Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 2

• 86 597
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • в моя свят
Либи за последно,че аз малко като черна станция се включвам след всеки твой пост. Laughing Малко е по деликатно положението в предвид,че сестра ти е и в пубертета.Щом иска да работи според мен правилно сте решили да отстъпите.Но направете и всичко възможно да я убедите успоредно с това да продължи и образованието си.Първата и реакция за индивидуална форма може би ще бъде,че не иска.Чесно казано нямам идея как да я убедите,но може би психолог ще помогне.Имам впредвид да ходи на психолог,но не училищния,а страничен за преодоляване на депресията.Освен това тя може да изчезне,когато направите промяната.Ако започне работа ще бъде заета и ако успоредно се подготвя за изпити няма да и остава много свободно време.

# 571
Точно на това се надявам и аз, Мечта. Че малко по малко ще се амбицира, мотивира. Тя толкова много иска да помага на такива деца. Плаче с глас за тях, много е чувствителна. Когато й разказвам за кампаниите за набиране на средства във форума ме слуша с огромен интерес и съчувствие. Имаше един потресаващ случай в Испания с българи, бащата убил майката, после го вкарали в затвора, а децата останали сами... докато дойде някой да си ги прибере от България. Тогава тя поиска да се грижат за тях, щяха да ги взимат за Коледните и новогодишните празници, че и повече ако може и няма кой да се грижи за тях. Звъняха в редакцията на вестника да намерят начин да осъществят това, но техни роднини вече пътуваха към децата и щяха да си ги вземат в България. Сега са си с роднините дечицата. Та всички от редакцията много се бяха впечатлили от нейното желание да помага и искаха да направят статия за нея, а тя как се дърпаше милата Simple Smile Но се почувства оценена тогава, почувства, че има смисъл това, с което иска да се занимава.
За това аз се опитвам да я убедя, че ако иска да помага на хората трябва да може да си го позволи, защото живеем в свят, в който всичко е свързано с пари. Да учи социални дейности или нещо друго, което би могло да й даде повече възможности да помага. За сега нямам успех, за това искам да я въведа в такава среда, където реално да се сблъска с различни ситуации и да разбере, че има начин да помага, но трябва да помогне първо на себе си. Душичка ми е тя.  Heart Eyes
Иначе тя ходи на частен психолог от преди нова година. Именно там са констатирали депресията.
Благодаря ви много за отговорите и съпричастността! Радвам се, че ви има!   bouquet

# 572
  • в моя свят
Либи сестра ти е едно много мило и чувствително момиче.Сблъскването и с несправедливостите в живота я депресира.Ще се научи да се справя сигурна съм.Успех.  bouquet

Момичета днес бях на среща в центъра по дислексия във Варна.От утре започваме програмата.Ние от преди празниците останахме и без логопед и много се радвам,че отново започваме работа с детето.

# 573
Най- сетне свърши първият срок.Може би успешно за нас.САМО по бъл.език имаме оценка само с думи среден\т.е.не покриваме минимума.\Побърква МЕ това дете .В ПЕТИ клас си пише името с грешки.дайте идея как да се справим с дисграфията.ЗАПОЧВА да пише по-зле от преди.По средата на думата спира иизключва.Логопеда иска сгрешената дума да я пише по 5-10 пъти.Той може да я напише с 5различни грешки.Интересува се само от история и география.Добре че изпитванията са само тест.Ако има да се пише нещо -нищо не му се разбира  -хан Омутак.            
MAR4ELA,Забранено е да се пишат двойки,ако детето работи с ресурсен учител.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 08:27 от Igi_

# 574
  • София
Здравейте момичета
аз пак дълго не съм влизала.
Либи - писах ти едно дълго писмо на лични, просто нямам думи за притесненията ти, но всички имаме тези притеснения.
mar4ela5 - моята дъщеря години наред в училище имаше същия проблем - не се ориентираше във времето. По същия начин не правеше логични зависимости: град - държава, река, планина, цветове и т.н. Това с времето се преодолява. Просто трябва натрупване. Неусетно ще започне да свързва нещата. Ако искаш да запомни нещо - само с образи и картини. Това е единствения начин. Всяко нещо трябва да се асоцира с образ, тогава наистина помнят. А ученето и училището за нашите деца винаги ще бъдат тормоз, докато в образованието не се въведат специални техники за работа с тези деца.
Марчела - браво, много се радвам за предстоящето щастливо събитие!!!
Aнн@ - писах ти на лични и на теб. Няма да се предаваш - детето ще кандидатства, дори и само за да види какво е!
Анн - кутията ти е задръстена и не мога да ти изпратя на лични.

koki4e1  - нормално е това с правописните грешки. Дъщеря ми все още ми пише "обичамте" Simple Smile. Разбира се с времето ще се подобряват нещата, но пак ще ти изглеждат неграмотни когато пишат. Ако й видиш темите в 8 клас ... Но това е положението, вървим напред и вярваме.
Затова завършвам с думите на Мечта - и нека всички имаме мечти и ги гоним... Hug Hug Hug

Браво Мечта (то затова и името ти е подходящо) Ето това е истината - простичка но много важна:

С ученето макар и бавно вървим напред.Трудностите са ежедневие,но вярата в детето ми е по-силна и това е ключът към успеха за мен.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 11:25 от margaritavass

# 575
здравейте, момичета!
Изпращам ви малко информация по вашата тема

Черният турмалин пази от магии и е вещерски камък. Червеният е талисман на художниците, а зеленият носи пари и спокойствие. Розовият дава любов, а розово-зеленият - щастливо семейство. Турмалинът стимулира централната нервна система, помага при схващания, контузии и сексуални проблеми. Балансира мъжката и женската енергия в тялото. Премахва усещането да се чувстваш като жертва, привлича състрадание и просперитет. Балансира всички чакри и създава щит около тялото. Подобрява координацията ръка - око и помага за преодоляване на дислексията. Разпръсква отрицателната енергия. Особено е благоприятен за градините и растенията. Действа като природен инсектицид, а заровен в почвата, подпомага растежа и изобилието на реколтата.

от тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=267943

# 576
Момичета днес бях на среща в центъра по дислексия във Варна.От утре започваме програмата.
     Me4ta22, за този център във Варна ли става на въпрос? Разкажи по-подробно как става записването и за програмата, която предлагат.  bouquet
http://dyslexia-center.eu/content/view/21/32/lang,bg/
http://www.klasvarna.com/

# 577
  • в моя свят
sladko pate да това е Школа клас,който център си съществува отдавна.Там работят с деца-арт терапия,частни уроци,занималня и други,сигурно си прочела в сайта им.От скоро освен обикновената занималня имат и занималня за деца със СОП,а методът Биофитбек във Варна също се намира там.Първи център по дислексия-Русе използват само помещение в Школа клас.Основателят на центъра по дислексия е Жасмина Йонкова-обучител по дислексия и лично тя пътува до Варна,за да работи и с деца от тук.Ние преди година и половина ходихме с детето в Русе на тест,но нямахме възможност да минем програмата.Програмата е по австрийски метод AFS.Не знам каква е разликата от метода Дейвис,но от това което знам тестовете са почти еднакви,програмата отново е 30 часа като в Русе се прави 5 дни по 6 часа работа на ден с детето.Предполагам,че използват различни методи като цяло,защото все пак са различни програми,но съвпаденията са много.Друго какво да кажа,в сайта има телефони за записване.Първоначално се прави тест и след това график с часове за работа с детето.Родителя също е там,води си записки,повтарят се нещата в къщи,упражнения.Единствената разлика от това,което се знае за Русе е,че тук програмата е разтеглена във времето.Обучителят идва във Варна през седмица за 3-4 дни.Ние сме в събота и неделя,има ден само за диагностика в който правят само тестове на записани деца.Надявам се да има резултат и при нас,като начало двете посещения минаха много добре,детето има желание и научих доста неща,които коренно се различават от методите и работата на логопедите.

# 578
    Me4ta22, благодаря за инфото!   bouquet

# 579
добро утро, момичетаHug

позволявам си да насоча вниманието ви към този линк :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368288.60

може и някоя да го е направила преди мене, не съм изчела всичко.

# 580
здравей те от Пловдив.в нашето семейство сме трима дислексици третия е сина ми за сега с предварителна диагноза дислексия,дисграфия.сега е първи клас трудно четем и пишем.но расорен учител не сме ставали трябвало да сме по зле.племенника ми заварши в Ирландия-добре че тяхните заминаха тук нямаше да има този шанс ,а там завърши колеж.за мен да не говорим завърших  висше на 37г.аз си знам какво ми коства.колко съм преписвала за да запомня,а за правописа да не говорим на всичкото отгоре съм левичарка пишеща с дясната ръка.Не сискам и синами да преживее същото търся помощ по възможност Пловдив

# 581
  • София и там където не се пуши
dlenkova добре дошла и се регистрирай, за да си контактуваме по-лесно.

# 582
  • в моя свят
dlenkova здравей   bouquet Мисля,че всички ще се радваме да споделяш повече като възрастен дислексик.Относно детето ти сигурна съм,че ти самата можеш да му помогнеш страшно много тъй като отлично знаеш как мисли дислексичният мозък,извървяла си трудния път и си постигнала успех. Hug

# 583
вече имам регистрация но по друга тема .май не сам много на ясно с тези неща.Доколкото си спомням вече сме контактува ли Dorohy в 8 годишни на училище

# 584
dlenkova i dlenkova70 сме едно и също лице грешката е моя извинявайте

Общи условия

Активация на акаунт