Бъдещи мами - ЮЛИ 2009 Тема № 10

• 12 332
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте момичета,
какво е това обтриване със сол. За първи път го чевам. Имате предвид, че бебето докато го къпете го търкате със сол ли?

# 76
Някой ги обтриват, други слагат сол във водата, с която се къпе бебето. Ето тук от вчера пак се обсъжда темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363256.0;topicseen

# 77
  • варненка от София
Сиско, идеята на солта е, че като го обтриеш бебето или сложиш сол във водата, в която се къпе, нямало да му мирише потта.  ooooh!

# 78
galeto123 там е работата че нямат обяснение така правели майките им даже на едната свекърва и казва че не се прави така ,но нали го казва свекървата значи е лошо Thinking

# 79
  • София
ох beru6ka, то страшно звучи.........
Когато спрях да кърмя Ками не съм забелязала миризма на пот.
Малко съм шокирана, чувала съм какви ли не ... измишльотини, но тове ме изненада...........

# 80
Не е истина колко сте бързи  ooooh!
Тъкмо се зарадвах, че съм насмогнала с четенето на старата тема и тук още 6 страници  Mr. Green
Ама аз да се разпиша и да си чета назад, че после съвсем ще ви изпусна  Wink

За сега да чукна на дърво съм добре, но не усещам бебето, въпреки, че ми е втора бременност  Rolling Eyes

Толкова неща четох и исках да пиша и сега като пиша вече съм ги забравила  Mr. Green бременски мозък  Whistling

# 81
сега питах и майка ми и тя била слагала сол и после ме била мажела с мас и ми вика ами то така се прави Rolling Eyes а пък аз и викам то сега има такива шампоани и кремчета.  усещам че ще има разправии като се роди бебчето живот и здраве. argue

# 82
Другия месец ще стана на 23 години. Когато аз съм била бебе, също са осолявали и мажели с мас, мен обаче нито веднъж не са ме осолили, не защото не искали, а защото съм имала проблемна кожа, направо с рани, и то до 6-7 месец, заради което, не са ми слагали сол във водата - момичета аз съм живия пример - не съм забелязала потта да ми мирише, или нещо такова, а във водата в коритото ми не е имало и капака сол. Но все пак моята зълва осоляваше детето си преди 4 години, когато беше бебе ( и как няма да осолява, нали мама казва, нейната майка е моя свеки), на детето нищо му няма, може би се слага по една чаена лъжичка ли, незнам. Но все си мисля че да я изгориш тая детска кожа са слагали повече от необходимото сол в стремежа си да "помогнат" на децата да нямат комплекси като порастнат - за мене тези хора са съдисти.

# 83
Здравейте, мами юлки! Аз май... ще се присъединявам към вас... Сигурно ей сега много ще ми се смеете, ама бях доста объркана до днес.
Понеже съм с късна овулация и с доста дълъг цикъл до сега все смятах термини по овулация или гледах термина по ехограф... И сега понеже една мама ме убеди, че има само ЕДИН термин и той се смята по последната редовна менструация и всички изследвания и ФМ и скрининги ще си ги правя по тоя термин идвам при вас... Малко късно, не познавам много мами, но надявам се да ме приемете макар и толкова объркана  Laughing
Записах час и за първата ФМ във Фемина за 2ри февруари, като си мислех, че тогава ще съм в 14г.с, а сега... се оказа, че съм доста закъсняла, защото ще съм в 16г.с и 1 ден  Rolling Eyes Мазало Laughing
Термина ми е 19ти юли, първа бременност ми е, от София съм, на 22 години.. и се казвам Веселка Simple Smile  bouquet

# 84
Момичета, има ли от вас пушачки и как се справяте с цигарите. Моят лекар ми каза, че не трябва да ги спирам напълно, защото това е стрес за организма. Освен това при тези които сас си попушвали, ако ги спрат всичките отрови, от които се опитва да се изчисти организма - процесът трае 6 месеца - влизат в плацентата.

# 85
Добре дошла BubolecheMeche, разбира се че приемаме нови попълнения.
А за термина не се тормози толкова, и без това е само ориентировъчна тази дата.

# 86
  • варненка от София
сега питах и майка ми и тя била слагала сол и после ме била мажела с мас и ми вика ами то така се прави Rolling Eyes а пък аз и викам то сега има такива шампоани и кремчета.  усещам че ще има разправии като се роди бебчето живот и здраве. argue

Ами да ти кажа, редно е да ги поставиш на място и да обясниш и на майка ти и на свекърва ти, че детето е твое и ще си го гледаш както ти прецениш за добре. Аз направих това и ми беше мирна главата после.

Примет на Буболече мече, приятно бременене!

# 87
Ха добре дошли на новите мамчета!  bouquet БуболечеМече що да е късно бе, чакай не сме почнали да раждаме още  Laughing
Магийка радвам се, че получих малко подкрепление, моят термин и той е на 25.07.  Hug

А това със солта да го бях чула по рано, аз доста обилно се потя ще взема и аз със сол да се понамажа Mr. Green ooooh!

Лек ден момичета

п.п. Това с пушенето...аз бях здрава пушачка преди да забременея и ми се искаше да ги спра преди да забременея, но все не успявах и ми тежеше.Даже се притеснявах,че и през бременността няма да мога. За щастие обаче ми е толкова гадно като замирише на цигари, че бягам като дявол от тамян.Не искам да осъждам никого и да започвам спор, но за мен е немислимо да се пуши, даже да е по малко.  Peace Сигурна съм, че като родя и спра да кърмя пак ще пропуша, защото даже сега, когато не ми е лошо понякога ми се допушва и само гадната миризма ме отблъсква. А това, което ти е казал лекарят ти не мога да го повярвам...

# 88
BubolecheMeche добре дошла Hugи аз пушех като комин, но откакто разбрах ги спрях сега даже не се и сещам за цигара може и да е защото доста повръщах до онзи ден.pazza освен че термина ми е на 25 съм родена на 25 и се ожених пак на 25 сега ако и бебчето се роди на 25 юли Grinning

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 12:35 от magiika

# 89
За цигарите и аз го знам това, че не бива да се спират рязко като се забременее, защото стресът, който можело да получи организма е по опасен от самите цигари. Хубаво би било да се намалят постепенно.
Аз година преди да забременея ги спрях, издържах 6 месеца и после от време на време припалвах. Но като почнахме да правим бебе ги отказах съвсем. Сега ми е много гадно от цигарен дим, направо лошо ми става. Но и аз си мисля, че като родя и спра да кърмя има вероятност да пропуша пак.

Днес нямам никаква работа в офиса и голямо писане му ударих тук, да не се чудите защо съм толкова активна  Mr. Green

А сетих се да ви питам нещо - на някой прияждат ли му се странни неща. Щото на мен от няколко дни така ми се яде ...... Чесън, че не е истина и то с кисело млекце. Онзи ден имах едно такова чесново сосче и си топех вътре залъчета, много ми беше вкусно. А снощи си направих варени яйца с кисело мляко и мноооого чесън. Мъжо каза да си търся къде ще спя, че при него няма да ме пусне  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт