Епилепсия - тема 5

• 41 337
  • 459
  •   1
Отговори
# 435
siqna.muk благодаря ти.  bouquetтова е някакво облекчение все пак .имам предвид това че не съм вързана за единствените двама във Варна .Виждам че си писала "доктор" в кавички а пък аз всеки път когато го напиша после го изстривам-хехе.

# 436
Хей,момичета темичката се превърна във Варненска май! Wink
И е вече време да се помисли за нова тема,ако има някой нещо като идея давайте! Peace

# 437
Съжалявам че ще ти противореча Ванче  bouquet но не мисля че е станала Варненска . HugПросто в момента сме малко по-активни от останалите . Mr. Green

# 438
ОООООООООООО тук макар и да съм сама голяма активност има от Кърджали Mr. Green,но да ви призная наистина има хубави хора в Варна например много си уважавам и обичам Ванчето и едно ново попълнение която е голяма фурия-Сияна и тя много ми пасна на характера.  love001

# 439
Ааааааааа,Ванче не съм съгласна
не е Варненска,пишеме по-рядко и дай боже всекиму
да се включваме само за хубави неща
тука са и софианци
хайде софия къде сте

# 440
Модераторите да ме извинят за спама ,но не видяхте ли ,че го пиша на майтап! Naughty
Ако продължаваме така ,какво ще си кажат новите майчета ,които са притеснени и объркани! Sad

Въпреки уважението към лекарите ми е много болно ,че наистина все повече родители от Варна се изказват негативно за въпросната лекарка ,а тя е единствения детски невролог за Варна ,който работи по ЗК и притежава диплом за тази длъжност!
А защо никой не дава предложения за новата тема! Thinking

# 441
  • гр.Гоце Делчев
Хей здравейте и от мен виждам,че армията на майките с епи се увеличава,това не е хубаво,но тук може да си кажат болката и ние останалите майки да ги подкрепяме доколкото можем.Добре е ,че понякога четем и добри новини,а виждам ,че се опитвате и да се шегувате.Във този форум аз също намерих нови приятели като Ванчето.Варненки ,не се надигайте много ние останалите също се включваме от време на време Laughing Joy Hug   love001

# 442
Давай Ванче пускай нова темичка според мен ти си ни като талисмана на темата и те бива да пускаш темички а като пусна тази тема ми донесе късмет,Дидо направи първите си крачки.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 443
Хайде в новата темичка!

Нова тема ,нови споделени радости! Peace

# 444
Здравейте.Да ви разкажа нашият случай.Преди 2 седмици Синът ми,който е на 2 год и 4 месеца вдигна температура 39.2 и започна през 1 две минути да потрепва в леглото и да се плаши.А аз си мисля,че го втриса.На такова ми приличаше.След като свалих температурата спря.На другия ден обаче имаше 37.8 и както си играеше и го гледам нещо потрепва за 1 секунда с ръцете и пада назад.Помислих,че ми се привиж-да но го видях още веднъж и умрях от страх.Дадох панадол за температурата и тръгнахме към болницата.Беше събота и имаше дежурен педиатър.Аз започнах да разказвам всичко както го видях и баща ми беше с мен и той видя,ако евентуално аз съм се притеснила той да обясни,но лекаря не ме разбираше.Гадаеше и ме питаше по 5 пъти въпроси на които му бях отговорила вече.Втренчва ли се?,Изпуска ли се?Извива ли се като дъга?
Аз казвам не,не,не просто както си играеше прави нещо с ръчичките и може би крачетата за секунда като потрепвания и пада назад като талпа.След 20 мин с 300 зора убедих лекаря,че не си внушавам да ми даде направление за друга болница като не може да установи причината.А той през цялото време се опитваше да ми наложи,че детето се е изтощило от това че не е спало и затова е падало от "немощ".Отиваме веднага в окръжната болница,даже си приготвих багажа да оставаме там, а те същото ме питат "Я да видя как ходи","ми може да не се повтори"ми не мога да преценя"Да не си му давала аспирин"Боже казах си аз тия са луди,не ми вярват" Прибрахме се.Наложи се нямаше вече къде.Изчаках да дойде понеделник и в 8.00 отидох при личната да и разкажа и да ме прати на изследвания.Тя ме прати на невролог.Офффф аман същите въпроси,само че синът ми беше пипнал и вирус.повръщане,разтройство,температура 37.2.И затова лекарят предположи,че е от вируса.Боже казвам му искам направление за изследвания едното няма нищо общо с другото.Нееееее само преглед с 300 уговорки за друг невролог.Отивам там бясна и и викам на Неврологът искам ЕЕГ(бях прочела в Интернет,че е безопасно и надеждно изследване)А тя ми вика "ми клиничната пътека не го покрива",аз и казвам колко струва за бога и тя 25 лв.Оле ако знаех,че мога да го направя по собствено желание нямаше да се разправям въобще с лекарите.На другия ден в 9 чеса приспах малкия и направихме чист запис,но по време на изследването беше с температура 37.2 градуса,не знам дали е повлияло на изследването.Генерализирана епи активност това каза лекарката лечението КОНВУЛЕКС сироп 50 мг/мл.Отивам при личната и ми се реве а тя вика Ами това че има ЕПИ вълни не означава че му има нещо,но сиропа трябва да пие 2 години щом е предписан.Мили майки побъркаха ме тия хора.Това не са лекари а пълни некадърници,ако не бях си назначила ЕЕГ нямаше да разбера до следващия път когато можеше да се случи в детската градина че след 3 месеца тръгваме.Много се извинявам за дългото обяснение,но никой не би ме разбрал по добре от една майка.А и много се надявам,ако някое детенце е с същите симптоми да споделите,че наистина е странно,нищо друго освен това потрепване за секунда и падане назад,както си играе през 10 мин.Като паднеше само мрънкаше че се е уплашил и пак става и продължава без да остава на земята,че и това ме питаха Само при температура но се случи и на 39.2 и на 37.2.Около 10 пъти за 2 часа.Благодаря ви много.

# 445
taniaandi,какво да ти кажа ,почти всички са се сблъсквали с нещо подобно,нашия случай е може би върховен ,цели 2 години не ни назначиха никакво изследване,просто тогава беше още дете и беше разсеяно и се заглеждаше да отбие номера! Mr. Green

А това е старата ни темичка,заповядай в новата ни ,която набира скорост отново! Peace
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375942.new#new

# 446
taniaandi, това прилича на пристъпите на Руби. Ще ти пиша довечера обаче, че сега трябва да ходя на работа. Съвет: записвай на видео.
Прегръдки и стискай зъби.
Сара

# 447
tdniaandi, здравей и добре дошла при нас, жалко че повода да пишеш тук  не е хубав но пък  за това е този форум за да споделяме и радости и тревоги.Четейки написаното от теб  се връщам години назад спомняйки си  трудностите през които сме преминали  , докторите които ни прехвърляха като футболни топки от пкабинет на кабинет без да ни кажат точно какво ние.Нащта диагноза също е епи пили сме какво ли не дори и конвулекс  дано и вие намерите точното лекарство и да нямате  повече проблеми.Успех много кураж ти пожелавам и не се притеснявай пиши и споделяй дано от тук насетне пишем само хубави неща   love001

# 448
  • Варна
taniaandi. Тия потрепервания много на често за два часа не са никак добри, хубаво е че си направила еег и пиете конвулекс, дано повече не се повторят, защото много добре те разбирам какъв ужас си изпитала и сега как си на тръни. Искам да ти кажа за ЕЕГ-то че тази температура 37.2 не може да му повлия по никакъв начин. Моята дъщеря  около три-четири месеца поддържаше температура от 37.1 до 37.5 и не можехме да разберем откакво-вече знаем де- но мисълта ми беше че ние също сме правили еег с температура 37 и нещо, и еег-то не се е повлиявало пък и няма как да стане. Вече ако е била много висока температурата тогава може и да се повлияе, защото всеки един човек при висока температура е прерадсположен на гърчова симптоматика, но за 37.2  смятам че не може да се повлияе твърде е ниска температурата за да промени някакво изследване. Simple Smile

# 449
Момичета ,моля ви не пишете в тази тема ,имаме си нова! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт