Мама АВГУСТинка в преспите върви, а във форума слова реди

• 17 514
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък цял ден разглеждам снимките от Корфу и други пътешествия, все с много слънце и топлина. И ми става по-хубаво в този мразовит ден.

или пък това ...

Ох размечтах се ... , но само да се стопли, заканила съм се да изкарам поне месец на морето с Али. Та потози повод, момите от морските градове, дали имате идея или предложение как да намеря малка скромна къщичка под наем в някое морско село за средата на май и началото на юли?

# 181
  • Бургас/Пз
Здравейте момичета!!!
И аз като Ея, голямо чакане му ударих сутринта за "Часът на мама" и реших че пак аз нещо не съм разбрала!!! Ще чакаме 19-ти с нетърпение.

МамаДона, не се притеснявай , всичко ще се нареди по-добре отколкото ако ги мислиш много и ги нагласяш нещата!!!! Някога нашите майки са имали само 6 месеца майчинство, така че спокойно!!! И поздравления за спечеленото място!!! Hug

Ей, днес голям студ в Бургас, направо замръзнахме, но пак голяма разходка направихме, близо 3часа бяхме навън, прибрах се като ледена висулка!!! Mr. Green

Мамите, които вече дават пюренца, я кажете на кои фирми взимате и какво разнообразие има!!! Аз чух някои които преди за каката не ги е имало и сега ми е интересно!!!

# 182
  • SZ
Днес аз съм черната станция.

Ани,разгледай тук: http://papa-bebe.com/index.html
В ляво,където има "бебешки пюрета",цъкаш и има на около 9-10 фирми асортимента,както и какво съдържа всяко пюре.Има информация също за каши,сокчета,памперси и т.н.

# 183
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте,
stella_a, и аз нямам МЦ, но това е нормално, при положение че къмрмя изключително поне по 10 пъти на ден. И на мен след лохиите ми дойде псевдоцикъла и от тогава нищо.С баткото ми дойде като малкия навърши 1г.2м., а го кърмих до 1г.3м,  дойде ми като доста поразредих кърменията.
mamadona , представям си как се чувтваш, но сигурна съм, че това, което си решила е правилното, не се упреквай, горе главата, убедена съм съм, че и тази ситуация си има добри страни. Hug Hug HugУспех в новата работа, с теб сме  и те подкрепяме  Hug Hug Hug

# 184
  • Лондон
А, забравих да отговоря на stella_a - и аз нямам МЦ!

ani_d, аз се доверявам на Хип, Нестле и Гербер. Не искам да звуча антибългарски, но на чуждите фирми вярвам повече (не на 100%, но все пак повече ) какво слагат вътре - просто защото знам че там има контрол, за тук не съм сигурна.  Бих купувала органичните им варианти, но няма такива.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 19:00 от eya

# 185
Ани_Д аз давам на хип, гербер, сънвал, нестле, овко и сега взех на ганчев да ги пробвам. Всички фирми предлагат почти едни и същи продукти поне за сега. Но тези "вносните" ми направи впечатление че са по-кисели кайсиите и прасковите, докато на овко българските са по-сладки и дениско ги предпочита. днес например му дадох на обяд хип карфиол и картоф, а следобяд на овко праскови и ябълки. Казвам го разбира се защото като Ея ги опитвам с кеф  Wink
Пухче много е готино това с фотошопа  Mr. Green
Аз МЦ имам отдавна, ама аз не кърмя, така че не съм фактор! Фурната е готова за трето  Mr. Green

# 186
  • Бургас/Пз
Стелка, аз също нямам цикъл, на мене изобщо не ми е идвало, нито псевдо, нито какъвто и да е.

За пюретата ви питам, защото ми казаха че имало някакви Бебевита, които също били на тези които произвеждат Хип и тук чувам от доста майки че са доволни. Също така съм чувала добри отзиви за Семпер. Ох, ще видим ние имаме още доста време. Аз си мислех да изчакам поне до 5 и половина, та ако може и до 6м, ама ще видим, че нещо много взехме да се облизваме Laughing Mr. Green

Пухи, много благодаря , сайта за пюретата е страхотен.  bouquet

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 21:48 от ani_d

# 187
stella_a,
аз кърмя и имам МЦ още веднага след лохиите... и редовен всеки месец...

Колкото до пюретата, още не мога да се включа по темата пряко, но племенницата ми си хапваше хип и гербер, много добре звучаха и аз си хапвах:))) така че предполагам, че ще опитам да правя като начало, но и вероятно ще ползвам услугите на въпросните фирми. Имаше и едни чешки мисля Хаме или нещо такова...
  bouquet

МамаДона, няма пълно щастие... все някога на всички ще ни се наложи да избираме, жалко че при теб е толкова рано, но пък е хубаво, че ще правиш това, което желаеш:) Успех:)) Също ще си полезна, вярвам)) bouquet

# 188
  • София
Добър вечер и от мен!

За цикъла-появи се миналия месец,мислех че по-дълга ще е паузата,ама не Crossing ArmsВъпреки че продължавам да кърмя Tired

За пюретата-решила съм да започна с плодови.Купих на Хипп като за начало,но със сигурност ще пробваме и други марки.Зеленчуковите мисля да си ги правя сама Simple Smile

Мамадона,ще се справиш.Успех на новата работа Peace

Миши,ще те гледаме на 19.01 Simple Smile

Ея,Велла има невероятен перчем Heart Eyes

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДНЕШНИТЕ БЕБОЦИ!!!

# 189
За МЦ:Изцяло на кърма е Габи, нямам още МЦ.
За пюретата: Ще започвм след 6месец със зеленчуци - домашно приготвени на пара. Ще използвам системаат с формичките за лед - ще ги пълня с различни приготвени пюренца и при хранене ще размразщвам и стоплям. А за фирмите, тези които аз съм хапвала са на Хипп и О..(забравих как се казваха) и Гербер.

# 190
Добър вечер...или май Лека нощ трябва да кажа.

За МЦ аз писах...идва си ми , но на по-големи интервали и с това ме шашка.

За пюренцата - взех първоначално на Хип, сега и на Бебевида. Мисля, обаче да отидем скоро до Метро и да накупя повече, че така, по 2 , по 3 хич не ме кефи. Иначе съм си взела една брошура на Хип и отмятам по нея какво съм дала и какво не. Имам домашни картофи, но честно казано не ми се занимава да правя пюрета. Пък и аз също смятам, че в едно производство, особено със собствени суровини са по-качествени продуктите и контролът е завишен. За  Ганчев чувам и много лоши неща и много хубави, но мисля да се въздържа да ги купувам поне за сега. За Семпер също чувам, че са мого хубави.
На мен някакси ми се иска до една година да си караме така на купешки пюрета и кърма и после да премине към нашата храна, разбира се без подправките,  а не да и готвя отделно.

Стеле, не съм ходила, защото се съветвах с моя гинеколог и той ми каза да поизчакам, заради тежкото раждане поне до 6-7 месеца, защото там си е доста подскачане и не е много препоръчително . Пък и да ти кажа в тоя студ направо не се виждам. Усещам се, че съм изгубила форма, обаче и организма ми е отслабнал, като цяло. Явно съм по податлива на настинки и не ми се правят експерименти точно сега зимата.Така че пролетта ще чакам да  дойде.

Пухи, изчезнаха сополите, но като цяло "говори"носово и и се запушва нослето. Все още има нещо да се лекува и продължавам за сега с тях и с физ.р-р и дано скоро да приключи.

Оф , искам да е лято...Хайде Лека

# 191
  • SZ

Добро утро,мили мои!!!

Ето ви по едно кафе да се разбудите и днес да сте по-активни,че вчера май само аз писах.Заповядайте:

Хайде и по нещо по-стабилно за хапване,че в тая люта зима не трябва да губим форма:

Как е при вас?Тук е страшна поледица!

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 08:41 от *puhi*

# 192
  • Русе
Включвам се, за да ви предложа няколко заглавия за теми:

Августинче мощен глас извива, щото зъбче му избива.
Пюре хвърчи, каша се лее, августинчето да плюе умее.
Зъбченцата като броеница греят в августовската устица.
Августинченцето бяло цял ден не е спало.

# 193
Чета че много от вас вече са започнали с пюрета и каши. А да попитам има ли други като мен решили да правят ПЗ? Как се подготвихте, т.е. какво четохте. Аз днес ще обсъждам темата с педиатъра на детето, да видим ще може ли да помогне...

# 194
Добро утро   bouquet
Пухи благодаря за кафенцето Simple Smile
за цикъла да кажа , че още нямам , но аз още кърмя  Simple Smile  
а за пюретата дамала съм от бебевита и са хубави , но сме още само на морковче
вчера бяхме на консултация и Ева вече е  7760 кг. ( + 620 ) и 66см. (+3)
още нещо щях да пиша , но ...  ooooh!
приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт