ФЕВРУАРСКАТА дружина към финалната права отива!

• 17 209
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамчета и от мен днес!
Янита, и от мен имаш  fingerscrossed!
Тони, мога само да ти кажа да не обръщаш внимание на такива маймуни, а коментара ми за тях ще го запазя за себе си, че иначе ще ме изгонят от тук! Не се ядосвай, важното е Криси да е добре!
Бетунга, да ти кажа, че и аз съм го чувала това суеверие с яйцето, както и това, че когато жената тръгне към родилното, трябва всички врати вкъщи да бъдат оставени отворени, за да мине леко и да няма премеждия, но все пак всичко е Божа работа, а това са само суеверия, незнам доколко са верни!
Фокси, ама много ти се радвам на коремчето (пу-пу), сигурно, защото там се крият не едно, а цели две съкровища! А, момичета за килограмите, не се притеснявайте: след малко ще кача моя актуална снимка, и когато я видите всичките ви притеснения ще изчезнат! Важни сега са бебковците ни, а килцата...!
Десика, щом док. ти е казала да си почиваш, направи го и не се притеснявай, защото няма смисъл: всичко си е наред! А, ако все пак нямаш доверие на твоята лекарка винаги можеш да отидеш в някой от спешните кабинети на АГ-тата и да те прегледат, така ще разберат дали нямаш разкритие или скъсяване на шийката, но все пак ако нямаш болки можеш и да почакаш! Не съм много компетентна, но мога да ти пратя една  Hug! А, за килцата на бебо, изобщо не се вкарвай във филми, тези ехографи са доста неточни и често допускат грешки с размерите на бебковците, така, че не бой се!

# 121
Десика и аз да се изкажа - лягай и краката горе.  Не остана много.

Фокси как се чувстваш?  Коремчето върви добре.  Какво казва доки?  Към кога се очакват бебчовците?

За килограмите - офффф  Sick +12 съм.  Не ми се говори.

# 122
Десика, просто не е искала да те разкарва лекарката и аз май я разбирам, защото проверката за разкритие може да предизвика разкритие. Въобще, ако това е тапата, по-добре да не те бъркат много, много, освен ако не искат да ускорят процеса. Иначе и без тапа можеш доста време да изкараш, така, че просто почивай. Мен при всяко постъпване в болницата като ме забъркат с тея пръсти - уж леко  Shocked Shocked винаги се притеснявам  Confused

При мен взимането на секрет винаги е болезнено, защото не го правят само с клечка, ами със спекулум (май така се казваха тея железни клещи).  

Пис, аз май напоследък зарязах шофирането  Embarassed Помогна ми това, че Очко (колата ми) спря да пали в студа и това май подейства  Mr. Green

Карбо, толкова си постоях в тази Тина Киркова, че всеки път се моля да отида направо за раждането  Sad Обходих я изцяло, опознах я, нагледах се на сълзливи истории. Това, което мога да допълня към твоето описание е, че в спешния кабинет за приемане сестрите са много спокойни и е много странно как всички пристигат тичешком аха да родят, водите изтекли.... и кат се почне процедурата по приемане и паниката изчезва и никой за никъде не бърза Simple Smile  
Само да допълня и един много весел коментар на доктор за водното раждане. "Тези майки изобщо не мислят за нас Simple Smile Ако всичко е наред - добре, ама ако има усложнение трябва и аз да скачам във водата и после подгизнал да ходя цял ден Simple Smile Луда работа!" 

Момичета, мен вече трета седмица ме боли гърло  Confused Успях да уж да потуша нещата с чай, мед, лимони, смучах и хапчета Хомеожен и Хомеовокс, вече ми се върна гласа, но от днес пак ме боли. Помогнете с идея за лекуване, че ми се изчерпаха наличните познания по въпроса  Sad

# 123
Фокси как се чувстваш?  Коремчето върви добре.  Какво казва доки?  Към кога се очакват бебчовците?

Албенче,чувствам се като за пред раждане Confused Бебетата се очакват вече във всеки един момент,това е и причината доки да ми забрани категорично ставането от леглото /днес даже се поулях малко със стоенето на компютъра Embarassed/.Ти не знаеш,защото те нямаше,но на последния преглед се установи,че ми се е скъсила шийката и имам разкритие /не ми каза колко/,и наред с това си имам и доста чести контракции,някои от които вече болзенени...Та положението е такова,че се надяваме да не бързат да излизат бебетата поне до 25-26 януари..поне в 9 месец да си вляза...Но доки не беше много обнадежден и сега съм на тръни във всеки един момент... Tired
Какво ми се жалваш с тия мижави килограмчета?!? Аз от десетина дни съм заковала на +17 /поне според моя кантар/...Незнам още колко ще вдигна,но спирам да се тегля вече... Naughty

# 124
  • София
Фокси, много си красива!
И аз все искам моят мъж да ме снима такава красива, ама не се получава... Sad Аз нали съм си детенце и все идиотски излизат снимките.

GALL78, мен като ме боли гърлото, МНОГО добре ми действат Прополките.

Десика, стискам палци всичко да е наред, почивай сега и не се шашкай! Hug

# 125
Фокси, много си красива!
И аз все искам моят мъж да ме снима такава красива, ама не се получава... Sad Аз нали съм си детенце и все идиотски излизат снимките.

О,боже!!! Embarassed  Мерси много,но точно пък на тия снимки даже не си направих труда едно червилце или спиралка да си сложа...което е странно за мен,като се има предвид,че съм суетна...Даже косата не съм си ресала от сутринта Rolling Eyes А иначе фотографа не е мъжа ми,ами се снимах сама,на самоснимачка...Благодаря ти все пак Blush

# 126
  • София
Изглеждаш супер красива и естествена. Като твойта любимка Анджелина Джоли. Simple Smile

Ще взема и аз да пробвам със самоснимачка... Simple Smile

# 127
Момичета аз предполагам, че не ме извика, за да не ме разкарва , а и защото вчера ме преглежда. Нали тогава установи, че шийката ми е започнала да се скъсява и ми каза да лежа повечко и да не се преуморявам.
А иначе не знам с гинекологичен преглед дали може да ми кажат дали наистина някаква част от тапата или цялата тапа е паднала.

Наде утре няма да дойда на лекцията на 9 месеца, че ме е малко шубе ако изляза да не стане нещо. Моя мъж ще ме трепе псле. И без това не дава да мърдам от нас и при всяко мое излизане сме на нож. А в момента сме и без кола. За наш огромен късмет ония ден един кретен го удари отзад и сега колата е в сервиз.
Така че, който има желания може да се възползва от моето място на лекцията.

Исках и друго да напиша, но отивам да полегна , че малкия нещо протестира и е решил да излиза през корема.

# 128
  • София
Деси, наистина лежи сега, това е най-важно за бебчо. Аз не съм се записала за лекцията утре, може да ида на твое място, как ти е пълното име? Мерси! Hug

# 129
^desika^,моля те успокой се и си легни,почивай си повечко и недей да правиш нищо Naughty Казвам ти го като човек,който е в твоето "затворническо" положение,така че бъди сигурна, че те разбирам...А малкия иска да излиза щото много харесва мама си и иска вече да се запознае с нея Mr. Green
autumnsphere не разбирам защо мислиш че снимките ти излизат идиотски,но ако искаш да видиш идиотски снимки просто влез в  страничката ми /линка под линиййката на бремеността ми/ и разгледай снимките...Ще ти стане ясно,че не излизаш само ти като дете олигофренче Mr. Green

# 130
Влизам само да се запиша и да кажа че при мен всичко е наред, освен това че още имам работа за вършене а хич никак изобщо не ми се работи....
Ще чета по-късно!
Поздрави на всички!

# 131
Здравейте момичета Simple Smile newsm51
Празниците отминаха, но за нас най-големите предстоят Heart Eyes
Нашето момиченце е много палаво, надявам се че изразява радост, а не неодобрение/може би само хъркането на тати понякога/ Laughing
И ние още не сме измислили име, но знам че с повече гласни е по-добре. Точно преди час четох една статия за избора на име и като се прибера в къщи/ още съм на работа/ ще дискутираме. Имай предвид второто име и фамилията да са съзвучни с първото.
На мен и трите ти предложения ми харесват.
Фокси много си сладка, твойте бебоци дано са послушни Hug
Само се каним и ние да правим фотосесия на коремчето, но нещо се подмотаваме newsm78
Надявам се всички мами и бебоци да са добре. Целувки засега от нас.  bouquet

# 132
Здравейте, момичета! Искам да разкажа за впечатленията си от Втора градска, където бях днес на деня на отворените врати. Хареса ми много отделението, персонала и условията, които предлагат. Старшата акушерка на отделението ни отдели час и половина, ако не и повече. Разведе ни в стаите, самата родилна зала, залата за секцио, вип стая, мястото за бебетата, столовата, баните, тоалетните и въобще всичко.  Отделението е малко, но това на мен много ми харесва, защото съм лежала в Окръжна, Шейново и МД и впечатленията са ми, че там е лудница. След обиколката из стаите и отделенията (видяхме току-що родено бебе със секцио и майка му, чухме родилка в предродилна зала, бебета в кувьози и в друго специално отделение) акушерката ни покани в една стая и ни разказа доста систематизирано всичко, което смяташе за важно като симптоми, при които се постъпва в болница, платени услуги, безплатни услуги и т.н. Разбира се, имаше време за въпроси.
Това, което трябва да се носи там при постъпване, е:
- обменна карта
- направление за постъпване в болница (за хоспитализация)
- чехли
- дамски превръзки за родилки
- еднократни гащи
- тоалетни принадлежности
- препоръча покривки за тоалетни чинии (от аптеки?) - не бях чувала за такова нещо
Не се носят нощници, дават се от там.
Стаите са изключително прилични, има телевизор, с по две легла. Банята е в коридора. Само ВИП стаята има самостоятелен санитарен възел. Но в сравнение например с баните в Шейново тези са прекрасни. ВИП стаята струва 80 лв. за денонощие. Изборът на екип за естествено раждане е 1000 лв., а за секцио - 1300 лв. Но доста говори за това, че наистина няма никакъв проблем човек да отиде и да роди там, без да е избирал екип и това няма да повлияе на грижите, които ще получи. Хвали се доста с нова апаратура, която имат за грижи за бебето. Бебетата стоят при майките. Насърчават кърменето.
А, забравих, че за бебето са нужни пакет мокри кърпички и по пет памперса на ден, но това е нещо, което май може да се занесе и след раждането от близките.
Това се сещам засега. Ще се радвам, ако някой, който е ходил на деня на отворените врати в други болници, сподели своите впечатления.
Много сърдечни пожелания и стиснати палци от мен за майчетата, които са притеснени в момента! Simple Smile

# 133
  • София
Десика,само се успокой!!!Ти след няколко дни вече си в деветия месец така че дори да започне раждане сега няма нищо страшно и съм убедена,че всичко ще протече нормално макар и по-рано.За размерите на бебето съм съгласна,че едва ли са тези,които са ти казали,а дори да е 2кг. това не е толкова малко,раждат се много износени по девет месеца бебоци тежащи по 2,5кг.Само се успокой!!!

Аз да се похваля преди малко бях на преглед.Лекарката ми каза,че бебо е застанал в стартова изходна позиция.Смъкнал се е надолу и общо взето може и да родя по-рано от предвиденото,но тя каза,че бебко върви едър и,че всичко е наред и дори сега да започна да раждам да не се притеснявам вече ми е разрешено  Simple SmileАз май дори ще се радвам да се роди по-рано,а дане го нося до края. По повод размерите,на мен видеозона ми каза,че бебо е 2750,но лекарката ме увери,че на този етап апарата вече не може да мери точно и ,че според нея бебо е над 3 кг. Отново беше похвален за голямото си мъжко достойнство и пак го видях на монитора и сега с леко сърце очаквам големия ден!  Laughing
Утре ще си приготвя багажа за болницата,за бебо всичко ще купува тати,той знае какво съм харесала и май съм готова вече да ставам мама Simple Smile

# 134
hetera страхотни новини.

На мен пък ми казаха, че трябва да устискам поне още 10 -на дни  Confused АМа каквото има да става ще става. Аз не мисля, че ще тръгна да раждам още, но пък нищо не се знае.
Както Толо каза падането на запушалката не означава, че родовата дейност е започнала.

Общи условия

Активация на акаунт