Някои се кърмят вече, а останлите чакат ЯНУАРСКОТО човече:):):)

• 15 200
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!
Благодаря за топлите пожеланиа!
Ние сме си в къщи от събота, но чак сега ми остана време да вляза. Ще ви изчета по мъничко, между хранениеята и преобуванията

Да ви разкажа за моето раждане – беше страшно леко, бързо и безпроблемно – пожелавам такова на всички ви. На 07.01 в 6,30 ми изтекоха част от водите – съвсем малко количество и аз докато се чудя какво става почнаха контракции на 3 минути. Докато се изкъпя и се приготвим с мъжът ми и стигнем в Шейново стана 9,30, а аз все още се чудех ще раждам ли или си въобразявам / нали в книгите пише, че първо били контракции на 20 мин, после на10 и т.н/, пък и не болеше много, терминът още далеч. Оказа се на прегледа, че съм с 6 см разкритие и директно ме качиха в предродилна / а аз даже не бях разбрала че ще раждам/. Направиха ми клизма и ме оставиха да се кисна на душа в банята колкото искам – топлата вода страшно облекчава болката, която вече се беше позасилила. И така изкарах още около 1 час под душа и когато контракциите станаха на по 1 минута почнаха да ми записват тонове и ми сложиха но шпа за обезболяване. След още 3-4 контракции и 5-6 напъвания на бял свят се появи нашето слънчице! Наистина отпускането и дишането помагат много и усмивката и положителната нагласа. Екипът в предродилна и родилна беше страшно мил, с мен имаше още една жена – оставиха я да се напъва в каквато иска поза – клекнала или изправена, за да слезе бебето – неща които си мислех, че не позволяват в българските болници.
Сега сме в къщи и се учим да се кърмим и вече се борим с коликите. Доня Коприва – благодаря за съветите да си вземем за електрическа помпа и силиконови протектори - и двете неща са ми адски полезни, че бебо страшно ме израни, но не се предаваме и се кърмим.
Целувки от нас, по късничко ще гледам да сложа снимки, само мъжът ми да ги източи от фотото, а сега отивам да се доизцедя и да  дремна, докато малкия спи   bouquet

# 76
  • Варна.....
ЕЕх, колко много бебета и родили мамчета. Да сте живи и здрави.
На останалите- да си доносваме и леко да раждаме.
Аз вчера си мислех, че ще родя, ама не би. На малкото изглежда му е добре и не бърза да излиза. Като си тръгнах от офиса към вкъщи ме почнаха болки и напъни, ама като се прибрах и си легнах спряха. А сде бях настроила за раждане.
Та спрях вече да се настройвам така- изглежда ще си откарам до термин- не че остана много, ама все пак.
Утре съм на лекар.
Сега четох и това, което сте постнали за арника- та и се чудя дали да не взема и аз да го пия. Ама така по "рецепта " от нета. Може да се обадя на хомеопатката си за потвърждение. А довечера ще прочета в домашната ми книга по хомеопатия и ще пиша какво има като инфо там.

# 77
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така нахлувам в прекрасния ви форум, но ми стана мъчно за първите мигове и вълнения покрай раждането и се усмелих да ви дойда на гости и да видя как се появяват на бля свят малките ви съкровища! Не мислех да пиша, но прочетох за притесненията покрай кърмата на Angelviolet и искам да ти кажа, скъпа: изобщо не се тревожи! Наддавате прекрасно - в този период бебетата качват между 10 и 30 грама на ден, така че сте повече от ОК! Апелът ми към всички вас е да не се отказвате от кърменето само, заради погрешни съвети на педиатрите! Бъдете упорити момичета и не допускайте да ви разубедят и да започнете да давате АМ! Аз лично имах огромен късмет, тъй като в Септемврийския ни форум е е дно от майчетата, което е член на Ла Лече лигата и работи в консултативния кабинет по кърмене в Майчин Дом. Благодарение на това момиче _ Ася Иванова - 70% от жените в нашия форум кърмим! За увеличаването на лактацията добре влияят освен лактогенните чайове и приема на много течности: бирената мая, една билка наречена сминдух, лецитинът ( той спомага за разширяване на каналчетата, ако са по тесни и така за бебето е по-лесно да суче), както и едно хомеопатично лекарство, но за него не знам дали да ви пиша, защото не знам какво е отношението ви към хомеопатията. Много помага и водата от жито. Накисвате 250гр жито в 750мл вода и след 12 час изцеждате водата и я пиете на няколко пъти по 100-200мл. В житото пак наливате 750мл вода и след 12ч пак изпивате водата. След това можете да изхвърлите житото или да го изядете в този му вид, може и да го сварите и обвкусите. Има много витамини и най-важното помага за увеличаването на кърмата. Водата от житото държите в хладилника.
Ето и няколко полезни линка за кърменето, наддаването на бебенцата, съхраняването на изцедената кърма и справянето с коликите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0
http://missby.wordpress.com/2007/12/04/position/
http://www.kukuzya.ru/node/145
http://bankabmk.log.bg/article.php?article_id=10197
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325
Успех на всички и много прегрдки и целувки от мен и бебе Ели!

# 78
Благодаря за съветите!
  bouquet
Може ли да кажете този БГ чай за лактацията на коя фирма е и как се казва, за да си поръчам? Не че имам проблем, но все пак... Аз пия доста боза или айрян.... и мисля, че кърмата ми е достатъчно, редувам гърдите на 3 часа, но нямам за изцеждане newsm78. Но Гого наддава и е спокоен, значи няма проблем.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
здравейте,
аз снощи изцедих само 70 мл и днес сутринта изпих едно чайче-в резултат на което в 10ч Врабчо се нахрани само от едната гърда Wink.иначе изяжда по 100мл готово АМ.
И моята Дари иначе не е от най-послушните и затова я пускам на ясла-да си играе там с децата,а после е значително по-спокойна.да мине този студ,а после ще е по-лесно-ще ходим на разходки Peace

# 80
Здравейте, майчета - бъдещи и настоящи!

Да питам тези, които още не са се обебили...не си ли изнервяте вече от чакането?
На мен ми е супер напрегнато и се чудя какво да правя. Всичката ми къщна работа е свършена, чак прозорците измих...ако някой има нужда от помош в домакинството да свирка Mr. Green

Знам, че имам още до термин, ама като че ли вече не издържам на напрежението #Crazy и в същото време умирам от разни притеснения.

Само аз ли съм така?

# 81
  • Варна.....
Павлина и аз съм от чакащите, но съм се настройла позитивно- когато тогава, вижда му се края. И гледам да не оставам без работа- всъщност още идвам до работа, дори и по- късно, тръгвам си когато нямам много работа по- рано. Така не им остава време да се изнервя.
Аз да попитам за майчинскита- има лби такива от вас, които вече да са получили пари по болничният си?? Моят е от 11.12,  съответно трябваше да внеса осигуровките за декември, та чак тази седмица го пускам в НОИ. И не зная на каква база ще ми го изчислят. В темата за майчонството се писа, че сме заварено положение, ама пусто докато не видя пари по сметката не вярвам. Кажете ако вече са ви превели.

# 82
pavlina k не само ти си така повярвай и аз сам супер изнервена по-точно нямам търпение вече знам че ми е рано но все пак...кога е твоя термин?

# 83
Аз да попитам за майчинскита- има лби такива от вас, които вече да са получили пари по болничният си?? Моят е от 11.12,  съответно трябваше да внеса осигуровките за декември, та чак тази седмица го пускам в НОИ. И не зная на каква база ще ми го изчислят. В темата за майчонството се писа, че сме заварено положение, ама пусто докато не видя пари по сметката не вярвам. Кажете ако вече са ви превели.

Моят болничен също е от 11.12 и въпреки, че е подаден от работодателя на 23.12 все още нямам плащане по него, а статусът му в сайта на НОИ излиза - "в процес на обработка". Според последните тълкувания би следвало да ти го изчислят на база на доходите от последните 6 месеца, предхождащи този, в който е издаден болничният - тоест от юни до ноември.

pavlina k не само ти си така повярвай и аз сам супер изнервена по-точно нямам търпение вече знам че ми е рано но все пак...кога е твоя термин?

Терминът ми е на 25.01 - има още време, нооо....не помня при първото раждане да имах такива драми...явно съм била по-млада, но по-умна Joy

# 84
момичета спокойно и нашия ред ще дойде, връщане назад няма...и пожелавам на всички ни раждане като на Espa...и аз съм се приготвила за такова раждане...

хубав ден на всички, аз сядам да си пиша есетата и експериментите, че време не остана...

# 85
Здравейте мами!  bouquet
pavlina_k ами и да сме изнервени и да не сме, не ни остава нищо друго освен да сме с позитивна нагласа, както казва tais и да чакаме щастливото събитие. Важно е да сме спокойни, но и мобилизирани , за да мине всичко добре. Като погледна календара и видя, че наближава и мен ме хваща под лъжичката, за мен това е първо раждане и по-скоро неизвестното ме тревожи, но после се успокоявам, погалвам коремчето и се опитвам да съм позитивна. Дай Боже при всички ни раждането, по който и начин се случи, да мине леко и безпроблемно и да се радваме на здравите си и сладки бебенца.  Hug Hug Hug

# 86
и аз съм от чакащите...
умирам от мерак да видя бебетооо, като ви чета че говорите за кърмене и колики малко ви завиждамммм...искам и аз да си гушна живо и здраво бебето.  Praynig

# 87
 Здравейте и от мен!
И аз не се притеснявам, че бебето още не е излязло, то си има време и до термина де. Гледам да търся и хубавото в изчакването- да порасте още малко, все ми се иска да има поне 3 кг., да не е чак такъв студ, а и сега мога да спя по цяла нощ , е не винаги , де  Laughing Аз се притеснявах да не се появи по- рано и сега съм си спокойна и си чакам.
Бърборанче, пиши какво казва педи за Петя.

# 88
  • София
Ох, ей ма на...Източиха ми кръвчицата вчера, изследваха ме, заболя ме г..а от лежане - кога съм лежала толкова аз...И днес по живо по здраво на обяд ме пуснаха. Та Зола, може би и в Окръжна да е такава практиката...И...сега ще чакам и понеже не можах да се реша за дата на секцио - писах 30-ти с тайната надежда, че бебето само ще прецени дотогава Joy
И лежа си аз...чета си списанията с 2 месеца на задаад, че вкъщи не ми остава време и какво да видя - снимка на наща Ели в конкурс за бременни. Та да не забравя да ти се скарам-защо не каза, че да спретнем кампания по гласуването Crossing Arms То и аз съм за бой, че ги чета със задна дата списанията, ама все пак... Simple Smile
Докато си лежах си мислех за Зозима, тобито...мислех, че ще има страшен бебевалеж, пък то...
Лорини, туй бебе много учено ще стане Joy що  домашни написа  Wink
Павлина, а питаш ли ме мен - лежа си и чувам само как търчат докторите да израждат, и хем ми се ражда, ама ми се ще водолейче...Е сега съм тук и ще досаждам пак...във времето, вкоето майка не ми мърмори, че вися на компютъра...

# 89
  • София
Здравейте  майчици,
Благодаря на всички за поздравите и подкрепата.
Аз по-радко влизам, че ми е малко трудно да си седна да дупето-мъчи ме нещо, ама си правя промивки със смрадлика, та се надявам да успея да го преборя.
Първо приветствам  всички, които се завърнахте у дома, после поздравявам и новите бебчета. Стискам палци на тези, на които тази радост предстои. При мен мина сравнително леко- нормално раждане-без упойка, естествено мускулно ми поставиха едно коктейлче с болкоуспокояващи, но се съмнявам, че изобщо подейтсва JoyНе се мина без малко шев и кройка, най-много от това ме беше страх, ама честно казано, все тая ми беше в онзи момент Simple Smile Така, че бързам да успокоя мамите, при които раждането чука на вратата-не е толкова страшно.Боли, ама без болка няма как да стане-приемаш я и тя става твоята сладка болка.
Стискам и на тези, които ще кърмят - моят съвет е също: бъдете упорити PeaceАз първите дни имах невероятни болки в гърдите-мислех, че никога няма да минат- бяха станали без да пеувеличавам като камъни твърди и цялата бях като атлас за изучаване на кръвоносни съдове, но не се отказах, макар че ревях от болка. Изцеждах се с помпата, но почти без резултат. Единственото, което ми помагаше за малко беше обливане с много топла вода-тогава и всените по гърдите ми преставаха да си личат толкова. Започнах да се цедя все по-често и да храня бебето когато заплачеше. И така след няколко дни мъки-всичко тръгна нормално. Това е моят съвет-не се отказвайте.
Желая ви много радостни могове и здрави бебочета  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт