"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 701
  • 340
  •   1
Отговори
# 255
rossykv много хубаво стихотворение! изпринтих си го!

аз пък снощи получих доста контракции някои придружени с болки ниско долу, и сутринта аг-то ми каза да лежа в къщи да не ходя на работа и само да съм в покой...ако до понеделник не ми се размине ще ме приемат в болницата....изписа ми магнерич х 2 през 8 часа, дано всичко се нормализира до тогава...

за повръщането - не искам да плаша , ама на мен от нищо не ми минаваше във 2ри-3ти месец, много е гаднор, но - хормони какво да правиш...

хайде чао от мен аз отивам да пазя леглето, вие се пазете също, по-леко и спокойно я карайте, че не си е работа после....  bouquet

# 256
Не се притеснявайте за шишета и биберони,изварявайте спокойно,няма да се стопят! Peace
За матраците-сгъваемите кошари си имат едни тънички,но с едно одеяло стават супер! Малко е твърдичко,но на каката й харесваше! От 6м. не спи спокойно на меки дюшеци и аз съвсем случайно открих,че на твърдо спи по-добре и тогава й взехме по-твърд матрак и се родих с него!!

# 257
  • София
Лелее, девойки спрете се
от 2 теми насам не мога да смогна да ви изчета, а така като гледам и тази скоро ще свърши  Party

Много полезни неща научих по темата за вещите за родилното, благодаря за което!

При нас нищо ново - на консултации сме чак във вторник, но и аз вече нямам търпение - този път ще парим и запис на тонове и много се вълнувам - то сигурно не е нищо особено, но е нещо ново все пак.

Да ви се оплача - напоследък пустите киселини не ме оставят на мира Sad без талцид не мога да заспя. За сметка на това обаче денем гърба не престава да ме боли, нещо не мога да си намеря правилната поза в офиса и това ме кара да си мечтая вече да излизам в болничен...

Това е за сега от мен, лека вечер на всички.

# 258
  • Варна
Ами спрете се девойки ,ама като вече повечето сме си вкъщи а навън е студено и заледено какво да правим- говорим си по цял ден и те темите свършват бързо  Whistling Ама само полезни неша се говорят последните дни така че лошо няма  Hug

# 259
cvetka-koketka мерси за линка със сгъваемия матрак на Бертони. Peace Ей,веднъж да ме изненадате с нещо,което не знам.  Mr. Green
А за стоенето в къщи- така съм от третия месец и си ми е екстра! Whistling Каката е на гредина при свеки през седмицата,взимаме си я петък вечер, събота и неделя,и до преди да падне снега си правех разходки насам-натам,почивах си и имах мноого време за нет/пристрастена съм/. Сега ми е криво,че не мога да излизам,днес за пръв път от два-три дни се замъкнах до кафето и магазините в квартала,и то с брат ми че сама не смея-ми то си е цяло приключение. ooooh!
Преди малко изчистих всички етажи с прахосмукачка и парцал /решила съм да се обзаведа със стийм-моп/ и си чакам мъжа и щерката да ги посрещна.

И аз съм на вълна матраци,тъй като съм се спряла на вариант преносима кошара за бебката. Белла,като вашата ще е,но в оранжево и зелено.Ние в спалнята сме с "Нани"-пенолатекс,мисля и на каката да взема такъв,но не съм убедена,че бебетата трябва да спят на мемори-фоам.Май ще взема по-твърд,пък по-натам като се оформи гръбначето ще видя..
Не ми се купува второ дървено креватче,каката спи в такова и живот и здраве догодина вече ще е в голямо легло,а дървеното ще остане за бебето.Иначе имам преносима кошара,но тя не е с две нива и нея ще я оставя за във хола по-натам като поотрасне,ще си дивее вътре докато посвърша нещо.. Rolling Eyes

Бейбифон или по-скоро видеофон вече съм избрала,този: http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=2224
На цена с ТСМ-ския са почти еднакви,но този  едновременно приема и предава сигнал,т.е.мога да говоря на бебката.

За каната за вода shushi ти май питаше... ами и преди съм си казвала мнението по въпроса-водата завира при 100гр.и аз лично не виждам никакъв смисъл да се стои и да се чака 5-10-15мин. да ври още,по преварена няма да стане. Laughing На 100гр.всякаква гад измира.Така съм процедирала с каката,така смятам да правя и сега.И още нещо се сетих- не съм преварявала вода всеки ден,а на два дни или като ми свърши. Wink
Уф,дано да се кърмим успешно повече време,че като знам каква е хамалогия с тия шишета,лошо ми става..  Tired
Биби пък никога не съм стерилизирала! Naughty С гореща вода и сапун и айде..  baby_neutral Whistling

rossykv много е готино стихчето. Heart Eyes

# 260
 Аз мисля че мога да помогна на някой с проблема с гаденето. А и да не му помогна то със сигурност няма да му навредя. Аз понеже често имам същия проблем единствено ми помага чай от гьозум с лъжица чист мед. Може и без мед де Joy
 Това действа най вече при гадене, но на мен ми помага и при разхлабен стомах ( проблем от който аз често страдам поради обострения колит който имам от началото на бременоста).

Надявам се и на вас да ви подейства така.

# 261
  • Ловеч

Бейбифон или по-скоро видеофон вече съм избрала,този: http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=2224
На цена с ТСМ-ския са почти еднакви,но този  едновременно приема и предава сигнал,т.е.мога да говоря на бебката.

Аз бих се спряла на някой изпитан модел, а не високотехнологичен китайски боклук, който ще работи макс. 2месеца. Дано да не е, но практиката показва именно това.
Много водещи фирми са изнесли производството си в Китай, но то продължава да е под техен контрол на качеството. Ако беше с добро качество и утвърден на пазара - щяха да му напишат марката.
Може да не вземаш горните редове под въпрос ако все пак си решила твърдо, моят съвет е да размислиш.

# 262
И аз много се чудя какъв матрак да вземем. Иначе легло-люлка си избрахме ей това: http://avmebeli.com/dl.html .  В Плевен го харесахме 196лв е 140/70.
...
Къде го има в Плевен?
Между другото ти от там ли си  Rolling Eyes ?

# 263
  • Костинброд
Ееее момичета страшни сте-немога да ви смогна с четене.На рожденничките-честито,да сте живи и здрави и най-щастливите мами през март.  bouquet А сега един въпрос от мен-къде мога да си купя подложки за тоалетна за еднократна употреба(ако така се казват).Някой беше пускал сайта на фирмата вносител,но не мога да го открия.За сега лека вечер от нас .....  

# 264
  • Стара Загора
Момичета казвайте предложения за заглавия на теми!

# 265
Къде го има в Плевен?
Между другото ти от там ли си  Rolling Eyes ?
Аз съм от Перник, а половинката е от Плевен и по празниците бяхме там. Легълцето го видяхме в мебелен магазин под един голям ТСМ ( едно време е било май ГУМ) ул. Сан Стефано. Не знам дали го обясних добре.
ЕДИТ: Намерих адреса в нета :
Град:     Плевен
Име:    ОРХИДЕЯ МЕБЕЛ
Телефон:    064 / 82 24 53
Факс:    064 / 84 09 10
e-mail:    orhideamebel@mail.bg

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 20:28 от shushi_13

# 266
  • София
Много благодаря за всички, които ми отговориха на питанките! Моите чанти са полу-готови, остават предимно документите и някои подробности от пейзажа. За помпата за кърма днес се възползвах от представителката на АВЕНТ на лекцията и я питах, та и тя каза, че не се стерилизира в болницата (защото млякото се изхвърля) и ми олекна, притесняваше ме много тази химическа стерилизация. Пък за тези еднократни гащи пак да питам, който е ползвал... Таквоз.. Прочетох на доста места, че не са предвидени за мами с моето телосложение... А по-скоро за по-фини мами, ако ме разбирате... Та... средно колко килограмови мами са доволни от тях  Embarassed

vesel4e, а защо не се обади, и ние бяхме на лекцията  Whistling Аз съм много обидена от подаръка, смятам да го върна на организаторите другата седмица, да направя забележка и да поискам извинение.

Белла, за мръсните дрехи на Буболечко ще ползваме това, което ползваме и за нас... найлонова торба... е, за него ще е отделна, де... Само кош ми липсва в кутийката  Whistling

Чакайте сега пак да ви застрелям с въпрос. Играчките на вътрележката, ако са платнени, как се перат? Не ми изглежда да се махат лесно  newsm78

# 267
  • София
Ама наистина сте страшни  Laughing
За стоенето вкъщи - не съм ходила на работа от май 2006г  ooooh! , та дори съм забравила какво е да си ангажиран и полезен с нещо друго, освен с домашни и бебешки задължения.  Crazy Ще свикнете  Simple Smile В началото и на мен ми беше странно. Сега обаче, с тази бременност оцених какво е да не ходиш на работа  Blush Най-малкото се понаспивам (като изключим късното лягане и буденето от баткото през нощта), денем също дремвам с него.  Blush Абе, мързел отвсякъде  Whistling
За матрачето - много се чудих преди, четох за Магнифлекс, че са най-добрите, но ми се видяха бая скъпи, сега не помня цени обаче. От кокосовите се отказах по съображения, че сина ми (като мой наследник) ще е склонен към алергии, а четох, че не се препоръчват за такива деца. Rolling Eyes
Зелено човече, какво ти е на телосложението  Rolling Eyes Най-нормално си е. Не знам колко си сега, но аз като отидох да раждам бях 74-75кг преди  Blush и ми ставаха, дори не бях с най-големия размер, споко!  Peace То е ясно, че родилките не са манекенки  Wink
Слънце, Бела беше дала в предната тема много хубави предложения, може да ги изредим нейните  Peace
Роси, много е хубаво стихчето, знам го отпреди  Heart Eyes
Тони-ст, радвам се да те видя!  Hug За бебешкото парти - аз не съм правила преди, и някак не ми идва отвътре сега.  Blush
А дрешките за пране на сина ми ги събирах просто в едно легенче  Rolling Eyes 

# 268
  • София
Зелено човече, какво ти е на телосложението  Rolling Eyes Най-нормално си е. Не знам колко си сега, но аз като отидох да раждам бях 74-75кг преди  Blush и ми ставаха, дори не бях с най-големия размер, споко!  Peace То е ясно, че родилките не са манекенки  Wink

Отдавна не сме се виждали, значи  Whistling Вече съм качила близо 25 кг.  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 269
  • София

Отдавна не сме се виждали, значи  Whistling Вече съм качила близо 25 кг.  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Ако ще и 30 да си качила, пак не изглеждаш много голяма, според мен  Simple Smile Има къде-къде по-огромни бременни, трябва да са предвидили и за тях такива гащи  Simple Smile А не сме се виджали от Коледната среща, не е чак толкова отдавна  Wink

Общи условия

Активация на акаунт