Отговори
# 90
Много Tи благодаря Anii_ta!!! Hug

Спести ми немалко главоблъсканици...

bouquet

# 91
Знаете ли дали има макксимален доход на родителите над който не се изплащат детски?

# 92
  • София
Знаете ли дали има макксимален доход на родителите над който не се изплащат детски?
Право на детски имат семействата, чиито средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, преди месеца на подаване на молбата, е по-нисък или равен на 350 лв.

# 93
Здравейте имам един въпрос ,ако бивш работодател откаже да издаде бележка за дохода 12 месеца назад ,какво се прави в такъв случай?

# 94
  • София
Здравейте имам един въпрос ,ако бивш работодател откаже да издаде бележка за дохода 12 месеца назад ,какво се прави в такъв случай?

Честно казано незнам, питай в Дирекцията, но се съмнявам без бележка да стане. Много кофти  Confused

# 95
  • у дома...
Трябва ли да попълвам отделна декларация, че от януари 2008 до септември 2008 съм била в отпуск по майчинство? Тъй като през този период се водех на работа във друга фирма, а не в тази, от която имам служебна бележка за ноември и декември 2008 г.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 10:30 от Просто_майка

# 96
  • София
Трябва ли да попълвам отделна декларация, че от януари 2008 до септември 2008 съм била в отпуск по майчинство?
Мисля, че не трябва, достатъчно е в удостоверението издадено от работодателя за брутния доход да пише, че за този период си получавала обезщетения от НОИ.

# 97
Здравей ani_ta Hug
 Та моя въпрос е следният - ако работя до момента на излизане на болничен и заплатата ми надхвърля 350лв. това значи ли че  и за еднократната помощ при бременност не мога да кандидатствам? Благодаря ти предварително! smile3525

# 98
  • София
Здравей ani_ta Hug
 Та моя въпрос е следният - ако работя до момента на излизане на болничен и заплатата ми надхвърля 350лв. това значи ли че  и за еднократната помощ при бременност не мога да кандидатствам? Благодаря ти предварително! smile3525
Да, за да получиш еднократна помощ за бременност, трябва средномесечния доход на член от семейството през предходните 12 месеца, преди месеца на подаване на молба-декларация, е по-нисък или равен на 350 лв.

# 99
Но аз нямам 12м осигуровки. Пак ли съм в категорията прецакани  newsm78

# 100
  • София

Никъде не съм писала, че за тази помощ се изисква 12 месечен стаж. Помощта е точно за такива майки, който не са осигурени или нямат 12 месечен осиг. стаж. Просто, за да се получава помощта трябва доходът на член от семейство да е по малък или равен на 350 лв.

# 101
Ani_ta
Мерси много   bouquet

# 102
  • Бургас

Никъде не съм писала, че за тази помощ се изисква 12 месечен стаж. Помощта е точно за такива майки, който не са осигурени или нямат 12 месечен осиг. стаж. Просто, за да се получава помощта трябва доходът на член от семейство да е по малък или равен на 350 лв.
Здравей мила Ани, може ли само да попитам мен ме осигуряват на мин.работна заплата и съпругът ми също имам повече от 12месеца осигурителен стаж аз също мога ли да кандидатствам за тази еднократна помощ за бременност доходът на член от сем. ни е по малък от 350лв. Благодаря ти Ани предварително

# 103
  • София
Здравей мила Ани, може ли само да попитам мен ме осигуряват на мин.работна заплата и съпругът ми също имам повече от 12месеца осигурителен стаж аз също мога ли да кандидатствам за тази еднократна помощ за бременност доходът на член от сем. ни е по малък от 350лв. Благодаря ти Ани предварително
Помощта е за неосигурени майки, които нямат право на обезщетение за бременност и раждане по КСО и за майки, който към момента на излизане в болничен 45 дни преди термин са осигурени т.е работят, но нямат нямат необходимия осигурителен стаж от 12 месеца.
Значи ,че ако ти работиш и имаш необходимия 12 месечен стаж за получаване на обезщетение за бременност и раждане няма да получиш тази помощ, а ще си получаваш обещетение по КСО.

# 104
  • Бургас
Помощта е за неосигурени майки, които нямат право на обезщетение за бременност и раждане по КСО и за майки, който към момента на излизане в болничен 45 дни преди термин са осигурени т.е работят, но нямат нямат необходимия осигурителен стаж от 12 месеца.
Значи ,че ако ти работиш и имаш необходимия 12 месечен стаж за получаване на обезщетение за бременност и раждане няма да получиш тази помощ, а ще си получаваш обещетение по КСО.
Благодаря Ани   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт