Отговори
# 480
като това ми е първото пак ли трябва? ох, тези всичките служби само усложняват живота... Rolling Eyes мерси за бързия отговор

# 481
  • Пловдив
Пак искат удостоверение за броя родени деца.И на мен ми е първо отроче,но като подавах преди седмица ми искаха.

# 482
  • Ланкър, планините Овнерог
И на мен са ми искали "Удостоверение за родствени връзки", т.е. кое по ред дете ми е. За първото не са, но тогава всичко ставаше през работодателя и може да е било по-различно.

missminimess, направи си предварително 1-2 копия на акта, за да си имаш, ако м/увременно ти потрябва. А имам спомен, че освен оригинала, искаха и 1 копие.

# 483
  • Пловдив
На мен преди седмица не са ми искали копие на акта

# 484
  • софия
за първи път ще получавам детски.бихте ли ми казали на коя дата ги превеждат по банкова сметка?

# 485
за първи път ще получавам детски.бихте ли ми казали на коя дата ги превеждат по банкова сметка?
около 15-20 число

# 486
  • софия
благодаря!

# 487
  • кв.Изток
Здравейте!
Моето питане е относно служебната бележка, която се издава от училището.Представила съм такава бележка при започване на учебната година, но този месец трябва да подам молба за детските надбавки.Трябва ли пак да взимам бележка от училището?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 17:21 от Кашмир

# 488
Здравейте отново  Simple Smile  Ходих до социалните и ми казаха ,че на мъжа ми трябва бележка за 1 год. назад,въпреки че сме женени от 8 мес.  Но естествено изникна друго нещо. 4 от тези 12 месеца аз съм била на трудовата борса и соц. ми искат някакви документи (регистрационен талон и заповед за обещетение),пък от борсата ми казаха ,че няма такова нещо,само трябвало да напиша декларация ,че съм получавала помощи.Някой да знае какво трябва да направя?

# 489
Здравейте, този месец трябва да подам нова декларация за детски. От работодателя ли взимам бележка за доходите или от НОИ (които ми изплащат майчинството).

# 490
Здравейте мами!Родих 2ят си на 20 януари и съм подала молба за детските. Имам и голям син на 6г.,въпросът ми е трябва ли пак да пускам молба и за него защото я подавам по принцип този месец или те ще видят и ще получавам и за 2 тедеца.Мерси предварително

# 491
  • София
Здравейте отново  Simple Smile  Ходих до социалните и ми казаха ,че на мъжа ми трябва бележка за 1 год. назад,въпреки че сме женени от 8 мес.  Но естествено изникна друго нещо. 4 от тези 12 месеца аз съм била на трудовата борса и соц. ми искат някакви документи (регистрационен талон и заповед за обещетение),пък от борсата ми казаха ,че няма такова нещо,само трябвало да напиша декларация ,че съм получавала помощи.Някой да знае какво трябва да направя?
Дирекция СП получава по служебен път информацията за изплатените обезщетения за безработица от НОИ. Според мен и трудова книжка ще свърши работа, там би трябвали да е отбелязано, в кой месеци си била регистрирана в БТ.

# 492
  • София
Здравейте, този месец трябва да подам нова декларация за детски. От работодателя ли взимам бележка за доходите или от НОИ (които ми изплащат майчинството).
От работодателя трябва да вземеш удостоверение за доходите, с нулев доход, като в него трябва да запише че си в отпуск за бременност и раждане. ДСП получава служебно информация за изплатените обезщетения от НОИ, така че от НОИ не ти трябва бележка.

# 493
  • София
Здравейте мами!Родих 2ят си на 20 януари и съм подала молба за детските. Имам и голям син на 6г.,въпросът ми е трябва ли пак да пускам молба и за него защото я подавам по принцип този месец или те ще видят и ще получавам и за 2 тедеца.Мерси предварително
Ако в семейство, което има право на месечни помощи за дете, се промени броят на децата, тогава се подава нова молба-декларация, без да е нужно актуализиране на другите документи т.е при подаване на молба за второто дете не би трябвало да сте представяли нови бележки за доход. Отпусната помощ за второто дете, ще се изплащат до изтичане срока на молба - декларацията за първото дете. Така че според мен сега през месец април вече трябва да подадеш нова молба - декларация с дохода 12 месеца назад, като в нея се включат и двете деца.

# 494
Благодаря ти anii_ta ! Аз така и ще направя. Ще отида  с трудовата книжка,и ще видя тази неприветлива служителка какво ще измисли   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт