"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 721
  • 340
  •   1
Отговори
# 135

Я сега да ви застрелям пак с въпросчета. Аз тези дни позапочнах с багажите за болницата, та...
Има там една точка "помпа за кърма"... Хубаво, ама тя нали се стерилизира тази помпа  newsm78 Е как става, имат в болниците стерилизатор или?!? Чух за таблетки за стерилизиране, ама то сигурно и съд ще трябва... И освен това какви съдчета се очаква да се носят с помпата? Контейнерчета? Шишета?
Друго, колко според вас подложки за сутиен от еднократните са нужни на ден?
И какво количество превръзки за ден поради въпросните лохии?
Нощните достатъчно стабилни ли са или тряба по-специални?
В актуалния списък на болницата не е написано лигнин, а в доста теми из форума се споменава - за какво се ползва  Embarassed
да лигнина е за предпочитане ,носи и  нощни превръзки ,но повече са за в къщи.Само за изписването сложих превръзки.
Подложките -вземи една кутийка,дори са много.То млякото тръгва ,но не веднага,най -много ден -два да ги ползваш.
Помпата е само да правиш движенията на сучене ,за да стимулираш да тръгне по -бързо млякото.Но даже да се отделят няколко капки ти няма да ги даваш на бебето.Затова не е необходимо да е стерилна.В къщи се стерилизира като после изцеденото мляко го даваш на бебето.И шишета не ти трябват,ако мислиш да кърмиш слагаш само на гърда бебето.

# 136
 ooooh! така обяснено всичко ми се вижда доста сложно,може би вече като си тръгне самото раждане няма да е така ама сега....тъмна индия , колко чуденки ще  има още....

# 137
Я сега да ви застрелям пак с въпросчета. Аз тези дни позапочнах с багажите за болницата, та...
Има там една точка "помпа за кърма"... 

Зелено човече, аз няма да си нося помпата за кърма точно по тази причина, че не искам да ползвам стерилизачни таблети.Никога не ми е трябвала. Сега ще получа от приятелка неизползвана. В случай на нужда мойто мъж ще ми я донесе.
Подложки за сутиен- ще си нося цяла кутия, въпреки, че едва ли ще изразходя и половината.
Превръзки- обикновени, без крилца, без гел вътре. на ден сменяш поне през 3 часа, или през 2...Както стане.

Ще ползва ли някой гащи за еднократна употреба?
В Чехия са задължителни и са много практични. Продават се в аптеките по 5 в пакет. Пишат се еднократни, но стават за пране.
Те са мрежичка, която държи превръзката на място, а все пак кожата диша и не се запарваш.
А и не си съсипваш бельото, което е супер.

Аз ще си нося и стъпалце от детските, на които дребосъците стъпват като им е висока чешмата. Леглата в моята болница са неприятно високи. Миналият път "колежката" по стая добре, че си носеше и си го подритвахме от легло към легло.

# 138
Да питам по една небебешка тема. Чудим се колко ли струва сключването на брак, а и в нета не намирам. Някоя от вас дали знае. Rolling Eyes
Кикомери, миналата година се бракувахме с половинчо и ни струваше- 25 лв подписването, 10 лева дадох на една комшийка за медицинските, 25 лева бяха сватбените чаши, шампанското се заинатих и не дадох 35 за украсена бутилка, а само 5 и й вързахме корделка  Crossing Arms- та общо взето, средно аритметично 70 лева ни струваше удоволствието. Отделно по наше искане си купихме пръстени (300) и почерпка на кумовете и родителите (9човека) в една немска бирария - общо още към 500 лева. Та това беше масрафа. Това са цени за София.  Mr. Green

Има там една точка "помпа за кърма"... Хубаво, ама тя нали се стерилизира тази помпа  newsm78 Е как става, имат в болниците стерилизатор или?!? Чух за таблетки за стерилизиране, ама то сигурно и съд ще трябва... И освен това какви съдчета се очаква да се носят с помпата? Контейнерчета? Шишета?
В актуалния списък на болницата не е написано лигнин, а в доста теми из форума се споменава - за какво се ползва  Embarassed
Зеленко, обичам да ти отговарям на въпросите. Като едно време пишехме по лексиконите.  Hug
1. Помпата ти е по-скоро за да тръгне кърмата надолу, а не целенасочено кърмене. В МД ни казаха, че спокойно можем да я мием с топла вода на чешмата. Аз я ползвах за стимулиране на лактацията, бебка не е пила от тази кърма. Ако не налага хранене с шише- от болницата ни даваха стерилизирани шишета.
2. Бройката подложки зависи доколко ти тече кърма. Аз минавах с по 2-3-4 броя на денонощие, в болницата и само с 1, че тогава кърмата не беше слязла съвсем. Апропо! Има и едни италиански подложки, а не тези на Авент, които са 4-5 пъти по евтини и вършат същата работа.  Peace
3. Пак зависи колко ти тече- като при обилен цикъл. Аз имах специални за родилки, те са по-дебели, но ми бяха неудобни. Карах си на ултратънки на Паломита, с крилца, памучните, защото копринените дразнят.
4. Лигнинът е удобен само в началото, когато лежиш след раждането без гащи, а отдолу се лее като из ведро. (Кръв, слуз и подобни екстри) Дава възможност да сложиш по-голямо парче и да се предпазиш доколкото може от оклепване. Ползвах само първия ден, а после само на визитация си подлагах под дупето, защото докитата много обичаха да натискат корема и да видят дали ще потече. Е, потичаше..  Whistling

Аз вече май започвам да се усещам, че ще имам пак бебе.  Thinking Днес си извадих нощниците за болницата и обясних на половинчо как ще си сложа едно готово пликче за спешна евакуация.  Mr. Green Сега пликчето с историята на бременността ми и нощниците седят на купчинка и готови. Като пласирам бебка в края на месеца на бабин дом и ще наизвадя и нещата за Мопси. Аууу, притесняват ме тез пориви на "гнездене"  Sick

Лека, че пак се улях..ама ни мога да се стърпя

ПС:ДЕЗ, аз ги ползвах тез гащи за еднократна употреба и съм доволна. Сваляш и хвърляш. Момата, с която бях в стая, си нямаше такива и беше окичила парното с едни прани кюлотки - катунска му работа.  Crazy

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 22:37 от tedsan

# 139
  • София
 Айде и аз да не остана по-назад и да изкажа мнение по питанките на зелено човече
 Това кога ще ти слезе кърмата си е малко Божа работа. Аз на следващия ден след операцията преливах и добре, че си бях взела помпата, че иначе сигурно щяха да ми се запушат каналите. След като накърмех детето доизцеждах още поне 100мл.  Shocked. Не съм стерилизирала защото кърмата, която изцеждах не я давах на детето, а я изливах.
 Подплънки имах два броя на Авент, които си вървяха с помпата и после мъжа ми ми донесе една кутия някакви по-обикновени, но не помня колко съм изхабила.
 Лигнин не съм ползвала, бях си купила памучни дамски превръзки и то не от най-големия размер (като се върнах от болницата минах на копринени, защото доста по-бързо попиват).
 kikoimery, преди 4 години с мъжа ми като подписвахме не ни взеха никакви пари в Ритуалната зала, колкото и странно да звучи. Ние не искахме хор и разни други екстри и отидохме само с двама свидетели да подпишем и тъй. Беше през седмицата де, може би това също е от значение. Час за "церемонията" се записва на Пиротска и там като кажеш в коя Ритуална зала искаш да подпишеш ти казват кога има свободни часове и си избираш. Иначе за разни изследвания сме си плащали де, но за самото сключване на брак пари не ни взеха.

# 140
Здравейте! Отново имам въпрос към мамите с опит.

В моята болница казват, че изписват родилките 24 часа след раждането, ако са родили нормално, а при секцио - след 36 часа.
И в България ли е така? Мислите ли, че това е достатъчно време за възстановяване?  newsm78

# 141
  • под кривата круша
Ама сте чевръсти бе Joy, не мога ви насмогна.
Тези колички Чиполино добре изглеждат, но ми се струват тежки. А и цените им са почти като на Премама. Иначе един по-стар модел Чиполино дето му се върти дръжката много ми хареса и ми се видя удобен за стройни миньони като мен ама пусто не му запомних името.
Да ви кажа, тук съм виждала бодита по 3 лв. Дали не е и по-малко, защото комплекта от 3бр. е 7 лв.
Аз също мисля да взема бикини за еднократна употреба. Как ли не съм помъкнала торби с мръсно бельо. Сваляш и хвърляш-чиста работа Simple Smile Имало специални превръзки за родилки, може ако ме впечатлят да пробвам, ако ли не-Либрес ...надесет капки.
tedsan, от вчера си мисля, колко ли е готино да е такава малка разликата в годините като при вас. Тъкмо едната душа ще научи нещо и след нея другата да не остане по-назад Heart Eyes Искам и аз да ги наредя така Blush
Incanto, тук е 3 дни за нормално, 5 за секцио. Не мисля, че някъде в БГ държат по-малко.

# 142
Incanto и в Испания е така изобщо не се церемонят. Хубавото че и таткото ще присъства през цялото време ще е с мен. На една моя приятелка бебето трябваше да остане малко повече в болницата ,а нея я изписаха и тя ходеше да го кърми на всеки 3 часа.

# 143
 Е аз ви изчетох. И вече доста ми се доспа Tired Tired.Виждам че повечето май са си легнали. Хайде и от мен лека нощ. smile3507 smile3507

# 144
хубави са  моделите,но много тежки бе 15 кг
От майките с повечко опит съм 4увала не веднъж, че количките на Перего са много удобни, маневрени и леки -  7-8 кг. Препоръчаха и модела Pliko P3 Classico - някоя от вас 4увала ли е разни отзиви за този модел, или пък какво друго бихте препоръчали за количка ?

# 145
  • София
Incanto и  asturiana , можем само да ви завиждаме за бързото изписване от б-цата. Тук, уви, не е така.  Rolling Eyes
За въпросите на Зеленото човече и аз да се изкажа  Simple Smile Подплънки за кърма така и не ми потрябваха, щото нямаше какво толкова да ми тече спонтанно Rolling Eyes Изцеждах с триста зора по малко кърма. Лигнин ползвах, когато не даваха да слагаме гащи (много готино се ходи с него по голо дупе Crazy hahaha Tired ) , а след това минах на еднократни гащи - много са удобни  Peace Тогава вече слагах Либрес нощни - вършеха ми чудесна работа. Количество не помня колко съм използвала, но като свършат най-лесното е да си купиш пак, поне в Шейново и около него има аптеки, естествено заредени почти само с неща за родилки и бебета  Crazy Предполагам и около ТК има аптеки.
Все да питам Елг и забравям - спомена, че си пишеш с ТаняР по Скайпа, как са те? Сигурно няма много време да се разпише подробно в темата, но дано се обади някой път  Simple Smile
Кикоимери, да не се бракувате скоро?  Simple Smile
Ивема, и ние сме така - баткото ме рита отвън, бебето - отвътре  Crazy Днес се опита и да му удари една глава, както уж се радваше на корема ми, та трябва да внимавам  ooooh! А пък преди няколко дни заяви, че не иска бебе  Rolling Eyes Не знам как ще се оправим и дали ще ревнува много. В момента е център на вниманието, първо внуче и в двете роди и е един глезанчо  ooooh! Много се притеснявам от реакцията му.  Rolling Eyes Но да стигнем до там.  Simple Smile

# 146

bigdance2ЧЕРПЯ ВСИЧКИ ВИ ЗА МОЯ РОЖДЕН ДЕН  bigdance2
  cookДНЕС ЗАКРЪГЛЯМ КОРЕМЧЕТО И ГОДИНКИТЕ  Gift

# 147
baby-moni, Честит Рожден Ден!   bouquet Здраве и усмихнато бебче! Тази торта да е толкова сладурска... половинката дойде да види, на какво възклицавам толкова и си хареса горната част Grinning

Elwing, защо мислиш, че сме за завиждане? Престоят е кратък, защото застрахователните компании не искат да плащат за повече. Аз затова и си зададох въпроса - да чуя мнения, човек може ли реалистично да се изправи и да си тръгне от болницата да си гледа бебчето в къщи 36 часа след операцията (или 24 ч). Мобилизацията на организма обикновено е автоматична, ако нямаш изобор, но все пак това е коремна операция  Thinking Аз все още не знам как ще раждам.

# 148
Добро утро и от нас по първи петли. Нещо не спях добре и се събудих пак рано рано. Ще пийна едно чайче мента и ще пробвам пак. Благодаря за отговорите  Hug
Elwing, дам, ще се бракуваме. то ние отдавна искаме ама все или време или пари не остават а въъъъъъобще не знам колко струва. И имам една странна майка дето си прави нейни си планове и каквото и хрумне по принцип де. Много си я обичкам, ама сега си е наумила, че дъщеря й трябва да е омъжена преди да роди и понеже споделих с брат ми, че не са ни останали пари от ремонти и чудесий да се оженим, та тя сега ми праща пари да се женя  #Crazy #Crazy Аз пък не знаех, че е толкова евтино. както и да е де, ще се възползвам от помоща и  Mr. Green, а и нямам сили да и обяснявам за моите виждания и приоритети.
А вие за какви полезни и нитересни неща си говорите. За тия гащи за еднократна употреба сигурно щях да науча "след дъжд качулка", а и за много други неща де. Говореше се за някакъв магазин на Бул. България, ама не разбрах къде се намираше. Имало качествени и не скъпи неща.
При нас едрите неща са обещани от приятели и роднини да бъдат купени. Имам много дрешки от моето малко племенниче, много от които неупотребявани. Остава много малко да се купи, като аксесояри за баня и някакви други неща.
Айде до по-късно, отивам за чайчето  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 06:04 от kikoimery

# 149
Добро утро  Hug
Леле мацки, докато ви изчета  Peace от 18ч вчера 4 страници - бравос  Hug

baby_moni ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ЖИВА И ЗДРАВА!Много щастлива, обичана и най-сладкото бебче през март!!!

Общи условия

Активация на акаунт