Играчки и закачки ще има, ала най вече здраве тая зима!

• 17 467
  • 319
  •   1
Отговори
# 180
Nikolinka-pikolinka,стискам палци ,мила. Hug мидичке, и аз държа Жоро за ръце. когато вървим.Днес малкият пак си върви ,върви и се смее Simple Smile AnMary,вие с Алекс как сте?

# 181
  • София,
МИдичка и аз я държах предимно за ръчичките и то за едната, че тя не даваше и за двете, все пак едната трябва да и е свободна да пипа навсякъде или да носи нещо в нея Mr. Green, коланите и аз така и не ги ползвах защото тя се обесваше на тях и не ги искаше, предпочиташе да си играе с тях.

Ники радвам се за вас! Пиши после какво е казала Куфарджиева, надявам се прогнозата да е добра! А ти не се тревожи и спокойно си пиши в нашата темичка, може би от всички други майки ние сме най близо до тебе и най добре знаем какво преживяваш, защото ние го преживяваме заедно с тебе! И не спираме да се молим за Алекс Praynig Praynig Всички ще бъдем много, ама много щастливи, да сте двете заедно сред нас и да ви помагаме и да Ви подкрепяме с каквото можем! Hug Hug

А Сашко на Бордима е станал на две годинки, искаме снимки Crossing Arms и да е жив и здрав! Бордима напиши ни как сте имате ли вече бебе или все още е рано? newsm78

Ан МАри на вас раздадоха ли Ви едни декларации за зелено училище на Велинград newsm78. Ицко вчера донесе и за зелено училище и за някакъв поход на витоша за един ден.
За Витоша ще го пуснем ама за Велинград нещо ми се вижда много скъпо за три нощувки 140 лв. за дете, а и програмата хич не ми харесва, баща му каза че няма да го пускаме!  Peace

# 182
На Bordima и е още рано да ражда, май newsm78Семирамида ,кога ще правиш пита?Аз още няма да бързам, ще чакам Жоро хубаво да тръгне да върви. Wink

# 183
  • София,
Ох и аз незнам още не съм решила, искам да дойдат нашите или поне кумата с малката, ама те са болни, та май пак ще го отложа. А после пък баткото има рожден ден! Може би тогава на 01. 02 евентуално! Hug

# 184
разрових се за тоя рефлукс ,сега съм по объркана.може той да е довел до това състояние,а не обратното.спирам  с това ровичкане ,защото съвсем ще изперкам ooooh!

# 185
  • София,
Пали със сигурност е така, не искам да те плаша, но при комплекно лечение нещата ще се оправят, не се тревожи.

# 186
.... при комплекно лечение нещата ще се оправят, не се тревожи.

Така е. И ще забравите лошото, вярвай  Wink

# 187
  • Варна
Пали, вярвам, че вече ще се намери правилното лечение на Ади.  Peace
Сашко на Bordima е станал на 3 годинки - той ни е батко. Simple Smile

# 188
  • София,
Сашко на Bordima е станал на 3 годинки - той ни е батко. Simple Smile

Упс вярно Peace, грешката е моя! Извинявам се! Hug

# 189
Nikolinka-pikolinka,стискам палци, дано всичко при вас бъде наред. Praynig
Пали и на Коки откриха преди няколко месеца, че има рефлукс и че проблема му с белият дроб идвал и от там, освен, че е недоносен. И аз в началото много се уплаших. Но сега си спазваме диетата и се надяваме всичко да се оправи и да го израсте с времето.

# 190
те нещо са навързани нещата.мен пък сега ме нашашка един лекар.ако е нелекуван от години ,може да се наложи операция

# 191
  • София
Кажете колко време да отпусна на Алекс и кога да го водя на ортопед.
Какво ме притеснява. Започнах да го вдигам да сяда. 1во си вдига краката и не може да се надигне. Би трябвало да използва и коремни мускули и мускулите на ръцете. Но на ръце на може да се набере. И да се обръща не иска. Схваща как трябва да стане, понякога успява. Като се обърне по корем, разперва ръце и не се сеща, че може да се подпре на тях. Главата си държи когато е по корем. Като го изправя на крака, стои на пръсти. Не го оставям на собствената му тежест, държа го. И тогава стои като стълб Simple Smile
По гръб е най-деен. Размахва ръце, рита с крака. Това като, че ли му е най-любимото занимание.

Лошото при мен е, че сравнявам децата си. Дияна беше много по-различна, жилава и т.н. Роди се с 270гр по-тежка от Алекс, но не мисля, че това има значение.

Май пак се вкарвам в приключение.
Ще си направя списък с питанки към педиатърката.

# 192
  • София
Николина, добре дошла при нас!  Hug Не се притеснявай да пишеш и да споделяш, ние също ще помагаме Simple Smile Дано да се намери правилното лечение за млаката Алекс и скоро да ни пишете двете заедно  Praynig
А ти имаш ли някаква информация къде може да се прави рехабилитация в чужбина?

# 193
An Mary не забравяй, че момиченцата се развиват по - бързо от момчетата, а и всяко дете си е само за себеси. Преслава се научи да се обръща на осем месеца, а започна да сяда сама от легнало положение и да се подпира на ръцете си и да пълзи след като проходи,т.е на 1,3 год. Така, че споко... Hug

# 194
Ан Мари ,според мен, по-компетентен отговор на въпросите си можеш да получиш от невролог ,а не от ортопед. И все пак,понеже покрай Мария съм станала половин специалист Embarassed, невролозите приемат за нормално детенце да седне до 9 месеца. МАрия започна да седи сама на около 9,5 кор. месеца и хубавото беше ,че започна сама. В смисъл от легнало положение се набира и си сяда. Съседското дете е момченце,доносено, и започна да седи на 7,5 месеца. Но все още не може да сяда само. Трябва някой друг да го слага в това положение. Невролозите съветват да не се насилва детето. Вие имате още време до 9 -тия месец Wink.
Но нищо не ти пречи да се консултираш с невролог ,ако нещо те притеснява. За стоенето по корем-ти го слагай. Да свикне да стои така и да се опира на ръчички. Отначало може да се мръщи ,но в последствие ще му хареса. това ще го стимулира и да се обръща. А ,ако искаш може и ти да го стимулираш да се обръща като го примамваш с играчки(при Мария този метод не подейства Crazy). И пак за твое успокоение и съседчето не обича да се обръща ,а още по-малко да седи по корем.

Общи условия

Активация на акаунт