Снежна буря вън бушува, а АПРИЛчето на топло си рисува

• 23 404
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
срещата-ако случайно я отложите за след 29ти за мен няма да е от значение кой ден от седмицата ще се разберем... Peace

# 31
Честит рожден ден, мила Дени! Сърдечни поздрави за прекрасния ти празник и от мен! Много обич, уважение и доброта да срещаш в живота!

Г-жо научен сътрудник, свалям Ви шапка! Все още немея, след като прочетох автобиографията Ви на сайта на Вашата катедра. От днес нататък към Ламичката ще се обръщам само на ВИЕ... Браво, браво!

Среща  само по женски: винаги ЗА подобни инициативи. Кажете кога и къде и съм там. Признавам си, че още Страчи като предложи за софийската среща, писах в темичката да се организираме и варненки, но после го изтрих, защото си помислих, че може да Ви издразня... нали все се опитвам да Ви организирам... този път сте Вие.

Говорене: Боян е съвсем като Мая на Страчи . Брат му на 1г. и 8 мес. говореше като Калина на Ларсен, но, да си призная без бой, и до ден днешен е толкова приказлив, че доста често ми става много досадно. Васко не млъква дори в просъница и това много изморява. Иначе е много контактен и социален тип, за разлика от Бобо.

Иве, Ларсен, много са Ви сладки малките приказливки Hug! Споделяйте по - често  бисерчетата им, за да се радваме и ние!

Илитче, стягай куфарите за морето Heart Eyes! Нямам търпение да се видим най - после. Ако пък навиеш и други софийски мами да те придружат, ще си заформим страшен купон. Ех! Марини, ти не се услушвай; Букурещ е на половината разстояние от София-Варна  Peace.

Алекси, това, което оставяш неизказано за днес, дано да не е нещо неприятно... Ще чакам с нетърпение да споделиш. Милият Борис, искрено му съчувствам за смяната на учителките! Аз винаги съм изживявала много тежко промени в стереотипа (ето, сега със смяната на работа направо си бях в тежка депресия). Слава богу, децата по - бързо се приспособяват и забравят. Може да е и за добро: новите госпожи да са по - симпатични и добри  Praynig.

Варицела: Васко е бил контактен с тази шарка поне 5-6 пъти в детската градина, но се разболя едва на 6 години. Изкара я много леко с еднодневна температура и десетина пъпки. Нямаме поражения по кожата и не го сърбяха. На всички дечица желая такова леко протичане като при него!

Денисимо, вярно че много леко ги изкарва зъбите твоята щерка! Боян извади целия комплект от 16 зъба още лятото - юли месец, но доста трудно и болезнено. Целувки на Аничка - бърбораничка! Тя е огън момиче.

Альона, много са красиви тези фигурки на животни от цветя, които пускаш като поздравления. Не съм виждала такива цветни красоти. Много ме впечатлиха.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 22:07 от Sve_dim

# 32
  • гр.Варна
запис в новата тема
Дени,
Честит Рожден ден!Много здраве,щастие и успехи, желаем!!

нямам време да чета,че и аз ходя усилено на работа!!!
Ще се отчета скоро:)

# 33
Честит рожден ден, Дени   bouquet.
Ако се срещате по време за мнаджа мога отскоча в обедната почивка, ама май с малчовците ще ви е трудно  newsm78.

Бърборене, Бобо като се разприказва не спира, но почти неразбираемо. Кико говори по-малко, но покрай Бобо много дръпна и той - ходи и повтаря  Laughing. Словосъчетанията се изчерпват с 'Няма кака', 'Няма баба' и т.н. И Бобо има няколко мнооого дълги изречения, от които разбирам само 'бау-бау' по някое време  Crazy. Иначе имат доста думички - записваме ги и Бобо казва около 40, а Кико към 20. Сред последните хитове  са копче, тъмно, топки. Не разбират какво е име: Бобо се казва 'бобо', Кико пак се казва 'бобо' и според мен го приемат като нарицателно. Мама се казва 'мама', тати е 'тати' и т.н.  Laughing.

За сега са здрави, но не са на ясла - поне до март  Crossing Arms.

# 34
Марини, ти не се услушвай; Букурещ е на половината разстояние от София-Варна  Peace.
Честно да ти кажа, като прочетох идеята на Илит, точно тази мисъл осени зажаднялата ми за купони и приятни изживявания глава! Но...не знам как ще се справят двамата! Никога не са оставали сами за повече от 4-5 часа, а и Тошко напоследък не се справя с приспиването! Придвижването до Русе ще е сложно: на отиване добре, ще съм отзад при детето, но на връщане? Но ще следя внимателно организацията, когато започне и ако има промяна в навиците на диването, веднага ще долетя! И не си мисли, че си търся извинения - така ми се иска да се откъсна, поне за малко! Party
Ей сега, докато обличах пижамата на Александър, за първи път повтаряше след мен: 'Това е ръка', 'Това е крак'! На бебешки, разбира се, но поне не беше на китайски! Laughing
Попромених малко линковете на първата страница!
Алекси, бързо си казвай всички емоции! Hug
Спокойни сънища!  Hug

# 35
Сред последните хитове  са копче, тъмно, топки. Не разбират какво е име: Бобо се казва 'бобо', Кико пак се казва 'бобо' и според мен го приемат като нарицателно.

Joy Многоооо яко  hahaha
Майче, знаете ли какво ще е бебето ( сори, ако си казвала, но ще ме извините 1-2 месеца... ) ?
ooooh!

# 36
  • Пловдив
  bouquet Една закъсняла честитка за рожденничката  Mr. Green

Малко на диагонал прочетох какво сте писали... Embarassed
Видях, че обсъждате говоренето - моето хич го няма   Rolling Eyes Но забелязвам, че след някаква по-емоционална среща с деца изведнъж казва по няколко нови думи на веднъж. Ето, тази седмица изведнъж увеличи речника. И аз започнах да ги записвам, но все забравям на момента и...
Даже си мисля, че трябва да използваме Multipy да ги събираме там, както Ива е направила с бисерите на Верунката. Аз се зарсмях от сърце като прочетох за тати - каааа  Mr. Green
Ето на Рая речника  Mr. Green http://benitka.multiply.com/journal/item/8/8

Видях, че Росита пише за консултация... Кога трябва да сме на консултация след година и 6? Май тогава беше последната, когато ни сложиха Пенаксима. В картона са ми записали някаква извънземна дата и не знам кога трябва да ходим пак  newsm78

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 10:31 от benitta

# 37
Влизам, за да почерпя по случай рожденият ден на половинката ми!

# 38
  • Попово
TanyaSSK , да ти е здрав мъжо и много послушен  Hug  bouquet

# 39
Танче - честит ти рожденик, да е жив и здрав , и много да ви слуша !

Ние снощи пак с темепература, много плаче вечер, а и през деня ! А преди малко надраска стола , кожата с химикал направо незнам, но аз съм виновна че и го дадох вчера защото вече незнаех с какво да я разведря и тя днес на стола , ужас ! Ясно е то че ще има нови за новия апратамент!

# 40
benitta, на консултация през втората година се ходи през 3 месеца. Значи на 1г и 9м сега трябва. Само мерене и теглене вече.

клер, има едни гъби на Сано, с които ще се изчисти това от кожата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308678.0

# 41
Срещата тогава може да я направим в петък. Хем, не е през уикенда, хем на другия ден се почива. Аз лично предпочитам да е края на седмицата, но ще се съобразя с желанието на повечето. Дано, не ви прозвуча грубо, но то става въпрос за една вечер, не за всеки уикенд в месеца, така, че не ми се вижда толкова страшно да оставим половинките за няколко часа.

# 42
 ааааа, Ели, аз разбрах тогава, че е заради племенничката Simple Smile

Таня, честит ти рожденник, много да ви е здрав, да се обичате и да ви глези честичко!

Еми то мойто не е за хвалба много ........ Половинката спи с омъжена жена, не го е срам Mr. Green ..............аз пък с женен мъж......а мен пък още по-малко Party

Све дано си права, че като си знам дечкото, ще има да повтаря Таня още седмици наред. Но дано поне разбере като му обяснявам.

# 43
ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Да сме здрави, обичани и обичащи, да се радваме на сърдечна топлина и верни приятели, и нека дните ни са изпълнени със слънчево настроение и много приятни емоции!

Мили слънчеви приятелки, аз пак от доста време не съм писала, но сега вероятно достойно ще наваксам, пък който има търпение да чете Wink.

Успях да прочета по диагонал пропуснатото и сега честитя на всички, които съм пропуснала и най-вече на подновената ни мама Анишка.

Виждам, че има и доста болни Sad. То и ние сме в тези редици и най-вече аз. Тъкмо се оправих и от 2 дни отново съм болна. Удари ме и в ушите и от няколко дни не съм си подавала носа на вън. По този повод се извинявам на POLLY, че още не съм отишла за календара. Извинявам се и на 450 и Анишка, които чакат да им занеса техните календари. Ще го направя възможно най-скоро. Ако успеем още днес мъжкото ми слънце ще мине да ги вземе. Имаме и проблем с колата. Задният мост беше крив и го правихме, но сега благодарение на него задните гуми са изтъркани и колата доста занася в това време. Вече веднъж се позавъртяхме, после слънцето сам се въртял на леда Shocked та не смеем много да шаваме. Явно трябва да купим нови гуми, но все не стигаме до там Crossing Arms.

