Раждане в къщи - 2

• 21 432
  • 378
  •   1
Отговори
# 150
Lady Frost, дискът с релаксации на Роси е много добър за ежедневна работа и връзка с бебето; можеш да си го вземеш от нея, както и музика, подходяща за раждането.
Аз лично нямах нужда нито от музика, нито от визуализации. Единствено много държах насвещите - пламък е чуден инструмент за концентрация и вглъбяване в себе си.

Единственият път когато напънах, беше именно, за да изкарам плацента, но пък Клер ме беше посъветвала да не си давам много зор с такъв напън и това и направих.

# 151
Здравейте девойки   bouquet
Четох в една книга препоръчителни хомеопатични лекове за по време на раждане и понеже не разбирам, реших да ви питам... Значи ето какво казват:
Arnica 30x - за болка
Aconite 30x - за безпокойство или страх
Kali Phos 30x - за изтощение
Caullophillum 30 x - за слаби, неефективни контракции /да не се взема по време на бременност!/

Та се чудя - някоя от вас ползвала ли е някое от тези /или друго/ хомеопатично средство по време на или след раждането /и защо/, какъв е ефектът, универсално ли е за всички /беглите ми познания казват, че не би трябвало да е  Rolling Eyes/, и най-важното - дали в крайна сметка не променя/разбърква химията на естественото раждане?

Благодаря  Heart Eyes

А да, и какво е това 30х? /подозирам, че е концентрация или доза, ама..../

# 152
30c е разреждането, правилно подозираш Simple Smile

Моите хомеопатични бяха Pulsatila 200c за контракциите (взимах я първата нощ, но когато се разредиха, я зарязах и повече не съм взимала) и Arnica 200с веднага след раждането - за мен и бебето.

Ако ти ги продават на гранулки, разтвори си ги в дестилирана вода и капни няколко капки 95% спирт (запазва информацията, понеже водата все пак е много податлива на външни полета). Шишенца - каквито  имаш, ама по-добре да са от тъмно стъко (аптекарски някакви).
Арниката е бързта помощ на хомеопатията - за всякакви стресови ситуации, особено физически травми, кървящи рани и пр. Веднага след раждането помага на майката и бебето да се справят с промяната, на майката - ако има някакво кървене или пък някое разкъсване, и за по-бързо прибиране на матката; на бебето - раждането е много по-стресово за него. Предпазва и двамата от инфекции. Дръж си разтворите далеко от мобилни телефони и компютри (поне на метър)!

Взимат се по 2-3 капки в 5 пъти през 5 мин. (за 20 мин. правиш една серия), с паузи от поне 15 мин. между сериите, като паузите се увеличават постепенно в 15-30-60-120 мн. докато минеш на 3-4 приема на ден - това за арниката след раждането - първите 2-3 дни можеш да си я ползваш, а и след това още някой и друг ден, ако си имала нетипично кървене или разкъсване.

Пулсатилата съм я взимала на 15 мин. когато контракциите бяха на 10 мин докато станаха на 3-4. После се забавиха и зарязахме...

Арниката и пулсатилата са универсални в сличая с естесвено раждане без особени проблеми. Ако има проблеми някакви обаче, ти трябва класически хомеопат.

Според мен си толкова добре подготвена, че единствено от арниката ще имаш някаква полза, понеже раждането си е голяма промяна за организма и на двама ви, а тя помага по-лесно да се понесе промяната.

На мен пулсатилата ми беше за ускоряване на процеса, ама аз нали не исках да го ускорявам и сигурно затова не е подействала  Mr. Green

# 153
Рикк, на мен ми дадоха само при първото раждане от Аконит, Арника и Пулсатила една смес еднократно. Помня (беше преди 9 г), че бяха доста топченцата, но точно колко не съм ги броила. При нас дозировката е различна от ползваната в България, а си нямам идея как е в Австралия.
От Аконита определено имах нужда, защото нали ми беше първо раждане и в един момент просто изпаднах в паника и хипервентилирах. Тогава се намеси акушерката с тази смес и ми бодна 5 игли на главата. Минута след бодването вече можех да дишам нормално и да се концентрирам по-добре в понасянето на болката. През това време още смучех топченцата. Това беше в периода, когато имах стабилни и силни контракции, но разкритието не помръдваше. След това на час по см и  6 ч след това вече бях родила.

# 154
  • София
На всичките благодаря! Hug Hug

Rikk, да, трябва по-сериозно да работя срещу отрицанието си към болницата и ще го направя. Някъде из форума бях прочела съвета на нечия акушерка, че жената не трябва да тръгва към болницата с нагласата, че там я чака едва ли не бавна смърт, а напротив – отива, за да се срещне с детето си в края на целия път – хареса ми тази посока на мислене и се стремя тя да ме води Simple Smile

За контракциите - не съм мислила (задълбочено) върху възможността да започнат да намаляват и при мен, но тъй като прочетох няколко случаи такива, явно или съм се сугестирала нещо, или се опитвам да се презастраховам като се подготвя максимално за евентуална подобна ситуация, така че да отида в последния възможен момент в болницата – нито по-рано, нито по-късно -  защото от разказите за болнични раждания които чета, май най-добри чувства са оставили у жените, които са отишли само за финала Laughing
Но и за това имаш право – трабва да не очаквам такава развръзка, ще мисля върху това (или по-скоро върху обратното Simple Smile

Вечерница, аз имах предвид контракции с дни, но с паузи, не без Grinning Но от твоя и останалите отговори получих просветление и сега съм по' в час Heart Eyes

Lady Frost, наистина е строго индивидуално. Стискам си палци! Grinning

Meg, благодарности за включването!   bouquet Слушам внимателно и си водя записки на каквото казваш още от семинара на Клер, а от постингите ти тук винаги намирам нещо важно, което да извлека за себе си!

Escorialbouquet - за споделеното,потвърждението, подкрепата, комфорта, темите ти! Без тях би било по-различно...

# 155
Мег, Вечерница, благодаря!
А пулсатилата за какво е?

Stelfy, на прав път си, успех!  Hug

# 156
rikk, Pulsatila има много широка картина; по-добре потърси в нета или твоя справочник - ще получих повече информация. Дава се и за обръщане на бебе, което не е с главата надолу. "разхлабва" и "размеква" тъканите, което е необходимо, за да се намести бебето и за да се роди.

# 157
rikk, Pulsatila има много широка картина; по-добре потърси в нета или твоя справочник - ще получих повече информация. Дава се и за обръщане на бебе, което не е с главата надолу. "разхлабва" и "размеква" тъканите, което е необходимо, за да се намести бебето и за да се роди.

Ще потърся, ама нали е по-лесно да питаш колко е часът, отколкото да си погледнеш часовника  Mr. Green

# 158
  • ул. "Мечтание"
Благодаря момичета!
Беше ми интересно просто вие какво сте използвали (ако сте използвали). Иначе имам диска на Роси и ми беше доста полезен, но когато всъщност най-много имах нужда от него не беше в мен! Ама здраве да е!  Wink

# 159
Здравейте,

и аз ползвах Arnica. Мисля беше еднократно - 3 топчета. Веднага след като излезе бебето.
Имах цял кит с 18 ремедита и обяснение към всяко едно. Може би може да се намери информация за този кит в интернет.
Казваше се "Homeopathic kit for childbirth"

Но сякаш не се сетих толкова за хомеопатията, колкото за Shepherd's Purse - тинктура.  Тя се взема при съмнение за кръвоизлив. И понеже аз очаквах много кървене, както и на другите си раждания взех може би десетина капки от тази билка, половин час след раждането.

Момичета,
излезе първата статия в "9 месеца" писана от мен.
Ето тук може да я видите:
http://9m-bg.com/?p=otherb_inner&sub=29
А списанието със статията ще излезе другия вторник в БГ.

# 160
Поздравления за статитята!!!!
Прекрасна си!!!! Hug Heart Eyes

# 161

Момичета,
излезе първата статия в "9 месеца" писана от мен.
Ето тук може да я видите:
http://9m-bg.com/?p=otherb_inner&sub=29
А списанието със статията ще излезе другия вторник в БГ.

страхотна статия  bouquet

# 162
  • София
escorial, чудесно!!!

# 163
Благодаря Ви Simple Smile

Но мисля, че най-вече трябва да благодарим на списанието, задето ме помоли да я напиша. За това, че не се притесняват да покажат и тази гледна точка и така предлагат на своите читатели много по-пълна информация относно тези толкова важни моменти в живота на жената.   bouquet

# 164
  • ул. "Мечтание"
Радвам се, че за раждането вкъщи започва да се говори, като за нещо съвсем нормално и като за един добър възможен избор!
Много хубава статия!  Heart Eyes

И между другото - много съм щастлива! Говорихме си с мъжът ми за идеята ми за UVBAC. Останах изненадана колко добре го прие, много е ентусиазиран! Даже ми сподели, че идеята не му била чужда още докато бях бременна с Божидар, но не го е осъзнавал. Не подложи на съмнение желанието ми да е неасистирано, само ние двамата! Даже му казах, че когато се стигне до следваща бременност и да са се променили нещата и присъствието на медицинско лице на домашно раждане да е законно, пак предпочитам да е неасистирано раждането! Той го прие направо отлично!  Laughing Признавам си, изненада ме! Blush Знаех, че ще се съгласи, но предполагах, че ще е след кратка дискусия!  Whistling Heart Eyes

Ей, забравих да питам... Има ли новини от Зозима?

Общи условия

Активация на акаунт