Пациенти на д-р Даскалов

• 125 210
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Сигурна съм. Исках да стане по-кратко. За клостила и фенестацията говорихме по отделно.

# 556
Искам да споделя смесените си чувства към Дакалов. На първия преглед след като му обясних, че д-рТопалова ми е давала 4 пъти клостилбегит и иска да ми направи фенестация на яйчниците(заради поликистоза) и Даскалов каза следното: Какви са тези стари разбирания, никой днес не изписва клостилбегит, а за операцията няма нужда. Ако искам мога да ти я направя, за да ти взема парите, но при теб няма нужда от нея. Имаше един ден в който д-р Стаменов беше дошъл да преглежда пациенти на Даскалов(и мен ме прегледа). Разбраха се да направим януари една стимулирана инсеминация. Даскалов да ми следи стимулацията, а самата процедура да я правим в София. Разбрахме се на първи ден от цикъла да звънна на Даскалов. Звъннах и го питах кога да отида, а той започна:”Ще започнем с клостилбегит...” Аз го прекъснах с думите:”Нали се разбрахме да не пия клостилбегит и като беше Стаменов говорихме за някакви инжекции”. Даскалов побесняя и ми се развика(а иначе е спокоен). Каза ми:”Щом ми отказваш лечение се оправяй, обаждай се на Стаменов или на секретарките му да те следи той”9каза ми го защото знае, че при Стаменов не мога да си запиша час за близката година и половина). След този разговор вече не съм му пациентка. Стана дълго, но реших да си излея преживяното. Заряза ме точно когато ми беше дал НАДЕЖДА.
Вярвам ,че се е държал така ,защото ти не си първата която пише за такива му изнервени моменти  Peace ,но при мен до момента не е имало нищо подобно и все пак както и да се държи той е един от най добрите доктори в Пловдив за жени с репродуктивни проблеми  Peace

# 557
Мда, явно Стеф няма очи да обясни подбудите за пиара........разбирам, че е от скука. Пишете си мненията, но не забравяйте, че това е подфорум " проблемно забременяване" и така не помагате на никой.

Аз да продължа темата по същество.

2006 г. - имаме установен мъжки фактор, при мен хормони -полови щитовидни в норма, проведена фоликулометрия. Посещения в София, Пловдив - събирам мнения, чета в нета ограмотявам се.....От 10 мнения за д-р Даскалов  = 10 положителни в розовия форум.
Записвам час за първичен преглед в две клиники в София, впоследствие се спирам на една. Докъто чакам решавам да изчистя въпроса с ЦС, която към онзи момент все още нямах, ще отивам при д-р Даскалов.

2007г сме вече - правя актуални хормони - полови , щитовидни, ДХЕА, хламидия, цитоназка, микробиология, ПКК и отивам.
първа визита:   оо, да, много добре, но за да е ясно всичко трябва  да изчистим.....  и допълва моя списък с ХИВ, Васерман, микоплазма, Хепатити, ЦМВ, токсоплазма, рубеола  - с всички титри.

още тогава,  а сега вече нищо не може да ме убеди, че втората част от списъка за задължителни изследвания при ЦС  - това е просто профилактика
направи ми мануален преглед и взе проба за микоплазми.....

......всичко ще се изясни....ето това е тел. на доц.  Балтаджиева, ще пуснем после и АФА.......видя ли го Малинов вън а?
плащам над 200 лв. на касата

втора визита:  да получа резултатите от изследванията и да насрочим ЦС. Е, боледувала съм от рубеола......
...я .да направим замерване на малкия таз.......това добре, но получавам пак и мануален преглед, още на стола ми светва лампичката.....заради онези 55лв, УЗИ-то е 25лв.  - акумулиране на приходи.
Спермограмата хич не го вълнува, та нали правим профилактика......
Така и така съм при д-р Даскалов, решавам да направим СГ при д- р Даскалова, толкова полезни неща четях от нея, които тя постваше в нета. Буквално "крадях" информация.
Отидохме във ВМИ, СГ лоша както да сега, насочи ни към уролог, беше доста пестелива, очаквах повече.

трета визита:  правим ЦС - тръби - проходими  - ето всичко е ОК       повече напътствия не получих занапред, а реално ЦС ми струваше  над 450 лв заради профилактиките..

Случиха се други неща, преместихме си часа в София напред във времето. Посетихме д-р Кацаров, който противно на противоречивите мнения беше доста откровен .....може ако искате да направим операция Laughing, аз проблем не виждам, абе пиите си добавки, но не се лутайте, отивайте за ИКСИ....

Имаме време до първичния преглед и " шило в торба не стои", решавам да пие дабавки. След няколко месеца запазвам час за СГ в Медикус.
Даваме материала, д-р Даскалова още я няма  ....чакайте ще дойде...... минава повече от час, няма я, тръгваме си.......не се притеснявайте всеки момент ще дойде...   .....случва се човек да е възпрепятстван, беше ми ясно, СГ просто няма Laughing.
След упорито звънене поне 10 пъти, след близо 10 дни получавам постната на мейла СГ......ех, на ми СГ нали съм упорита Laughing
Недопустимо е специалист с претенции и клиника да има подобно отношение към клиента/пациента, можеха да се обадят да повторим изследването, но не би ......за едни 65лв. се направиха на.....по лесно им беше да изфабрикуват резултат
Неприятното чуство си го нося.....

следва.......

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 18:17 от Фей

# 558
продължение....

Минава се време....отивам по друг повод......д-р Дскалов се обръща:  А, сега се обади на д-р ..........да ти каже кога да дойдеш....
подминах сарказма, както ми каза един човек,  с който споделих   .....ти си имаш цел, преследвай я, ползвай като трамплин......      това и правя.....хич не ми пука....

За мен д-р Даскалов е добър в профилактиката, следене на бременност, раждане, при "козметични" поправки  - около МЦ, таймиране за инсе, не би направил лапаро като други дето го обявяват за по надеждно от ЦС и се упражняват на гърба на пациента.
Стерилитета се лекува с набор от ресурси - апаратура , екип, подход, талант - който малцина притежават.

Решението за ин витро, ИКСИ се взема от лекуващия, според много критерии,  а не както Стеф съветва   " какво ин витро при 1,5 г опити."

Тъпченето на едно място 2-3 г си е за сметка на този, който се държи като "гърмян заек",  а не се организира, диагностика е едно , индивидуален подход и лечение друго.

В крайна сметка всеки сам преценя, но нека не забравяме, че всеки е човек,  а звездите са на небето.

И накрая пациента усеща интуитивно "химията" между лекар - пациент, липсата на уважение към другите, рано или късно се обръща в обратна посока, щом човек се главозамае..........пък нека се мисли за велик

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 08:07 от Фей

# 559
Пожелавам ти успех от сърце!

# 560
Фей    Hug  успех и от мен и дано аз не се разочаровам така от Даскалов защото в него ми е надеждата  Peace

# 561
Сега се зачетох в поста на надежда за дете, тръгнах да редактирам, но ще пиша тук.

Наистина няма сътрудничество Стаменов - Даскалов, като се изчерпат профилактиките пациента сам се спасява. В Тутракан, докторите с един телефон и пациента е в София.

В розовия форум плюят д-р Стаменов че сам си слага ограничиния и правила Laughing като участва в комисии по писането на наредбите и ограниченията, а кой да спре сем. Даскалови да се рекламират с него, като си преписват сътрудничество НЕ в името на пациента, а си правят профилактики, защото в крайна сметка това могат!

# 562
Най-мъчно ми стана, че Даскалов ми вдъхна Надежда(за един миг) и за по-малко от един ме загуби. Неможе да ме остави в такъв момент. Ами я си представете, ако съм бременна(дай Боже) и в последния момент ми каже да се оправям как ще се справя:)

# 563
  • София
Фей, учудвам се на целенасочения черен PR, който провеждаш тук. Разполагаш ли с достоверна информация за нещата, които коментираш (бизнес отношенията Стаменов-Даскалови)?

Не намирам за коректно един разочарован от лекаря си пациент (а такива има много - от различни лекари) да превръща разочарованието си в стремеж за постоянно и тенденциозно очерняне на лекаря с помощта на непочтени средства. Разкажи си историята, сподели какво те е разочаровало от доктора, ако трябва - повтори го в няколко форума, повтаряй го през месец - това е ОК. Но останалото не е...

# 564
хайде, спри се бе, джам!
за да тръгна да пиша нещо след толкова време, явно и в момента имам впечатления, които за жалост се потвърдиха с първоначалните!!!

В колко форума да пишиа в Зачатие?!!!! да триеш ! банваш!  кой смее да ви оспори там, където се правораздавате?

# 565
Не намирам за коректно един разочарован от лекаря си пациент (а такива има много - от различни лекари) да превръща разочарованието си в стремеж за постоянно и тенденциозно очерняне на лекаря с помощта на непочтени средства. Разкажи си историята, сподели какво те е разочаровало от доктора, ако трябва - повтори го в няколко форума, повтаряй го през месец - това е ОК. Но останалото не е...

Съгласна съм с това.

Напоследък все повече потребители се заемат да следят теми за дадени доктори и да подклаждат спорове - къде в + лъде в - на лекаря.

Ще помоля всички, да кажат мнението си и да спрат до тук. Скандали и спорове никуму не са нужни!

# 566
Съгласна съм с мнението на модератора, че скандали и спорове не са необходими никому. Неизвестно защо обаче, винаги когато някой си позволи да изкаже отрицателното си мнение за д-р Даскалов или съпругата му, към него започват да се сипят такива нападки и обиди. Не мисля, че Фей е подела черен PR newsm78, на мен ми звучи като изказване на мнение. Аз също се опитах да изкажа разочарованието си от този лекар и гарантирам, че имам мнооооого пресни впечатления. Идеята е форумът да помага при избора, т.е. да гарантира информиран избор, ако не се лъжа. Аз също бях прочела само положителни мнения и първоначално не посмях да изкажа разочарованието си. Траех си месеци наред и си виках, абе нали всички други са доволни... Да, ама не... Има много недоволни, които обаче пишат само на ЛС. Не е ясно, защо...
Та идеята ми е да не се позволява да се идеализира един лекар за сметка на останалите Naughty, защото изказвания от рода той е единствен, само той може да ти помогне, много е мил и т.н. просто не отговарят на истината. Нека момичетата, които сега започват трудния ни път да не бъдат подвеждани. А на доволните - пожелавам ви никога да не се отнасят с вас той, съпругата или някоя от акушерките му по начина, по който са се отнасяли с мен.

# 567
  • Поморие
Аз също имам отрицателно мнение за семейство Даскалови,но не ми се иска да разказвам подробности.Искам само да обърна внимание на един факт.Как бихте коментирали таблото озаглавено:"БЛАГОДАРИМ ВИ Д-Р ДАСКАЛОВ!".Навсякъде съм виждала такива табла, но на тях пише "Нашите бебета"или нещо подобно,но да напишеш табло за себе си "благодарим ти".Може и някоя майка да го е окачила от благодарност,де да знам.Както и да е не ми допадна това нещо!

# 568
  • София
Аз също имам отрицателно мнение за семейство Даскалови,но не ми се иска да разказвам подробности.Искам само да обърна внимание на един факт.Как бихте коментирали таблото озаглавено:"БЛАГОДАРИМ ВИ Д-Р ДАСКАЛОВ!".Навсякъде съм виждала такива табла, но на тях пише "Нашите бебета"или нещо подобно,но да напишеш табло за себе си "благодарим ти".Може и някоя майка да го е окачила от благодарност,де да знам.Както и да е не ми допадна това нещо!

напротив, разкажи подробности, защото именно те са важни за останалите пациенти.

а точно тоя факт, на който си обърнала внимание, няма ама никакво отношение към компетентността на лекаря или работата му с пациентите.

# 569
преди 2 години и аз бях пациентка на Даскалов за много кратко обаче. Та той ми пусна една камара изследвания, след което се оказа че уж имам хламидия. Предписа ми ударна доза антибиотик за мен и съпруга ми без дори да повтори изследването за подвърждение и без да поиска изследване и за съпруга ми. След това аз се усъмних в диагнозата и без да съм пила никакви лекарства потърсих 2 мнение от друг специалист ползващ същия метод- мисля че имуно-флуористентен беше или нещо такова. Естествено резултата беше отрицателен. Не знаех на кой да вярвам и пуснах и кръвен тест за хламидий, отново се оказа отрицателен. Мъжа ми също пусна кръвен и неговия също беше отрицателен. След няколко месеца направих излседването при 3 доктор, резултата отново отрицателен. Накрая отидох при д-р Заимов, обясних му как стои въпроса и той ми пусна ДНК тест за хламидии, който бил най-точния. Е отново се оказа отрицателен. След всички тези изследания бях убедена че хламидия не съм имала изобщо и или лабораторята им дава грешни резултати или те сами ги поправят за да има как да им даваш още пари за изследвания. Щеше да ни натъпче и двамата с антибиотици без дори да има причина, а да не говоря за стреса който и двамата преживяхме докато изяснявахме има или няма хламидия. Бях крайно разочарована от него. Та съвета ми е да не се доверявате сляпо на Даскалов. Ако някакво изследване е +, искайте да повторите изследването в същата или в друга лаборатория преди да предприемате каквито и да било лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт