Снежна буря вън бушува, а АПРИЛчето на топло си рисува

• 23 406
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
АЛЕКСИ, МИЛА, ЕДНО ГОЛЯМО ЧЕСТИТО И ОТ МЕН!!! ПО ВОДА ДА ВИ ВЪРВИ И ДА ОСТАРЕЕТЕ НА ЕДНА ВЪЗГЛАВНИЦА! Hug Heart Eyes

Танче, честит ти рожденик! Много да си го обичаш и уважаваш   bouquet
Мама на Кики - Ха дано да се решат проблемите ви.
Neci - Този Монко е голям образ  Laughing. Какво пък толкова - решил е да опита. Бъди сигурна, че ако е отпил втори път няма да го направи.

Бела една седмица беше при баба си и ми се струва, че е започнала много да дърдори и да калпазанства. Баба й вече я е наказала два пъти /ма ефект никакъв/. Гледам я днес, как лъска лапите на кучето с лустрото за обувки и той завалията търпи ooooh!. От известно време голяма борба настава с яденето, тъй като не иска да я храним ние, а държи да го прави сама /сами разбирате каква кочинка става/. И лелките в яслата отдавна са спряли да се борят с нея. Ако нещо й харесва сама яде /предимно с лявата ръка/, а ако не - нищо не е в състояние да я накара да го лапне. Иначе говори много и някои неща са й чуждоезични. Учиме се на азбуката и е много смешна. Гледа непрекъснато да вметне "Й" /ик`атко/. Вече знае и имената на родителите си  Laughing /тати П`амен и мама И`ина/. Кучето ни се казва Лобо, но отдавна е прекръстено на Бобо /май вече всички започнахме да му викаме така Joy/.

# 61
  • Чехия
zdaravim..  bouquet

Мелодия, оставих си твоя пост за после... демек за сега като заспи дребното..така хубаво си го написала почти като писмо до нас.
Беше много приятно да се зачета.. lovekiss

Сега поред... честит дом, и пожелание скоро да имате по-добра телевизия...и да го напълните с обич и щастливи дечица.

За Петкото, браво страхотен е ..удивително малко слънчице.  Hug Hug Hug Hug HugВече съм ви фенка.

За скачането Верето започна истински с два крака няма преди две седмици..и иначе винаги единия беше на земята.

Думички-записвам ги защото не ми се иска да ги забравя..и най-вече за милите ми баби който чакат всяка гореща новинка от нас.

Гърне-нямам думи за яслените тактики.. : #Cussing out

Прегръдки... Hug Hug Hug и като новодомка вече две години  Embarassed, ти споделям не се впрягай прекалено нищо няма срокове, .....има по-важни неща от материалните ..и те са ясни... спокойното домашно огнище и всички да са здрави.  bouquet

Криси..стискам палци на татито ви..

Neci, не бой се мила нищо няма да му има на детето.. Hug

Свe, това май са рисковете да пишеш все едно говориш обаче да не гледаш събеседника си.   bouquet

# 62
Добро утро!
Днеска ставаме на 1 година и 9 месеца Grinning
Заповядайте на тортичка с кафе

# 63
Иве -  Confirmation Required
In order to preserve the  , това ми изписва с удивителен, всички снимки които изпращате не ми се отварят ! Много странно !

Алекси - честито, да сте още по щастливи , пожелавам ви един прекрасен живот изпълнене с много хубави моменти, с много усмивки, с всичко най - хубаво ! И аз помня моята сватба, винаги съм я искала, за да се видя булка и за да изживея тоя хубав миг, това хубаво празненство, не заради самият подпис, защото подписа не затвърждава любовта!

Последните дни ми е доста тежко , затова и не пиша много, така не съм се чувствала, немога да гледам дететнцето ми как плаче, като плаче тя и аз със нея,  никога не е плакала така истречино чак, напарво цялата трепери, и това вечер, а с баща и и правим всичко което поиска, въбоще не и повишаваме тон даже, възможно ли е тези зъби така да я мъчат, може и от зачарвеното гърло, незнам вече, много ми е тъжно, когато немога да и помогна и все плаче за мен! Сега гледа песнички и ми  е така миличка ! Благодаря ви че ви има , за да споделя с вас всичко !

# 64
Иве - справих се сама с проблема вече виждам албумите !  Laughing

Мелодия - браво на твоето момченце, то е готово за първи клас, направо немога да повярвам че има такива дечица ! Браво

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 11:46 от kler

# 65
  • Чехия
kler ..малко или много всички имаме какви ли не кофти моменти..и е чудено че можеш да ги споделяш..И все ни струва, че силите никак не ни достигат...А най-страшното е онова безсилие и не възможност да направиш нещо..
Не забравяй че дечицата ни са , по силни от колкото изглеждат. Прегръдки на на Найчето.

# 66
Kler, много ми е мъчно за състоянието на Даная! Имаш ли пълно доверие на Вашия доктор? Дали не се налага да я прегледа друг лекар? Така, както описваш плача й, много ми прилича на болни ушички или, недай боже, бъбреци. За тези неща се сещам, че са ме боляли така, че да плача истерично и на пристъпи, а не постоянно.НО дано не е нито едно от тях, а наистина да са зъбки. За всеки случай бих направила пълна кръвна картина и урина...  Стискам слино палци скоро да се оправи детенцето!

# 67
  • Beyond the Frontiers
Kler, може би е права Светлето. Отидете пак на лекар. То ден, два да избиват зъби, докато пробият разбирам да боли, ама при вас май повечко стана.  Hug

Алекси, честито!
За мен лично няма разлика с брак или без. За това и не обръщам внимание, кой е бракуван или не. Съответно при подобен намек, въобще не включих  Embarassed

Преди малко съм се смяла с глас. От около месец Борис гледа с удоволствие baby Einstein, съответно вече животните ги знае на английски Embarassed Но днес реши да кукурига като петела, паднах направо, доста добре го имитира.
Иначе се опитвам да му говоря нормално, а не с бебешки думи - и много се дразня, бабите като почнат да се лигавят. Като каже някоя дума по бебешки го поправям, сигурно много изисквам, но мисля, че е по-добре да учи правилно думите, а не после наново да се учим. Peace

# 68
Срам - не срам с огромно закъснение:

Честита Нова Година на най-прекрасните дечица, с най-прекрасните семейства и да ги очаква най-прекрасната, изпълнена с много щастие и любов година.

Специални пожелания за здраве и много много щастлив живот на мъничката принцеса на Анишка

Поздравления на всички отпразнували именници, рожденици, минирожденици, новодомци и да не забравя хармоничен, щастлив и изпълнен само с положителни емоции брак на Алекси Simple Smile
И ние подписахме на 11-тата година от съвместния ни живот, когато бях бременна с Румена - само четиримата с кумовете бяхме. Подобно на вас сме решили, когато поотраснат принцесите, че да бъдат подобаващи шаферки, ще се "бракуваме" и в храм или някой манастир за по-интересно, пък и още не съм се отказала да облека бяла рокля, въпреки килограмите и годинките Simple Smile.

Не мога да не изкажа възхищението си от Петърко на Мелодия - това детенце е чудо и браво на родителите му, при този ремонт и азбуката да го научите. Буквално съм засрамена - дори кака Румена не познава всички букви........

Тези следновогодишни дни си гледах стари записи - на 5-ти януари миналата година са първите самостоятелни стъпчици на Гери и са толкова сладки и несигурни........... , а вече е голямо "бебе" - продължаваме да си й викаме така, тъй като е последното дете в родата за сега.
С приказките изобщо не можем да се похвалим с постижения. Имам чувството, че от 6 месеца си е с един и същ набор думи и говори малко и само по предназначение, затова пък за разлика от кака си, повечето са правилни:
мама и мамо - за мен
тати
кака, како
баба
зайче
коте
конче
бебе
стол
ТАМ - една от най-употребяваните думи в комплект със сочещо пръстче
ето
гуш - когато иска да я гушна
АМ - най-важната дума, но я ползва само за кърма
.....
и разбира се и бебешки:
дадо - дядо
цете - цвете и ръцете (постоянно иска да й ги мием)
сети - свети
кача - скача (в тази част сме от най-силните - скача постоянно и навсякъде и отвсякъде, с два крака от миналата пролет)
тапо - чорапи и пантофи
бу - обувки и ботуши
туа - това
....
какви ли не звукови:
ауу - за тигър и лъв
бау-бау - куче
бее (ей това е най-сладкият звук) - агънце и овца
мее - козле
муу - крава и теле
сърбащ звук не знам как се пише, но го ползва за вода и течности
.....
Мислих си, че ще ми е лесно да й напиша набързо думичките, но блокирах и спирам, ясно е в общи линии - Петърко и Калина ще ги стигнем, обаче друг път Simple Smile))

За съжаление Гери се събуди и няма да мога да  продължа.........какво ли не се бях сещала да ви пиша, но нещо не съм в най-върховото си емоционално състояние и не съм много много в настроение за писане и за каквото и да било, а утре половинката ми има РД и ще трябва де се стегна....(на утрешният ден пък Румена проходи - каква радост беше за тати)

Искрени пожелания бързичко да се оправят болничките деца!
Целувки и прегръдки от нас Simple Smile

# 69
kler и аз като Све, се помислих, че може да са уши. Борис само ведъж е ревал вечер истерично, бяха уши, но си показваше. Задрямваше и се поуспокояваше полуизправен или гушнат в нас. И през деня беше много неспокоен, но тъй като е прав не ревеше. Но зъби толкова нейстово да болят.......Целувки на Даная. Четох, май беше д-р Михайлов от Часът на мама, който беше казал,  за успокояване на уши да се капва алое вера, изтискано направо от растението.
ели, за думите и аз съм на същото мнение. Той си ги казва по бебешки, но полека лека започва да ги заформя както си трябва. А ако няма откъде да чува правилното, как ще се научи.
Альона, честито, а тортата изглежда доста апетитна!
Слънце, и вашата Бела има добър номер, сладурка, а Бобо как няма да търпи, такава дама да му лъска бутушките.

Клер, Стайл, Ели, Слънце, благодарим и на вас за пожеланията!

Стайл, много весело изкарване утре, много здраве на половинката и съм сигурна, че утре ще си в настроение.

Ей, днес издивях.....пак на темата за храненето от чужди хора. Този път КАлина беше повода, но същото продължава да се случва и с Борис. Имахме приятели на гости, и жената по български манталитет решила да пъхне едно малко парченце тутманик на Калина в устата.  Close Предишния път грейпфрут. Като сме при тях, знае , че Борис не яде шоколад и сладко, или поне го избягваме. Опитва, само ако ние ядем, по малко, и въпреки това един ден му давам аз бисквитка с шоколад, защото всички ядяхме, и му казвам пред всички, че ще е една. След малко го гледам омазан до ушите....а то, нашата близка пак му дала, да си има по една във всяка ръка  Shocked Никога  не би ми минало на ум да храня чуждо дете, освен ако родителите му не ме помолят. А ако то си пойска, питам родителите дали може. Кой знае, може някоя алергия да се прояви. Всеки път тактично и казвам, да не им дава разни нещица, и всеки път се повтаря...........бррррррррррррррр, още ме държи. Извинете, че ви напълних главите, но такава добронамереност ми идва в повече.

# 70
Благодаря ви момичета за подкрепата, стана ми много леко като ви прочетох ! Относно доктора, освен на нашата педиатърка, която заяви че и са от зъби , но и от предстоящ вирус ! След няколко дни имахме домашно посещение от предната ни докторка, която вече работи другаде и на частно , прегледа и и ушите, коремчето, гърлото , и каза че вади зъби и леко и е зачарвено гърлото ! Има налепчета по него , изиса ни хомеопатични лекарства , изопринозин, противоалегично за всекии случай, което немога да намеря още, сиропче , снощи не вдигна температура, и днес е моето детенце - пу пу , дано е по добре, спинкала е повече от 2 часа следобед, аз излизах малко да пазаря за нея разни неща и да подишам въздух ! Като се върнах тъкмо се събуди и беше добре, сега също, грае си , спокойна е видимо, просто моето детенце, във вторник сме на доктор пак, да я види ! Надявам се тази нощ да е по добре, да не плаче и да няма температура ! Благодаря ви още веднъж !  Hug

# 71
  • Beyond the Frontiers
не знам, но за мен налепи по гърлото си е ангина Cry Сигурно гърло го боли детето, ама като не могат още да обясняват.

# 72
  • Пловдив
Ауу сега като каза за налепи по гърлото се сетих, че подобна беше картинката с едната дружка на Рая. И те се оправиха за един дена с няколко хомеопатични лекарства. И те доста се поизмъчиха докато разберат от къде идва тази болка Rolling Eyes

# 73
  • Beyond the Frontiers
Да демонстрираме нагледно, какво се прави на гърнето  Mr. Green http://elku.multiply.com/photos/album/60#1

# 74
Докторката ни даде лесарства и като четох е точно за това , за гнойни налепи, афти и други такива ! Надявам се да е добре, днес е доста по добре - дано ! Сега си танцува ! Само където много се разглези май !

Общи условия

Активация на акаунт