Занимавки, моделиране и апликации за малки и големи 2

• 351 892
  • 1 209
  •   1
Отговори
# 1 110
То пък няма и усилие да се промени нещо
От една страна е признание - щом те копират, значи предоставяш нещо ценно и стойностно

/Наложих двете във Photoshop/

За краткият ми престой в сайта днес, открих взаимстване от сериите ZZVE, така че новото е добре забравено старо

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 23:14 от vоrfax

# 1 111
поне трябваше да те питат или да напишат 1 ред в темата Rolling Eyes

# 1 112
Ние Започнахме да правим различни коледни неща с 3 год. ми син. Правихме снежинки, снежния човек от Крокотак, коледна картичка- като аз изрязах различни коледни картинки ,а той ги залепи почти безразборно Wink Снощи правихме фигурки от солено тесто. Е не стават идеални защото той иска всичко да прави сам. Да точи, да реже тестото с фигурки, да прави дупчици . Накрая играчките доста се отклоняват от първоначалния им замисъл, но поне юнакът е доволен. Днес ще ги украсяваме и вече няма търпение. 
Ще съм ви много благодарна ако споделите още интересни идеи, които може да направим. Сега остава да се науча и как се качват снимки за да видите и нашите красоти.

# 1 113
Сега остава да се науча и как се качват снимки за да видите и нашите красоти.
Мога да ти изброя дузина сайта за качване на изображения, но най-бързо, на български, без да преоразмерява (махнете отметката за това) и с впечатляваща компресия е http://prikachi.com/, задължително с регистрация (за да се съхраняват трайно).
Когато публикуваш в темата ползвай този шаблон, за да не заемат много място:

Код:
[img width=300 height=0]Адреса на картинката[/img]
където адреса на картинката има подобен на този вид - http://prikachi.com/images/436/2672436j.gif, а 300 е широчината на изображението, която може да променяш по свой вкус.

Иначе ползвам и:
http://picvalley.net/ (създава си само миниатюри; има си галерия)
livefilestore  (20 GB свободно място, възможност за качване на веднъж на стотици изображения; създава си галерия за преглед)
www.picasaweb.google.com (нещо ми е тромаво, макар и поддържано от Google)

# 1 114
  • Добрич
....
От една страна е признание - щом те копират, значи предоставяш нещо ценно и стойностно
....

Чак се засрасмих от похвалата.  Embarassed

# 1 115
  • София
Момичета чудни неща правите с доста интересни идеики.И аз имам направена една играчка за елха от картончето на тоалетна хартия                                            http://picasaweb.google.com/108163163821758977436/LcIBLL#5540161309624097138

Някой ще ме светне ли как се поставят снимки  Praynig,че нещо не можех да се ориентирам.

# 1 116
Някой ще ме светне ли как се поставят снимки  Praynig,че нещо не можех да се ориентирам.
Дала си линк към страничката където имаш изображение. Даваш десен бутон върху него и избираш Copy image location/Копирай адреса на изображението. После го поставяш между двата тага на бутончето , т.е. трябва да има вида:
Код:
[img width=600 height=450]https://cdn.bg-mamma.com/WAFl/bb2738f5.jpg[/img]
и получаваме:

Заб.: Това width=600 height=450 само си ги добави.

# 1 117
vorfax   - така се свалиха само малките изображения от страницата на общите, а на мен ми е нужно голямото изображение, което се отваря след като си щракнал на малкото[/color]

Преди време пробвах и стана. Бихте ли дали директен линк, за да Ви дам конкретно решение  Flutter

http://krokotak.com/category/vsitchko-za-praznika/praznitsite/ko … e-otsvetyavane-2/
Давам веднага защото въпреки че направих всичко, което описа, пак не се получава.. от тук ми трябват бланките за писма.. свалих както ми описа с мозила swf формат.. преконвертирах с безплатната програмка в jpg и като отворя jpg формата гледам снимката е станала само на половината swf .. резнта през средата.. това ми е проблема сега.
това което някой друг описа с принтера става само ако е инстаиран целия пакет на Абобето, а аз го нямам.

# 1 118
И аз не успявам по нито един от начините да сваля от Крокатак.

Вела, нека да четат, но и да питат.   Tired

# 1 119
  • Добрич
Момичета, аз до сега правих снимка на екрана. Трябва да се вижда цялото изображение на картинката /ако е необходимо, променете процентите, но за крокотак това не се налага/. Сега ще ви опиша по стъпки как става:
1. Снимка на екрана се прави с клавиша от клавиатурата Print Screen Sys Rq - намира се на най-горния ред, след клавиш F12. Т.е., когато картинката се вижда на екрана, натискате еднократно този клавиш. Изображението вече е в клипборда.
2. После отваряте произволен графичен редактор /аз ще опиша за Paint/. T.e. отваряте Paint.
3. От меню Редактиране избирате опцията Постави
4. С бутона за очертаване /правоъгълник с пунктирни страни/ очертавате желаната картинка по точните размери.
5. От меню Редактиране избирате Изрежи
6. От меню Файл избирате Нов. Ще ви пита да запише ли променете - Чукнете върху бутон "не". Отваря ви се нова страница в Paint.
7. От меню Редактиране избирате Постави
8. Вече имате желаната картинка
9. Остава да я запишете. От меню Файл изберете Запиши като и запишете.  Ако не зададете формат JPEG, по подразбиране програмата ще запише файла като растерно изображение. Затова аз си задавам за тип на файла JPEG и после бутон "запиши". Докато програмата Paint  е отворена типът на записа няма да се смени. Т.е. всичките картинки ще се запишат като JPEG.

Това е.

Става по- бавно, но вярвам, че ще се справите.

При мен целият офис пакет е на български език. Ако вашият е на английски мисля, че няма да ви е трудно да се ориентирате в менютата и опциите.

Сега бързам. Успех!

Натуся, играчката ти е чудесна.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 19:08 от Вела

# 1 120
  • Добрич
sky* - ето ги твоите писма:

Писма до Дядо Коледа

По моя метод стана за по-малко от 10 мин.

Линкът  за достъп до файла ще бъде активен до : Понеделник 06.12.10.

Ако ги ползвам бих изтрила надписа на крокотак. Mr. Green

# 1 121
... преконвертирах с безплатната програмка в jpg и като отворя jpg формата гледам снимката е станала само на половината swf ...
Ахам, това и е недостатък на тази програмка

Открих перфектното решение:
Сваляте си тази безплатна програмка - swfprinterpro. Какво прави тя? Ами симулира, че имате принтер и се възползвате от възможността която иначе би ви дал, а именно записването в PDF и JPEG формат
Отваряте си swf файла свален от крокотак и избирате print. Избирате SWF Printer, натискате Print и направо ви дава възможност да си го запишете като картинка, с перфектно качество
На мен програмки ми дайте

# 1 122
Вела, vorfax много ми помогнахте  Hug
sky* - ето ги твоите писма:
..
Ако ги ползвам бих изтрила надписа на крокотак. Mr. Green
Точно това ми е целта.. а хич не ми остана време да си правя своя бланка.. догодина ще се посветя на тази дейност

# 1 123
Как се правят снежинки? Нямам принтер да търся макети от нета и да ги копирам и т.н

# 1 124
vorfax, справих се с тази програма, но наполовина, буквално.Излезе ми само половината картинка, не цялата.Идеи къде бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт