Отговори
# 120
Земеделски производител съм от юли 2008 год., дефакто нямам никакви доходи от земята, която я обработих. И от нива с протокол, стана овощна градина, попълних годишен доход около 20 000 лв, заради банков кредит за дръвчета и обработка. Та въпросът ми е
"Имам ли право на детски надбавки при положение, че съм попълнила годишна данъчна декларация за земеделски производител с доход 20 000 лв ?"   

# 121
Благодаря за отговорите на многото ми въпросчета.Когато отидох(13.01.2009г) с болничния и документите от счетоводителката същия отвратителен служител ме върна и ми каза,че било много рано,не можел да вземе документите,щели да ми ги върнат и да съм отишла в края на месеца.Иначе и аз си мислех ,че трябва да отида по-рано,но не.След като бях сега умишлено чаках при него и едва ли не ми правел услуга като ги взимал и сега.Направо ужасно "нещо".Идеше ми да го удуша.А да си попитам,че и това не го знам.За да направя справка в Нои ми искат ПИК.Няма ли друг начин да се сдобия с него,вместо да ходя пак там?
Много са неприятни.

# 122
  • София
Нелинда ПИК а се получава само лично с лична карта или чрез чрез изрично упълномощено с нотариално заверено пълномощно лице и трябва да отидеш до там, няма друг начин. Аз като ходих беше един много любезен господин  Grinning /за София НОИ ст.106/

# 123
Нелинда ПИК а се получава само лично с лична карта или чрез чрез изрично упълномощено с нотариално заверено пълномощно лице и трябва да отидеш до там, няма друг начин. Аз като ходих беше един много любезен господин  Grinning /за София НОИ ст.106/
Мерси.Утре ще отскоча до там.Дано не ме бавят.А тази Дирекция - социално подпомагане в общината ли е или пак е свързана с Нои?Молба за еднократна помощ за бременност къде да подам?Още не съм го направила,ще взема да родя докато се орентирам какво да правя.Сега като се зачетох,видях че за да получа еднократна помощ за бременност,ми трябва копие от болничния лист.А той е в Нои.И сега какво?Май нищо няма да стане.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 00:28 от Нелинда

# 124
Имам едно въпросче, защото нищо не разбирам в тази бюрокрация, в която сме затънали.
Трябва да имам или да нямам стаж от 12 м., за да получа помощ за бременност?
Както и ако съм получавала помощи при безработица от бюрото по труда през тези 12 месеца назад, там ли трябва да ходя за бележка?

# 125
  • София
Мерси.Утре ще отскоча до там.Дано не ме бавят.А тази Дирекция - социално подпомагане в общината ли е или пак е свързана с Нои?Молба за еднократна помощ за бременност къде да подам?Още не съм го направила,ще взема да родя докато се орентирам какво да правя.Сега като се зачетох,видях че за да получа еднократна помощ за бременност,ми трябва копие от болничния лист.А той е в Нои.И сега какво?Май нищо няма да стане.
Еднократната помощ за бременност е за неосигурени майки, които нямат право на обезщетение за бременност и раждане по КСО и за майки, който към момента на излизане в болничен 45 дни преди термин са осигурени т.е работят, но нямат нямат необходимия осигурителен стаж от 12 месеца.
Доколкото разбрах ти имаш 12 месеца осигурителен стаж и работиш, което означава, че няма да имаш право на тази помощ.
Имаш право на еднократна за раждане, която не зависи от дохода, получават я всички майки и евентуално на детски, ако доходът ви е по малък от 350 лв.

# 126
  • София
Имам едно въпросче, защото нищо не разбирам в тази бюрокрация, в която сме затънали.
Трябва да имам или да нямам стаж от 12 м., за да получа помощ за бременност?
Както и ако съм получавала помощи при безработица от бюрото по труда през тези 12 месеца назад, там ли трябва да ходя за бележка?
Не трябва да имаш стаж от 12 месеца за да получаваш еднократна помощ за бременност. Тя е за неосигурени майки, които към момента на излизане в болнични не работят и за майки които работят, но нямат необходимия 12 месечен стаж.
При определяне на това дали имаш право на тази помощ обаче се взима доходът 12 месеца назад преди месеца на подаване на молба и трябва да е по малък или равен на 350 лв. на член от семейството.
След като си получавала обезщетения за безработица ще си взмеш бележка от БТ.

# 127
Много благодаря за  изчерпателния отговор!   bouquet
За жалост не се отнася за мен, защото аз стаж имам повече от година, просто доходите ми са ниски и щеше да ми дойде много добре тази помощ, но нищо ... здраве да е ....

# 128
Здравей "anii  ta" отново.Днес ходих до Нои и си взех Пик,точно както ме посъветва.Стана бързо и лесно.Обаче няма никаква информация за преведени болнични,нищо.Дали е нормално.То месеца мина.Незнам.Сега остана да чакам само.

# 129
  • Пловдив
Здравей "anii  ta" отново.Днес ходих до Нои и си взех Пик,точно както ме посъветва.Стана бързо и лесно.Обаче няма никаква информация за преведени болнични,нищо.Дали е нормално.То месеца мина.Незнам.Сега остана да чакам само.

С Пик кода провери дали имаш представени болнични от фирмата в НОИ

# 130
  • космополитно
Искам да изразя възторга си и да Благодаря на anii_ta  за полезната, информативна и богата на експертни отговори тема! smile3501 newsm51

# 131
Здравейте,
Имам въпрос относно месечните помощи за отглеждане на дете до навършване на една година.
Днес разбрах за тази помощ в размер на 100 лева. Доходът ми е под 350 лева. Счетоводителката ми не си е направила труда да ми каже за това, а в социалното ми казаха, че ще получавам от декември 2008, тъй като съм закъсняла. Детето ми се роди септември 2008, пропуснатите месеци се губят, така разбрах. Вярно ли е това?

# 132

С Пик кода провери дали имаш представени болнични от фирмата в НОИ
Ами проверих,но въобще не ми зарежда страницата след като вкарам ЕГН и ПИК.Може само за момента нещо да не иска ,после пак ще видя.Благодаря за цялата оказана помощ.

# 133
  • София
Здравей, Anni ta ! Благодаря за информацията. Само искам да кажа , че днес  успях да си подам декларацията. Нали срока за получаването е 12 месеца?

# 134
  • София
Здравейте,
Имам въпрос относно месечните помощи за отглеждане на дете до навършване на една година.
Днес разбрах за тази помощ в размер на 100 лева. Доходът ми е под 350 лева. Счетоводителката ми не си е направила труда да ми каже за това, а в социалното ми казаха, че ще получавам от декември 2008, тъй като съм закъсняла. Детето ми се роди септември 2008, пропуснатите месеци се губят, така разбрах. Вярно ли е това?
Ти работиш но нямаш необходимия 12 месечен стаж ли? Иначе е така месечната помощ за отглеждане на дете до 1 година се отпуска от началото на месеца, през който е подадена молбата. Не се изплаща със задна дата.

Общи условия

Активация на акаунт