ФЕВРУАРСКАТА дружина към финалната права отива!

• 17 208
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Чета ви от одеве, все ни са еднакви оплакванията. Много натежава вече и все по-тежко ще става, успокоителното е че след раждането следва облекчение и всички болежки изчезват, като се добави бонуса бебе ... има ли смисъл да говорим още  Heart Eyes
Toni когато ти падна тапата, това слузесто беше ли съпроводено с кръв?
^desika^, и моя съвет е да се консултираш с доктор, поне за успокоение.
Слушам че обсъждате имена. Ние сме измислили мъжко име, ако се роди девойка ще си стои известно време безименна Simple Smile И първия път бяхме така, казаха момиче, измислихме момичешко име, добре че познаха. Името е българско и вероятно ще носи буквата на баща ми, бабите ги "закичихме" с каката.
Поздрави и лек ден от мен!  bouquet

# 106
Ако искате да прочетете за едни малки 6-годишни младоженци  
http://www.dnes.bg/article.php?cat=7&id=63555

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 15:27 от naiema

# 107
 Ето ме и мен завърнах се бързо бързо от навън след един малък инцидент с подвита опашка. Аз нали се правя на мноооого смела и не слизам от колата, та сега нали отскочих до гарата да изпратя кумата си. Е да но през това време наваля порядъчно снежец и позатрупа пътищата. И аз като тръгнах от гарата да ида до Надежда да си оправя бумащините с новия ми план към Глобул и на излизане от Централна гара на Мария Луйза колата така поднесе на завоя, такива пируети направих цели 2, така майсторски валсувах из улицата  ooooh! добре, че си нямах партньори сама си бях, но докато се въртях и сфетофара пусна колите, който идват от центъра, а аз се опитвах да маневрирам да обърна колата че като спря танца бях обърната наобратно на движението. И хората в другите коли ми гледаха изпълненията и ме виждаха, че ми трябва време да спра да се въртя и да обърна колата и си ме чакаха наи-колегиално, но 2 таксита ( както може да се очаква) за малко да ме ударят докато бързаха да минат очевидно на лов за клиенти.   #2gunfire
  Та след тази случка малко се постреснах ( по време на инцидента нямах време да се уплаша то аз съм си такава докато се уплаша и то всичко отминало, явно бавно правя връзка с главния мозък) но впоследствие като си помислих , че както е наваляло снежец кой знае на колко места има заледени участъци и аз каквато съм си късметлиика ще налетя на още някой, та реших да си седна на задника и да се прибера на "топло" вкъщи, а двете задачки, който ми останаха да ги отложа.
 Та сега не смея да кажа на никой за случката, че мъжа ми ако разбере ще ми тегли ушите, а свекървата ще яхне метлата от Пазарджик да долети да ме върже с белезници за радиатора та да мирясам наи-после. За майка ми колко ще се притесни милата не ми се мисли. Та ще си трая  Satisfied че не ми се седи без кола. Ей ама голямо съм магаре не знам какво трябва да се случи че да се кротна. Аз сигурно и по врме на секциото ще питам дали не може да шофирам  hahaha
 Ама аз не че съм чак такъв шофьор де, но при мисълтта, че при тия заледени и неизчистени тротоари трябва да рискувам да ходя по тях предпочитам колата.
 А и не съм рисков шофьор, сега в това време карам наи-много с 50, а сега като завивах когато се случи завъртането бях с много ниска скорост, ама то не пита като има да става.
 хаиде стига съм ви занимавала с каруцарски простотии , важното е че беше малкия дявол  Crazy
 Тони миличка ти явно найстина си магнит за всички олигофрени в медицинските среди. Ама мен ако питаш не им мълчи повече. То всяко търпение си има граници вместо да ти съчувстват и да гледат да ти помогнат те точно обратното. Ама има господ да знаеш  Hug
 Янита успех утре на операцията  fingerscrossed
 А момичета като гледам обсъждат се пак имена. Аз мога ли да помоля за мение по въпроса - умалително на Ангел. За сега съм чула да им казват само Ачо или Геле, и двете някак си не са ми по вкуса  newsm78
 Толкоз за сега  Hug до после Simple Smile

# 108
  • София
момичета, вие не сте ли гледали тъпи американски филми - паниката как се разпространява?
Я по-спокойно... Simple Smile

а десика, като знам ти как си 2 метра висока и 100кг тежка... как ще ти е малък бебо... То не че е гаранция че дребните мами раждат дребни бебоци, но не се притеснявай...
Пък и грамчетата едно че се пресмятат /т.е. въобще са неточни/ и второ - не са най-важното... има бебета по над 4 кг които първоначално са в кувьози и други родени малки, които са си доносени отвсякъде
Излишния стрес само може да ти навреди, но пък не е хубаво и да омаловажаваш нещата...
Аз се продължавам да се придържам към съвета с телефона на док и спокойното лежане и гледане на ТВ примерно...

ето едно от нещата, които бях забравила:
тони, "Надежда" далече ли ти е? Виж аз къде  "търся" педи... при мен е малкона теория още, но ти можеш по-подробно да се разтърсиш за информация
Също така гледах и тази тема - много хубаво са я направили мамите Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 15:45 от carbo

# 109
Деси и аз се присъединявам към общото мнение - говори с доки и при пъра възможност да те види. Стискам палци всичко да е наред мила. Кураж  Hug

Фокси изглеждаш страхотно, както и другите мами - много женствени и секси снимки има мацкииииии браво на вас  Hug

Тони - миличка просто нямам думи - не искам да те карам да се ядосваш повече - мисли позитивно и всичко ще е много скоро наред. Малкият юнак скоро ще си е в къщи, а колкото до отвратително държащия се медицински персонал  Twisted Evil Close - просто нямам думи, достатъчно сме го обсъждали. Няма да се променят ей  #2gunfire #Cussing out тегли им една, те винаги продължават да се държат така независимо дали се скараш с тях или си премълчиш. Не съм съгласна и да си мълчим, но на простия човек каквото и да обясниш той пак ще те гледа като полезно изкопаемо и ще си знае неговото. Друг е въпроса когато зора е далеч от личната им дупара - изинявам се за израза ама винаги подивявам при такова отношение  #Cussing out Twisted Evil и то  от хора на които би трябвало да се довериш напълно и да разчиташ на тях, да не говорим че им доверявме собствения си живот или този на децата си...

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 15:45 от hamelionche

# 110
Десика,това с меренето на бебковците..е много относително...на мен ми казаха преди 2 седмици в интервал на 2 часа веднъж 2090 при моят лекар и след туй като ме приеха в болница 2430 newsm78 newsm78 newsm78 така че мнооого е относително.Отивай при лекаря и чакай да те приеме...за да си и ти и бебчо спокойни.
PIS74f,добре че на теб нищо ти няма...но внимавай много...в този сняг не е шега.

# 111
Момичета най-накрая се свързах. Обясних й за какво става въпрос. Каза ми, че това най-вероятно била нам си каква слуз от шийката /т.нар. запушалка или тапа/
Каза ми да лягам и да почивам, да си увелича приеман на магнерот на 2х3 и ако получа някакво зацапване, изпит=чане на чиста кръв или започнат начести контракции задължително да ходя направо в кабинета. Същото важи и за водите ако изтекат.

Та това е от мен, по-късно пак ще ви пиша сега ще полегна малко.

# 112
момичета сега си взех резултата от микробиологията - пише стерилна, това нормално ли е ?

# 113
Момичета с риск да стана досадна днес...но се чудя как така се дава диагноза по телефона. newsm78 ...Десика..лягай и почивай но ако има нещо тичай към болницата.....

# 114
ПИС, я се кротни наистина, нали знаеш не оставяй днешната работа за утре, когато можеш да я свършиш и вдругиден Crazy
А за галено на Ангел имаше тема в подфорума ''Имена''
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310854.0
Десика, не се шашкай, почивай си и Деси е права, най-вероятно било еди какво си, диагноза по телефона звучи доста несериозно

# 115
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet
Аз също не съм писала одавна, но все не ми остава време. Надявам се от тук натам да успявам да съм по редовна.
Първо да ви честитя новата година, пожелавам ви най-хубавите и здрави бебчовци и много да ни радват  Grinning
Аз също ще съм с планово секцио, но още нямам определена дата - на 15-ти съм на преглед отново и се надявам тогава да я определи доктора. Като знам със сигурност ще пиша да ме включите на първа страничка.
Относно килограмите - до тук съм + 16, което е доста, но...какво да се прави, после ще сваляме.
Напоследък корема ми става корав все по често и за по дълго време, въпреки че не съм спирала да пия магнерот през последните 4-5 седмици, но...надявам се само да устискаме с бебчо до секциото.
Това е засега от мен, приятен ден ви желая   bouquet

# 116
момичета сега си взех резултата от микробиологията - пише стерилна, това нормално ли е ?

???

Desika,не е искала да те разкарва.Като чета насам-натам наистина падането дори на цялата тапа,ако не е съпроводено с изтичане на водите или контракции,само по себе си не е показателно за начало на родов процес.Лежи си спокойно!Това с теглото на бебето и без друго не зависи от теб. Hug

ПИС74,спри се  Joy Ти си като някакъв екшън герой!

# 117
 PIS74f,важното е че ти се добре.Бил е малкия дявол.Дано не си се уплашила много в последствие.
carbo,напълно те подкрепям.Това с паниката е точно така.Ама хормоните при нас май си казват работата.
^desika^,лежи и си почивай! Hug
bebles_g,стерилна на мен ми звучи ОК.Аз съм правила микробиологии,но в Пловдив и резултатите си ги търся по телефона и незнам точно какво трябва да пише,но другите мами ще ти кажат.На мен ми казват само дали са добри или не.
dessi06,напълно си права.Това направо го ненавиждам в голяма част от лекарите.Но в случая с Десика само може да се предполага,че е тапата,защото дори и да отиде там няма как лекарката да види вече слузта.Вярно е,че ще я прегледа за евентуално разкритие,но предполагам,че щом няма контракции,кървене,изтичане на води е добре на този етап просто да си почива и да не се паникьосва.Но искам да кажа,че в никакъв случай не ги оправдавам този тип лекари,напротив.
Днес е Бабин ден по старому.Честито на всички акушер - гинеколози и акушерки!!!!!!  http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5811

# 118
 Да ^desika^ лягай да пазиш леглото. И да е тапата голяма работа не е речено, че ще раждаш. Май от януарките имаше една мама дето цял месец си ходи без тапа и с малко разкритие. А за размерите аз поне се отказах да се шашкам. На мен все ми повтарят колко гооолямо било моето бебе за мен. Аз аз не съм дребна 165 сме съм и вече 90 кила, а почнах от 83, та си викам на тия размери щом ще е голямо трябва да е над 4 кила пък днес доки каза 3200, а то не остана врме има няма 10 дни. Така, че не ги слушай, колкото толкова. Я го гледай Криско 1300 се роди пък гледай какъв мъж е вече. А и ако раждаш нормално ще ти е по-лесно ако бебчо е малък. Той после ще си нададе. Ей на моята племеница се роди 2900 и няма още 2 несеца а вече е минала 5500 дундата.
 Ихааа daya9 то имало много варианти, сега ще я прегледам темата. много благодаря   bouquet

# 119
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Пис, сядай си на дупата и се спирай! Ще родиш в колата, бе жена ooooh!
За Ангел - моя мъж се казва така, братовчедите му викат Ани, а аз си му викам Ейндж. На работа колегите - Ейнджъл, заради изписването като ангел на немски Laughing
Фокси, многи си готина и ти е много сладък корема Peace
Наиема, тези малките младоженци снощи ги показаха по телевизията. Направо ми се уплаши окото, какво може да роди една 6 годишна глава ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт