Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 2

• 86 609
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София и там където не се пуши
Оля, да те питам теб кое е по-правилно да се каже дикслектик или дислексик.  newsm78
Аз казвам първото, голямия ми син, второто.

# 541
Честита нова година на всички деца! Нека имат една здрава, щастлива и светла година! За родителите им много вяра в таланта и силните им страни!
Флора, доколкото знам училището за което пишеш се приема по диплома и  след 8 клас.  Успех!

Благодаря за пожеланието! И аз честитя на всички Новата Година. Да сте живи и здрави и много успехи!
Оля, и аз така разбрах, че приемат по диплома след 8 клас.
Дороти, наистина се надявам да има талант. Но поне училището е с идея.
Ако Жана Д. ни чете, може би ще се заинтересува, защото доколкото разбрах дъщеря и се интересува от компютри и дизаин.

# 542
Оля, да те питам теб кое е по-правилно да се каже дикслектик или дислексик.  newsm78
Аз казвам първото, голямия ми син, второто.
Не мога да твърдя със сигурност. Има правила в българския, но според мен е дислексик, защото на английски е Dyslexic / Dyslexics.

# 543
Ох и той ми посочва, англ за основа. Много е досадно и такова дете, дето само ме поправя  Joy .

# 544
здр.флора1.чудесно е че сте се насочили с рисуване.щом детето има желание.вучилище нищо не рисуват и не учат.за това правилно сте се ориентирали да ходите на курс в художествената гимназия.там дават качествена подготовка.в това училище има ли изпит по рисуване.аз съм завършила ссху за изящни изкуства и. петров.в худ. у -ща по лесно се изкарва по общообразувателните предмети.за съжаление моят син мрази рисуването повече от българския=с дисграфия е.тази год. има 6 по изобразително и започна да рисува в час.госпожата е специалист и го предразполага помага му и се появи малко желание за рисуване поне на компютъра. флора ако мога да ти бъда полезна с нещо . пиши чао

# 545
koki4e1, детето ти сега мрази, но не се знае занапред.     bouquet

# 546
  • Варна
Да побутна темичката, че отдавна никой не писал и да си изкажа мъката... Вчера Петьо се върна с 2 по Околен свят, това е третата му за този срок, преди това има 2 по Писмени упражнения. Правили са тест, за който лично аз го подготвях предната събота и неделя. Уж си научи, а в понеделник.... Теста го е забравил под чина, но доколкото успя да ми обясни е бил от типа: Вярно ли е, че: Да/Не, свързан с живата и неживата природа, сезоните, месеците и т.н. Започнахме да му задаваме подобни въпроси у дома, отговаря на догадки. Дни, месеци, години, часове, после, след и т.н. са тъмна индия...Аз го питам кой е първия месец в годината, отговаря ми понеделник. Следващия път казва януари, пролет...  Confused Опитваме се постоянно да му обясняваме разни неща с баща му, след 5 минути не си ги спомня.  Confused Снощи упражнявахме например свързването на град/държава/река/планина с конкретни имена(България, Варна, Дунав, Рила), ами той бърка град и държава, а да не говорим, че за реки и планини никога не е чувал, че имат имена(взех ги от упражнителната тетрадка по БЕ, бяха ги правили в час). Обясняваме му ние, снимки му показваме в интернет на най-високата планина, най-дългата река... Питам го след малко - не си спомня.  Confused
Замислям се дали да не се консултирам с класически хомеопат за нещо, помагащо за концентряцията и паметта... Rolling Eyes Rolling Eyes
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?  Hug
Спокоен и приятен, снежен уикенд. Тук ще ни издуха вятъра...  cold

# 547
mar4ela5, аз се сблъсквам, ежечасно! И моя беше така,
А сега колко двойки е наредил... не ми се споменава.
Но на пук на всичко ,не ме напуска амбицита да кандидаства.
И  моя незнаеше до късно цветовете , месеците и куп други неща - купува дески енциклопедии с картинки ,
Не мисля , че имат  нужда от някакво лечение. Обяснявам с картинки, вече и художник станах.
Горе главата, важното да не се предаваме!

# 548
  • Варна
Ана, благодаря.  Hug Така правя да, и не мисля да се отказвам, но ми дотежава понякога и просто исках да споделя. Лошото е, че той няма никакъв интерес и за него това е ежедневен тормоз. Ще се борим, няма начин.  Hug Стискам палци на теб и твоето момче!  Hug

# 549
Марчела, за пръв път обръщам внимание на подписа те, честитооо. Много обичам да виждам по напреднали линийки  Hug Hug Hug

За моя син - В началото на трети клас, от ресурсния център, като го тестваха (тестват го всяка година) - та не знае времена, година, месеци, седмици. В началото на 4-ти - много е добре. Та спокойно ги учете - ще се получи. 

# 550
  • Варна
Дороти, благадаря за надеждата и честитките!  Hug
И аз съм много щастлива и развълнувана от предстоящото събитие и разбира се съм по-емоционална сега  Blush . Тъкмо закусихме и започваме да учим. Намерила съм много интересни презентации и тестчета в нета, мился да започнем с тях.  Hug

# 551
Марчела, напълно ви съчувствам, и при нас беше по същия начин.  И за забравянето е така. Миналата събота отиде на курса си по глина само с едно горнище от анцуг върху фанелата (защото  се цапат там), забравил да си вземе дебелото яке.  А пътя му е около 50 мин с градски транспорт. Учудващо не се разболя (а може би защото редовно се калява така) Не се отчайвайте, дерзайте!  Hug

# 552
Момичета , вчера приключиах срока
Незнам как да реагирам  мат- 2 , БЕЛ - 3 , по всичко останало 4-ки
6 по биология и физкултура...
Ако се развикам - се затваря в себе си и не кореспондира .
Мълача, стискам със зъби и ми се къса сърцетооо.
Толкова безпомощна рядко се чувствам Cry
Ако математичката му остави двойка и за годишна оценка ? Трябва  завинаги да се простя с амбициите си да кандидатсва където и да било.

Плача си , без да вижда

# 553
Aнн@ ти учител взела ли си по нещо.  newsm78

# 554
Aнн@ ти учител взела ли си по нещо.  newsm78

Да , математика и ми взема двойно , защото с него трябвало повече да се работи.
Но май само си давам парите...

Общи условия

Активация на акаунт