Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 2

• 86 618
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте мили Мами!Осем години се "боря"с дисрексията,но не минава сама...Често съм тук във форума,като на доста от интересуващите ме теми  и въпроси намирах отговор тук.Не мислех,че ще ми се наложи да се обърна и аз с молба към Вас.За съжаление съм притисната,трябва и с това да се справя в живота,заради детето ми.Трябва ми много малко,но...Предлагам Ви да прочетете за какво става въпрос на :www.enislaw.hit.bg   Ще се радвам да ми пишете !

# 481
Извинете за правописната грешка,искам да кажа,че се "боря" с ДИСЛЕКСИЯТА!

# 482
  • София и там където не се пуши
non_a обърни се към модераторите и си пусни тема в клюкарника, там има определени изисквания, които не ги знам, които трябва да спазиш. Тук е тама за дислексията, родителите си дават взаимно съвети. Иначе пост може да се поправят в рамките на 24 часа - като кликнеш на редактирай над поста ти.

# 483
Скъпи мами,
По традиция в края на ноември Асоциация Дислексия - България обявява ден за безплатно тестване на деца, срещащи трудности с четенето, писането, математиката, усвояването на учебния материал. Поради повишения интерес тази година дните ще бъдат два - на 28 ноември и 5 декември. С оглед осигуряване на възможност за обстойно и задълбочено тестване, молим желаещите да се обадят предварително на телефон 082/519 338 или да пишат на адрес dabg_rousse@yahoo.com

# 484
Здравейте! Записвам се да ви следя !
На синът ми Ангел,  роден на 29.04.1996г установиха дислекция в предучилищна възраст!

Не е от случаите описани тук  , защото се научи да чете , но трудно възпроизвежда. А по математика - научава фурмулите , но не винаги уцелва формулата в задачата
Не се наложи и на логопед да ходи.
 Сега е 7- ми клас  и ще се опитаме някъде да кандидаства. Ако стане ....
Но не мисля да се отказвам , и  го стимулирам.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 20:55 от Aнн@

# 485
  • Варна
Aнн@, добре дошла!  Hug Ще стискаме палци на Ангел за кандидатстването!  Peace

# 486
Aнн@ добре дошла.  Hug

Като цяло децата са все четящи тук и им е трудно да възпроизвеждат. Имат пасивен речник. Логопеда това помага да се борят и с трудността на изразяване, а при нас всеки ден идва учителка и се занимава с него. На доста деца и майките успяват да помагат, аз не съм от тези.

Миналата година имаме дете от тук, което влезе в добра гимназия. Чаровната му майка всеки момент и тя ще пише. Момчетата им е по-лесно за някои гимназии.

# 487
Благодаря за отзивите, момичета! Hug
Точно това се питам за кои гимназии?

При него проблема е по- изразен с математиката..
Там - блокира!

# 488
Здравейте! Записвам се да следя темата,защото и аз съм майка на дете с подобен проблем.Все още нямаме поставена диагноза,но в момента чакаме консултация с проф.Матанова.Моят син е в 6ти клас и ужасно трудно чете,пише бавно и с много правописни грешки,много трудно се концентрира.Проблема се прояви още в предучилищната група , когато започна да пише огледално.След консултация с лекар никой дори не намекна за проблем,успокоиха ме че с много деца е така в началото.В 2ри клас в училище установиха речеви проблем, ходихме на логопед,работихме с психолог но няма резултат.Съвсем случайно попаднах на информация за дислексия,дори направих няколко теста , които намерих в нета.Сега сме в очакване да чуем мнението на специалист.

# 489
Здравейте, момичета! Някой има ли инф. къде може да се намери или прочете от нета книгата на Робин Темпъл"Проблеми с ученето. Дислексия. Практически съвети" Трябва да помогнем на един сладур -първокласник със съмнения за диагнозата, че е на път да развие комплекси. Благодаря ви Simple Smile

# 490
В момента е изчерпана. Няма я книгата.

# 491
Който има нужда да ми пише. Имам книгата в ел. вариант. Не е с много добро качество, но става за четене.
Скоро мисля, че ще има ново издание на книгата, с някои корекции.

# 492
Либи , пълна ти е кутията!
Дай линк на изданието , с което разполагаш Hug Благодаря!

# 493
Либи и аз искам - имам скайп, а пощата ми е в профила.

# 494
Разчистих си кутията Simple Smile
Който иска да ми прати на лични мейла си.
Дороти - пращам ти сега!    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт