Грамчетата им броим и за нашите ФЕВРУАРЧЕТА се молим и бдим!

• 16 678
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Диде ,що не казваш,че чакаш и моето мнение,бре ,душицо Hug Предлагам да е Зизулина /примерно/ или Зюмбюла Mr. Green Сега сериозно...харесва ми Зарина,а оттам на галено Зара.А Зара може да е галено и на Светозара,ама вие пък искате да започва със "З" newsm78 Харесва ми също и Зорница,обаче Зоя нещо не ми допада,защото ще се обръщат към нея със "Зойче" или "Зойка-Дойка" примерно,което никак не ми харесва...
Друго...Златомира не е лошо...
Имам сега и аз едно питане...изварих си шишета-мишета и такива ми ти работи.Засега ги изварих само,защото нямам стерилизатор все още,обаче от тая гадна варовикова вода целите станаха бели.Сега мога ли да ги измия с нещо /имам си специална четка за бебешките неща/? Ама аз съм толкова тъпо парче,че няма как повече... ooooh! Ми то като ги пусна под чешмата пак ще ползвам варовикова вода...Уфффф............. #Cussing out
А за леглата..щом така казвате...ок...значи няма проблем.Просто на мене ми изглеждат много малки  и тесни,затова бях в чуденка дали да са 120/60 или 140/70.БлагоМЕРСИ за мненията Hug

# 166
Здравейте и от мен!
 bdbaloni на m.mega пожелавам ти безпроблемна бременност и леко раждане  Hug
Бях на ЖК и да се отчета: вече сам 10 + кг ( качила съм само килограм по празниците при всичкото това ядене), обиколката ми е 99 см, тоновете на бебето са добре, взеха ми секрети и да видим дали всичко е както трябва. Изследванията на кръв и урина излязоха и са перфектни. На ехографа се видя че бебето е мъж с коса и постоянно се плезеше. Иначе е доста тежичък само 3,200 кг  Shocked плацентата ми е минала отзад, бебо е с главата надолу така че ще си раждам нормално. С док ще се виждаме вече на две седмици а акушерката ми препоръча да си обтривам зърната с мека кърпа.
За стриите мажа се с lierac засега нямам  Praynig, но нищо не се знае до края има време  Crazy

Питах за списък за болницата и док ми каза че документите ми са при него нося само лична карта, две нощници, чехли, четка и паста за зъби, една голяма кърпа, комплект за изписване (можело и после да ми го донесат) и фотоапарат за първата снимка на бебо ( акушерките правели снимки ). Всичко друго ти дават от там (Майчин дом - Варна) и влиза в цената. Трява да тръгна за болницата при контракции през 20 минути и да му се обадя по рано за да може и той да присъства  Grinning

# 167
  • Пловдив
Добър ден и от мен!
Аз днес го ударих на едно разчистване и разглеждане какво имам от каката и какво мога да ползвам без да пречиня някакви обърквания на малкия мъж  Wink Доволна съм от резултата, добре че навремето съм наблегнала на жълто, зеленко и оранжево че сега могат да се ползват отново.
foxy81, по въпроса ти - да, преварените шишета стават леко като напудрени, но не бива да се пипат повече. Аз за това горещо препоръчвам стерилизиращ разтвор, бързо, лесно, шишетата си изглеждат чистички и не ти трябва стерилизатор да се чудиш и него къде на мушиш.
До момента нищо не съм прала за бебето но днес си заделих нещата. Мисля да ги изпера с праха с който пера бяло, вчера купих една опаковка Сано Максима, но ще го отворя след като се роди бебо да си миришеш добре, до тогава Персил мисля че ще свърши работа.
Хубаво е че пловдивската група за окръжна се разшири ама като гледам май все сте в сектора за секцио, на мен няма ли да има кой да ми прави компария Simple Smile
Поздрави на всички и приятен ден!

# 168
Добър ден и от мен!
Аз днес го ударих на едно разчистване и разглеждане какво имам от каката и какво мога да ползвам без да пречиня някакви обърквания на малкия мъж  Wink Доволна съм от резултата, добре че навремето съм наблегнала на жълто, зеленко и оранжево че сега могат да се ползват отново.
foxy81, по въпроса ти - да, преварените шишета стават леко като напудрени, но не бива да се пипат повече. Аз за това горещо препоръчвам стерилизиращ разтвор, бързо, лесно, шишетата си изглеждат чистички и не ти трябва стерилизатор да се чудиш и него къде на мушиш.
До момента нищо не съм прала за бебето но днес си заделих нещата. Мисля да ги изпера с праха с който пера бяло, вчера купих една опаковка Сано Максима, но ще го отворя след като се роди бебо да си миришеш добре, до тогава Персил мисля че ще свърши работа.
Хубаво е че пловдивската група за окръжна се разшири ама като гледам май все сте в сектора за секцио, на мен няма ли да има кой да ми прави компария Simple Smile
Поздрави на всички и приятен ден!
Радка80 засега ще ражда нормално и ще ти прави компания Mr. Green А по въпроса за стерилизиращия разтвор...какво е това? newsm78 Знам,че въпроса ми е доста тъпичък,но как става тая работа с разтвора? Между другото все се каня да питам..имам едни таблетки за студена стерилизация.Как се използват и мога ли сега да ги използвам,за да си оправя шишетата,че така ме дразнят?

# 169
Фокси, нали вече са стерилни, ако ги измиеш с чешмяна вода и сапун, после пак ще трябва да изваряваш.
Атмосферче, направо ме уби с тези стерилни торбички. Mr. Green Купи си един пакет обикновенни нови торбички, после ще можеш да ги използваш и за да прибираш омалелите дрешки, а и за памперси и всякакви други неща. Чак стерилно няма нужда да е.
 Стерилизиращият разтвор и аз го препоръчвам с 2 ръце, същата работа върши като таблетките, а с него можете да почиствате и разни неща, които не стават за изваряване- като гумени играчки, дрънкали и т.н. Само че съм забравила как точно ставаше с концентрацията и колко време се киснеше...

# 170
А в елетрическите стерилизатори нищо не се слага-като разтвор или теблетки,нали,само вода?

# 171
  • Пловдив
Аз съм ползвала само този на Чико. Много съм доволна, а като гледам не е и поскъпнал много. Едно шише ще ти стигне поне за месец. Една капачка се разтваря май в 5 л. вода като получения разтвор може да се ползва 24 часа. Да добавя че може да си стерилизирате там и помпата, доста е удобно при условие, че я ползвате след всяко кърмене.http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=146

# 172
А за таблетките какво ще кажете? Дадоха ми едни за студена стерилизация,но нямам представа как се използват.При това положение с разтвора или с таблетките какъв е смисъла да купувам стерилизатор тогава? Май мога да си карам и без него,а?

Вече си имаме нова бъдеща мама в редиците. Hug Преди малко нейното първо дете ме попита как може да се впише майка й във нашето форумче,защото чака второто си детенце на 1 февруари. Най-вероятно ще влиза с fesh1n_kaka и е бременна с момченце Mr. Green

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 15:25 от foxy81

# 173
  • Пловдив
А за таблетките какво ще кажете? Дадоха ми едни за студена стерилизация,но нямам представа как се използват.При това положение с разтвора или с таблетките какъв е смисъла да купувам стерилизатор тогава? Май мога да си карам и без него,а?
С таблетките положението е същото, само виж на опаковката как се разтварят. Стерилизатора си е добра идея стига да ти се занимава. Все пак и разтвора и таблетките са си малко или много химия. Аз смятам да преварявам първите няколко месеца, като поотрасне бебето и ми писне тая процедура ще си карам с разтвор. Таблетките или разтвора са много удобни за път или за гости  Peace Все пак желая на всички по-дълго и успешно кърмене, това от самосебе си предполага по-малко неща за стерилизиране  Simple Smile

# 174
  • Стара Загора
А в елетрическите стерилизатори нищо не се слага-като разтвор или теблетки,нали,само вода?
Да ,точно така  Peace

# 175
Mecholanke,аз няма да пера текстилната част нито на количката,нито на столчето за кола.Бебето няма пряк контакт с нея.А що се отнася до почистване на зъбния камък-не виждам проблем.Даже би било добре,защото зъбният камък поддържа възпалението на венците,към което бременните и без друго са предразположени.А,доколкото си спомням,ти имаш добре поддържано съзъбие и едва ли в устата ти е каменна кариера(няма да се впускам в подробности,че много дълго ще стане...)

Фокси,разбирам че е от голям мерак Laughing...но защо толкова рано изваряваш шишетата?!Те запазват стерилността си не повече от 6-8 часа....Толкова ли е варовита водата в Пловдив?Ти колко време остави шишетата във врящата вода?Препоръчва се 10-15 мин за шишето и 5 мин за биберона.

# 176
  • Пловдив
Darima  ,вашата случка е много неприятна.Да бяха върнали поне документите.Моето портмоне си го бях отписала.

# 177

Фокси,разбирам че е от голям мерак Laughing...но защо толкова рано изваряваш шишетата?!Те запазват стерилността си не повече от 6-8 часа....Толкова ли е варовита водата в Пловдив?Ти колко време остави шишетата във врящата вода?Препоръчва се 10-15 мин за шишето и 5 мин за биберона.
Ами аз ги изварих мъъъничко повече Embarassed Но то не е от мерак,ами защото искам всичко да ми е готово за болницата,а като гледам списъка ще са ми нужни и шишета...та затова Blush Но не го знаех това за стерилноста...То какво ли знам всъщност newsm78 Добре,че сте вие да ме светвате отвреме-навреме,че иначе съвсем ще я втасам... ooooh!

Аз пак по никое време и без всякаква връзка по темата се сетих нещо,което исках отдавна да питам..Какъв е тоя крем за гърди без отмиване на Авент? За крема за зърна на Лансинох-ок,имам го и знам за какво ще ми послужи,но другия крем за какво точно е?

# 178
Мечолана, подкрепям Толо и за прането и за зъбния камък, аз също няма да ги пера, а за стоматологичните манипулации съм на мнение, че е по-добре да се оправят нещата навреме иначе като се задълбочат е много по-лошо!
МаяГ, това с обтриването на гърдите е доста опасно да не предизвика контракции и на последък доста се отрича - при мен имаше точно този ефект. По-добре мажи с Гармастан, Авент или друго кремче - зърната омекват и също не би трябвало да имаш проблем с разраняването при кърмене. Разраняването мисля, че е най-вече от неправилната поза на бебето върху гърдата, но да ме поправят мАМИТЕ, които са кърмили

# 179
И като Мара подробната Wink да кажа..Фокси,шишетата се стерилизират малко преди употреба...6,8 или 12 часа ако са добре затворени.... Фокси то може би в болницата ги стерилизират няма как инак newsm78
Да питам и аз...за какво е  се взема този секрет от ануса... newsm78..
Моята количка  е от една приятелка..но не смятам да я пера,но ще я почистя с един парцал..от праха.
Аз съм в акция...гладене....ама така ми е кеф  да гладя за бебчо...а инак никак не обичам.

Общи условия

Активация на акаунт