Мама АВГУСТинка в преспите върви, а във форума слова реди

• 17 486
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
Михаела спи до 7:30-8:30, но и си ляга безропотно в 20 ч.

Аз ще захранвам на навършени 6 месеца, ще изчакам няколко дни след като й сложат последната хепатитна ваксина да й мине стресът и ще започна с домашно приготвени пюрета, но по малко, без да бързам да замествам цяло хранене. Но няма да я захранвам педагогически.

Ето я и Мишката:

# 16
Аз мисля а 6 месеца да и връчим лъжицата , а на 7 да почнем да се захранваме по модел, който е нещо средно между педагогическо и пюредическо. Т.е. педагогически се въвеждат храните, които се въвеждат при стандартно захранване. Без тиква, че не мога да я ям с апетит Mr. Green
Точица си ляга с нас в 12  Embarassed

# 17
Poppi , мерси за темата,добре че си ти!  bouquet
Марулка как сериозно гледа-по докторски  Laughing
Havga благородно ти завиждам!!!

# 18
ето че нова тема бързо дошла,
аз търся старата,тя си отишла,
докато всичко прочета до края
ще почнете нова то се знае

на въпроса аз да премина
уплаши ме, моят бебешок 
но сега всичко е нормално
ядем нормално, но спим по малко

режима той си бързо върна
и на всички мами благодаря,
че на проблема се отзовахте
и  голям кураж ми дадохте

днес вече спи по малко
и хапна си каша сладко
поигра с мама, и с кака
и сега си спинка сладко

аиде това е за сега от мен
пожелавам ви приятен ден

# 19
Марулката ще я изям.  Mr. Green

Досега слущахме музика. Като спрях програмата и Точица се разпя  Crazy

# 20
виждам,че моите заглавия за теми се ползват,затова предлагам още:
"АВГУСТовското човече има зъбки вече"
"АВГУСТoвското дете хапва мляко,каша или пък пюре"
"Докато детенце сладко спинка,тука пише мама АВГУСТинка"
"И в новата година заедно е пак АВГУСТовската дружина  "

П.П като не мога да правя теми поне с нещо да помогна  Embarassed

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 17:33 от stella_a

# 21
  • Пловдив
Здравейте и от мен в новата темичка, Poppi    bouquet
След 10 дневно закъснение имам МЦ и започнах Линдинет 20. Ако не ми действа добре, ще го спра.

Britt и ние с Дани се излежаваме до 10.00 ч.  Blush

За възпитанието нищо не мога да кажа освен, че времето ще покаже какви родители ще сме със съпруга ми. Ние също не сме привърженици на боя.

За захранването - от вчера ядем пюре от картоф, домашно приготвено. Ами хич не му харесва  ooooh!. Само плюе, аз тъпча и така  Mr. Green. Изяжда много малко, но аз не се притеснявам - давам му само да опитва. Утре мисля да опитам с тиква, може да му хареса повече. Малко ми е трудно тия домашни пюрета да бъркам, ама ще свикна  Crazy. Нали имам балкански картофи, моркови и тиква - екологично чисти  Laughing и затова цапотя в къщи.
Купила съм и готови пюрета на Hipp, но плодови - от ябълка и ябълка с круша. По-нататък ще купя и зеленчукови, да разнообразявам  Peace.
За заместване на ядене не мисля за сега, то като гледам при нас трудно ще стане.

За Вигантола ме притеснихте нещо  newsm78, аз давам по 6 капки  #Crazy. Кажете какви може да са вредите от него.  Confused

Стелче, заглавията са супер!   bouquet

# 22
  • Бургас
Да ви кажа и аз се поослушах сутринта за нова тема като видях старата на колко страници е и реших да направя нова. Ако някой беше направил преди мен нямаше да я пускам. Като за първи опит бива.  Embarassed
Христо спи от 21-21,30 до 7-8ч.
Вигантол му давам едва от 4 дена по 1 капка, педи каза да иначе аз сама не знам дали щях да започна да му давам.
Сигурно от другата седмица ще започвам да го захранвам с картоф-домашен и няма да бързам да замествам кърмене за начало. Така съм решила, дано и той да иска да цока още.  Grinning Иначе съм купила няколко пюренца различни за начало на Hipp и Gerber малко по малко ще ги пробваме.

Пинки, веднага като се събуди ще бъде намачкан  Laughing
Стела, слагам ги и тези да си чакат реда  Laughing

# 23
Браво за темата Попи  bouquet!
И мен днес ме навести музата, та и аз пускам няколко предложения за  заглавия за следващи теми(явно доста съм изтрещяла, щом и стихоплетка станах Joy)
"АВГУСТовските дечица почнаха да хапват и с лъжица"
"АВГУСТовските момченца и момиченца чакат първите кокиченца"
"Скоро АВГУСТовската дружинка ще закръгли шеста месечинка"
"АВГУСТовските бебоци правят с бънджи първите подскоци"
"Зъбки във устица вече имат АВГУСТовските дечица"
"АВГУСТинчетата  в столчета седят и с играчките се смеят и крещят"
"Картофче, морков, тиква, плодове АВГУСТинчето похапва, за да порасте"

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 17:55 от бланш

# 24
Здравейте и от мен в новата темичка. Попи, страхотно си се справила   bouquet

Ето и един закачлив поздрав от нас - целувки от Калоян -

Аз едно време на Ники давах морковите и тиквата като плодови пюрета - между храненията, а не вместо хранене. Не знам защо като те са зеленчуци, а и вчера пак така ми каза педи-то newsm78. А иначе ударихме 8-те кг. ( +~300 гр) и 66 см (+2 см) за 3 седмици - доволно.

Приятна вечер и спокойна нощ със спящи бебета !!!  Hug

# 25
Страхотни са Михаела и Калоян  Heart Eyes
Ето и моите момчета вчера:

За захранването още не съм решила...  Thinking Ще изчакам да навърши 6 месеца, иска ми се да може да стои седнал като започна. И ще е от всичко по-малко, хранене няма да замествам по-рано от 10 месец. Ще си правя моя схема... а ла Стели Мели  Crazy

Попи, темичката си е супер!  Party

# 26
Здравейте момичета!  Hug
Попи браво още един скрит талант излезе наяве  Mr. Green Темата ти е много свежа!  Hug
Аз повече не смея да пускам, че ще ме убиете с камъни вече!  hahaha
Ние днес бяхме навън за малко, обаче много студено и се мушнахме малко в МОЛ-а. Ама вместо по магазините, майката и лелята на Денис застъпиха в италианския ресторант. Абе имам чувството че ако загубя един килограм и всячески се опитвам да си го върна. Все едно съм на диета за напълняване, а не обратно  Crazy. Заради моята болест изпуснахме консултацията, ама сигурно ще отидеме другата седмица. Денис днес много спа и аз блажено се сетих за безгрижните летни дни в които с Асето и Граци оликаляхме кафетата а децата кротичко си спяха по 3-4 часа  ooooh! ехххх спомени  Whistling
Ето и снимчица на моя мечок с новия ескимос, стария омаля  #Crazy

# 27
Започнах да захранвам Мити с моркови, но на следващият ден, след като го изаках със свещичка, изака воднисто ако със слуз и аз най после се опънах на педи и отказах да продъжа с моркова.Смятам да пробвам с тиква или круша, но не знам колко да изчакам.Искам да попитам мамите,които вече са започнали захранването-това нормална реакция ли е? Педи искаше да продължавам да му давам.Как реагираха вашите бебчовци на първите лъжички твърда храна?С нашата кака не мога да сравнявам защото тя до 2г ужким само да пишка и изакваше такова.

Вигантол давам редовно по 2 капки.Пропускам само ако е бил повече на слънце. 

# 28
  • Бургас/Пз
Добра вечер, Калоян заспа преди малко, ама очаквам всеки момент да се събуди. Какво му става на това дете всяка вечер 30-40мин слуд като заспи се събужда и си дояжда. Може би защото много му се спи и не цока изобщо ами на третата глътка заспива и затова. Незнам , но ми е много странно??

Ето пак се събуди.
Върнах се, надявам се да заспи бързо!!!

Аз Вигантола го давам редовно, защото много дръпнахме с килограмите.

Поли, браво за темата, ще трябва да ме научиш!!!  bouquet

Мамадона, типично в твой стил всяваш ведро настроение. Laughing

Интрига, мисля че само с плодово пюре няма как да заместиш хранене, ще трябва да даваш и мляко към него или да правиш кисел. Бях пуснала в предната тема рецепти за кисели, ако искаш ще ти ги пратя пак.

Марулка и Калоян са страхотни!!!

Бланш и ти си била скрит талант, за Стела вече знаем Hug

Дид-нед, поетично настроена както винаги!!!

Ей не ще да спи това дете и това е, отивам че сериозно се разрева!!!

# 29
Ние не сме се захранили още,но доста неща сме опитали - вчера дори коричка хляб - аз държа и тя държи и смуче,смуче.СМешка!Давам й да опитва от всичко.
Ваксини нямаме - нито един Пентаксим.Така се получи!

Общи условия

Активация на акаунт