Мама АВГУСТинка в преспите върви, а във форума слова реди

• 17 494
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
ju_li, Алекс го водихме на ортопед, когато беше още на 1 месец. Ходихме в Горна Баня, при д-р Алексиев.

# 61
Здравейте мамита.
Почвам да пиша докато не съм забравила:
За ортопеда ние не сме ходили все още и сигурно няма да ни прати педито щото много й се свидят направленията.
Ние също ядем по 4 пъти на ден.Мисля си че му е рано все още за 4кратно ядене ама той сам си го нагласи тоя режим. Thinking
Валени ние започнахме с плодови, но когато реших да му давам зеленчукови му слагах отначало малко АМ защото ми се струваха гъсти.
За плакането по време на ядене знам че ако плачат зчани не им харесва Peace
Това е засега от мен

# 62
За ортопеда Ви питам, понеже аз родих в Токуда и там правиха много изследвания, вкл. и ехография на тазобедрени стави и т.н. Убедиха ме оттам, че не е необходима да водя детето на ортопед - всичко му било наред. На всяка консултация педи-то му гледа нещо на крачетата, а на последната консултация  ни намекна, че е добре да го заведем, но нищо повече не каза  Thinking

# 63
Още нещо се сетих - Вие в какви столчета возите децата? Ние сме още на първото столче- полегналото, но купихме ново- за по-седнало положение. Сложихме го в него малко - хареса му, но незнам дали не е още малък? Ето новото столче: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9606284

# 64
Здрасти мацкиии Simple Smile

Ето ни и нас след почти цяла тема отсъствие.
Вики е станала звяр и на фона на работа и къща не ми остава време за почти нищо друго, а и запчнах да играя Пилатес през вечер, а останалите дни карам колело и се опитвам да стегна бицепс и трицепс  Mr. Green Абе твърдо съм решила да ставам готино, стегнато мамче  Wink Засега резултатите не са много видими, нооооо търпение и постоянство му е майката Peace Днес установих, че имам скулии вече  newsm44 Имам да свалям 10 см от обиколката на ханша и 20 от талията  Confused И мъжа помага обаче с горене на калориите, всяка вечер  luvbed Ама така ми тръгна от НГ Wink

Вики ми вдигна температура в началото на седмицата, на другия ден имаше разстройство и беше прегракнала, абееее картинка  ooooh! Да не говорим, че нощно време ми се буди врещейки през час-два и единственото, което я успокоява е чая, та по тоя повод пие сигурно около 500-600 гр чай на ден  Shocked Водих я при педито, прегледа и всичко : гърло, уши, гърди, пипа и главичката за меки участъци (рахит), еми напълно здраво е детето и не само ами за 20 дена е качила 440гр (миналия месец за цял месец качи 350 ) единствената логична причина останаха зъбите, които са се подули и отбелязали  newsm78

За храненето - Вики яде сутрин около 7:00 150мл АМ, около 10:30 плодово пюре 90гр. + АМ 90мл. около 14:30 125 гр. Зеленчуково (тиква с картоф, морков с картоф, зеленчуци със сметана, спанак със сметана, карфиол с картофи) + около 50-60 мл АМ, около 18:00 хапва 180 мл каша за лека нощ на Хип или инстантната с 4 плода на Хумана, около 21:00 150 мл АМ и по принцип това е последното и хранене, но понякога се буди и нощем да хапне.

Иначе в общи линии не застава на едно място. За НГ и взехме подобна активна гимнастика и пада едно ритане не е истина как не я заболяват крачетата незнам, в останалото време прави коремни преси и понякога успешни опити да се изправя до седнало положение, а един ден ги заварих с гледачката която я държеше , а Вики се опитваше да ходи, ако не успее започва да скача ooooh!

После ще продължа, защото отиваме да се къпем  Mr. Green

# 65
valeni аз по принцип не слагам АМ в пюрето (днес беше изключение). Ама не ми стана ясно едно. С това заместване на обедното хранене-то немлечно ли трябва да стане? Ако е така,аз си мисля да й оставя и малко млекце. Идея си нямам как се прави. Mr. Green
Теди тя мойта вчера рева на плодовото, днес се облизва, а беше едно и също Heart Eyes
ju_li ние сме си още с кошницата за новородени и не сме мислили за столче
Асе браво за куража. И аз се опитвам да въртя колелото, ама много ми доскучава. Иначе имам една глупост-оня колан сауна слим белт. Мисля, че го сложих три-четири пъти като си го купих преди близо две години. А съседката успя да се изгори с него. Имаше мехури по шкембето:)

Лека вечер ние отиваме на баня Mr. Green Heart Eyes

# 66
Изкъпах детето, изцедих 3 литра фреш, направих таратор, сложих на мъжото да хапне преди работа и сядам да почина малко.

Днес ще спамя  Mr. Green

За ортопеда - Вики я водих на 1 месец в Горна Баня при Алексиев , всичко и беше екстра и каза да отидем на 6тия месец пак. Педитата гледат гънките на крачетата , при Стефи имаше разлика, след преглед в Горна баня се установи неоформена тазобердена става и беше в каишки 2 месеца и половина.

За столчето за кола - още я караме с кошницата, но Февруари ще купуваме нов стол.

Ето да ни видите (още топла снимка, от преди час)

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 21:29 от Asija

# 67
Ортопедичният преглед, и на нас в Токуда ни правиха прегледа и ме увериха, че всичко е наред и следващ преглед като прохожда. Обаче аз не им се доверих, тъй като категорично ми отказаха да присъствам на прегледа, потърсих инфо и попаднах на една статия на Драганов, в която пишеше, че децата в рискова група трябва да се прегледат на няколко дни, на два месеца и т.н.По тази причина ходихме и на два месеца. Ортопедът каза, след този на два -три месеца, следващ преглед като почне да пълзи.
За столчето - според ортопеда, (аз питах и забравих, но сега се сетих Simple Smile ) стандартните кошници са от 4 месеца а не от 0.

Ако знаете колко съм изкукала. Нощес сънувах сън, в който мъжът ми ме ядоса. Събуждам се аз сутринта и взех да му се карам  ooooh! пък той не знае за какво  Embarassed

# 68
Britt, ние сме родили по едно и също време-ти един ден по-рано от мен в Токуда!  Joy
Ние кошницата за кола я ползваме от 20-ия ден, откакто започнахме да излизаме, но сега ми се струва че му е тесна и къса вече, но от друга страна още не може да седи седнал ..... май след 6-ия ще ползваме столчето!

# 69
  • Бургас/Пз
Брит, Джули, аз също родих в Токуда и там ни правиха ехография на тазобедрените стави,/Брит незнам защо не са ти дали да присъстваш newsm78, а дадоха ли ти после снимка от изследването newsm78/ но в началото на третия също ходихме, защото имахме разминаване в гънките. Слава богу всичко се оказа ок. Казаха като проходи че пак трябва да отидем.

Ние също сме с кошницата, но нашата освен пълно легнало положение има и три степени, като последната вече е в напълно седнало положение. Става от 0 до 13кг, така че още доста ще изкараме с нея.

Асе, от няколко дни и Калоян се опитва да го прави това "ходене" и полудава да скача, направо отавам без ръце Mr. Green Малък ми се вижда още, ама какво да го правя като му е кеф.

И да ви питам нещо- вашите деца държат ли си ръчичките свити в юмрук. Калоян е непрекъснато със свити юмруци. Отпуска ги единствено докато спи и понякога докато го кърмя. Някой знае ли на какво се дължи това??? newsm78

# 70
Ани, за ръчичките знам, че е добре да се прави масаж от майката и да се разтваря дланта. Повече информация и насоки как да се прави това има в книгата "Пълноценно двигателно развитие на бебето" на Доротея Пантелеева.
Поне не се ли опитва да хваща играчки?

# 71
Здравейте!
Ние ходихме на ортопед като стана на 1 мес. и повече не сме.
Ползваме си кошницата за кола. И на мен ми се струва че му е малка, ама пък рано ми се вижда за столче и не сме купували още.
Сега сме на тема столче за хранене - мислим да купим Чиполино Гданд Комфорт. Някой са има впечатления за него?
За храненето - аз не смесвам пюрето с АМ, нито кашата. Нито пък додавам отделно. На обяд яде само пюре и следобед - само каша. На Светли също му се случва понякога да реве по време на хранене, но не мисля че е от вкуса, защото друг път на същата храна не реве.
Ани, Светли понякога си държи ръчичките свити, но те през повечето време са му в устата.

# 72
Меги, добре дошла  Hug Много се радвам да те видя тук  Heart Eyes

# 73
честито на всички месечинковци днес!!!

Днес Моника ми разказа играта. Не спа цял ден. цели 12 4аса. Слагах я няколко пъти, не иска и неиска. Дид-нед питаше дали нейното момченце спи много, аз пък питам нашто нормално ли е  Laughing
Доста изморително си е, защото на нея и се спи и мрънка , но като я сложа да спиМ, реве. Казвам да спим, защото без мен пък съвсем не иска. А съм мръднала, веднага се е събудила.

Аз още не се терзая за захранването. Ще го започнем на 6 навършени месеца с картофено пюре. Към което после ще прибавям други зеленчуци в началото. Като свикне с зеленчуците ще започнем плодовите пюрета и най-накрая, когато се измести хранене, ще давам и плодови сокове. А иначе трябва да се дава водичка, по малко да пият, когато се започне захранването.

Ани, за свити в юмруче ръчички, знам че е характерно за бебетата в най-ранна възраст. Но всички бебета са различни. Калоян пък прави много неща, които, например Моника все още не прави. Преобръща се, опитва се да ходи. Така че не мисля че е притеснително. Не се ли опитва да държи играчки? Моника постоянно държи нещо. Много беше смешна когато и показвах пвц бутилка от кола и тя веднага я награби с 2 ръце и я поднесе към утата си. Като за реклама на кока кола  Laughing

Много са хубави бебоците ви!
Ето я и Мони в по-голям размер този път  Simple Smile

Добре дошла на Мег!   bouquet
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебчовци!!  Hug

# 74
Здравейте и от мен,късно е и всички  спят,
относно ортопеда аз не съм го водила,личната ни лекарка го преглежда и не ми е казала до сега нищо.
за захранването-вече не смесвам ,яде1- АМ,2-зеленчуково,3-каша,4-АМ,5-пюре,6-АМ,но като количество-140-160гр-на 6   яденета,не знам дали е нормално,на 15.01 сме на ваксинация,и ще видим колко е пораснал.
За столчетата,още не сме купили,но аз го храня като седне в мен,всичко без АМ яде с лъжичка
За ръцете,75%от времето са в устата,какво ли не опитах и игри и играчки и залъгалки не става  ръцете са в устата,
а как сте с биберона,търси ли я постоянно,защото нашата я лапа да си чеше венците,а когато му я дам да я лапне я изхвърля като топка от устата си луда работа
Е това е от мен,понеже мина 12 вечерта да честитя на патерица на всички който празнуваха вчера и честито на тези който ще празнуват днес!А сега Лека нощ и от нас!
Вижте  ни как само спим снимката е от сега

Общи условия

Активация на акаунт