света.
Даже сега може и да се замислим, кой всъщност има изгода от затварянето на реактори в АЕЦ Козлодуй. А Белене какво става, нали руснаци щяха да го строят. Ще ги чакаме едно 50 годинки сигурно.

# 978
Логично погледни ксения.
Ако пусне Русия технически газ за да стигне налягането до необходимото и после Украйна спре трансфера или договора изте4е и не го подновят тия милиони кубически метра газ къде остават ? Отговор в тръбите на УКРАЙНА. И още нещо това не е разход това е ТЕХНИЧЕСКО ИЗИСКВАНЕ ... А технически украйна е поела ангажимент за трансфера . На луда ли се правиш ?
В 9:00 часа Русия е пуснала газа но той не е преминал на Украинска територия защото Украйна не го е разрешила заради отказа на Русия да им подари още милиони кубически метри газ наречена - "техническа" . Тия вече заприличаха на просяци дето отвсякъде се опитват да закачат нещо.  #2gunfire

Интересна логика. По нея, след спирането на газта, техническото количество би трябвало да си стои още в тръбите на Украйна и да няма сега нужда от никаква техническа газ. Само че след спиране, в тръбите нищо не остава. Всичкото количество отива на трансфер и на нужните енергийни нужди за този трансфер. Тръбите са празни.
На практика не Русия е подарявала технически газ, а Украйна (по-горе цитирах изявлението на Тимошенко). До края на 2008 е имало споразумение за цените и за технически нужди. От началото на годината такова няма, така че се разходва украински запас. Украйна по договор поема техническото изпълнение на трансфера, но този трансфер се заплаща от Русия. А такова плащане още няма. Не разбрах кой се прави на луд и защо не схващате това което пиша.

# 979
  • София
Ийгъл, опомни се!
Ако лансираш идеята, че руснаците са в основата на спирането на АЕЦ-а ни и че не строим Белене, щото те се офлянкват, ще паладея.

# 980
xenia договор за транзит има в сила ,няма договор за покупко-продажба на газ .
Ти не търсиш истината ти търсиш цитати откъде ли не само и само са да докажеш своята "истина"
Тъпо е!
Дори не чета писанията ти вече.

Как да няма договори за покупко-продажба бе душа? Продажбата на газ от Русия към сума ти страни не става без юридически договори. Ако не търсех истината, нямаше да чета милион източници, от които и ви давам цитати. Не е лошо да слушате Путин, но ако искате да разберете истината, би трябвало да четете и двете страни.

# 981
eagle,

Представя се, да. Не съм сигурен, че с такова количество и такова качество тази гледна точка се представя позитивно, обаче.

Украйна направи много щуротии, ако дори половината от това, което руснаците казват е вярно. За събитията в тези часове може да се гадае, но това да подмениш подписан от Русия и (представители на) държави от ЕС документ, преди да го подпишеш, си е направо подигравка и чисто заяждане на какъвто и да е език. Както и обещанието да ни дадат газ от техните запаси...

(А, да. Темата не е за АЕЦ-а, а за газта. Въпреки, че ако имахме АЕЦ щеше да е малко по-трудно да служим като заложник на тази ситуация).

еди.

# 982
КЛОНКА , идеи нямам намерение да лансирам, просто наблюдавам и се интересувам тук таме. Ако мислиш, че за ЕС е изгодно да приемат бедни страни членки и да ни правят още по-бедни се лъжеш. Има така наречените лобита на различни места. Поинтересувай се малко и ще видиш, че има и други гледни точки.

# 983
Еди, темата изобщо не е за АЕЦ, прав си. Ако имахме обаче свестни управляващи, по-скоро не свестни, а такива с твърда ръка, сега е момента да си го пуснем отново, както и да се ускори строежа на втория.

# 984
eagle,

Представя се, да. Не съм сигурен, че с такова количество и такова качество тази гледна точка се представя позитивно, обаче.

Украйна направи много щуротии, ако дори половината от това, което руснаците казват е вярно. За събитията в тези часове може да се гадае, но това да подмениш подписан от Русия и (представители на) държави от ЕС документ, преди да го подпишеш, си е направо подигравка и чисто заяждане на какъвто и да е език. Както и обещанието да ни дадат газ от техните запаси...

(А, да. Темата не е за АЕЦ-а, а за газта. Въпреки, че ако имахме АЕЦ щеше да е малко по-трудно да служим като заложник на тази ситуация).

еди.

Айде сега претенции не само към количеството ами и към качеството! Какво против качеството имаш? Давам достоверни източници на информация. Сори че не съвпада с личните ти убеждения.
А ти примерно така да пуснеш източник за споменатата подмяна на документ? От къде го измисли това?

# 985
ксения, има ли начин всеки втори пост да не е твой? остави и другите да говорят... обърна го не на чат а на монолог.
За достоверността, извинявай, но при такава убеденост би трябвало ако не оригинал, то поне копия от договорите да имаш... как за секунда не се усъмни в нещо от това, което си намерила в нета, не знам.

eagle, нееее, "Путин е виновен" ;/. каквото и да значи това.

еди.

# 986
Договор м/у Украйна и Русия за покупко-продажба на газ няма няколко пъти го казваха.
За подменения документ Еди има предвид декларацията ,която включиха след преговорите и подписите.
Вчера Украйна и Русия подписаха споразумение в Брюксел нали? После кой реши ,че това което е подписал пак не му е изгодно ?
К....ска работа ,ще ме извините за цинизма.

# 987
Договор м/у Украйна и Русия за покупко-продажба на газ няма няколко пъти го казваха.
За подменения документ Еди има предвид декларацията ,която включиха след преговорите и подписите.
Вчера Украйна и Русия подписаха споразумение в Брюксел нали? После кой реши ,че това което е подписал пак не му е изгодно ?
К....ска работа ,ще ме извините за цинизма.

Ами няма договор между тях, и аз го казвах сто пъти. Както няма договор и за заплащането по трансфера. От къде накъде Украйна трябва да плаща трансфер от собствени запаси?

Еди не благоволи да даде линк за подмяна на документ. За какво става дума, искам линк!

# 988
Ксения, СТРАННО КАК НЯМАШ ТАКЪВ ЛИНК.Нали четеш... тази тема, в която толкова интензивно пишеш?

еди.

# 989
ксения, има ли начин всеки втори пост да не е твой? остави и другите да говорят... обърна го не на чат а на монолог.
За достоверността, извинявай, но при такава убеденост би трябвало ако не оригинал, то поне копия от договорите да имаш... как за секунда не се усъмни в нещо от това, което си намерила в нета, не знам.

eagle, нееее, "Путин е виновен" ;/. каквото и да значи това.

еди.

Имам навика да доверявам на СМИ, а не на еди от форума.
Когато другите говорят, се обръщат към мен. Аз само отговарям, еди.
Аз чета, чета, но освен твои голословни подхвърляния, друго не виждам. Линк моля! Май нещо не ти изнася или как?

Общи условия

Активация на акаунт