Деца с очни проблеми

• 52 465
  • 431
  •   1
Отговори
# 120
В Понеделник сме на преглед след шест месеца лечение по последния препоръчан ни метод. Стискайте палци за добри новини! Praynig

thumbsup  афкорс

# 121
Zdraveite na  vsi4ki,iskam da popitam dali ima nqkoi na6iq problem...deteto mi e na 1 7mec,nosi o4ila s diopter +4,zakrivame reduvaiki i dvete o4i,lekarite ne mogat da kajat dali ima marzelivo oko...4e vaprosa mi e trqbva li da zakrivame i koe oko kato gi krivi i dvete?

# 122
zabravix da blagodarq predvaritelno na vsi4ki koito mogat da mi pomognat s savet.

# 123
Zdraveite na  vsi4ki,iskam da popitam dali ima nqkoi na6iq problem...deteto mi e na 1 7mec,nosi o4ila s diopter +4,zakrivame reduvaiki i dvete o4i,lekarite ne mogat da kajat dali ima marzelivo oko...4e vaprosa mi e trqbva li da zakrivame i koe oko kato gi krivi i dvete?
Здравей Hug
Точно там е идеята,щом криви и двете очи,закривате поетапно и двете,като се стараете да Не развие детето мързеливо око,особено когато диоптера е висок.Това което са ви предписали като лечение е правилният начин,не се притеснявай и бъди постоянна HugУспех Peace

# 124
Zdravei i mnogo blagodarq 4e mi otgovori,poiskax savet za6toto lekarite dosta ni obarkaxa t.e 6te ti kaja kakvo ni kazvat.O6te ot 3mes.zabelqzax,4e da6terq mi si krivi o4i4kite vednaga kazax na li4niq i lekar no tq ni ospokoi i kaza do 1god. 4e e normalno,tova prodalji i sled godinkata zavedox q na lekar i ni naso4ixa v Varna "Sveta Petka"da i opredelqt dioptara i da kajat ima li marzelivo oko.Vav Varna ni opredilixa diopter +5 na dqsno oko i +4 na lqvo estestveno tova e preblezitelno to4no za6toto e malka.Nie sme it St.Zagora i q vodim na po4esti pregledi v grada mneniqta na lekarite se razminavat.Ot Varna kazvat 4e nai veroqtno ve4e ima marzelivo oko,a ot St ZAG. 4e nqma i trqbva da se reduva zakrivaneto i nasro4vane na operaciq za krivogledstvo.Drugo vajno e 4e kato zakriem lqvoto oko deteto si gleda normalno prez o4ilata,a kato zakriem dqsnoto tq nadni4a nad tqx,o4ilata sa +4 i na dvete,neznam kakvo da predpriema no o4ilata  nastoqvam da se nosqt. Na 4 mart sme pak vav Varna. 

# 125
# 126
Zdravei i mnogo blagodarq 4e mi otgovori,poiskax savet za6toto lekarite dosta ni obarkaxa t.e 6te ti kaja kakvo ni kazvat.O6te ot 3mes.zabelqzax,4e da6terq mi si krivi o4i4kite vednaga kazax na li4niq i lekar no tq ni ospokoi i kaza do 1god. 4e e normalno,tova prodalji i sled godinkata zavedox q na lekar i ni naso4ixa v Varna "Sveta Petka"da i opredelqt dioptara i da kajat ima li marzelivo oko.Vav Varna ni opredilixa diopter +5 na dqsno oko i +4 na lqvo estestveno tova e preblezitelno to4no za6toto e malka.Nie sme it St.Zagora i q vodim na po4esti pregledi v grada mneniqta na lekarite se razminavat.Ot Varna kazvat 4e nai veroqtno ve4e ima marzelivo oko,a ot St ZAG. 4e nqma i trqbva da se reduva zakrivaneto i nasro4vane na operaciq za krivogledstvo.Drugo vajno e 4e kato zakriem lqvoto oko deteto si gleda normalno prez o4ilata,a kato zakriem dqsnoto tq nadni4a nad tqx,o4ilata sa +4 i na dvete,neznam kakvo da predpriema no o4ilata  nastoqvam da se nosqt. Na 4 mart sme pak vav Varna. 
Вярвай на тези във Варна,те наистина са добри и ако ми вярваш,не позволявай операция толкова рано Peace
Струва  ми се, че лявото вече е мързеливо,вероятно ще е повишен и диоптера,затова закривай по често дясното и гледай да не хитрува,а пък ще видим март какво ще кажат,пиши после Hug

Бих дарила,ако ставах за дарител,съжалявам Sad

# 127
6te pi6a dano novinite da sa dobri.

# 128
# 129
 В този форум има много самоотвержни хора. Вярвам, че скоро ще се намери кръв от нужната кръвна група.
 Здравей, bobolino157! Viki i mama дава добри съвети, а и за клиниката във Варна съм чувала да говорят добри неща, даже в чужбина. Кураж! Peace
 Нашият преглед се отлага за сега. Александра е болна и ще се пазим в къщи. А точно се бях настроила, чак ми се свиваше стомахът.
 Целувки на всички, които пишат тук и на дечицата им също!  bouquet

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 18:14 от ina05

# 130
Здравеи ina05 благодаря за подкрепата,искрено  ви пожелавам бързо оздравяване и положителни резултати на прегледа.Кураж и на вас!

# 131
Мили майчета,  обръщам се към вас с молба за помощ. Откриха на дъщеря ми дистрофия на макулата - тип Щаргарт. Малката е на 5 и половина и има още куп очни проблеми - астигматизъм, 3 дипотъра, монокулярно виждане и т.н. Казват, че лечение за това няма. Искам да попитам има ли и други сред вас с подобен проблем?

# 132
Мили майчета,  обръщам се към вас с молба за помощ. Откриха на дъщеря ми дистрофия на макулата - тип Щаргарт. Малката е на 5 и половина и има още куп очни проблеми - астигматизъм, 3 дипотъра, монокулярно виждане и т.н. Казват, че лечение за това няма. Искам да попитам има ли и други сред вас с подобен проблем?
Здравей Hug
Съжалявам ,че са поставили тази диагноза на детенцето ти Sad
Сигурно си изчела доста за болестта,сигурно знаеш също че това е генетична мутация на един определен ген,вече се знае кой е даже,знаеш и че лечение няма,но аз пък четох някъде,че може да се забави прогресията на заболяването,като детето носи слънчеви очила със силна UV защита и да се избягва изобщо пряка силна светлина.Знам също че се работи по въпроса в борбата с тоази болест и ако излезе нещо ново и интересно,ще го пусна тук.Аз обичам да чета и да дебна в храстите Joy
Единственото с което можем да ти помогнем сега е да те изслушаме и да те подкрепяме,колкото можем,разчитайна нас Hug

# 133
Здравейте , дъщеря ми е на 4г и преди няколко дни започна силно да криви очичките. Поставиха ни диагноза кривогледство и след месец пак на преглед, но почти е сигурно че ще я оперират, защото иначе няма диоптри и астигматизъм. Много съм притеснена. Моля ако някой е чувал за подобен случай да сподели. Тревожи ме мисълта дали няма нещо друго което да е предизвикало това състояние.

# 134
  • София
.Drugo vajno e 4e kato zakriem lqvoto oko deteto si gleda normalno prez o4ilata,a kato zakriem dqsnoto tq nadni4a nad tqx,o4ilata sa +4 i na dvete 

Bobolino157 с какво закриваш очичките? Ако е с лепенка, която се залепва на очилата децата надничат над нея. По-добре използвай лепенките, които се зал4епват директно върху оченцето - виждала съм такива на фирма 3М - мисля че се казваха  opticlud или нещо подобно. Според мен мнението на лекарите във Варна е по-меродавно, особено ако са детски офталмолози.

Общи условия

Активация на акаунт