Грамчетата им броим и за нашите ФЕВРУАРЧЕТА се молим и бдим!

• 16 669
  • 298
  •   1
Отговори
# 150

Привет-мривет!  wavey

Дидерончо, много хубави именца сте си измислили! На мен най ми допада Зарина, но ако е уместно бих искала да се включа и с едно предложение. Не знам какво ви е мнението за по-екстравагантните имена (не изкилиферчени или чуждоземски), ама на мен са ми много по сърце. Та аз бих се замислила и за името ЗАХАРИЯ - библейско е, запомнящо се и пак може на кратичко да й се казва Зара/и. Остава въпроса за съчетаване с фамилното име, разбира се (адкси са ми смешни имена като Марк Аврелий Стоянов, Джесика Димитрова или  Силвестър Иванов hahaha).

Атмосферче, много благодаря за филмчето за кърменето   bouquet Струва ми се изключително полезно.

Аз днес докато се чудех какво да спретна за обяд, свекито се обади да минем да си вземем една "тавичка" (размери 40/60 см  #Crazy ) с кисело зеле и месце. Само трябваше да го метна във фурната  chef Голям кеф! Да е жива и здрава, много обичам така  Mr. Green Пък и като знам колко време след раждането няма да папкам зеленце (заради кърмата) си казах що пък да не си отям сега, като ми се е паднало.  Party Та така, хем направихме разходка, хем "сготвих".

Мами аз забравих дали ви писах и малко рискувам да се повторя, за което моля да ме извините. На майка ми и е излязъл някакъв обрив на ръката, които първо дядо ми диагностицира по телефона (почти като в "Ясновидци"  Wink ), а после и доки потвърди, че е херпес зостер. Появявал  се при прекарали варицела при слаба имунна система и както се появявал, така си и заминавал. Мен не ме стресна това, което прочетох, ама майка ми откачи от възможността да ме е заразила по въздушно-капков път (ама на мен нищо ми няма, пак да кажа). Цялата работа е, че никога не съм карала шарка. Като малко си спомням, че все ме караха да си играя с болни дечица (все едно, че на тях им е било до игра), белким прихвана и аз, ама нъцки. Здраво добиче се оказах и така и не я изкарах. Та въпроса ми е, смятате ли, че има от какво да се притеснявам?  newsm78

Хубав ден на всички! А и временцето е прекрасно за лека горска разходка  Flowers Sunflower

# 151
  • окр Пазарджик
Защо не се яде зеле заради кърмата? newsm78 За пръв път чувам. Я ми разяснете

# 152
Мартеничка, никакъв контакт с майка ти, докато не отминат нещата! Говори и с лекаря си какво можеш да направиш. Не вярвам да те е заразила, но всеки контакт увеличава шанса...

marin4e, по време на кърменето се избягват доста храни, които могат да се окажат тежки за бебето, могат да му причинят колики, или пък са алергизиращи. На прима виста се сещам за: кафе, шоколад, фъстъци, мъхести плодове, ягоди, зеле, бобови... Има и още, но съм забравила.

Момичета, цяла нощ не съм спала. Днес се чувствам като дракула... Tired

# 153
Привет на всички и от мен! За прането и праховете си мислех че мога да ползвам всяка марка която има сензитив вариант същото се отнася и за омекотителите. Вие какво мислите по въпроса? Когато  Зори беше бебе перях с прах който ползвах и за нашите дрехи проблем с изриване имах един единствен път когато смених марката незнам дали от промяната или от качеството на втория но после се върнах на стария и всичко беше ок. Фокси аз също мисля че кошара с дължина 120см. може да се ползва до 4-5год. зависи колко сте височки де Simple Smile  Peace щото ние сме малко нискостебленни. Аз както вече се похвалих не съм купувала почти нищо за бебчо (дрехите имам в предвид) та ще съм благодарна на мамите които са готови вече да споделят какво и по колко са взели. Лек ден! ...и  Hug за всички

# 154
БЛАГОДАРЯ ВИ, момичета!   bouquet   bouquet   bouquet Много,много ми помогнахте! Притеснявах се как се приемат имената и от другите хора /защото не сме казали на никой как мислим да го кръщаваме/ и вие ми вдъхнахте много увереност в избора ми! Чакам още мненията на Фокси, Деси 06, Албена, Карбо и др.
к.пенкова, много е сладка Зори!
Елфи, ето това да се чува! Браво на хората, остана ли са и добри!
МамаЗ, ти си единствения човек, който познавам с това име, но ми хареса от именника! Надявам се мойто дете да не го мрази!  Hug
Мартеничка, приемам всякакви предложения!  Hug
А сега се връщам да чета по-обстойно, че минах през просото! Извинявам се, ако съм пропуснала някого, ще пиша по-късно!
Още веднъж ви благадаря! Чувствам ви толкова близки и ви прегръщам силно една по една!
 newsm51  newsm51  newsm51

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 17:56 от dideroncho

# 155
Мартеничке, чувала съм, че херпес зостер е силно заразен. За всеки случай стой по-далече.
Допълвам списъка на мама Z-... цитруси, ядки, всякакви инстантни сокове и т.н.

# 156

geri_kkoleva ние с тебе май сме от една порода Joy Поръчваме яко от ЛаРедут,купили сме и двете козметика на Бюбхен,качили сме и двете по 17 килца и сме се спрели горе-долу на едни и същи модели легла  Mr. Green ...

Хахаха  Joy Фокси, за леглото сме се спрели точно на същия модел като Вас на Дибо, само че искаме да е 120/60 (ако може де), понеже нямаме много място в спалнята, но в краен случай и 140/70 ще ни свърши работа, а относно Ларедут-а тази година нещо не съм много активна, имам само една поръчка досега, защото всичко накупихме от Англия, в пощата вече ме познават и тази седмица два последователни дни ходи съпруга ми да види дали има пратки, че мацките го питали да не съм родила, че не са ме виждали от 1 седмица  Joy Голяма зарибявка е това интернет пазаруване, като сложиш и факта че всичко е с минимум 50% по-евтино, става направо супер  Peace Взехме електрически стирилизатор и подгревател за шишета на Авент за по-малко от 100 лв двата, заедно с доставката  Peace Както бях писала само картата да е пълна, ама моята много бързо взе да свършва, че не знам къде ще му излезе края  ooooh!

# 157
мацките го питали да не съм родила, че не са ме виждали от 1 седмица  Joy

И при мен е така. Ако не вляза в скайпа половин ден и после се появя и всички приятелки почват: А ааа тук ли си, мислехме, че си отишла да раждаш.
И аз пуснах една голяма поръчка в редута. Вчера като минах по магазините и като видях какви са цените  Shocked, още повече се зарадвах, че съм напаразила от франсетата.
Оф, ядох боб и бебето яко ме рита сега. Никакъв боб повече, колкото и да обичам.

# 158
Добро утро....от мен сладуранки Hug
Не знам,вече 5 дни спя по няколко часа..скапана съм ShockedИмам чувството че и не ми се спи newsm78
Диде много ме поласка... Hugкато прочетох че и моето мнение искаш PeaceНа мен ми харесва Зара и то мноого Зоя никак не го харесвам Sadно нали знаеш не името а човека прави името Wink
Фокси,и аз си мисля че 120 на 60 е добър вариант и след туй още едно 120 на 60..и така докато тръгнат на училище Laughing Laughing
Мартеничка,ама как ти завидях Embarassed...свекито приготвила обяда..а ти само да го изпечеш..и аз искам така Laughing
Много благодаря на мамите дето вече веднъж са кърмили,че дават съвети какво не бива да се яде защото е много важно Hug
Отиваме да папкаме....че тати ни е направил закуска........

# 159
Привет,дами!
Виждам,че нещата доста се раздвижиха при нас и отново е трудно да ви изчета набързо.
Честит рожден ден на М.Мега!Пожеланията ми ще бъдат вече познати,но от сърце-здраве,любов,хармония и разбира се пухкав бебешорко в скоро време! newsm30
Elfita,случката в хипермаркета е удивителна!Първо си представям какво си изпитала след установяването,че портмонето го няма!Направо сега се препотявам при мисълта за загубени документи и толкова много пари!Сигурно настроението би ти се скапало за месец напред,но това,което направиха тези двама младежи е  newsm10-просто нямам думи!Голяма рядкост!При нас това лято се случи  нещо подобно,но не с хепи енд както при теб. Портмонето на моята любов беше откраднато някак с доста пари вътре,дебитна карта,единствена,от която теглихме пари и разбира се шофорска книжка и понеже мъжът ми е чужденец отне адски много време за въстановяването й,също и на дебитната карта.Въобще седяхме около 2 месеца само вкъщи-без кола,без пари...И както се очаква в повечето случаи никой не ни върна нищо!
Така че твоят случай е удувителен както казах...
За козметиката за бебо-аз избрах Sanosan-немска марка и съм много доволна поне от серията за майки.Мажа се с кремовете им против стрии вече 5 месеца и пу пу пу -нямам и една стрийка.Въпреки че съм предрасположена и си имам няколко стрийки по бедрата от преди да забременея.Така че вече закупих лосион за тяло за бебка и шампоан-душ гел за тяло и коса от марката,която между другото е сравнително нова на пазара.
Аз утре съм на очен и се надявам да се реши въпроса с начина ми на раждане,защото все това мисля!Може да ви се стори странно,но от една страна ми се иска секцио,защото ще се видим с бебка по-раничко Embarassed Laughing,от друга страна искам нормално,за да стане всичко по естествен начин и бебка сама да си реши кога й е време.
И още нещичко искам да добавя по въпроса със очните проблеми.Никъде на запад не са и чували хората за така распространеното мнение у нас и дори в Русия за раждането и очите.На запад никой не те пита,никой не те проверява как ти е ретината,дъното,няма значение имаш ли нямаш ли диоптри,въобще няма такава практика.И в инетрнет на английки нищо не намерих по този Въпрос.А когато моя мъж публикува в своя форум нещо по този въпорос/а там са хора от цял свят/Жените,раждали просто са се изсмяли!Много ми е странно защо се получава така?Защо само при нас го правят на проблем и препоръчват секцио както ми е казал моя док,без дори да ме е прегледал очния-"ООО,ТИ СИ НАПРАВО ЗА СЕКЦИО!"
Но каквото такова.Иначе ако съм секцио,съм се побъркала на датата.Изчетох всичко свързано с влиянията на луната и операциите и това,което научих е че -не се препоръчват планирани операции по пълнолуние/и един ден преди и след/,тогава раните зарастват по-бавно и има повече риск от кръвоизливи.Също така не се препочръчват и на новолуние.Та сега съм си извадила положенията на луната за цялата година и ще пресмятам Laughing Laughing LaughingНа който му стане интерсено-ето линкче http://www.dar-center.com/article/?article=356, http://www.astroto.com/sarticle.php?id=18, http://www.astrohoroscope.info/lunenhoroskop.php.
Е това е от мен за днес.Аз след обилна закуска както винаги така се размасах сега и само за гледане на филми ставам.Я кажете някое друго филмче за гледане Wink
Лек и весел ден на всички!

# 160
  • София
Здравейте и от мен! Simple Smile

Пак имам въпрос за кърменето към yanast и другите мами: дали е подходящо да кърмиш в леглото и то да е основното място за кърмене?

И друг въпрос:

Защо се взима секрет от дупето, за пръв път чувам?... И аз съм от злощастните мами с хемороиди и ме болииии... Sick Cry Embarassed

Elfita, наистина страхотен финал! Ама много се смях за портмонето и морковите... Joy

hamelionche, а има ли специални торбички, които държат нещата стерилни? newsm78

# 161
Привет!
Аз да се индикирам, че гледам Фоксуна и Мартеничето се загрижили за мен, да ги успокоя, тук съм, две в едно сме, вчера имах кошмарен ден, снощи имах страхотни контракции, но не успях да родя Mr. Green Ще пиша по-късно, ако успея да ви изчета, щото вие този път счупихте всички рекорди по бързина на писане #Crazy
Коте, тук съм, душицо, аз не искам да те изпреварвам, ама знае ли човек Wink

# 162
 EmbarassedОПС,забравих да попитам нещо.Ако по рамери бебето е по-малко,въврви с 1 седмица назад например от термина-значи ли това ,че е възможно да се роди по-късно или просто е по-дребничко??? newsm78 newsm78 newsm78

# 163
Здравейте,

по въпроса с матрачетата - трябва да са твърди и ортопедични. Не дунапренени, с пенолатекс например. Ето един линк, да разгледате структурата (пълнежа) - по всеобщо мнение това са най-добрите в момента на пазара, но и да не са тази марка поне да знаете какво  да търсите.
http://magniflex.bg/bg/products/bambino/baby/

От вчера имам доста силни като менструални болки долу ниско, пих но-шпа, но не смея да прекалявам, и нощес ме  боля. Имате ле такива проблеми и трябва ли да се притеснявам и да търся доки ? newsm78

Бях ви питала дали ще перете текстилните части на количката и столчето. Моля ви за съвет. А и  за почестването на зъбен камък - дали мога да го направя или ще си навлеча беля?

Дидерончо, аз съм за Зарина, много ми хареса   bouquet

Коте, ти в Щерев ли ще раждаш? Има ли някоя мама, която е решила да ражда там?

До скороооо, ще папкам, че днес не съм яла още нищо  Mr. Green

# 164
  • София
EmbarassedОПС,забравих да попитам нещо.Ако по рамери бебето е по-малко,въврви с 1 седмица назад например от термина-значи ли това ,че е възможно да се роди по-късно или просто е по-дребничко??? newsm78 newsm78 newsm78

Абе, аз доколкото разбирам от някои мнения тук, раждането зависи от зрелостта на плацентата, или греша?...

Общи условия

Активация на акаунт