"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 693
  • 340
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Ехааааааа, цели две рожденички
 baby_moni, rosita_ta  bdbaloni желая ви по много от това, което е без пари и достатъчно пари, за да си купите всичко останало, от което се нуждаете.
 The_light_2008, лохиите продължават различно при всеки. Мен явно ме бяха изчистили доста добре при операцията защото ми бяха само 10-ина дни, но на една моя позната и продължиха повече от 40 дни  Shocked. Както и при останалите неща си е много индивидуално. Аз пък въпреки че кърмех си имах редовен цикъл. Някъде около 20 дни след като ми спряха лохиите си ми се възстанови цикъла и бях като часовник, а има жени, които докато кърмят нямат цикъл.
 Белла, залъгалките се стерилизират като само ги потопиш за кратко във вряла вода. Ако ги изваряваш като пластмасата много бързо се развалят. То по принцип на опаковките им си пише, погледни какво пише на вашата.
 Тук в София не съм чула да дават залъгалки на бебоците в болницата  newsm78 поне в Шейново не даваха

# 181
  • София
Честит рожден ден на baby_moni и rosita_ta! Много здраве, късмет и най-хубавия подарък през март!    Heart Eyes

А за това дали стигат 36ч или 24ч за възстановяване - не знам, но ми се иска просто този път по-бързо да се прибера вкъщи, заради баткото  Blush , та затова писах, че чужбинските мами сте за завиждане. А аз лично на втория -третия ден нямах проблеми със секциото, със самата опрерация, болеше ме повече главата и кръста.  Rolling Eyes Но чета че второто секцио е по-болезнено и по-тежко, та ще видим на какъв акъл ще съм тогава, живот и здраве.  Crazy

# 182
Честит Рожден Ден на baby_moni и rosita_ta желая ви здраве , щастие и много любов.А през март здрави и пухкави бебенца. Hug  bouquet Hug   Като чета това което пишете за секциото и май започвам да се плаша и аз чух от някой ,че второ секцио е по болезнено.Като си знам как беше при първото и незнам какво да мисля. Cry Cry Cry

# 183
Като чета това което пишете за секциото и май започвам да се плаша и аз чух от някой ,че второ секцио е по болезнено.Като си знам как беше при първото и незнам какво да мисля. Cry Cry Cry
А как беше при първото?

# 184
  • София
Честити Рождени Дни на празнуващите!
Много здраве и късмет ви пожелавам на вас и на бебчетата ви!

Мерси много за почерпката Wink!
 -Това с килограмите незнам как го правите  Shocked !? Аз всеки месец ,от третия натам, качвам по 3 горе-долу  #Cussing out
-За коланите за след раждане- може ли да се използва такъв след секцио?
-Според вас за спане дали ми стигат: 2 спални чувала (подплатени , не са тънки), едно вълнено одеало и едно от полар(като одеялдата са малки-1/0,80м.). Питам, защото нали бебетата много повръщат и се чудя дали ще насмогна да ги сменям.

# 185
oki4a разбира се че може да се ползват колани за след раждане и секцио-доре на някои от тях пише за раждане и след операции Naughty

# 186
Аз биба не съм взимала за болницата. То попринцип гледах да не бутам много-много биби в устата. А и Маги не ги искаше. Тя по-скоро ги дъвчеше, като започнаха зъбите  Grinning
Аз си ги стерилизирах заедно със шишетата в стерилзатора  Peace Общо взето пълних стерилизатова колко може с разн неща и тогава го бутах в микровелето. Не съм го разшищавала само с по 3 шишета  Laughing

Окича, аз одеяла имам доста - едно дебело, дено по-тънко, едно още по-тънко  ooooh! Но ги взимах постепенно. Сега мислех да не взимам, но с харесах две от Продавалника и не устоях  Crazy Макар, че аз не ги ползвам интензивно. Маги откакто поотрасна млако да не се губи в чувала, си спи в чувалче. А те са доста дебели и в повечето случеи няма нужда от одеало отгоре. Пък и моята щерка така се върти, че с одеало ще си е все отвита  Laughing

Моите лохии не помня колко продължиха  Rolling Eyes Но не беше силно кръвотечението. Аз какви работи бях чела из нета  ooooh! Но то при всек е различно. Гадното е, че тъкмо ми свършиха лохиите и си ми дойде цикъла  Tired Не изкарах и 1мес да ме пропусне след раждането. И си ми дойде на датата от прди бремеността. Все едно нищо не е било  Tired Та, като се почна и цикъла, си откарах 1мес с превръзки и кървене  Tired

Ох, аз още не съм започнала да стягам никакъв багаж  Rolling Eyes То не, че и кой знае какво имам да приготвям. Почти всичко ми е налично. Другата седмица трябва ад отида да донакупя дреболиите за бебо и мен и това ще е  Grinning
Аз съм си харесала доста неща на Плейтекс да пробвам. Може да пробвам и от технит мокри кърпички. Знам, че имат много хубави хомеопатични хапченца за колики  Peace Трябва и с чай на Хипп да се снабдя - за кърма и за колики. Имам и няколко мострички от Бебемания.

# 187
Като чета това което пишете за секциото и май започвам да се плаша и аз чух от някой ,че второ секцио е по болезнено.Като си знам как беше при първото и незнам какво да мисля. Cry Cry Cry
А как беше при първото?

Ами при първото беше доста болезнено , е всичко се забравя но такова главоболие и повръщане че едва ходех.А на всичкото отгоре имам доста голямо срастване newsm78.Доктора ми каза че след второто секцио няма да го имам , ама ха да видим.

# 188
  • Стара Загора
Трябва и с чай на Хипп да се снабдя - за кърма и за колики.

Веси на едната от лекциите на 9 месеца едната жена която водеше лекцията - беше доста възрастна баба но пък много точна каза, че такова нещо чай за кърма няма. Всичко е лъжа само и само да вземат парите на жените. И обясни много точно и ясно, че какъвто и чай да пиеш няма как с него да си стимулираш кърмата, в което аз съм склонна да вярвам!

# 189
момичета ето от къде мисля аз да се сдобия с еднократни гащи и колан за след раждане,както и подплънки Naughty
http://family-bg.com/prX_2512.htm
ето http://papagal.net/index.php?main_page=index&cPath=1

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА Росита- желая ти много здраве и прекрасно бебче.  bouquet

Аз за кърма съм чувала, че и ядки се ядат. Колко е верно незнам. Според мен си е физиология. Една приятелка кърми до 7 месец без проблем, без де е приемала каквото и де е било, друга пък имаше точно 3 седмици. Ако имам ще къря, ако иска бебка да яде от мен ок, ако ли не ще караме на адаптирано мляко.

Да ви кажа, имам чуството, че с всеки изминал ден се шашкам все повече за раждането и за прибирането, и накрая ще изперкам съвсем, а то няма да е кой знае колко страшно.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 13:06 от Elg

# 190
Трябва и с чай на Хипп да се снабдя - за кърма и за колики.

Веси на едната от лекциите на 9 месеца едната жена която водеше лекцията - беше доста възрастна баба но пък много точна каза, че такова нещо чай за кърма няма. Всичко е лъжа само и само да вземат парите на жените. И обясни много точно и ясно, че какъвто и чай да пиеш няма как с него да си стимулираш кърмата, в което аз съм склонна да вярвам!

Е, то е ясно, че не може да се разчита на чая да имаш кърма  Grinning Но знам, че е хубаво, особено в началото като тръгва, да се приемат много течности под всякаква форма - супички, чайчета, сокчета /макар, че те могат да предизвикат алергии/  Peace Така, че не е излишно. Пък и то си е билков чай  Grinning

# 191
  • София
an_iv , винаги след секцио или каквато и да е операция има сраствания - по-малко или повече, зависи от организма. По принцип при второто знам, че "изрязват" тези от първото  Sick (много гадно ми звучи), та сигурно и затова е по-трудно възстановяването и е по-болезнено  Rolling Eyes
Залъгалките и аз си ги стерилизирах в стерилизатора за МВ печка и нищо им нямаше, на Авент и Чико бях взела.
oki4a , аз след секциото ползвах ластични гащи, по препоръка на д-ра ми. Ама ми беше много неприятно да ги нося  Rolling Eyes
Странно, това дето го пише Слънцето - нали се продава и в аптеката лактогонен чай, към 1лв е- съдържа копър и не знам-си-какво още  Rolling Eyes А този на Хип не действа така наистина, пробвала съм го  Rolling Eyes

# 192
  • Стара Загора
Elwing аз казах само какво каза жената а тя беше докторка вътрешни болести и гастроендокриноложка ако не го пиша грешно де. Аз чай не обичам да пия ( освен от липа) и няма и да ме накарат да го пия, но това бяха неините думи! Сега лягам малко да поспа, после пак ще се включа

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 13:01 от slancetoo

# 193
Здравейте и от мен.
Честит рожден на празнуващите. baby_moni и rosita_ta пожелавам ви много щастливи мигове през тази година!
  bouquet

На мен ми е малко скучно-нали всички са на работа, а така ми се иска по магазините да тръгвам вече...Сърбят ме ръчичките да купувам, то вече си и време все пак, незнам, най-много сама да тръгна Sad

# 194
  • София
Слънце, аз не споря, но мами от другата ни отчетна бяха много доволни от него - че им действал за увеличаване на кърмата (дали е от самовнушение вече, не знам  Simple Smile )
Елг, то и аз, хем ми е за втори път, се чувствам като в небрано лозе  Rolling Eyes Ама ще се оправим, няма къде да ходим.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт