"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 704
  • 340
  •   1
Отговори
# 240
И аз много се чудя какъв матрак да вземем. Иначе легло-люлка си избрахме ей това: http://avmebeli.com/dl.html .  В Плевен го харесахме 196лв е 140/70.
На нас миналия месец ни подариха ел. кана. Аз си я поръчах с идеята да преварявам вода за малката там. Бях чела, че като заври, за да не изключи каната се отварял капака и се изчаква още малко. Да, но нашата има защита и в момента, в който се отвори капака и спира. И сега се чудя какво да правя... Май с каната няма да стане.. Който има опит да сподели моля.
Цветке, и аз първите 2 седмици вкъщи си мислех, че ще се побъркам. Чувствах се адски излишна и безполезна, и затъпяваща. Но после свикнах с мързеливия режим и бездействието. Тази седмица съм хремава и не излизам, иначе щях да ти звънна за кафе навън или вкъщи.

# 241
На мен работата не ми липсва. Работя на фронт офис в голям офис на банка, не знам, но работата с клиенти е...идват се сърдити и с нагласата да се карат, а аз понеже съм от хората, които взимат всичко присърце...Сами се досещате, че и само двама клиенти на ден са достатъчни...Но колегите ми липсват и заетостта също. Защото, да си призная, аз ако не съм на работа съм си мързелче  Embarassed Добре че от време на време ходя да ги виждам и смешното е че като застана там се юрвам да обслужвам клиенти (професионално изкривяване Rolling Eyes)
Аз от месец и половина съм в къщи и признавам си че и мен ме хваща секлета, преди като нямаше сняг излизах на разходки, но сега, малко ме е страх. В нашия квартал няма къде да се разхожда човек, няма улици, вчрно на 15 мин. сме от центъра, но за да стигна трябва да слезна по едни много стръмни стълби, които при сняг никога не са почистени и стават като пързалка, особенно като замръзнат. Та, общо взето се получава така, че в това време мога да излизам само с мъжлето...
Аз съм се записла за лекцията на 16.01, искам и на следващите 2 да отида, мислех да се запиша като отида в петък, но сега като гледам се притеснявам да няма места вече.

# 242
Еми супер ама къде ги има  newsm78 аз май не съм виждала- в магазин за матраци или в магазините за кошарки
cvetka-koketka  Hug  сега видях че си добавила,мерси много

Там където продават легла,продават и матраци!!! Аз също не разбирам,ще купя каквото има в магазина.
Ние ще купуваме и дурвено и от тези подвижните дето стават за игра после. Понеже ще правим детска стая-там ще е дървеното и там ще спи през деня. Иначе вечер ще си е при нас и ще ми трябва още едно легло.Та ще ми трябват и два матрака  Crazy
А още нищо не съм купила. Взех само малко бельо,залъгалки,шише-Чико извитото против колики, едно костюмче и такива ми ти дреболии и един сутиен за кърмачки за мен, на същата марка която има и тези бикини еднодневки за след раждане.

# 243
dessiss  Аз го мернах в детски магазин, където имаше и кошарки и колички  Laughing Но ти си питай - може и да ти го доставят, тук в Перник е така, ако го няма в наличност - с доставки. Бях решила да купувам всичко от София, щото по-голям избор, ама тия дни като се разходих, установих, че и в Перник избора е не по-малък, но е мноооого по-евтино.Което много ме учуди, мислех си, че ще е обратното.
shushi_13 ще се разберем за по кафенце по-натам, като се пооправиш  Peace Аз другата седмица ще снова наляво-надясно, но през повечето време ще съм си в Перник!С радост ще излезнем за по кафенце  Hug

# 244
На нас миналия месец ни подариха ел. кана. Аз си я поръчах с идеята да преварявам вода за малката там. Бях чела, че като заври, за да не изключи каната се отварял капака и се изчаква още малко. Да, но нашата има защита и в момента, в който се отвори капака и спира. И сега се чудя какво да правя... Май с каната няма да стане.. Който има опит да сподели моля.

И ние сме с такава и единственото,за което се сещам е да я изчакам да изстине и да я пусна още веднъж  Embarassed

# 245
  • София
shushi_13 оставяй си водата да ти заври и после я преливаш в друг съд - и на котлона още 10 мин. Тя веднъж като е завряла... Аз така мисля да изварявам шишетата, макар че имат опасност да се спукат по този начин...Сега обаче се чудя, щом и бибите трябва да се стерилизират, те няма ли да се стопяват ако ползвам метода на преваряването #Crazy

# 246
найсетне сготвих.  Rolling Eyes
На мен хич не ми е тъпо да си седя вкъщи- лежа, моткам се, гледам филмчета, готвя. Направо си ми е супер. Даже мисля, че и времето не ми стига. Банята ми е почти готова, до една седмица ще почнат и стаята, така че ще си имам работа за следващите 2 седмици.
Иначе и аз днес съм в едно тъжно настроение.
А да кажа за Танчето- само тя е изписана, Билянка ще поседи в болницата докато качи килца. Надявам се да не я държат много.
От нас лека и мека вечер Hug

# 247
shushi_13 оставяй си водата да ти заври и после я преливаш в друг съд - и на котлона още 10 мин. Тя веднъж като е завряла... Аз така мисля да изварявам шишетата, макар че имат опасност да се спукат по този начин...Сега обаче се чудя, щом и бибите трябва да се стерилизират, те няма ли да се стопяват ако ползвам метода на преваряването #Crazy

Че защо да се стопят  Rolling Eyes Те и шишетата тогава би трябвало да се стопят. Няма проблем пускай и тях във водата  Peace

# 248
  • София
Eй, Vesi Сега зацепвам за имената на твоите дъщерички Sunglasses. Много си подхождат!Magdalena i Elena-SUPER!!! Защото аз още отсега си мисля за име на второто дете, още не се е родило първото ама съм се замисляла, трябва да си приличат по някакъв начин именцата щом са сестричета или братче и сестриче Rolling Eyes

# 249
  • София
radi i bebe, вече са ти отговорили и за секциото.
vesel4e, поне от Авент нямахте ли подаръче също? И магнифлекса за колко го взехте?
Цветка, напълно те разбирам, аз затова не бързах да излезна по майчинство, че като се знам каква съм, ще откача вкъщи... поне така си мисля, де... Току виж, пък взело да ми хареса...  Crazy Crazy Crazy
И едно сладко стихотворение, което моята колежка ми прати - не, че имаме батко, ама е много готино:

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

# 250
  • София
 За преносимите кошари има специални матраци (май от нещо като пенолатекс бяха), които могат да се навиват на руло без проблем и са лесни за пренасяне. Тези, които е показала cvetka също не са лоши, но при тях, за да могат да се сгънат по този начин е рязан дунапрена и понякога като опънеш матрака, между двете парчета има луфт.
 И аз ще трябва да купувам матрак за преносимата кошара, защото най-вероятно поне в началото бебока ще е там. В Шопинг Гайд-а, дето си го купих преди имаше някакви модели на сносни цени, трябва пак да погледна на коя фирма бяха.  На Happy dreams действително са им хубави матраците (ние от там купихме за голямото легло в стаята на Ники), но пък тези за кошарките на мен лично не ми харесват - много са ми дебели. На креватчето матрака ни е с пенолатекс и кокос и не е мръднал, а се ползва вече 7 години, но пък нямам спомен на коя фирма е.
 Белла, има много кошове за пране с капаци, не всички са като тези за боклук. Вярно по-скъпички са, но има доста готини.
 Аз вкъщи имам от тези обикновените пластмасовите с капак, дето са по 15-20лв. Единият ми е ъглов и пести малко място.
 По-напред из темите зелено човече мисля казваше, че няма място за два коша и тогава се сетих за нещо подобно на този вариант - един кош е, а дрехите са отделно. Виждала съм и с две отделения, а някои от моделите имат отгоре и като похлупак от същия плат.
 rossykv, и аз много го харесвам това стихотворение (даже май го бях пускала в някоя от старите теми). Казва се "Всичко знам за тебе бебе" - много ми е мило като си го чета.

# 251
Много хубаво стихотворение.
Аз също си мислех да взема матрак с комбиниран пълнеж - с кокос и нещо друго било. Продавачката ги похвали. Но може и да се наложи да вземем и сгъваем, че като пътуваме този не може да се пренася.
Сега да се оплача малко - много ми е зле. Вече ми писна да ми се гади и да повръщам.  Sick По цял ден е така - нямам минута спокойствие. Ако има някой като мен да сподели как се справя. Направо на моменти не издържам.

# 252
rossykv страхотно стихотворение  Party

krisi99 говорила ли си с доктора си за това състояние? Би трябвало да има какво да се направи. Аз като бях във втория месец бях така, по цял ден лежах, постоянно повръщах, беше ужасно. Тогава докито ми изписа едни хомеопатични свещички против повръщане, които, честно да си призная, много ми помогнаха - Vomitusheel S. Но все пак говори, преди да предприемеш нещо.

# 253
vily говорих с няколко доктора - пих едни хомеопатични лекарства и аз, обаче ефект няма.
Всеки ми казва еми ще търпиш и това е. Но понякога не съм на себе си просто.

# 254
 Ама вие пак сте се исписали.Пак няма да ви насмогна.
 И аз да се отчета.Бяхме на ЖК. Слава богу всичко си е супер.Бебчо е 2 килца и този път не ни даде да му видим мъжката гордост Laughing       Успокоих се защото след проблемите с колита по коледа се бях панирала че или се е обърнало наопаки, или чепримерно е слязло в малкия таз и ще ми каже че до края на бременоста трябва да лежа #Crazy #Crazy Но сега вече съм спокойна. А сега почвам да ви чета е пак изостанах.

Общи условия

Активация на акаунт