"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 687
  • 340
  •   1
Отговори
# 270
  • София
....Коледната среща, не е чак толкова отдавна  Wink

А, да, благодаря, че ме подсети, я да предложа: СОФИЙСКА СРЕЩА: 24.01.2009 г. - събота - 13 ч.- казвайте къде!!!!!!!!

# 271
Зеленко, от гащите има различни размери- все ще се поместиш в един от тях. Аз бях 82 кг и влязох в М, имаше и мегдан за развитие.  Peace

Момичета да ви питам и аз в първите дни след раждането веднага ли  започва да суче бебето ,защото пишете ,че кърмата тръгва на третия ден  ooooh!Направо ми е толкова объркано и неориентирано ,че страх ме хваща..
Много се притеснявам като ми го донесат какво трябва да го правя и дале ще има кой да ми покаже   ooooh!
Дилейн, не се притеснявай. Бебето се слага на гърда 2 часа след раждането. То суче само коластра тогава- около 10 грама на хранене, на втория ден по 20 грама, третия-30 грама...  Акушерката ти го носи и ти показва как.

Аз да се отчета от днешния преглед. Док ми направи колпоскопия и половинчо пак видя матката ми на цветен екран отвътре.  Embarassed Всичко е в граници и док е на мнение, че мога да си износя бебето докрай, дори и да родя нормално. Таман се бях настроила за секцио и хоп! сега пък нормално. Доволна съм, че всичко е наред, но пак ме хвърлиха в размисли - секцио или нормално? Мисля, че имаше тема за и против секциото- ще чета.
Сега от прегледа ме боли страховито ниско долу и се моля да не сме разбръчкали тенджерката и да стане авария.
Росита, честит рожден ден! само късмет, любов и усмивки  Hug
Лека от мен Hug

# 272
veroniki, от къде си го купила това ъглово кошче?

# 273
  • София
Здравейте мили момичета !!!!!!

За много години!!! С нашия татко пожелаваме на всички от сърце през новата година да сте здрави, силни, усмихнати и много щастливи с малки сладки бебчета в прегръдките си, които да ви карат да се чувствате най-специланите мами на света

То се е видяло, че няма да мога да прочета всичко, което съм изпуснала, а то е наистина е доста - не сте си губили времето, та реших, че по-добре да пиша, а после ако мога ще наваксам.

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МЕН И ЗА НАШАТА ПРИНЦЕСКА БИЛЯНА Наистина ме трогнахте страшно много, да не ви казвам как таткото ви е чел и е плакал от умиление и после ми разказваше в болницата и ми предаваше всички мили думички. Наистина ви чувствам много близки и усещах подкрепата ви. Не знам дали мога да го опиша с думи, но наистина това което направихте за мен, а и правим една за друга тук е безценно. Иван (таткото) чак се чудеше как може някакви непознати хора да се вълнуват толкова искрено за нас, и да отправят толкова мили и сърдечни пожелания.... Определно му се промени отношението към форумите Wink

Иначе, за да не се отплесвам, че мога така още дълго да пиша да ви кажа накратко как сме:

Аз съм добре. В понеделник ме изписаха и вече почти съм забравила, че са ме оперирали - така че на тези,от вас, на които им предстои секцио - изобщо не го мислете, няма нищо страшно Simple Smile

Билянка също е добре. Терминът, който използват лекарите е "стабилна", което е успокоително. Имахме известни проблеми с дишането в началото - беше изцяло на апарат, отделно си има пневмония, която лекуват и си докара пневмоторакс (малко е трърдоглава и се е мъчила да диша на контра на апарата и беше натрупала въглероден двуокис в дробчетата, та трябваше да й го изтеглят с дренче) Но вече си диша самостоятелно, вчера са започнали да й дават водичка, а от днес и по малко млекце - 5 гр. Та след като спадна на тегло до 1,500кг., днес вече сме 1,620 кг. За сега си я виждам всеки ден, а таткото, когато го пуснат и се надявам така да е докрая, макар да не е прието (полагало се виждане веднъж на седмица, но до сега не са ме връщали) Лекарите са прекрасни и полагат много грижи, което ни дойства доста успокоително и на двамата с таткото.

Ами стига толкова от нас. Ако някой ми каже как мога да се опитам да кача и някоя снимка Simple Smile

Прегръщам ви всички и ви целувам и да знаете, че си имате един голям фен в лицето на Иван, който стиска палци на всички вас.

# 274
 ooooh! едвам ви изчетох,от 3 часа не мога да смогна, ама много полезни неща научих де, аз неска бях на преглед и доки ме успокои че има многооооо време още (аз се бях притеснила, че раждането наближава ),плацентата ми е първа степен,иначе бебчо е пораснал, тоя път видяхме как ни говори  Crazy и си смуче пръста,сега пак до февруари  ooooh!.
За покупките все не мога да се наканя,влизам в някой магазин гледам, харесвам,ама все нещо не се пристрашавам да купвам,все не знам кое ще ми е от  полза,дали ще е удобно на бебчо и т.н.

TaniaR  Hug Hug дано да се оправя по - бързо малката принцеска и да си идва в къщи да се гушкате

# 275
Таня Р, Добре завърнала се  Hug

Ех, че хубави новини! Биляна диша самичка! Браво на нея, борец момиче!
Кога ще я пуснат, когато стане 2кг ли?
Всички чакаме с нетърпение снимки!

Резултата от моето проучване на бебефони:
Супер отзиви за Аngelcare AC420. Мисля, че го мернах в Симонови, за който се интересува.

И видео бебефон за почитателите на електронни джаджи като мен.
http://www.luvion.nl/en/
Прилича малко на iPOD, нали?

Дилейн, не се притеснявай. Знаеш повече отколкото предполагаш!

# 276
  • Варна
TaniaR миличка добре дошла отново при нас, радвам се че си добре и че Билянка е добре. Сигурна съм че съвсем скоро ще си я вземете вкъщи и ще и се радвате много.  Hug  Hug  Hug

# 277
ТаняР, много ме зарадвах на поста ти  Hug Радвам се, че вече си си в къщи. Дано и бебка скоро да си приберете  Hug Колко трябваше да ас бебетата, за да ги изпишат  newsm78

А за снимки, сега се сещам, че май нямаме открито албумче за бебчовци  Rolling Eyes Ей сега ще открия едно. После си избираш от бутончетата долу - качване на снимки и готово  Peace После отиваш на Организирай албума, за ад си надпишеш снимките. Че сега сте само вие, ама като започнат да идват и другите бебоци ще стане каша  Crazy

Вече си имаме албум за снимки на вече родените бебчовци  baby_neutral  Grinning

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 22:24 от veselina_s_p

# 278
А в албумчето има вече и снимка.Това Билянка ли е?А ето на какво попаднах и откраднах от февруарските мами,надявам се да бъде от полза за някои мами
Момичета,ето малко информация за такива като мен,които не са много светнати по въпроса за контракциите...Надявам се да ви бъда полезна   Hug

След 32-34 гестационна седмица възникват разнообразни усещания в тазовите кости – тъпа болка в кръста или срамната кост, все едно се разтягат костите. Усещането е особено, може да се каже, че костите “болят”. В бедрата също може да се почувства дискомфорт. Помага масажът, упражненията “котешки гръб”, бавни разтегателни упражнения. Освен с тези промени, най-вероятно ще се сблъскате и с болезнени усещания ниско долу в корема като при разтягане. Матката по-активно се увеличава и това предизвиква тези болки. И тук на помощ идват почивката, релаксацията и диафрагмалното дишане.

Някъде към 36-38 седмица, събуждайки се една сутрин ще забележим, че коремът все едно се е смъкнал надолу. Отдавна вече свикнахме с движенията на бебчето, с ритниците на малките крачета и с опънатите настрани лакътчета. И този самопроизволен танц на корема не ни удивява. Но защо изведнъж детето се приближава към изхода?! Все още му е рано да излиза! Работата е там, че с приближаване на раждането бебчето започва да “изпробва” входа на малкия таз. Отпуска главичка по-навътре в него, нагаждайки се. И смъкването на корема говори точно за развитието на този процес. Значи всичко върви както трябва, следвайки естествения природен ритъм. И – о чудо! Изведнъж се върна лекотата при дишането и вече може да се полакомим с допълнително парченце нещо вкусно.

През последните 10-14 дни преди раждането може да свалите малко от теглото си (приблизително 500 – 1000 гр.) Така организмът се освобождава от излишния вече увеличен обем течности в тялото. В следствие на това коремът изпъква по-релефно, погледнат в профил изглежда все едно е отделен.

Все още не раждаме, но вече сме готови

От уроците по ботаника или от баба, с която ходихме за гъби, знаем, че не всички гъби са истински, срещат се и “лъжливи”. Раждането е процес на природното равновесие и тук също се срещат “лъжливи” състояния. Например, лъжливи контракции. Много бременни жени, щом почувстват контракции, се плашат и с викове “Бързо! Раждам!” се устремяват към болницата. А до раждането може да има още доста време. Важно е да се научим да различаваме истинските и лъжливите контракции. Последните играят много важна роля в подготовката на шийката на матката за раждането. В началото на бременността тя е дебела и дълга (3-4 см), може да е изместена вляво или назад. До началото на раждането основната задача и задължение на този орган е да съхрани плода вътре, а значи, надеждно да охранява изхода.

Съществени промени започват след 36 седмица. И към началото на раждането шийката на матката се скъсява, омеква, заема централно положение и леко се разтваря (така, че да може да се вкара края на пръст). Лъжливите контракции заедно с другите процеси в организма ви влияят на готовността на шийката.

И така, какви са основните особености на лъжливите контракции? Те са с продължителност по 15-20 сек., леко болезнени, не прогресират (не се увеличава продължителността им и не се скъсява интервалът между тях). Ако успеете да заспите с контракции, значи те са били лъжливи. Това са просто предвестници, нищо че понякога продължават цял ден.

Жените, на които им предстои да раждат за първи път, откриват лъжливите контракции седмица преди раждането, докато опитните майчета – по-рано.

Какво да очаква бъдещата майка на финала на бременността?

Много често 2-3 дни преди раждането под въздействие на хормоналните промени в организма пада слузестата запушалка, която затваря шийката на матката. Това е слузеста субстанция и се вижда най-често върху бельото. По количество може да бъде от 1 чаена лъжичка до 1-2 супени. Като правило е прозрачна, може да бъде с лек жълтеникав оттенък, да съдържа кървави жилки или парченцата с кафеникаво-ръждив цвят. Всеки един от изброените варианти се счита за нормален.

Друго явление, свързано с наближаване на раждането, е стомашно разстройство. Това може да се случи ден преди или непосредствено в деня на раждането.

Понякога преди раждането майката забелязва, че бебчето в корема се движи по-малко от обикновено (все едно се е притаило). Обяснението е просто: бебето вече е слязло в малкия таз, а мястото там е още по-малко. Специалистите наричат тази позиция изходна или стартова. Като спортист на старт, детето само чака сигнал.

Ролята на такъв сигнал понякога играе изтичането на околоплодните води. Има няколко варианта това да се случи: преди започване на контракциите, тогава говорим за преждевременно спукване на околоплодния мехур; по време на контракциите при разкритие на шийката до 5-6 см – ранно изтичане на околоплодните води; и спукване на мехура при 6 и повече сантиметра разкритие, което и се смята за норма.
Преждевременното изтичане на околоплодните води не е причина за безпокойство, но все пак има неща, на които трябва да се обърне внимание. А това са количеството и качеството на околоплодните води. Когато отидете в болницата или при разговор по телефона с вашия лекар непременно ще ви попитат за това.

Водите трябва да бъдат:

светли
прозрачни
могат да съдържат бели слузести късчета
без мирис

Тъмни, гъсти води със зелен или кафеникав цвят, с мирис, говорят за това, че бебчето страда от недостиг на кислород. Точно поради тази причина е много важно да обърнете внимание на качеството на околоплодните води.

Вторият критерии е количеството. За нормално се счита ако водите са 1 – 1,5 литра. Естествено водите не изтичат в мерна чаша и е доста сложно да се определи количеството им. Затова може предварително да си направите експеримент. Излейте в банята шише от 1 литър с вода. Така ще си създадете нагледна представа и, изхождайки от нея, ще може да определите какво количество води е изтекло. Ако преносвате количеството околоплодни води ще бъде по-малко (около 700 мл.) Водите ще бъдат по-малко и ако мястото на спукване на мехура не се намира точно над шийката, а леко е изместено и се притиска от бебето. Какво още трябва да знаем? При спукване на околоплодния мехур е желателно веднага да тръгнете към болницата. И шест часа след изтичането на водите раждането трябва да започне.

Напред и само напред!

Връщане назад вече няма. Постарайте се да не мислите за болка, страдание или страх. Раждането – това е ново начало, силни емоции, тежък труд, стремеж и постигане на цел. Това е денят на среща с вашето дете. Посрещнете го с усмивка и помнете, че не само на вас ви е тежко в този момент. Вие двамата заедно преодолявате преградите по пътя един към друг.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 22:35 от kremmyto

# 279
TaniaR.....добре дошла отново! Hug Надяваме се, че съвсем скоро с Билянка ще се гушкате двете у дома!!!  bouquet
Веси...браво за идеята за албумчето  bouquet
Сега искам да ви питам(провокирана от темата на януарките)....вие мислите ли да спазите традицията да не казвате на никой, като тръгнете да раждате? newsm78 Вярва се, че родилката раждала по-лесно...
Ама верно....това е Билянка Heart Eyes Лелееее, колко е мъничка....душичка  bouquet

# 280
TaniaR добре дошла! Видях снимчиците, много е сладка, направо Hug Hug Hug Стискам палци всичко да е наред, да похапва хубаво, за да може съвсем скоро мама и тати да си я вземат в къщи.  Flowers Bouquet

# 281
  • София
Благодаря ви много момичета. Добро_настроение беше така добра да качи вместо мен две снимчици на Билянка. Първата е от понеделник, а втората е от днес. Иначе за изписването, казаха че зависи и от датата на термина ми. По принцип недоносените бебчета ги изваждали от кувиозчетата 4-5 седмици преди термина (моя беше 13.03) та се пада някъде в началото на феврури. После ще я подържат и малко на легло и пак си зависи и от килограмчетата - поне 2,200 трябва да е, ако не бъркам, но може би е индивидуално.

Аз явно малко трудно схващам - Весиблагодаря за упътването, но не виждам никъде бутонче "добави снимка" Sad

# 282
А ще разкажеш ли за раждането...(разбра се, когато ти е удобно Embarassed)
Как и защо се случи, че роди в тези гестационни седмици? Hug

# 283
Ей, какъв е мишок Билянка  Grinning И колко много косааа. Мамо, ще връзваш от рано опашки  Laughing
А бутончето за качване се пада третото от ляво на дясно под самия албум. Те нямат изписани имена, а като сложиш на тях мишката излизат. Едно такова със стрелка е  Peace

За казването за раждането. И майка ми не е казвала и двата пъти, като е ходила. Каза, че така й било по-спокойно. Но при мен, като се знае предратилно датата няма как  Grinning Предния път така или иначе беше само таткото в болницата на самия ден. На майка ми й се обади анастезиоложката, защото им е съседка  Grinning На всички останали им партих СМС  Grinning

# 284
  • София
 TaniaR,  Hug много ти е сладка принцесата пу-пу.
 Радвам се, че се чувстваш добре и стискаме палци бързо да наддава грамчета хубавица Билянка.
veroniki, от къде си го купила това ъглово кошче?
От най-обикновено квартално магазинче, в което продават домашни потреби и битова химия. Предполагам, че в повечето подобни магазинчета има.

Общи условия

Активация на акаунт