Отговори
# 585
  • Пловдив
il84 ,спокойно значи си попълнила това долу,което е още по-добре,защото така още 3 месеза ще взимаш високото обезщетение.Коя дата писа на черевение ред?

ДО
ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО
УПРАВЛЕНИЕ “СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ”
ГР. ……………………………..……………………….

ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ
за
 изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни

От ...
(име, презиме и фамилия на лицето)

ЕГН/ЛНЧ ....................................................,
адрес за кореспонденция...
...
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет..............................................………………...
………………………………………………………………………………………………………………..
осигурен при осигурител / като самоосигуряващо се лице ......................................................................
...
(наименование на осигурителя / посочване на дейността като самоосигуряващо се лице)

ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля, в качеството ми на ...
                        (майка/баща/баба/дядо/осиновител/настойник)
да ми бъде отпуснато парично обезщетение за бременност и раждане, считано от .................. 20....г.

Декларирам следните обстоятелства:
1.   Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до .......................................... 20... г.
2.   Осигурен/а съм като самоосигуряващо се лице с безсрочна/срочна регистрация до ........................... 20... г. Към датата, от която искам да ми бъде отпуснато обезщетението - ............... 20.... г., съм осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава) и имам 6/12 месеца осигурителен стаж като осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава).
Към ден .......... месец ........... година ............. придобивам изискуемия осигурителен стаж.
(данните се попълват, когато осигурителният стаж се придобива през периода, за който се иска отпускане на обезщетение)
3.   Правоотношението/осигуряването ми е прекратено, считано от .................... 20.....г.
4.   Детето ......................................................................................, родено на ............. 20... г., е живо
(име, презиме и фамилия на детето)
и е ............................................................... дете.
(първо, второ, трето, четвърто и т.н.)
5.   Детето не е дадено за осиновяване.
6.   Детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка.
7.   Детето не е настанено за отглеждане в семейство на роднини или близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
8.   Не съм лишен/а от родителски права и родителските ми права не са ограничени.
9.   Ползвам отпуск при раждане на дете по чл. 163 КТ, считано от ......................... 20....г.
10. През периода на бременност и раждане за остатъка от 135 д

# 586
Elfita, няма нищо такова:
ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля, в качеството ми на ...
                        (майка/баща/баба/дядо/осиновител/настойник)
да ми бъде отпуснато парично обезщетение за бременност и раждане, считано от .................. 20....г.

Декларирам следните обстоятелства:
1.   Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до .......................................... 20... г.
2.   Осигурен/а съм като самоосигуряващо се лице с безсрочна/срочна регистрация до ........................... 20... г. Към датата, от която искам да ми бъде отпуснато обезщетението - ............... 20.... г., съм осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава) и имам 6/12 месеца осигурителен стаж като осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава).
Към ден .......... месец ........... година ............. придобивам изискуемия осигурителен стаж.
(данните се попълват, когато осигурителният стаж се придобива през периода, за който се иска отпускане на обезщетение)
3.   Правоотношението/осигуряването ми е прекратено, считано от .................... 20.....г.
4.   Детето ......................................................................................, родено на ............. 20... г., е живо
(име, презиме и фамилия на детето)
и е ............................................................... дете.
(първо, второ, трето, четвърто и т.н.)
Вече незнам какво съм попълвала изобщо. Питаха ме дали имам брак с бащата - нямаме, на декларацията писах само моето име и това на детето, номера на акта му за раждане ЕГН-ета и такива неща. Трябваше да се отбелязва дали се самоосигурявам , дали получавам пенсии, дали съм учаща се във ВУЗ и това помня. Имаше и таблица да попълня доход в рамките на една година назад - там ме накара да пиша сумата върху която фирмата ми е плащала осигуровката (360 лв.) и срущу всеки месец да пиша НОИ. Отзад на декларацията помня,че имаше нещо за това дали детето е с увреждания, дали ходи на училище, не помня друго какво имаше, но бяха даста точки. Много се обърках вече... Confused Може би самия формуляр е бил не много съвремен, но никъде нямаше да посочвам някакъв период от...до.

# 587
  • Пловдив
il84 ,както описваш си попълвала молба за детските надбавки.Отиди при счетоводителката и говори пак със нея.

# 588
Счетоводителката ми каза, че изобщо няма нищо общо с тия работи и дефакто не я интересува, било си моя работа. Тя не счете за необходимо да ми казва даже, че на въпросния 9-ти месец пак трябва декларация да се дава. Ще ходя пак в НОИ и ще проверя какво стева. Благодаря ти за търпението!   bouquet

# 589
  • 1st floor
Искам да попитам , ако майката  получава пенсия , но в същото време работи - в графите се отбелязва с ДА и на пенсионер и на осигурен ли, и откъде трябва да се вземе бележка за размера на пенсията newsm78/по служебен път ли проверяват , като болничните или от пенсионното?/...И още един въпрос  - бебето е родено на 7 май , този месец ли да си подаде документите или няма право на детски за непълен месец , и да отиде направо следващия?
ПП: днес си  е взела акта за раждане , подала е документите за помощ при раждане на първо дете,но нищо не са й казали за детските...

# 590
Има въпрос , на който и служителите в Соц подпомагане не могат да ми отговорят.
Работя на граждански договор,но трябва да предоставя служебна бележка с брутен доход от последните 12 месеца.Така!!!Самоосигуряващо се лице съм.Какви документи трябва да предоставя,при положение,ча Закона и правилника за приложението му уреждат само хората на трудов договор?Нито те знаят нито някой компетентен-казват ми ами донеси бележка-каква бележка,бе хора-аз сама се осигурявам-сама си внасям здравни,социални и доп пенсионно осигуряване-сама съм си счетоводител на сметките,но те-не искали печат и т.н-какъв печат?не съм фирма!Мога да подам молба с нулев доход,ама ме знаят че работя на граждански договор и крагът е омагьосан.Какво да правя-вече втори месец не получавам детски?

# 591
  • В полите на Пирин планина
Има въпрос , на който и служителите в Соц подпомагане не могат да ми отговорят.
Работя на граждански договор,но трябва да предоставя служебна бележка с брутен доход от последните 12 месеца.Така!!!Самоосигуряващо се лице съм.Какви документи трябва да предоставя,при положение,ча Закона и правилника за приложението му уреждат само хората на трудов договор?Нито те знаят нито някой компетентен-казват ми ами донеси бележка-каква бележка,бе хора-аз сама се осигурявам-сама си внасям здравни,социални и доп пенсионно осигуряване-сама съм си счетоводител на сметките,но те-не искали печат и т.н-какъв печат?не съм фирма!Мога да подам молба с нулев доход,ама ме знаят че работя на граждански договор и крагът е омагьосан.Какво да правя-вече втори месец не получавам детски?

Чакай сега малко - самоосигуряващо се лице ли си / свободна професия / или работиш на граждански договор, защото има разлика между двете състояния  Peace На граждански договор не се самоосигуряваш, а имаш възложител, който внася осигуровките и за своя сметка, а удържа и част от теб и той е длъжен да ти издаде сметка за изплатемни суми, която е официален документ и може да послужи пред социални грижи. Ако си свободна професия, то си напиши ти бележка, удостоверение, декларация за доходите и ако толкова искат печат я завери при нотариус.

# 592
Работя на граждански договор и в същото време се самоосигурявам-имам булстат, подавам данъчна декларация и т.н.
Работодателят не може да ми напише в сл бележки за изплатени суми,където да пише,че доходът е ,,бруто,,  ,както го искат в соц служби

# 593
  • В полите на Пирин планина
Работя на граждански договор и в същото време се самоосигурявам-имам булстат, подавам данъчна декларация и т.н.
Работодателят не може да ми напише в сл бележки за изплатени суми,където да пише,че доходът е ,,бруто,,  ,както го искат в соц служби

Е, как да не може  Stop Ето формуляра, който действа в момента:
http://www.nap.bg/files/file_download.pubdocument?p_doc_id=2071

# 594
 newsm78
Служителят искал да види-,,бруто,, къде пише newsm78-и аз не го виждам-мислиш ли ,че с тези сл бележки ще мога да кандидатствам?

# 595
Благодаря все пак,че се опитвате да ми помогнете!
Работата е ала-бала-утре ще се срещна с регионалния експерт Thinkingда чуя какво ще ми каже,служителите не могат да отговорят на казуса-не са се сблъсквали с тава Rolling EyesЩе пиша!
Искам си детските!

# 596
  • СОФИЯ
Момичета преведени ли са детските за април? И до коя дата ги превеждат?

# 597
  • София
Момичета преведени ли са детските за април? И до коя дата ги превеждат?
По принцип около 20 то число

# 598
Здравейте мили момичета, които така всеотдайно помагате на всички майки по въпросите, свързани с детските надбавки!  Hug

И аз имам въпроси: през август чакаме 2-ро бебче и доходът ни ще падне под максимума за детските. През септември мисля да подавам молба за еднократната помощ и заедно с нея молба за детските.
1. Ще ми приемат ли молбата, тъй като термина ми е за края на август и бебо ще бъде на 1-2 седмици? Или ще трябва да изчакам да навърши 1 месец?
2. И периодът в служебните бележки в този случай септември 2008 - август 2009 ли ще бъде?

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 599
  • Пловдив
Дю,за еднократната помощ и за детските ти трябва акт за раждане.щом го вземеш,веднага подаваш документи.може бебето да е и на една седмица.
ако подаваш септември,периода на служ бележка е този,който си посочила

Общи условия

Активация на акаунт