Ние вече официално сме новодомци. Имаме още малко багаж за пренасяне, но се надявам до понеделник да сме приключили. Нет имаме съвсем от скоро, а телевизия все още нямаме. Мъчим се с една стайна антена, но резултата е снежинки и размазан образ, плюс пращящо-свистящи звуци Laughing. Посрещнахме Новата година така, без интернет и телевизия, но беше много весело. Имахме малко гости и бяхме единствени в сградата - ние и охраната. Викахме си на воля и се любувахме на зарята спокойно на балкона, защото около нас все още няма готови сгради в опасна близост и няма опасност да ни нацели някой "снаряд" от новогодишната канонада. Петър беше силно впечатлен и сега постоянно търси "дум вънка" Laughing. Той, разбира се, заспа към 1 и се събуди към 2:30ч., после заспа чак след 5ч. и естествено не спа до късно, но поне имах време на 1ви да изпия едно кафе с гостите.

Относно заниманията на малчовците ни, нашият също иска постоянно да съм част от неговите. Не че не се заиграва сам, но постоянно търси вниманието ми и иска да е част от това, което аз правя. А да седна пред компютъра без него е почти невъзможно. Както и той да седи сам. Иска някой да му показва или той да показва на някой Crazy. На периоди направо "изтрещявам" и се чудя какво да го правя. Знам, че иска да го уча на нещо и да му показвам, но аз самата не знам какво точно и в такива моменти се чувствам много неприятно, като лоша майка. Детето има нужда от внимание, което явно не получава качествено Sad. На последък гледам, че е в нещо като застой в развитието си. То пренасянето за него си беше голям стрес. Липсват му и познатите места и лица. Вероятно от понеделник ще тръгне на ясла, само да е здрав и там да е топло, че тази седмица в залата било 10 градуса. Дано това не го стресира допълнително, а да му подейства положително. Определено му липсва контакт с деца, но пък имам съмнения, дали лелките им обръщат необходимото внимание. Той на ясла не е ходил от преди да влезнем в болницата, а това са си 3 месеца Thinking.

Гледам, че обсъждаме уменията на хлапетата. Ще напиша каквото се сещам за нашите.

Думи - вече отдавна не ги записваме. Спряхме да ги записваме август, когато минахме 50 думи. Все си виках, че ще седна по спомени да записвам, но докато се наканя и той изплю първото си изречение от 4 думи и реших, че вече няма смисъл да записвам думички. Сега си говори всичко разбираемо. Обяснява кое къде е, какво иска, какво е станало... Понякога се лигави и става по-трудно разбираем. Като е болен също променя изказа си, но предполагам е от запушеното носле и неразположението. Иначе знае много добре частите на тялото. Като се преобличаме не пропуска да си поиска отделни целувки за петичките и отделни за пръстчетата на крачетата. Казва кое са веждите и кое миглите, кое са бузите и кое скулите. Няма грешка в ляво и дясно, знае ги много добре и никога не ги бърка, за разлика от мен Embarassed. Прави разлика между голямо и малко, горе и долу, знае къде е тук и къде е там.

Буквите - отдавна ги знае всичките, то аз го бях писала това и бях обещала клипче. Ама нали още не сме си подредили багажа та вчера спретнах едно ново. Ето го http://peterkoy.multiply.com/video/item/3/MVI_0165_1.avi Sunglasses.

От формите знае кръг, триъгълник, квадрат, елипса и правоъгълник. От скоро прави разлика между кръг и кълбо. А триъгълника нарича "гогим" Rolling Eyes. Това ми е много странно. Като го научи преди месеци го наричаше "гоген" и си мислех, че просто му е трудно за произнасяне, но явно така е решил, че ще го нарича Laughing. Иначе си има думички, които са му трудни. Примерно гъба е бъга, думите започващи с м обикновено ги изговаря с п - мечо-печо, маса-паса, мед-пет и т.н., но са само отделни думи.

От стихчетата знае "Зайченцето бяло", "Мила моя мамо", "Сурва, сурва година" в краткия вариант и части от други. Но ги казва само и единствено когато сам реши. Ако го карам аз обикновено ги казва лигаво и с пропуски.

Акробатики - едно от любимите му неща е да прави кълбо. Като пиша за правенето на кълбо се сетих как се изгори преди време на духалката. Точно правейки кълбета падна от спалнята върху духалката и си изгори крачето и пишката. Имаше и белег. Доста го боля, но това не го спря диването да ходи да пуска и спира духалката, само се пази и минава странично към нея Laughing. Но съм учудена за скачането. Не скача дивчо. В смисъл скача от високо, но не скача на едно място. Като го карам да скача и друса дупе на едно място, т.е. засилва се уж да скача, но не отлепя краката. Един по един може да ги вдига, но заедно не ще newsm78. Вашите дечица скачат ли? До колкото помня Бобо на Catty_m скачаше Grinning. Иначе владеем всякакви други скоци и катерения, просто сме неуморни Joy.

Гърне - тук приключението ни е голямо. Доста рано беше привикнал с гърнето. Помня, че около рожденият си ден още му беше трудно да си казва, но си носеше гърнето като му се приходеше, а то голямо как го вдигаше и влачеше Joy. Лятото оставихме само нощният памперс, като когато татко го нямаше му го махах и него, че иначе нали сми между двама ни. На вън сме имали единични пропуски, когато се стреснеше от напададелни деца и се напишкваше, но това беше кратък период с единични случаи. Като тръгна обаче на ясла и за 3 дни го върнаха на памперси. Помолих ги просто да му покажат къде са им гърнетата и той сам ще си ходи. Вече се беше научил сам да се събува, по-трудно му беше обуването, но те все като го видят, че е вдигнал панталоните, а дупето му е голо ще го оправят. Ама те не, ходели децата по часове. Три дни ми го връщаха наакан, мисля че беше нарочно #Cussing out. Резултата беше, че той се травмира и като му се доакаше започваше да пищи. Е сложихме пак памперса. Сега е с памперс, но го ползваме като гащи. Напоследък пак си казва, но е студено и не смея да го оставя по гащи, че да не стои мокър, ако стане фал. На пролет пак ще го махаме.

Леле, аз вярно се олях. Гледам нови мнения докато съм писала. kler както ти е писала moto вземи си от гъбите на Сано. Ако не можеш да намериш такива просто влез в някой магазин за битова химия и попитай за магически гъби. Аз с такива чистя почти всичко. Само ги навлажняваш и търкаш. Не е необходим препарат. Те се стопяват Peace.

Айде вече много прекалих и спирам Blush

# 44
  • гр.Варна
Здравейте!
Танче,Честит Рожден ден на Пешо!Да ти е жив,здрав,все така усмихнат и да обгражда теб и Валко с много обич!!
Говорене,на никъде не сме!речника ни се свежда до:Мамо,тати,бати,баба,деде,дай,НЯМА,не и от време на време ако чуе някоя дума,може и да я повтори.
На въпроса:Кико,имаш ли си мама?
той каза:Имаш!
Коя е тя??
и той ме посочи:)
Но до там сме!
Ясла,свикна и се чувства много комфортно!Днес обаче като го заведох,беше сам.Обадих се и казаха,че има още 3 деца Embarassed Embarassedкаква майка!!Ама май пак са доста болни от тяхната група!Вчера бяха десетина дечица!А едното яко кашляше,та очаквам включване,макар да бяхме болни наскоро!
Среща,и аз съм "ЗА" Женска среща" БЕЗ ДЕЦАТА!!било то и през деня,но ако може да е уикенда,ще е супер!
Све,и аз съжалявам,че доста се забавих с вземането на календара!Надявам се скоро да се видим и да ми го дадеш,че нямам търпение да го видя:)
Работа,да Ви се оплача!Моят мъж напусна работа на 10.12. и трябваше да започне новата работа веднага.После му каза,че му бавят назначението известно време.Преди Коледа пак се чу с тях и казаха,че ще назначават 7-8 души наведнъж и понеже трябва да преминат през 3 месечно обучение е по-добре да го започнат от Новата година!Иво им писа вчера и казаха,че шефката на HR я няма и в понеделник ще се върне и тогава ще има повече инфо,но намеренията за наемането му,не са се променили!!Много ме е Яд!Така той напусна баш в края на годината и изтърва годишния си бонус на старата работа!!защо не го предупредиха!! #Cussing out #2gunfire Много ме е яд!Дано скоро имаме яснота,че вече му се сви душата!Иначе компанията е доста голяма и не мисля,че са несериозни,но все пак... с тази криза Rolling Eyes Shocked
Наоплаквах Ви се
Надявам се,че не съм Ви дотегнала Rolling Eyes Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт