Епилепсия - тема 5

• 41 326
  • 459
  •   1
Отговори
# 375
Браво на пронцесите ви и юнаците ! smile3501 smile3501 smile3501

Е ние нали вече сме големи и то много,тази година ни предстоят матури,та в този ред ,зам. директорката вчера ми каза ,че ще изискат децата със СОП да си карат матурите в нашето училище и ще помогнат с каквото могат на децата!  bouquet

# 376
Сияна писах ти на лични дадох ти скайпа ми по-добре там да си пишем по подробно Hug

# 377
Здравейте, аз отдавна не съм писала Grinning
Добре дошли на новите ма мита,ще се успокояваме взаимно.
Мама Ани,Сияна браво на децата много се радвам за вас ,все така да продължават .
Мама Ани срещнахте и в "Часът на мама"но там нещо има застои темата.

# 378
  • Варна
Ванче това са хубави новини smile3501много се радвам за вас, дано вземете матурите с много високи оценки от сърце ви пожелавам успешно завършване и още много радости.

# 379

Мама Ани срещнахте и в "Часът на мама"но там нещо има застои темата.

Абе аз като се ровя тук и там ,сякаш тук най-много се пише! Peace
Който желае и има въпроси може да ги задава и в подписа ми АРДЕ

# 380
Мама Ани , Сияна и Ванче радвам се за вас и вашите дечица newsm44 Хубав ден на всички!

# 381
Здравейте, момичета!
В началото на февруари се върнахме от София.... Там Доц. Димова ни прави ЕЕГ -в будно и заспало състояние. Резултатите са отлични, без огнища. Предишното ЕЕГ (октомври.2008) също беше чисто, но по Коледа получихме пристъпи.... и сега като бяхме в Сф, и като излязоха резултатите Доц.Димова и Доц.Божинова се зачудиха на какво се дължат тези пристъпи, при отлични ЕЕГта и отсътвие на вирусни инфекции или спиране на лекарствата.... та ни назначиха ЯМР... Казаха, да си изберем диспансеризиращ лекар и да ни даде направление за ЯМР.
Та така... сега чакаме да мине един месец от направлението ни за хоспоюитализация, че да ни даде личнтата ново за невролог и да си изберем диспансеризиращ лекар.
Въпроса ми е, може ли да си запазим час за ЯМР от сега... понеже знам, че се чакат седмици/месеци....? В нач. на март ще имаме направление за невролог и евентуално и тогава за ЯМР... Rolling Eyes

Ванче, може ли да ми дадеш някакъв телефон на ЯМР във Варна? В коя болница е точно? Какво ще ме посъветваш да направя? Rolling Eyes

# 382
Тедка,разбрах ,че в Бс нямате голям избор за детски невролог ,да не кажа и никакъв.
Затова ,кото начало вижте ,когато отидите ,какво ще ви каже,а при нас за ЯМР не се чака толкова много.
Ето ти тел .на който се записват часове:052/978574 можеш да звънеш за да се увериш как е с часовете.
ЯМР то е в УМБАЛ ,,Света Марина"наречана от варненци -терапията.Намира се на околовръсен път и ще ви е лесно ,ако идвате от Бс.

# 383
Тедка,разбрах ,че в Бс нямате голям избор за детски невролог ,да не кажа и никакъв.
Затова ,кото начало вижте ,когато отидите ,какво ще ви каже,а при нас за ЯМР не се чака толкова много.
Ето ти тел .на който се записват часове:052/978574 можеш да звънеш за да се увериш как е с часовете.
ЯМР то е в УМБАЛ ,,Света Марина"наречана от варненци -терапията.Намира се на околовръсен път и ще ви е лесно ,ако идвате от Бс.

мн ти благодаря  bouquet

в Бс единствена е Ишкиева, но не съм чула нищо хубаво за нея.
ние ще сме при д-р Петкова, тя е специализирала и детска неврология... и е мн готина като човек и е добър специалист... но най-хубавото е, 4е подържа връзка постоянно с Божинова и Димова и се консултира с тях... което е добре за нас. Simple Smile

# 384
Това е чудесно ,Тедка! Hug

# 385
Здравейте мили мами!Отдавна и аз не съм се включвала,но се опитвам да чета редовно.Радвам се на добрите новини и страдам за лошите.Дай боже все повече да са добрите!
Тедка,следя и твоя случай и се радвам за доброто развитие на нещата!При нас също доц.Бижинова "следи"нещата от разстояние/чрез др.Делиганева/.Миналия мес правихме ЯМР в терапията и искам да похваля екипа!Направиха ни тестове да бъде с упойка,но сестрите-толкова мили жени!!!предложиха да опитаме без упойка и ако е неспокоен тогава да сложат упойката.Та пробвахме и стана!
Анестестезиолозите идвали/мъжа ми ни чакаше отвън/и много се учудили,че правим успешно изследването без тяхна помощ!!!ЯМР не показа никакви отклонения.
След назначаването на Кепра нямаме пристъпи,та сега за нас показател ще са ЕЕГ,които се редуват ту хубаво ту не съвсем.Та лечението си продължава и чакаме да се заредят само хубави ЕЕГ Praynigа от мг сме и с хомеопатично лечение в добавка.
Сара,мила Hug дано най-малкия е само твой страх и няма тази диагноза!Стискам ви палци!
Момичета успех на всички ни! Hug

# 386
  • София
Здравейте,
имам близка, бременна в 7 месец, от известно време знае, че бебенцето има кисти в мозъка, едната от които успя да се разнесе вече. Другата, която се намира в дясната част, е около 12 мм, и не нараства, но и не изчезва. Искам да помоля, ако някой от вас има инфо по въпроса, да ми прати, къде да прочетем, или да ми разкаже, ако бебенцето се роди с тази киста, тя  може ли да бъде причина за епилепсия? Единия от вариантите, за който ми говори познатата ми е този, аз реших обаче да говоря и с вас. Благодаря ви предварително!

# 387
  • Варна
Здравей Mama Igi. Моята дъщеря има кисти в мозъка, които са следствие от енцефалита който прекара. Не е гаранция че ако някой човек има кисти ще има епилепсия или някакъв друг вид увреждане. Ако кистите не нарастват това е хубаво, защото ако мозъка нараства нормално с възрастта тези кисти ще се скрият из гънките на мозъка и няма да създават проблеми, но ако нарастват с мозъка това не е хубаво, защото не се знае какви последствия ще има от тях. Кистите не могат да изчезнат те си остават там, или ако някой каже че са изчезнали това означава че на тяхно място има некачествена мозъчна тъкан. Доколкото съм запозната ако кистата е в мозъчната кора може да се премахне оперативно, но ако е в самия мозък нищо не може да се направи, и трябва да се надяваме да не нарастват и да се скрият из мозъка. Ще потърся повече информация и ще ти пиша къде да прочетете повече. Това което написах по горе го зная от лекари-невролози. Защото аз също се интересувам какво може да стане от тези кисти. И единствено на което се надявам е да не навлезе некачествена мозъчна тъкан и кистите да не нарастват.

# 388
Сияна, инфото за кистичкита много ме интересуват и мен. На нас ни бяха открили чрез трансфонтанелно 5, а месец по - късно на ЯМР-то нищо. newsm78 Пиши ако откриеш нещо моля те!
ПОДАРЯВАМ 2 ОПАКОВКИ КОНВУЛЕКС. Някой иска ли ги? Да не ги изхвърлям! Някой иска ли ги??????????

# 389
  • София
Благодаря ти siqna.muk, много съм ти благодарна за написаното, всъщност нищо незнаем, докато не се роди бебчо, така излиза.

Общи условия

Активация на акаунт