Деца с очни проблеми

• 52 511
  • 431
  •   1
Отговори
# 255
Ели, изборът на рамки зависи само от вашият вкус и какво отива на детето. Лично аз първо меря, а после гледам цената, но пък сметката ми излиза солена (като е с очила, поне да му стоят добре  Wink). Последният път взех метални, с много гъвкави дръжки о устояха на едно страшно падане. Но изборът с зависи и от диоптъра, голям диоптър не влиза в тънки очила за жалост.
Та, за цени да говоря ли ? Голяма разория е. Последно купих на 18 месечният ми син за170 евро (рамка със стъкла), но в България разбрах има къде по-евтино и достъпно за семейният бюджет.
Понеже отдавна не съм се включвала, да спомена, че Виктор вече е с лепенки за лекуване на амблиопията. По 6 часа на ден закриваме последователно двете очи. Добре ги прие, тзапочнахме този уикенд, за да си е у дома и да видим как се адаптира. Но едва сега си давам сметка до каква степен зрението е засегнато, как повдига глава за да фокусира и как на два пъти се удря във вратата защото не вижда на какво разстояние се намира. Говорихме слекаря и за операция, но е нужно още време и допълнителни изследвания.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 17:53 от Тони и Тото

# 256
  • ГОре на черешата...
bobolino157 , разбира се, че не ме притесняваш, тук сме, за да си помагаме.

Лично аз не се доверих на лекарите в града ни, които ме убеждаваха, че лекото кривене на едното око е бебешки проблем, който ще се израсте.
Отидохме във Варна и реших, че там са достатъчно добри специалисти, та да търся няколко мнения /които предполагам щяха само да ни объркат.../.
А за мързеливото око - лекарката прецени, че окото е мързеливо поради факта, че той не фиксираше с него.
След три месечно лечение с очила и лепенки окото фиксира и задържа фиксацията - значи сме на прав път.
Вашата разлика в диоптрите на двете очи е голяма - нека ме поправят ако греша, но не би ли следвало тогава окото с по-големи диоптри да е лениво Rolling Eyes?

Сега колко сте големи? само очила ли носи или и лернки?

# 257
Mari_eta,сега сме на 1г и 8м. и аз смятам,че диоптрите  ни са с доста голяма разлика,но и лекарите които досега са преглеждали детето все казват различни диоптри.Тези диоптри са от последния преглед и за сега най точни уж. Thinking В момента закриваме по 2часа на ден дясно око,другия ден ляво око.През останалото време носим открити очилата.Притеснява ме това,че не могат да кажат има ли мързеливо око и ако има да го лекуваме.Преди определянето на тези диоптри бяхме с +6 и+5 а за тази разлика какво ще кажеш...? Тогава закривахме по една седмица всяко око.Когато закривахме дясно око и детето трябваше да гледа с лявото тя не гледаше през очилата,а надничаше над тях.Мнението на лекарите беше,че най-вероятно то ще е мързеливото.А сега се оказа,че то е с още по нисък диоптър ,тогава къде е логиката,че окото с по-висок диоптър е мързеливо око.Сега надничането с това оченце продължава което ме кара да мисля,че нещо не е както трябва.Объркана съм страшно много и притеснена. Исках да съм кратка ,но докато обясня.....  33uu     

# 258
Здравейте, момичета! Имам един въпрос - от около седмица забелязвам, че дясното оченце на дъщеря ми - 5 г. от време на време се присвивиа само-долната част на клепача сякаш са свива към носа. Детето няма травма, но много ме очуди. На мен ми се е случвало сякаш ми трепери окото да ми се присвие така, но не знам дали трябва да се консултираме с лекар или не е необходимо. Чувала съм, че някой път се получава това от липса на витамини, но честно казано нямам никаква представа и моля за съвет! Благодаря!

# 259
 Искам да поздравя всички мами с прекрасния днешен празник! На всички дечица от сърце пожелавам да са здрави и много усмихнати!
 newsm51

# 260
Здравейте, момичета! Имам един въпрос - от около седмица забелязвам, че дясното оченце на дъщеря ми - 5 г. от време на време се присвивиа само-долната част на клепача сякаш са свива към носа. Детето няма травма, но много ме очуди. На мен ми се е случвало сякаш ми трепери окото да ми се присвие така, но не знам дали трябва да се консултираме с лекар или не е необходимо. Чувала съм, че някой път се получава това от липса на витамини, но честно казано нямам никаква представа и моля за съвет! Благодаря!
Ако съм разбрала правилно,нещо като когато казваме "Играе ми окото",така ли newsm78Ако е това не мисля че е проблем и не мисля ,че сте за лекар,ще отмине,това е нервче,няма страшно Hug

# 261
Ами, нещо такова е! Сякаш й се събира някакво мускулче на долния клепач и се отпуска. Досега не го е имала и затова се очудвам и не знам трябва ли да предприема нещо или не.

# 262
Ами, нещо такова е! Сякаш й се събира някакво мускулче на долния клепач и се отпуска. Досега не го е имала и затова се очудвам и не знам трябва ли да предприема нещо или не.
Ккаквото и да е,няма да навреди ако поизчакаш,толкова че да ти се изясни въпроса ,дали да търсиш специалист,но пак казвам не ми се вярва Peace

# 263
  • София
Здравейте!

Синът ми е почти на 3г. и от около месец започна да мига с очите. Първоначално реших, че му пречи косата над очичките,но и след като го подстригах късо мигането продължава, дори започна да го прави по-често. Незнам дали да го заведа на лекар или да изчакам?

# 264
Здравейте!

Синът ми е почти на 3г. и от около месец започна да мига с очите. Първоначално реших, че му пречи косата над очичките,но и след като го подстригах късо мигането продължава, дори започна да го прави по-често. Незнам дали да го заведа на лекар или да изчакам?

Как мига?
Обясни ми подробно,ако можеш Hug

# 265
yanan , едно посещение при офталмолог се препоръчва след 9-тия месец на детето, прфилатично. Ако има нещо, което те смущава, по-добро от лекарското мнение няма.

# 266
yanan , едно посещение при офталмолог се препоръчва след 9-тия месец на детето, прфилатично. Ако има нещо, което те смущава, по-добро от лекарското мнение няма.
Това е вярно Peace
А з попитах как мига,защото ми се струва ,че майката говори за тик,а тогава нека лекаря е невролог Hug

# 267
  • София
Здравейте момичета!

Мигането ми прилича повече на тик, но ще посетим първо офтамолог.

Благодаря ви  bouquet

# 268
И аз Благодаря на отговорилите!   bouquet

# 269
Уважаеми участници в този форум, позволяваме си да потърсим съвет от Вас, виждаме, че всички, които се включват в този  форум са преживели много митарства по очни кабинети . Детето ни има запушен слъзен канал и след безброй прегледи и два пъти сондиране в Очната болница във Варна /извършено от доцент Контрова /, проблемът си стои . Не желаем повече да ходим там, защото на последния контролен преглед там тя ни каза, че си е свършила работата чудесно , при второто сондиране много е внимавала и каналчето , според нея ,се отпушило , така че всичко ще се оправи .....ама не се оправи . Други очни лекари ни казаха, че има алтернатива на обичайното сондиране - да се пробие мембраната на каналчето но  през носа, чухме в тази връзка имената на докторите Джамбазов и Михайлова - съответно от клиники Каспела и ЛУксор в Пловдив, но ние вече сме много недоверчиви, наплашени, макар проблемът да не  е чак толкова сериозен, колкото други, за които четем тук. Моля , ако някой има някаква ин формация или  лични впечатления за такава процедура, нека я сподели с нас.  предварително Ви благодарим

Общи условия

Активация на акаунт