ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 70 491
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 675
Стелт, това, което постваш са "размисли на глас" от собствената камбанария на някой си... Въобще не е релевантно! (казвам го за аФтора, не за теб). Няма как да се контролират децата при липсата на граници (КПП-та и заграждения няма!), може евентуално да става само по летищата. И какво значение има за децата?! Ми, хубаво, ще си "сЕди дОма" до 18 години, а после като пълноправен гражданен, чиито права и свободи са гарантирани, ще си ходи където си иска... Ей, много им се искат на разни хора разни работи  Mr. Green

Омега, коментарът е невероятно коректен, ако източникът е МЗ!

# 676
Темата е от нашия форум, ще дам линк, но ще помоля да не я спамим...   Peace 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=306388.msg10241555#msg10241555

Между впрочем, цитирания в линка на Омега сайт (vaxini-bg.com) не се отваря вече...

# 677
  • София
От мои познати знам, че просто са подписали някакъв отказ от първите ваксини. Също можеш да не подписваш информираното съгласие за детето, да искаш да е при теб през цялото време (за да следиш какво се прави), а в първите часове след раждането, когато най-вероятно ще ви разделят, да пратиш накой (примерно таткото) да е до детето - хем то да не е самичко, хем да следи да се спазват изискванията ви.

Аз не съм подписвала информирано съгласие, тъй като нямаше време - пет минути след влизането ми в родилното бебчо се роди!

Понеже се роди привечер искаха да го задържат за през цялата нощ и да ми го дадат на сутринта, аз бях категорична в решението си че си искам детето веднага (не знаеха какъв сюрприз им бях приготвила при евентуален отказ)- дадоха ми го и подписах/ме декларация, че отказваме ваксиниране! На количката  му сложихма лепенка с надпис "Отказва ваксините" и толкова, не са му били!

Но естествено дойдоха да говорят с мен за това какво може да стане, ако не му се постяват ваксини, колко са полезни и т.н. Аз им казах че отлагам, но не отказва, при което ме попитаха кой ще ги поставя (искаха име), казах им, че е мое право да не им кажа името на доктора! Не сме му поставяли до сега никаква ваксина!

bouquet

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 20:35 от shivani

# 678
http://homeohelp.eu/content/view/46/45/

Аз също съм против ваксините.

# 679
Стелт, видях кой цитираш  ooooh! Таз "девойка"... ooooh! в една друга тема за доброто майките и бебета беше повела направо кръстоносен поход да докаже каква "светая светих" е съвременната медицина (и специално АГ  ooooh!)

# 680

Похвалното е, че сайтът е собственост на и се поддържа от лекари!  Hug

# 681
Стелт, видях кой цитираш  ooooh! Таз "девойка"... ooooh! в една друга тема за доброто майките и бебета беше повела направо кръстоносен поход да докаже каква "светая светих" е съвременната медицина (и специално АГ  ooooh!)

Ами тя не е проблем, защото до колкото разбрах това са обсъждали като промени в здравеопазването, т.е. не го налага тя, само съобщава фактите...   Peace

# 682
Ами тя не е проблем, защото до колкото разбрах това са обсъждали като промени в здравеопазването, т.е. не го налага тя, само съобщава фактите...   Peace

Не е наясно милата какво точно е чула и прочела, а тълкува... Ще  се помоля за хора като нея да немярт пътя  Praynig

# 683
ИраМира, добър ден!   Laughing

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-21&article=267736

"СОФИЯ. Държавата ще плаща още две ваксини за деца от другата година. Това стана ясно по време на заседание на здравната комисия в парламента в четвъртък. Така безплатните имунизации у нас ще станат седем. Хепатит, шарка, заушка, туберкулоза са част от диагнозите, срещу които са досегашните ваксини. Двете нови ще са срещу менингит и тежки форми на пневмония."

Брех, значи, ще станат цели 7...    Shocked    Т.е. ще извадим две, така ли!?!    newsm78 

# 684
  • на плажа
  Sunglasses Като чета това никак не е добър.
 От известно време си задавам въпроса какво правим всъщност в тази тема  newsm78. Обсъждаме си и си подхвърляме линкове, които доказват вредата от ваксините, в което ние и без това сме убедени. Не е ли време да изработим една истинска петиция, която да е насочена не срещу ваксините и опасността от тях, а срещу тяхната "задължителност', и която да се внесе в НС?

# 685
  • Дивия Северозапад
Синът ми (почти 8м) има само ваксините от родилното - БЦЖ и противохепатитната. Не съм знаела, че още там ще го наблъскат с отрови. Отказвам засега ваксините само устно. Как ще бъде нататък... не знам. Интересува ме каква противохепатитна ваксина слагат в Шейново и защо не са ме информирали за ваксините там. Ще съм благодарна, ако някой ми отговори.

# 686
  • Дивия Северозапад
Знаех си, че рано или късно ще въведат ваксините срещу менингит и пневмококи като задължителни в България. Чудех се как така са пропуснали печалбите от тези ваксини досега. Четох препоръките на д-р Сиърс за ваксините и според него такива ваксини се слагат още от 2м(Prevnar - пневмококи) и от 4м - против менингит. Страхотни пари ще направят вносителите на тези ваксини заради страха на родителите от менингита.

# 687
Интересува ме каква противохепатитна ваксина слагат...

Ето и мен това ме дразни... Защо ваксините по касата нямат листовки?? И наистина ли нямат или никой не ни ги дава!?!   Thinking

# 688
Ваксината я пишат задължително в епикризата на детето, която дават при изписването, така че провери там. После ЛЛ я преписва в имунизационния паспорт. Най-вероятно е Engerix.

Стелт, ако в болницата ти дадат АБ пак няма да ти дадат листовката, дори няма и да ти кажат какъв е АБ, освен ако не попиташ.

# 689
  • в матрицата
[[/quote]
  От известно време си задавам въпроса какво правим всъщност в тази тема newsm78. Обсъждаме си и си подхвърляме линкове, които доказват вредата от ваксините, в което ние и без това сме убедени. Не е ли време да изработим една истинска петиция, която да е насочена не срещу ваксините и опасността от тях, а срещу тяхната "задължителност', и която да се внесе в НС?
[/quote]
ИраМира, този въпрос не си го задаваш само ти, в предишната тема горе долу го обсъдихме, даже temida (която не е влизала във форума доста отдавна, дано да е добре) , даде някои насоки, НО си търсим някоя мама адвокат в София за съдействие, до този момент никой не е откликнал, аз бих се заела, но поне да има някой адвокат да ме напътства какво се пише, къде се подава. И така остана си отворен въпроса, а тук наистина само си доказваме за вредата на тия отрови, ама толкоз, явно всеки ще трябва да се спасява както може, за съжаление   Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт