Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как протича прегледът при д-р Даскалов и с какви изследвания започва?
Какво показват резултатите от спермограмата, къде се правят и какво представлява цветната снимка?
Какво означава положителен резултат за хламидия IgG и как се лекува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как протича прегледът при д-р Даскалов и с какви изследвания започва?
При първия преглед при д-р Даскалов той извършва цялостен преглед, включително разпитване за медицинска история на семейството, алергии и предишни операции. След това той предписва първоначални изследвания. В началото се извършват тестове като хламидии, хормони и спермограма за мъжа. Спермограмата е задължителна и се извършва от д-р Даскалова. Преди да бъде направена спермограмата, мъжът трябва да се въздържа от 3-5 дни. След тези първоначални изследвания могат да бъдат предписани и допълнителни, включително цветна снимка.
-
Какво показват резултатите от спермограмата, къде се правят и какво представлява цветната снимка?
Резултатите от спермограмата показват параметри като подвижност на сперматозоидите и тяхната морфология. Нормалните стойности за тези параметри са важни за оценката на качеството на спермата. Цветната снимка се прави при пълна упойка и показва сраствания, запушвания и други проблеми в маточните тръби.
-
Какво означава положителен резултат за хламидия IgG и как се лекува?
-
Какви са имунологичните изследвания и какво разкриват резултатите от тях?
-
Как се извършва фоликолометрията и какво означава, ако фоликулът не е достатъчно развит?
Тя изобщо си беше някъде там в нейния свят и с нетърпение чакаше да се махнем от главата й.Прибираме се от Пловдив и започват най-кошмарните дни в живота ми.Щом се приберях в къщи и от вратата започвах да плача.Направо не ми се живееше.Нито ядях,нито можех да спя.Направи мъжа ми първите изследвания-пълен хормонален статус,няколко хормона,които тя определи.Пиша веднага резултатите и започвам да чакам коментар.Е,още си чакам.Започват скандали с мъжа ми-той изобщо не й вярва още от първия миг ,в който я видя.Започва да ми натяква факта-кога направи спермограмата като ние я сварихме да се облича в коридора и си личеше,че току що са пристигнали двамата с мъжа й.Не издържам и отивам след месец в моята клиника при лекар,който дава консултации там,но не казвам за спермограмата преди месец.Преглеждат ме мене и ни пращат за разширена спермограма.Дава съпругът ми материал и изчакваме 15 минути,за да кажат ембриолозите дали има достатъчно за да се направи разширена спермограма.Тези 15 минути не знам как са минали всичко ми е като сън.Видях ембриолога като излезе и каза името на съпруга ми.Аз останах на канапето,направо нямах сили да стана.Съпруга ми дойде при мене и като му видях физиономията предчувствах пак нещо лошо,а той се приближи и ми каза-Направо ми идва сега да отида в Пловдив и не знам какво да я направя оная.Всичко си е наред.На другия ден си взехме спермограмата-е,не е наред,но положението е същото,но не й азооспермия.
........и ние се карахме с мъжа ми........да не ви говоря как се чувстват мъжете.........покрих се, направо се скрих и не четях месеци в зачатие.......събрах смелост да напиша всичко, защото там съм с друг ник..........не искам да ме сочат
Аз утре съм при него за разчитане на резултати да видим какво ще стане и по какъв път ще поемем
И аз като Мерилин и Фей имах подобен опит с прехвалената д-р Даскалова. И аз получих мнооого различен резултат от други 2 СГ, направени в реномирани клиники след и 1 преди прегледа при нея.
. И аз получих 5 мин. консултация и никакво лечение. А д-р Даскалов признава само СГ на жена си и съответно тръгваш в друга посока - за ИНВИТРО
Интересно ми е само, защо момичета, които пишат на ЛС за доказани лекарски грешки на д-р Даскалов тук го защитават и хвалят