Отговори
# 75
Честит имен ден на именниците и честита месечинка на празнуващите на всички много здраве и усмивки smile3525
Аз пак да се включа относно кожните проблеми - освен A-Dermata моето педи каза че може да се лющи от липса на витамин С и желязо и ми даде да пия Maltofer и витамин С така че питайте педитата дали трябват допълнително витамини.

# 76
Привет, момичета-кокичета и за много години! Честито на имениците! Да са ви живи и здрави имената!

Приключвам с удивителните, че се събраха цели три само в първите три изречения. Simple Smile Не съм писала отдавна, но ви чета редовно и честно казано се забавлявам. Едните се оплакват от прекомерно внимание от страна на свекървите, другите от обратното. Изобщо голям купон. Аз лично се радвам, когато моята майка или майката на мъжа ми дойдат в къщи и се занимават с Радостин. Ако нямат възможност да идват пък ги разбирам, защото те вече са си изгледали децата и не са длъжни да гледат и моите. Има неща, които ме дразнят, разбира се, но им ги опрощавам на момента, защото се не знае аз като стана баба какво чудо ще съм. Simple Smile В края на краищата всичко го правят от добро сърце и с любов към внучето. Да са живи и здрави и да го навестяват още дълги години напред. Извинявайте за намесата, но просто като майка на момченце вече тръпна, щом си помисля какви ли ще ги пише по форумите след години съпругата на моя син. Simple Smile Какви ли нови неща ще са влезнали тогава в сила, различни от начина, по който си гледаме сега децата. Неща, на които не сме свикнали и ще ни се струват неправилни и все ще искаме да помагаме, да се месим, да се чувстваме полезни, несъзнавайки че...дразним. Simple Smile Тъй де. Спирам с разсъжденията и се надявям да не се приемат като упрек. Simple Smile Само призовавам към позитивизъм и лек поглед и от другата страна на бариерата, че то направо на война сме тръгнали. Simple Smile

Иначе при моето малко човече няма нищо ново. Все повече се усмихва, гука и зазяпва по играчките. Ужасно много обича да имаме гости и да му се говори, за това по празниците, когато приятелите от различни градове се прибраха по домовете си и ни посетиха, беше особено радостен. На нова година моите родители и родителите на мъжа ми се събраха у дома да празнуват с внука си, а ние с таткото се изнесохме за няколко часа на една вила край града, където се събираме трета година поред. Малко време бяхме там, но пък го оползотворихме подобаващо и много весело. Simple Smile В къщи също са си изкарали хубаво,  като Радостин, разбира се е проспал купона. Simple Smile Човекът се събуди малко след като се прибрахме, към 3 часа и след като се нахрани явно разбра, че има нещо по-различно и започна едни усмивки да раздава, едно говорене...абе веселба.

Сега чета за захранването и съм в голяма чуденка. Бях решила да захранвам след 6-ия месец, но започнаха да ме убеждават, че за бебето е по-добре да е след четвъртия. Чега плюсовете и минусите и може би ще отстъпя и ще захранвам по-рано, отколкото исках.

А тук са ни снимките от новата година:  http://picasaweb.google.com/prikazka/HaMNaE#

...леле, Тони, завиждам ти за терасата! Ние имаме една съвсем мъничка и хич не става за излизане на нея, тъй че чакам да ни поканиш на...тераса. Simple Smile

# 77
  • Варна
Момичета, много ви благодаря за поздравленията за моя малък мъжага  Heart Eyes

Честит имен ден на всички Ивановци, Калояновци, Ивайловци и Ивайли и Йоани и специално на Feel_U   bouquet   love001

От вчера започнах да измервам колко яде малкия калпазанин, за да знам защо не наддава - оказа се, че яде макс. 100 гр., ако го натисна да яде повече, започва да повръща. Но пък яде по 7-8 пъти на ден, значи си поема нужното количество за деня. Явно наистина е с право черво, както ми беше писала Алис  Mr. Green.
Благодаря ви за отговорите за хипоалергенната козметика   bouquet, май съм ползвала някакъв продукт на А дерма за Никола, познато ми се струва името. Сега ще се разровя из нет-а  Simple Smile.

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 10:18 от helenka

# 78
Добро утро!
Честити имен ден на всички именници - малки и големи. С диамантени букви да си запишат имената.

Честити месечинки на Ева и Момо.

Ние вече си имаме режим  Laughing Ама не целодневен, а само нощен - Сияната яде в 2.30, в 4.30 и в 7. След това спи още час и в 8 се ококорва и ака. Хубаво е, че всяка сутрин по едно и също време го върши това - можем да започнем ЕБХ-то.

Обсъждате адаптираните млека гледам. Преди да минем изцяло на кърма, дохранвах с Фризовом, че бебка много повръщаше от Фризолака. Е с Фризовом не е повръщала и не се е запичала. Съдържа клей от рожкови против повръщане, колики и констипация и също е доста гъсто. Бях доволна, но по едно време бебка реши, че вече не го харесва. А и лактацията ми се нормализира и не се е налагало да го заменям с

Адинка, а този розовоия ХИП ли може да се дава "на поискване" ?

Алис, много кофти с тия пъпки. Ние лекувахме гаден обрив преди два месеца - беше много упорит и аз като теб имах чувството, че никога няма да се оправи. Педиатърката тогава ни изписа belladona - разтворими ампули.

Пъ.съ. "Даунтаун" наричат Димитровград Simple Smile

# 79
  Добро утро и от мен!  bouquet Момичета по колко АМ давате?Боби взе да писка след всяко хранене.Ние сме на 130, защото на декември се оказа че е качил 1.400кг и педито каза да не давам 150 newsm78

Фиил, мерси за заглавието, но дано скоро всичките ни сладкиши им минат коликите и да твориш от онези веселите заглавия.Ти си знаеш Hug  bouquet

Сев, ние пък повръщаме от Саба, та сме на Еспумизан, но май минаха вече ooooh!

За млякото още сме си на Фризолака и си го яде и ака Joy

За памерсите сме на Can Bebe, издържат много повече от Памперс и съм доволна.Имат много желатин и са чудесни.

Честито на всички именници  bouquet

Ние ядем по 200мл и въпреки това имаме случаи в които иска още.

# 80
trixy ние нали сме на АМ, аз давам вода на бебчо само когато хълца, няма смисъл да даваш, предложи му де, ама ако не е гладен и не му е адска жега едва ли ще пие. Аз избягвам да давам, за да не му разваля храненето, да му пълня коремчето, а после да пишка  ooooh! Но и той не иска-може би, защото не му е вкусно(не слагам захар във водата).

syconium Хип си е нормално мляко, може да го даваш както искаш, и аз досега храня бебчо на поискване-пак си има някакъв режим, но някой път огладнява на 2,5 часа, друг път по 4-5 издържа.

# 81
Тъдъдъдъъъъъм, айде и аз у темата Crazy
Минавам да ви поздравя момичета, да ви кажа, че са ни намалили парното драстично откъм топлина и сега съм на една духалка и да се похваля, че днес си имам двама именници. МАлкото Калоянче и баща му големият Калоян. Черпя ви по едно, каквото си избере baloni  bigdance2 newsm18
За АМ-то аз давам по 130 мл 6 пъти дневно. Не му давам повече, защото ме е страх да не напълнее много, та после да е чудя как да го отслабвам. Нормално е едно тримесе4но бебе да яде по 750-800 АМ, така четох по форумите и по книгите. На 4 месеца яде от 800-1000. Племенницата ми е на 7 месеца и яде по 180.
 Водичка давам задължително след храненето, защото дететнцето трябва да си изплакне устичката, иначе педито ми каза, че може да хване някоя  инфекция. Вода му давам да пие непрекъснато без да ме е страх, че ще си надуе корема, все пак тоя организъм в основната си част е вода и има нужда от нея. Плюс това пробвах АМ-то - давам му Милумил 1 и след като го опитах ми остана нептиятно в устата и ми се допи вода, предположих, че и на дететнцето му се пие, щом мен ме напали на вода Peace

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 10:47 от Bebo4ka

# 82
Капучинка, принципно си права за позитивния поглед, но уверявам те - има баби, които изобщо не милеят за внучетата си. Гледат с досада на тях. Моята свекърва е "светъл" пример. И хем не я интересува, хем акъли дава непоискани.
Но и да се конфронтирам - няма полза. Опитвам се изобщо да не се занимавам с нея. А и тя никак не се натиска да гледа бебе, слава богу.

Момичета, парното вече не го бройте. Топлоподават, колкото да не замръзват инсталациите.

# 83
Здравейте мами.

Искам да Ви почерпя. Моя Иво празнува първия си имен ден.

На всички празнуващи пожелавам много здраве, щастие и късмет. Весъл празник!

# 84
  • В моята приказка
Привет и от мен   bouquet
не съм влизала много време, но май е време да го направя.
Аз бях с октомврийски термен, но преносих и родих със секцио на 3 ноември. Мерките на Мила бяха 4,350кг и 54см. На първата ни консултация мерките и бяха 5,130кг. и 58см. Кърмим се, гукаме и ни мъчан колики. На кой да изпратя снимки за да сложите и мойта бебка  Flutter
Сега ще ви чета и наваксвам, затова се извинявам, че не ви назовавам по именно за да не пропусна някой.
На днешния празник поздравявам всички празнуващи

# 85
  • Lovech
Здравейте, момичета!
Честит имен ден на всички мами, татковци, бебчовци и други роднини именици от вчера /на патерица/ и днес!
Да са ви късметлийски имената, да сте здрави и още дълги години да празнувате!
  bouquet
При нас нищо ново, гледаме се, излизаме навън, но по малко, защото с количката не мога, слагам го в кенгуруто, но ми тежи, и така, за по 15-20 минути само сме на въздух.

Деян на консултацията в края на миналата година беше станал вече 6 килограма, т.е. удвоил си е теглото от раждането, все още сме само на кърма. За памперсите пак обсъждате, ние сме само на Памперс, доволна съм, затова не съм ги сменяла и не мога да кажа нищо за другите.

Що се отнася за свекървите, не ми се коментира много-много, моята живее в съседния апартамент, не се натрапва, не изгаря от желание да гледа бебето, ако я помоля, не отказва, но като че ли не й е в това призванието. Подозирам, че ще се натиска да го гледа, когато тръгна на работа, защото сега налиприеха нещо да им дават минималната заплата, ако си гледат внучетата. Но няма да я огрее, защото ще прехвърля майчинствоото на майка ми, живот и здраве.
Та така с нас.
Весело изкарване на имениците и приятен ден на всички!  Hug

# 86
Поздрав за имениците! Да ви е живо и здраво името и винаги да бъде споменавано с любов!

Ние не сме на парно, но от сега ми е едно свито под лъжичката какво ще правим, ако въведат режим на тока. Имам мнооого ясен спомен от едни такива минали времена и никак не ми се иска да се повторят. Но ако стане, мама ще се зарадва като се изнесем дружно при нея на отопление с дръвца Crazy И все пак, дано не се стига дотам!

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 11:05 от мама Барба

# 87

Сев, е това мляко ако е скъпо дет си го видяла, какво да кажа за нашето. Ние сме на Аптамил и струва 27 лв., а в една аптека струва 37, пратих им проверка естествено и бидеха глобени, мизерници.

Ina.gg,каква е тази разлика 10лв....егати и хората.... #Cussing out

За портокола  аз давам Аптамил/дали е като вашия?/ и струва 8 кинта,което по курса на лирата сега...си е с още 10 по-ефтино...майчице.. newsm78
Как така Аптамила струва 27 лева #Crazy При нас долу в аптеката е 17 ако се не лъжа, аз купувам Милимул, той е 24 лева и е с пробиотици Peace Никакъв проблем с ходенето по голяма нужда нямаме, да чукна на дърво

# 88
  • София
Хайде и ние да почерпим - за троен празник - имен ден и 3-та месечинка на Калоянко и имен ден на таткото Иван

Пожелавам и на всички Ивановци, Вани, Йоани и Калояновци (те май са най-много във форума сред момченцата) много здраве, късмет и да растат щастливи.
Честито и на изпълващите месечинки днес   bouquet

При нас няма много новини. Малко киселее напоследък, но благодаря на Фийл   bouquet, че пусна преди време статията за 8-те ревливи периода на бебетата, та още тогава им сложих дати на всичките периоди и сега съм спокойна, че най-много след седмица и това ще премине. Сега сме в кризата на 12-та седмица.
При нас парното работи както обикновено, но сме близичко до ТЕЦ Люлин и може това да е причината. Пък и не поддържаме кой знае какви градуси. За мен по-добре е по-добре облечени, но по-свеж въздух.
За свекърите - аз много уважавам моите, а и не се виждаме толкова често. Обаче сега за нова година като им гостувахме и аз установих че изпитвам ревност и ме дразни начина по който се държат с детето. Те не го оставиха и за секунда да седне или легне само - само на ръце го разнасяха - ту единия, ту другия. Аз никак не обичам голями хора да се правят на маймуни и да се държат като бебета в присъствието на бебе, на Калоянко му говоря нежно, но като на възрастен човек. Ама хайде, нали беше за малко и те не са го виждали повече от 2 пъти откакто се е родил, преживяхме го без особени проблеми.
Весел и усмихнат ден на всички и дано да има повече слънчице, за да ни сгрее повече от студените радиатори  Grinning

# 89
Майчета, разбрахте ли, че трябвало да се подаде някаква молба, за да получаваме по-дългото майчинство.От нашето счетоводство казаха, че НОИ още не били готови с молбите, до края на седмицата щяло да стане.

Bebo4ka толкова е Аптамила, но е и голяма опаковка, това за 17лв сигурно е малка,ако има такава  newsm78 Само Хип и Лактана са с пробиотици, другите са с пребиотици, които стимулират появата на пробиотиците. Peace

Общи условия

Активация на акаунт