Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 699
  • 848
  •   1
Отговори
# 630
И двете торти са интересни и свежи като идеи! Много ми харесва, че в това Предизвикателство тортите са по- разчупени, много е интересно  Peace

# 631
Дестини, много пък е забавна тортата Hug  Толкова е различна. Верно, че малко прилича на детска рисунка, ама пък е много сладка. На мен пък ми е мило. И картината е някак носталгична, наистина и хем навява тъга, хем е красива по своему..... Ех как мразя есента, а пусто съм родена тогава Laughing Laughing Laughing Но пък е много красив сезон с всичките листа и цветове..... Хубава си е тортата. Ръбчета малко можеш с нещо да се скрие, ама като се замисля, фитил пък не върви стилистично май към рисунката....Така че - супер си е тортето. Пък си имаме и есен. Wink

Марулка, страхотна стилизирана торта. Жестоко е направо пресъздаването на сезоните с клонката и как се преливат и колко са ненатрапчиви.  Hug Много ми харесва - много стилно Laughing Laughing Laughing Само лъскавината май не ми допада на бялото, ама то това си е много лично. Пък и понякога съм забелязала, че по снимките изглежда по лъскаво, отколкото е в действителност, поне аз като снимам такъв ефект забелязвам. Обаче пролетните цветчета са невероятно нежни и красиви. Аз си харесах тях от твоята торта....Laughing Въобще -  страхотна е тортата Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:27 от Krische

# 632
  • Пловдив
Дестини

Идея и замисъл: Добре е че си решила тортата да е рисувана. Интересна картина се е получила

Реализация: Най-добре рисунка става при доста разредени със спирт боички и е хубаво да е на отделно парче, което после се слага на тортата. Така може да си го рисуваш на почивки без да се притесняваш че тортата ще потече отнякъде Wink

Въпроси и забележки: Картината ми стои малко незавършена отстрани. Излезла е от горната част на тортата, но не си я довършила по страните. Може би страните трябваше да са едноцветни за да изпъкне картината отгоре.
Мислиш ли да пробваш и медовика само със заквасена сметана и не бяха ли сухи блатовете при този вариант на крем който си ползвала.

Марулка
Идея и замисъл: Страхотно хрумване да пресъздадеш едно растение (дърво) през всичките сезони.

Реализация:Клонката изглежда като истинска. Имам само забележка към есенната част. Малко изкуствени и леко дебели са листата. На лятната не личи толкова.

Въпроси и забележки: Май си нямала достатъчно време за добро заглаждане или си разточила много тънко шоко-фондана. Въпроси нямам.

# 633
  • София
Марулче Нежна торта,която говори за пролетта с разцъфналото ябълково клонче. И за есента с другото клонче.  Но много ме впечатли разрязаната ябълка. Теб винаги те асоциирам с тортата със зеленчуците Wink, която прави преди време.

Като гледам сега моята торта, чак ме хваща срам Embarassed Embarassed Embarassed И да покажа това, което ме вдъхнови, мое любимо гобленче.
http://www.bgphoto.net/photos/31449/o633689942387943675.jpg
Е да, ама дали се е получило това hahaha hahaha hahaha Кант не съм сложила, защото не ми се връзваше. Поради тази причина тортата е рисувана и от страни. Беше за рождения ден на бабчето. Ама пък много вкусна беше  chef. Но в моята рецепта имаше и едно пакетче канела. Дими следващата ми любима е ганаш, но аз не съм човек по-който да си сравниш вкуса BlushПросто защото съм болна на тема сладки неща и тестено Whistling Whistling Embarassed

Писали сме едновременно с Пепи Laughing Пепи, не е довършена, защото се изнервих че нищо не става както трябва и не ми се занимаваше #2gunfire Ами то в кремчето ми има заквасена сметана освет олето и малко бита. Тортата и аз се притеснявах да не остане суха, но тя беше невероятно сочна.Чак аз се учудих. Но тъй като я правих по-рано и я държах във фризера, незнам дали е оказало лияние. А за това със доста количество за разреждане, вече си знам Mr. Green Усетих го. Ама незнам дали пак бих пробвала такова чудо отново:ooooh:

# 634
  • варненка от София
Благодаря момичета за хубавите думи. Тортата я сънувах дълго време, трябваше да е на два етажа, но предвид бременеенето ми и това, че като стоя дълго време седнала и права лесно ми отичат краката, та приех този вариант. Ако можех да правя торта легнала, щях да я направя какъвто беше замисъла  Mr. Green

За мен предизвикателството този път беше шоколадовото тесто на Ванчето, много лесно се забърка, но в крайния вариант умишлено не сложих пудра захар, защото тортата е достатъчно сладка и щеше да стане отрова. За това на места се накъса чаршафа, въпреки, че не го разточих тънко. Наложи се да кърпя по примера на Ванчето  Blush. Лъскавината не е умишлена, а от олиото с чиято помощ разточвах.  Blush

Самата клонка вътре от от тел, същата с която Блу беше правила дърветата, благодаря й за това, че ми купи и на мен тази ценна придобивка  Hug
Конструкцията е облепена с моделираща маса боядисана в кафяво и отгоре е покрита с шоколад. Бях се заинатила, че ще направя тортата и въпреки някои обстоятелства я спретнах. Не се получи чак това, което исках, винаги може по-добре и по-добре. Пак по тази линия в момента довършвам тортата за юлското предизвикателство, пък каквото сабя покаже. На олимпийския принцип съм, да участвам и да трупам опит.

Дими, тази торта не ми е по-вкуса, но аз не обичам шоколадови, вкъщи домочадието харесва, пък и реших да пробвам нещо различно. Иначе моите торти са Династия, Магнетен изобщо торти с орехови платки на белтъчна основа. За любителите на шоколада, обаче ще е мед за сърцето.

Дестини, харесвам тортата ти, защото за първи път в предизвикателството се появява есенна торта, а и варианта с рисуването също е добра идея. На место ми напомня на детска рисунка, както казва Крисчето, то това наистана е чарът й. Поздравления за замисъла и още повече за вдъхновението ти. Знаеш другата ми слабост са гоблените. Heart Eyes

# 635
  • Пловдив
Момичета, май и отварянето на тортите ден за ден не успя да запази интригата. В рамките на 5 часа няма публикуван нито един отговор  Cry

# 636
  • варненка от София
Момичета, май и отварянето на тортите ден за ден не успя да запази интригата. В рамките на 5 часа няма публикуван нито един отговор  Cry

Ами сигурно с Дестини сигурно сме представили най-скучните торти newsm78 Blush

# 637
  • София
Е, Пепи, откога го дъвча този пост, ама ти си по-смела от мен...Аз вчера го отчетох на празника и на лични причини при повечето, но и днес....А, Марулка, не го приемай лично...нещо става и тортената няма движение, както обичайно от обичайните хора...

# 638
  • Пловдив
Е, Пепи, откога го дъвча този пост, ама ти си по-смела от мен...

Диме, аз просто написах каквото мислех.
Аз макар и болна успявах да пускам описанията и да следя темата за да може днес (когато вече съм доста по-добре) да отбележа всички торти, а не само от днес и така да няма обидени.
Марулче, и аз не мисля, че е нещо лично, и ми е много странно, че и в тортената е някакво затишие. Няма ги обичайните заподозрени  newsm78

# 639
Винаги е било така. На някои хора като им мине обсъждането на тортите, считат нещата за приключени...тяхна воля, няма какво да се впечаляваме толкова  Wink. Ще пиша по-късно, че отивам на ипит  Peace

# 640
Дестини това е нещо съвсем различно от тортите дотук. Много добра идея да направиш рисувана торта, аз още нямам смелост да се пробвам. Хареса ми. Цветовете са ярки, както на мен ми харесва. Само на  къщата не ми харесва сивия цвят. Иначе е екстра.  bouquet

marulka_s
идеята за клонче, олицетворяващо четирите сезона е страхотна. Цветчетата на пролетната клонка са като истински. Ябълките са ми любими. А с този бял фон тортата е много нежна. Само заглаждането не ми харесва. Поздравления!  bouquet

marulka_s въобще не са ви скучни тортите. И аз забелязвам, че няма голям интерес в сравнение с предишното предизвикателство.

# 641
Аз ще си изкажа мнението .
Дестини,моето уважение към теб да рисуваш върху торта  bouquet.Справила си се отлично .Като видях гоблена ,трябва да ти кажа ,че си постигнала резултат.Зная ,че е изключително трудно да рисуваш без опора.Така ,че специален поздрав HugАз също бих си позволила та ти кажа ,че е трябвало да сложеш рамка отсрани ,така щеше да си е истински гоблен.Аз не съм рисувала все още върху моделираща маса . Hug Hug Hug
Марулче,а твоятя тортичка ми блесна пред очите мног стилна ,нищо ,че не загладена .Прехода на сезоните е очевиден.
Въпрос към теб:Как направи тичинките ,мног ми харесаха?  chef  bouquet

# 642
  • Vaudreuil Canada
destini честно казано дори не се сещам как мога да коментирам твоята торта - за човек който никога не нарисувал нещо извън часовете по рисуване нямам нито речника нито познанията за да се изкажа. За мен тортата ти е впечатляваща. Наистина с рамка щеше да е страхотна а си мисля че рамката можеше да е от ММ за релеф. Единствения въпрос който от вчера ми се върти в главата е как се рисува върху покритие? В смисъл прави ли някакви очертания преди това върху него и с какво или директно хвана четката и започна да рисуваш?

marulka_s другите явно са впечатлени от клончето аз пък освен от клончето съм зашеметена и от ябълките - като ги видях направо ми се доядоха. Не съм изчела подробно описанието че съм на работа та довечера ще преговарям ама ако не си писала там сподели дали висят на тел или на конец? За размера си са разкошни.
И цвета им е перфектен. Листенцата единствено не ми харесват много трябвало е да ги изтъниш по края.

# 643
destini, поздравления за смелостта да рисуваш направо върху тортата!Не знам защо,но на мен почти всяка торта ми навява някакви асоциации...твоята ме "хвърли" в Етъра,има там една воденица с едно голямо колело...Страхотна е.   Peace  

marulka_s , идеята ти е много оригинална...на едно клонче да пресъздадеш всички сезони.И изпълнението е перфектно.А пролетните цветчета са толкова нежни...!

Не мисля,че проблема е в тортите ви...просто още от началото няма този ентусиазъм,както при другите предизвикателства.Точно това и провокира предложението ми тортите да са анонимни в началото.Поне ще има интригата да познаем коя на кого е...но само Шеметчето я подкрепи.  

# 644
  • варненка от София
Благодаря ви момичета още веднъж.

Албенка, тичинките са готови тичинки, не зная дали са на Уилтън, но преди известно време Виолетката ме снабди с тях.

Шеметче, ябълките са закрепени за клончето с медна тел от кабел, стори ми се най-фино и подходящо за целта. Приемам критиките за листата и сте много прави, както и за покритието на тортата, но това ми е мъката на мен, заглаждането  Blush

Иначе днес приключих с тортата икебана, не зная дали да пратя снимки на Тандури или е прекалено рано  Blush newsm78

Общи условия

Активация на акаунт