Някои се кърмят вече, а останлите чакат ЯНУАРСКОТО човече:):):)

• 15 186
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
murvet77 Вторият болничен се издава от болницата и е за 42 дни , третият , който уравнява до 135 дни ( първият е 45 , но може да не се роди на термин) , се издава от личния лекар на детето . Като изтекат тези 135 дни , вече е майчинството .
Natali Много хубав тоз Алекс Simple Smile Митко много си го хареса и вика искам такова бебе

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 10:08 от Любопитка

# 136
Добро утро! То почти ден де....

Пепи, аз ползвам козметиката на Бюбхен - Елия не ми е правила някаква реакция. Дори да си призная - първия ден като ми я изписаха, понеже бях многооо ошашавена, та съм я намазала вместо с олиото с душ гела Embarassed, и си стоя така 3 часа докато се усетя:) Пусто ошашкано, хем съм завършила немска гимназия, а то с големи букви пише Wasch gel....както и да е, че и от това дори не и се зачерви кожичката!

За болничния моя е от 8.12 и вече е изплатен на база 6 месеца назад! Другия болничен за 42 дена от датата на раждане ми го дадоха в болницата! Там също имаше една жена дето и попълваш декларация за имената на бебо и после в общината си взех акта за раждане. Еднократната помощ е по адресна регистрация на бебо - от районното кметство. Поне тук във Варна е така....

Гледам майчетата, които имат бебоци са всичките гроги! Момичета, аз съм на края на силите си, и стане ли 23 - 24 часа започвам да нервнича. И нашият татко многооо помага, но все пак е и на работа и гледам да го щадя. Пусто като се правя на героиня и не пускам майка ми....

Моя мъж - Атанас е именник в неделя, та се чудя какво да му взема. Някакви идеи за подарък????

Мим и моя болничен е от 08.12,ама още чакам ,ти знаеш ли кога са ти го занесли в НОИ.Защото то и това има значение.

# 137
  • Бургас
Привет   bouquet
При мен нищо ново, нито контракции, нито болки. В петък ще ходя да ме гледат за разкритие, тогава ще имам някаква яснота ще се ражда ли скоро. Нещо се е запънал футболиста , не ще да е Козирог. А аз бях /и все още съм настроена/ да не е Водолей, че мъжете Водолеи много своенравни ми се виждат. Достатъчна ми е мома - дивачка  Laughing
alex222 - брат ми е роден на 24,01 , тогава е и термина ми  Wink Като бях бременна с каката , ходих на сватба точно на термина ми, даже и хоро друснах , ама тя не се напъна да излиза  Simple Smile
mini_79  - и аз чакам с нетърпение да разкажеш как сте в къщи увеличената фамилия? Къде спи каката, нали беше при вас досега?
Бюбхен - съм ползвала само с каката и нямах никакъв проблем  Peace Има два вида крем за дупе- единия е предпазващ - страхотен е  thumbsup  , а другият е вече за подсечено дупе. За наша радост каката така и не се подсече с този, предпазващия  Grinning
Гледам , и болничните от НОИ обсъждате  - моят е от 10,12. Вчера получих СМС, че са ми пратили парички, разбрах, че са го пуснахи тази година, явно бързо превеждат. Само че сумата не мога да преценя дали е само за декемврийската част от болничния, или пълния  newsm78  Вижда ми се голяма за декември и малка за пълния срок.
Срам не срам /счетоводител съм / , Доника , помагай ! Как да разбера? Моите колежки също не знаят  Embarassed

# 138
  • Варна
Мим и моя болничен е от 08.12,ама още чакам ,ти знаеш ли кога са ти го занесли в НОИ.Защото то и това има значение.

Ами май на 12ти или 13ти, доста бързичко.

# 139
Здравейте,

честити бебчета на Penu4ka, liletka и bubi4ko. Я какви големи принцеси родихте- да ги нацелувате от нас Hug Hug Hug
вчера педи прегледа Петя, според нея детето е добре, но наистина е притеснително, че не наддава и явно не се храни достатъчно...Препоръчаха ми да мина на 2 часов режим на хранене (досега бяхме на поискване) и да я държа максимум 20 мин да суче....от вчера го пробвам, но заради този 2 часов режим трябва постоянно да я будя за хранения, а тя след това трудно заспива...и все ококорена седи...
Вече съм на крачка да преминем на АМ...все пак здравето на детето ми е най-важно и не мога да я държа гладна...Когато и дам АМ обаче тя го отказва, максимум 20-30 мл изпива...а когато и дам кърма от шише изпива 60 мл и иска още...Лошото е, че явно въобще не се справям с помпата, защото изцеждам максимум 40-50 мл от двете гърди...Киша, моята помпа е като твоята (електрическа на НУК)- ти как се справяш с нея? Чудя се помпата ли е виновна, аз ли не я ползвам както трябва... newsm78
Пия и БГ лактогонния чай и чаят на ХИП...
Взех кантарче от една приятелка, но тези пробни кърмения изнервят и мен и Петя....тя тъкмо заспи в края на кърменето и хоп на кантара #Crazy
Алина, в сайта на НОИ с ПИК кода си пише за какъв период и за колко дни са ти изплатили болничния!
Отивам да се мъча отново с помпата...

# 140
  • София
Приветки и от мен на бързо.
Алина, за съжаление и аз не мога да ти помогна, понеже трябва да се видят всички суми по осигуровки, дни и тн. Но бърборанчето е правя, че сайта на НОИ с ПИК това може да се види Simple Smile
Мим, измислянето на подаръци, особено за мъж ми и на мен ми е проблем. Но се сетих за нещо - има едни термочаши, които като сипеш топла течност и от черни/бели - се появява снимка. Миналата година това подарихме на нашия тате за Св. Валентин...Провери в някое фото - за Варна мисля, че можеше и по интернет да поръчаш дори.
Ставам, че Заииииц не чака Sad

# 141
Здравейте и от мен!

Момичета, на кой сайт точно проверявате дали са ви превели болничните?Аз един път бях успяла да вляза миналата година и тогава пишеше "липсват предоставени документи", но някъде съм загубила линк-а...

Иначе за мен - на 8ми през нощта имах болезнени контракции 2 часа, но после спряха също толкова неочаквано, колкото бяха започнали. Интересното беше, че ги усещах на кръста, но не от двете страни, а само в дясно... На другия ден ходих на преглед и се оказа, че тоновете са ок, имам 2 см. разкритие и почти изгладена шийка. Плацентата била 2ра към 3та степен, но бебка все още не е слязла надолу.
При вас колко преди раждането слязоха бебчетата?
Освен това се оказа, че за разлика от 8ми месец, когато бебка стремглаво наддаваше, през 9тия е качила съвсем мъничко и само се е издължила. Сега е към 3кг.Но то и аз и таткото сме се родили горе-долу толкова, та това било нормално.

И така, Павлинче, и аз нямам търпение вече да се появява малката. Но въпреки всички разходки не съм имала нови болезнени контракции от 8ми насам. Е, вчера цял ден ми се стягаше коремът, но без болка, а то така май не може да увеличи разкритието.

Все пак, утре е РД на таткото, та да видим дали няма да станат 2 в един ден  Simple Smile

Целувки на всички и много хубави мигове в очакване на бебчовците или с тях! Hug

# 142
  • Русе
Здравейте! Относно болничните, аз имам други притеснения. Моят е от 02.12 до 16.01 - дори пише " На 16.01 да се яви на работа". Ами ако пренося, кой ще ми го удължи и понеже 16.01 е петък, ако родя в събота или неделя налага ли се да се удължава?

# 143
  • Варна.....
Привет от мен за днес.
Ходих пак на лекар, бебко е порастнал, около 3400 е в момента, но е още високо за раждане. Имало обаче някакви индиции по плацентата, че наближава Денят.
 Така или иначе не остана много. На 26 съм пак на преглед и ако не съм родила дотогава ще го мислим. Аз даже се пазаря да е на 27, че и баткото ми е тогава, ама може и да излязат сметки без кръчмарин.

# 144
  • Варна
lubito Ако преносиш , болничният за тези дни до датата на раждане ти се издава от гинеколога , който ти е водил консултация , няма значение какъв ден от седмицата , между болничните не може да има прекъсване . Може да се издаде и с по-късна дата , когато вече родиш( то иначе няма как де , да се знае датата на раждане).
barboran4e Храни я колкото може по-често , мъничка е още , бързо се уморява и затова не си поема достатъчно количество . Просто слагаш я по-често , след това цедиш . Целта е да се стимулира да се образува по-голямо количество кърма , ако искаш изцеденото количество може да и го дадеш като добавка на следващото хранене .Знам , че така денонощието се превръща в едно безкрайно кърмене , цедене и дохранване , но няма как .  В краен случай даваш АМ , не е престъпление все пак , трябва да започне да наддава , малката душичка . И според мен най-добре се обади в Кабинета по кърмене в Майчин дом , трябва да се види самото кърмене , дали няма някакъв проблем , на който педиатърката не е обърнала внимание . Стискам палци бързо да започне да качва грамчета  Hug

# 145
  • Русе
Любопитка, благодаря за инфото- и аз имах някакви подозрения, че се издава от док, дето ми е водил консултациите, ама не бях съвсем сигурна. То не стига, че се шашкам за раждането, ами и тези неща да мисля сега ooooh! Вече много ми тежи това бебе и постоянно ме болят ребрата - 2 нощи не съм спала. Ще видим утре на прегледа какво ще ми кажат..И много ме е яд,че не мога да се разхождам, понеже е голям студ и е хлъзгаво, поне да си "помогна" за разкритие Laughing
Хайде, хубав ден на всички от мен!

# 146
Лено, кураж още мъничко! Ние, всички декемврийки 2006, ти стискаме палци. Не сме те забравили, ти беше една от нас! Непременно да ни се похвалиш когато му дойде времето! Hug

# 147
здравейте,
моето бебе спи по цяла нощ вече Heart Eyes за разлика от Дари,която снощи ни побърка-събуди се в 01'30 и като взе да се тръшка.....накрая я взех да спи при нас,а ние да дремем.Врабчо се събуди в 7ч/добричкият ми той Simple Smile/,но аз бях изкривена,а Дари се беше разположила доволно.
Бърборанче,и аз с помпата изцеждам около 70мл,а Евгени яде по около 100мл вече-т.е.като си суче успява да си дръпне повечко отколкото помпата,но това мисля че е нормално.аз пия чай сутрин и следобяд,така че в възможно в 00ч като се цедя,да няма много кърма вече/аз в 00ч давам АМ и цедя/

# 148
Здравейте мамета!  bouquet

След малко ще ходим на преглед пак и вече живот и здраве -чантичката, документите и т.н и понеделник отиваме в клиниката. Хем нямам търпение вече да си гушна бебчето, хем почва да ме хваща малко страха, е, гледам да не се давам де, ама все пак...

Натали, много е хубав твоя Алекс. Пу-Пу. Много сладичко бебоче! Hug

barboran4e, надявам се, че с Петя всичко ще се оправи скоро ще започна да наддава. Важното е, че детето е добре, но все пак ти си спазвай препоръките на педиатъра, колкото и неприятно да е да будиш бебка.  Hug

За болничните - базата, на която ще го изчисляват, е 6 месеца назад, понеже сме заварено положение, т.е няма да се взема дохода 12 месеца назад. на повечето мами, включително и на мен, все още не е изплатен, понеже се събраха много почивни дни и явно не са отработени. А има и нещо друго, НОИ обработваха документи за тяхната разходна част - т.е за това, което ще изплащат, някъде до 15-20.12, понеже са бюджетно звено и при тях финансовата година приключва по-рано от тази на фирмите например. Това ми каза шефа на НОИ в Свищов. Има и още нещо - болничните се представят от фирмата в НОИ след като се внесат осигуровките за съответния месец, т.е това не може да стане в Декември, а в Януари - а като имаме в предвид, че първият работен ден беше 5-и...Та на това се дължи като цяло забавянето. В НОИ се обработват в рамките на 1 седмица до 10 дни, така че някъде след 15 се надявам парите да са по сметките ни. Надявам се да съм била полезна с тази информация.

# 149
Хилоу отново! Аз приспах най-сетне дребзито и влизам да ви нагледам.. Ама след малко отивам да ям, чеееее ... глад мори добитъка  Rolling Eyes

Пепи, и аз мажа с Бюбхен. Засега всичко е екстра! (то не че много време е минало де  Laughing)

Мим, нашият татко и той от днес на работа пак (бяха му дали допълнителни 3 дни извън новите 15, та той си ги използва сега - за изписването в петък и последните 2), та и аз тая нощ милия гледах да го щадя... Слава Богу, и Калоян ни пощади що-годе  Laughing А на моята майка аз съм й дала достъп, ама ограничен  hahaha - само до кухнята и пералнята  Rolling Eyes Е, гушка си внучето като й се прииска, ама не ни се меси много-много  Heart Eyes  Ще видим свекито как ще е... заяви ми след изписването, че идва да ни помага след като майка ми си тръгне, щем - не щем... Тъпото е, че на нея не мога да й се святкам и не знам... ако досади много сигурно с Митко ще говоря, въпреки че не ми харесва тоя подход.. Ама ще го мислим като му дойде времето..

Бърборанче, видях сега, че си пуснала тема в кърмаческия, дано ти помогнат момичетата, не се отказвай, мила, Петя ще започне да наддава!!!  Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 12:14 от Smiling_Sisi

Общи условия

Активация на акаунт