Деца с очни проблеми

• 52 501
  • 431
  •   1
Отговори
# 180
  • варна
 Мари ета, радвам се ,че имате напредък. Hug
 Ние посещаваме същата лекарка за подобен проблем и тя ни каза, че ще слагаме очила също. Аз си мисля че и лепенки вероятно, но сме по-малки. Каза ни да отидем пак като стане на 10 мес.
 Искам да те попитам, как определя диоптъра на детето?
 И какво представляват очилата, в смисъл рамката с лента ли е или обикновена, и чупливи ли са стъклата, защото моето дете така блъска всичко и гризе, чудя се дали ще свикне с тях?
 Аз сега на игра закривам окото и дясното веднага се изправя и си мисля, че лепенките ще помогнат.
  А след последния преглед около 2-3 седмици очите не се кривяха изобщо, възможно ли е от разширяването на зеницата или от капките да е така.

# 181
  • ГОре на черешата...
orhid , определянето на диоптрите става при разширени зеници - лекарката слага стъкла пред очите и определя.
Очила обикновени поръчваме и вържа отзад с ластик или панделка. По принцип за деца предлагат някакви нечупливи стъкла.
Те не са проблрем - рамките са тези, които се чупят постоянно, но няма как...

# 182
Orhid, от капките не са се кривили очетата, но при нас изобщо пък нямаше такъв ефект като капвахме, грам не се изправиха. Затова д-рката каза, че очилата и лепенките само няма да ни помогнат, а ще трябва и операция - ако са можели да помогнат, капките са щели да изправят за момент очичките Sad

# 183
  • варна
 Благодаря за информацията,обнадеждих се. Hug

# 184
  • София
Може ли да ми кажете къде в София има рамки на разумни цени?

# 185
Може ли да ми кажете къде в София има рамки на разумни цени?

зависи какво разбираш под разумни,
във всяка оптика има разумни и неразумни цени,
аз лично очилата на сина ми винаги съм ги поръчвала в оптиката в 25 п - ка в Младост 3,
и са на разумни цени  Grinning

# 186
  • София
А ми в оптиката,която ми е най близо бяха по 16-18лв и за мен това е разумна цена.Като се има впредид,че бяха качествени.Нямаше обаче розови да ни отивват,а дъщеря ми иска розови.
В Гранд оптикс почваха от 50лв и толкова не ми се дават с оглед на това че не се знае колко ще издържат Wink
В тази оптика има ли избор на такива рамки от 20-30лв.

# 187
Здравейте,ние минахме прегледа във Варна на третото ни ходене вече ни прегледа д-р Филева която установи че двамата и колеги преди нея са ни назначили диоптри по високи от реалните.Естествено имаме нови диоптри и нова схема на лечение която е различна от предишната.Неверните диоптри дадоха отговор на въпроса защо детето наднича над очилата,особено с едното око.Няма да казвам колко съм възмутена и какво чувствам към небрежната работа на тези лекари. Rage От доктор Филева останах сравнително доволна защото прегледа премина по съвсем различен начин,искрено се надявам,че нейното лечение е точното. За информацията за руските лекари и лечението с пиявици се оказа невярна т.е има такова лечение но не и при деца. Искам да попитам някои посещавал ли е детската оптика в София на Мария Луйза 41 и заслужава ли си ходенето до там? newsm78

# 188
Нашите последни очила са от там,аз съм сравнително доволна,за почти една година само едното наносниче/не знам дали така се казва newsm78/ни се счупи,ама и ние малко му помогнахме CrazyРамките бяха 36 лв.,а стъклата по 8 или по 12 едното не помня newsm78
Имаше и по-евтини рамки,просто ние тези си харесахме PeaceИначе бяха много любезни и търпеливи и очилата станаха мисля на другия ден PeaceПочти няма шанс да си намерите място за паркиране на близо,така че или ще се наложи да пообиколите или си купете едно талонче за синя зона Mr. Greenза да ви е спокойно и да спрете баш отпред Crazy

# 189
здравейте,да се похваля и аз ... днес бяхме на контролен преглед при Контрова и ни казаха,че зрението се подобрява ,остава ни закриването на дясното око доколкото издържи на ден ,няма да правим операция и съм доволна общо взето

# 190
Ние пък вчера бяхме на контрола при д-р Топов, при нас лепенките нямат никакъв ефект, ще се оперираме.

# 191
Здравей gudzy,благодаря ти за информацията  bouquet ако си запозната по добре моля те да ми обясниш кои рамки са най леки и за предпочитане т.е пластмасови,метални..... Simple Smile

# 192
  • ГОре на черешата...
Здравей gudzy,благодаря ти за информацията  bouquet ако си запозната по добре моля те да ми обясниш кои рамки са най леки и за предпочитане т.е пластмасови,метални..... Simple Smile

Не съм Гудзи, но да споделя и аз - първите 3 чифта  Crazy очила правихме с пластмасови рамки - само да ги чукне някъде и се окривяват или дори се пречупват дръжките.
Сега взехме метални - много по-доволна съм, дано изкараме повечко време с тях.
А и са много по-нежни и красиви Peace!

# 193
Ами аз да си призная до сега сме имали само 2 чифта очила и двата метални.Първите ги купихме от оптиката срещу Александровска/не я препоръчвам/ за мнооооооооого пари и след ден и половина бяха счупени,но понеже детето ми беше малко,аз се изхитрих и си купих от един магазин тип "левче" една кутийка с часовникарски отверки и няколко броя слънчеви очила по 1.50 бр.и ги използвах за резервни части,могат да се използват дръжките/които при нас бяха голям проблем/,винтчетата,наносничетата,абе има материал Mr. GreenСега вече почти нямаме проблеми с чупене на очилата,защото той вече е голям,а и е обучен от баща си да бута ръцете на децата,които се опитват да му дръпнат очилата CrazyЗвучи кофти,ама това ни беше спасението,защото особено по-мъничките децица много искаха да му ги докопат Mr. Greenи редовно му ги чупеха ooooh!

# 194
 Вече година сме с една не много скъпа пластмасова рамка. Добре изглежда и не е мръднала, въпреки че е третирана и доста грубо от дъщеря ми. Даже и на мен се е случвало да коригирам сама извивката на дръжките, без да ги нося в оптика. Само стъклата сменяваме периодично, защото бързо успява да ги издраска.

Общи условия

Активация на акаунт