Мама АВГУСТинка в преспите върви, а във форума слова реди

• 17 510
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Кой става днес на 7 месеца  Wink Калинчеее, целуваме те  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Тристан спи от вчера от 18 часа  Shocked Разходих го следобяда 4 часа с кенгурото, там демуцка, но не му е много удобно за сън и ето го резултата !

МамаДона, чакайте ни юни ! За сега само до бг гражданство се докопа Тристан, със сто рушвета на ритуалната служба ! После пък трябва да хващам връзки за мъжото, и той искал гражданство  ooooh! Казаха му да си подаде документите в съда, на теб ли да платим  Laughing

Днес ще ходим с Тристан на гости у лелята, която всеки момент трябва да роди, дали няма да ни издокара едно хубаво докато сме у тях  Mr. Green

Лейдито много интересно кукуригу  newsm78 Ама така е, то цял ден с корона на главата  Heart Eyes

# 196
КАЛИНА, честит празник!!!! 7 месеца, малееее!
Целуваме те силно!

Колди, гласувам за заглавията ти с две ръце!  Peace

И последно (но не по важност), мамадона, честито!!! Знам моето момче колко силно искаше да стане съдия и какъв успех е това!! Вярвай много в себе си и дано да ти донесе голямо удовлетворение! Всичко малко по малко ще влезе в релси, не се съмнявай!

На всички останали честита сряда  Wink

# 197
Чета че много от вас вече са започнали с пюрета и каши. А да попитам има ли други като мен решили да правят ПЗ? Как се подготвихте, т.е. какво четохте. Аз днес ще обсъждам темата с педиатъра на детето, да видим ще може ли да помогне...

Megi, на мен принципно идеята с педагогическото ми е симпатична, но нашето семейство не се храни достатъчно здравословно и разнообразно, за да е подходяща храната за детето. Затова мисля да направя нещо средно между ПЗ и класическото пюрено захранване - ще й правя домашни пюрета в малки количества със зеленчуци на пара (на първо време, после ще включа плодове, може и каши) и ще й давам по няколко лъжички, за да видим как й понася и кое й харесва, но не мисля да замествам цяло хранене поне до 10-11 месеца.

# 198
Бързичко се включвам само да поздравя малката Калинка Малинка. Да ни е жива и здрава!!!
Иначе МЦ - нямам. С щерката ми дойде чак като спрях окончателно кърменето, а това стана на първия рожден ден.
Все забравям да напиша нещо - пресещам се понякога за една много духовита мама - Гица. Къде се загуби това свежо момиче. Въобще писала ли е след раждане. Дано всичко при нея е наред, че ей така като се пресетя нещо и започвам да се притеснявам.
Отивам да сменя 3-ти памперс за 15 мин, че съм Мара бързата и не го изчаквам детето и то си се изака веднъж ама на 3 места Party

# 199
Момичета, има ли някоя като мен да не е ходила на контролен преглед след раждането? Тези които ходихте, какви изследвания ви правиха?

За името, аз май писах, че още от малка си харесвам  името. Бяхме токущо видяли двете чертички и споделих, с мъжът ми, че предлагам, ако е момиче да ползваме това име. Той пък и той го харесвал и така. За момчешко име така и не се споразумяхме Simple Smile

Мег1, ние също ще пробваме ПЗ (малко ме е шубе да си призная въпреки логиката, която откривам при този метод). Ще започна с картофи. После други зеленчуци. Ние така и така това ядем. Нашата педиатърка смята, че така може да се захранва след 8-9 месец. Мисля, че Аничка на Миши вече я захраниха педагогически  Mr. Green

За сополите ще пробвам това - топла кърпа на нослето между  очите (само там). Така щяли секретите да изтечат.  newsm78

За  килограмите, вчера бях в офиса и който ме видя каза, че съм по-финна отпреди да забременея. ( То аз не че не забременях поохраненка, но така се надух  Crazy )

Мамадона, честито за новата работа! Мила, съчувствам ти, че е трябвало да направиш такъв труден избор  Hug Не  е лесно и за майката и за детето , но такъв е животът. Баба е по-добре да го гледа от всеки чужд човек. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Само съвет от мен, остави и инструкции с грамажи колко да яде детето по часове, че аз имам опит на мой гръб с баба фийдър.

За ортопеда - проблемите, които могат да възникнат е възможно да се проявят след като децата ни станат на 40-50 години.  

честита месечинка на нашата прекрасна Калинка - Малинка. Нека зло да я забрави, с мама и тати да се гледат и да бъдат винаги , всички здрави.  Hug

Как се правят зеленчуци на пара?

# 200
Здравейте!  Hug
За пореден път ви благодаря за подкрепата! Когато от 100 места човек чуе, че не взима грешното решение и някак си се успокоява  Whistling И ей Бога ми наистина го правя за децата, а и за мен това е много мечтана професия! Благодаря за добрите пожелания!  Peace
Честита месечинка на любимата ми Калинка-Малинка!
Ние вчера направихме една извънредна консултация преди да замине. Денис е дълъг 71 см. и тежи 8.600 кг. Ах на мама прасенцето сладко!  Heart Eyes Биха ни втория Пентаксим, ще видим как ще слагаме третия  newsm78 Иначе вече давам и зеленчуково пюре и вечер и аз се изучих да му слагам по две бишкоти на Плазмон в млекцето. Кашите и жълтъка ни ги оставиха за другия месец  Party
Пухче ама много хубави закуски правиш, бе мила! Точно по моя вкус, калорични и тестени  Wink Mr. Green
Колди заглавията са супер, ама в нашата уста не знам кога ще видя зъбче. Ако е като батко си - около годинката ще е!  Wink
Меги чакаме ви с нетърпение. Такива сини очи не са за изпускане, а и не се забравят. От кой град беше? Не за друго ама лятото съда почива и току виж ти дойдеме на гости  Mr. Green Wink А за плащането  Naughty не така бе мила. Ако ще плащаш няма да е на мен  Joy Joy
А Гица оня ден я засякох да чете, ама не писа нищо  Thinking
Внимавайте много ако излизате, защото сутринта докато водих Криси до бусчето щях да падна 3 пъти пред блока. Навън е като огледало, но пък прогнозата за времето става все по-оптимистична. Температурите ще нарастват пряко пропорционално със сатурновата ми дупка, в която се намирам!  Rage
Брит аз ходих веднъж. Исках да ми направи цитонамазка и да ми вземе секрет, ама се сетих да му кажа, след прегледа с вътрешния ултразвук  doh така че нищо не свърших, мисля най-късно февруари да отида пак. Но пък ходих на мамолог  bowuu Вимето е окей  Mr. Green А ти как се казваш?
Сега се сетих във връзка с ваксината да питам нещо:
Теди и Каприз от къде в Горна или Търново мога да взема Пентаксим и ме интересува за добър педиатър в Горна, за всеки случай!

# 201
Не мойто, на Точица името съм си харесала откакто бях дете Simple Smile и тайничко си мечтаех, ако имам момиче да се казва така Simple Smile

А ако ме питаш мен как се казвам, ще ти отговоря на лични Simple Smile , че съм малко професионално изкривена.

# 202
Мери Джей, Гица писа веднъж след раждането, но след това не е  Sad Някой има ли телефон за връзка?

Брит, и аз не съм ходила  Rolling Eyes Все се каня, ама ми е много далече, не мога да оставя бебето, не мога да го взема с мен и отлагам...

Марулята започна да се обръща на една страна, но след това се връща в изходна позиция. Сигурно скоро ще се научи. Освен това се опитва да говори, докато яде и е много смешна, чува се едно такова "ъъъ-мммм-ммммъ"  Joy

Честита месечинка на нашето голямо дете Калина! Голяма късметлийка е с тази готина мама Simple Smile Да е жива и здрава!   bouquet

# 203
Здрасти и от мен!
Брит-и аз съм ходила само веднъж на гинеколог досега, седмица след раждането; каза ми, че трябва да отида пак 6 месеца след раждането, когато се вземала цитонамазка и микробиология. Т.е. ще трябва да се ходи скоро, ти ме подсети Peace
Честито поредно миниюбилейче на Калинчето Hug
Мариела умира да се клати в бънджито, първата й работа е да си изсухли пантофите и се почва клатене във всички посоки с кривите крачета Joy:

A тук е с моята мама (ако види, че и нея съм я изтипосала тук hahaha)

Оф, още щях да пиша, ама Мариела е гладна и вие, айде до след малко

# 204
Брит, и аз не съм ходила на преглед и не смятам да го правя, но знаеш, че си падам малко ексцентрик  Mr. Green Отказах половината изследвания през бременността, а после и на детето. Аз съм на принципа, че щом се чувствам добре и нищо не ме притеснява, няма смисъл да си търся зорлем проблем  Wink

За захранването съм се хванала за една много интересна схема или по-точно начин да научим детето да са храни само от самото начало. Логиката е че кърменето винаги е инициирано от детете и следователно и яденето на твърда храна трябва да е така, като пак майката предлага (и съобразява храната), а детето има инициативата.

# 205
Аничка вече се обръща навсякъде,а като се обърне по корем повръща.Аз я сложа по гръб и тя пак - по корем.Зор докато се научи ,а сега все се обръща.
оХ,МИши само дебне да се обърна и се съблича  - ей Я ПАК!

# 206
  • Germany
Добро утро мацките, много сте разговорливи тази сутрин, мерси на всички за пожеланията, айде да почерпя

5-те кг. дето ги свалих са възстановени, да не ме мислите  Mr. Green, днес ще взема да врътна едно тирамису, да не заслабна, пък и едно маскарпоне стои в хладилника от дълго време, да не ходи зян  Embarassed

Дони, и тук честито ново работно място, това е началото, родена си за подвизи  Peace

Меги, знае мъжа ти къде да драпа, супер е да си с българско гражданство  Wink, мерси за пожеланията, чакам си рецептата  Heart EyesТристан е порастнал и е станал още по-чаровен. Вчера свекърва ми се опитваше да говори на Калина на френски, че била учила френски като студентка  ooooh!, звучеше горе-долу така: "майне шер пупи" ooooh!

В болницата свали 200 гр., сега не съм я мерила, да се отчета с мерки и теглилки, но мисля, че е добре. Надявам се към края на месеца да започнем и ние с ваксините, че си нямаме още никакви.

На нас тази нощ ни протече бойлера - чувам някакъв странен шум, отварям вратата, а вътре пара, нищо не се вижда, вода тече, та в 3  през нощта попивах вода, да не наводниме съседа отдолу. Бойлера  е хоризонтален, оказа се, че няма вече внос на този модел, и сега е драма от къде да намерим такъв.

Ох, стига съм ви занимавала с битовизми, хубав ден ви пожелавам, много сладки, здрави, ядящи и спящи дечица днес да имате и така.

# 207
Честита месечнинка на Калинка-Малинка на мама най-сладка!
Цитат
сега не съм я мерила, да се отчета с мерки и теглилки, но мисля, че е добре
- това е най-важното - да е здрава!

# 208
Да ни е живо и здраво първото "августинче" кака Калинка,да е пример за всички бебенца тук!!

извинявайте,че съм лаконична,но близък човек ме нарани и нямам настроение

# 209
Цитат
извинявайте,че съм лаконична,но близък човек ме нарани и нямам настроение
Съжалявам -  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт