За малката Принцеса...

• 7 388
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Дани Hugсъжалявам мило майче че и твоите ръце сега са празни ...
 можеби децата ни са някъде там...и са добре и знаят че ги обичаме...и знаят че сме водили неравностойна битка със съдбата за да са при нас сега....
но...тях ги няма и на нас ни остава надеждата че са добре,че ни гледат,че ни пазят,че бдят над семействата си Hug
 Flowers Rose Flowers Rose

# 31
 Lale32,бяхме решили Цветомира,на галено Цвети ...но го няма моето цветенце... Cry
Днес ходих и взех експертизата,била е 1250гр,43 сантиметра,красива и дълга госпожица...
Препоръчали са ми да ида на нефролог,а на 20.01. на генеколог,не е ли рано...аз още се чистя...
Толкова ми е объркано всичко...

# 32
Danielkka,а защо на нефролог.Да не би да си зле с бъбреците.Ти до 20 може и да се изчистиш.Най-добре ако имаш твой гинеколог,който посещаваш,да попиташ него кога да отидеш.
 Hug Hug Hug

# 33
  • Ловеч
Дани мила, минала си през нечовешки мъки. Майчице, няма думи които да те утешат. Прегръщам те силно  Hug
Flowers Rose за малкото ангелче Цвети.  Cry

# 34
isepise,никога в живота си не съм боледувала от бъбреци,даже едно хапченце не съм пила...незнам защо на нефролог!
Смятам,като се изчистя да ида на генеколог,но не и при жената която ми водеше ЖК,защото дори не доиде да ме види след раждането...и телефона не си вдига...защо се крие?
Днес като взех експертизата,доктора каза 4е на бебка от аутопсията и е нямало нищо,била е здрава...износсена...

# 35
  • Варна
Даниелка пращат те на нефролог, защото си губила плазма. Отиди, нищо няма да загубиш.
 Аз имах таксикоза и губех белтък, също съм нямала проблеми с бъбреците преди това. На мен също ми казаха да направя консулт с нефролог и аз дори вече го посетих - за щастие нищо обезпокоително не откри, но началото на март ме вика пак , за да проследи нещата и да се увери, че нямам проблеми. Когато  казах как стоят нещата ме пита дали са правели консулт с нефролог, когато съм била в болницата, а те разбирара се не бяха.
  Hug-те и ти пожелавам бързо възстановяване.

# 36
Дани  Hug
Страдах и страдам заедно с теб  Hug
Плаках и оплаквах ...
Обвинявам..
Гнева ми взема връх...
Ненамирам думи с които да те утеша..
Единственото, което мога да ти кажа е: "блажени са децата, защото тяхно е царството небесно"
Сега твоето ангелче ще се грижи за теб  Hug

п.с. винаги можеш да разчиташ на мен, за каквото и да е  Hug

# 37
Благодаря Гери,благодаря на всички момичета з аподкрепата и силата която ми давате,само се питам,ще дойде ли ден в който сълзите ще спрат...

# 38
Даниелка пращат те на нефролог, защото си губила плазма.
Да, точно така е. Въпреки, че аз не губех белтък имах само високо кръвно. Пак е било от бъбрека. По принцип никога не съм имала проблем с бъбреците. Почти сигурна съм, че и на теб всичко ти е наред. Просто през бременността са много натоварени и често създават проблеми. Получава се най често хидронефроза и бъбрека не може да се освобождава нормално и събира урина. Моя проблем се установи след като бебето започна интензивно да расте към 20 седмица. Беше притиснат десния ми бъбрек от бебето, към края на бременността стана хидронефрозата 4 степен, което е много. И съмнения за притиснат ляв бъбрек към края на бременността. Но все пак си работеше бъбрека и като ме наблюдаваха всичко приключи добре. През втората бременност ходих на уролог почти толкова често колкото и на гинеколог.
Това е просто една възможна причина. Изследвай се задължително. Макар, че вече е при свършен факт... И по важно е да като забременееш пак  задължително да се консултираш с уролог.
Мъката е голяма, изживей я. Дай си малко време да се съвземеш от първоначалния шок и тогава тръгвай по изследвания  Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 15:22 от cher

# 39
А като остановят,примерно,че бебето претиска бъбрека,как се процедира?какво се прави?

# 40
А като остановят,примерно,че бебето претиска бъбрека,как се процедира?какво се прави?
Установяват го и после те наблюдават по стриктно. По често изследвания на урина. Има и някакви разширени изследвания за бъбреците. На мен и кръв ми взимаха в тая връзка. Следят се показателите. Кръвното се мери често и ако има проблем също има хапчета, които могат да се пият от бременни. Не е толкова страшно и е много често срещана хидронефрозата, но повечето бременни дори и не го разбират. Ако стане много лошо положението се слагат така наречените стендове. Мисля че представлява една тръбичка, която да помага на бъбрека да се оттича. Но това е краен случай. При мен не се наложи.
Ако губиш белтък, приливат в болница. И това не ми се наложи. Но лежах профилактично 2 месеца накрая. Въпреки, че не е задължително. Моята лекарка така прецени, да съм и под око.
Всичко има решение, важното е да се установи  Peace  Не губи надежда и кураж и не си мисли, че е било това, защото не е доказано  Hug

# 41
Дани, моля те мила.....   Не се обвинявай за даването на живот....  моля те. Нашите дечица - на земята или на небето, всъщност са на Бога, не са наши. Опитай да си представиш, че сега твоето лежи на едно пухкаво бяло облаче, пие от небесния нектар и го милва ръката на Богородица....

На онази пък жена , дето е казала - да го взема ли ТОВА,  ми иде да я ритам, ритам ,ритаааааааааам  до ...
Горката майчица , дето го е чула ... Cry

Относно кремацията, питах д-р Петкова преди да родя какво става с мъртвите бебенца. Освен , че ме насмете да не мисля за това, каза , че ги кремират, тъй като за погребение искат смъртен акт, а те нямат още ЕГН-та... Cry Извинете за сухите факти.

# 42
Дани с теб сме  Hug

# 43
дани,мило момиче.
много ми е болно че си тук.моята принцеса сьщо се роди 1280 гр.44 см.и беше напално развита и оформена.това е най-жалкото.защото знаеш,че няма причина да не живее,а има само лекарско недоглеждане и незаинтересованост,заради,която губиш рожбата си.
  моето бебче казаха,че ще отиде в софия кьдето ще го кремират.така се правело с всички.а за погребение не можеше и дума да става,защото няма смьртен акт,а без него нямаш право да го погребеш.изобщо ужасьт е пьлен.

# 44
  • Лондон
Дани, приеми моите най-искрени съболезнования, всичко което ти се е случило е ужасно, не зная дали се преживява, но искрено се моля с времето да намериш утеха Hug Hug Hug

От няколко дни само четях и си поплаках, но не смеех да пиша, коя съм аз да коментирам, но колкото повече постове се събраха, толкова повече се ядосвам, и сега вече не се сдържам да се попитам толкова ли сбъркана и антихуманна е тази нашата държава, толкова ли човешкото същество, живо или вече мъртво, няма никакво значение?!
Имах късмет да поживея няколко години в една друга държава и изкарах бременността си там и понеже исках да знам какво се случва във всички възможни случаи, ми обясниха простичко - когато ембрионът навърши 24 г.с се счита вече за човешко същество, а не за ембрион и ако не дай си боже се случи нещо с него, говорят за раждане, а не за аборт, и ако изходът е летален, от болницата организират кръщене, вкл. викат свещеник, който  дава име на детето (естествено не тържествено), майкато се прощава с детето си т.н. и му организират погребение. Това е за християните, имаха подобни процедури и за другите религии.

Това е накратко, далеч съм от мисълта, че подобен акт ще отмени скръбта на майката и др. роднини, дори, че ще я намали, но ми се вижда малко по-човешко като отношение, малко по-уважително...

Не знам как да завърша, не се и надявам, че нещо ще се промени от това, което си говорим тук.

Дани, още веднъж дано скоро да преодолееш мъката и болката
 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт